Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét kedd 08.07
  2018-08-07 11:11:04, kedd
 
  EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus a vízen járva tanúságot tesz isteni hatalmáról.
...... ........... ...........


Amikor (a kenyérszaporítás után) mindnyájan ettek és jóllaktak, Jézus mindjárt megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak csónakba, menjenek át előtte a túlsó partra, miközben ő elbocsátja a tömeget. Amint elbocsátotta az embereket, fölment a hegyre, hogy egyedül imádkozzék. Közben beesteledett, és ő ott volt egymagában. A csónak pedig már jó pár stádiumnyira eltávolodott a parttól. Hányták-vetették a hullámok, mert ellenszél fújt. Éjszaka a negyedik őrváltás idején Jézus elindult feléjük a víz színén járva. Amikor észrevették, azt hitték, hogy kísértet, és rémületükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket: ,,Bátorság! Én vagyok! Ne féljetek!" Erre Péter odaszólt neki: ,,Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy hozzád menjek a vízen!" Ő azt mondta: ,,Jöjj!" Péter ki is szállt a csónakból, elindult a vízen, és ment Jézus felé. De az erős szél láttán megijedt, és merülni kezdett. Felkiáltott: ,,Ments meg, Uram!" Jézus nyomban kinyújtotta kezét, megfogta őt, és így szólt hozzá: ,,Te kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Amikor beszálltak a bárkába, a szél elállt. A csónakban levők pedig leborultak előtte, és így szóltak: ,,Te valóban az Isten Fia vagy!" Akkor átkeltek a tavon, és Genezáret földjénél értek partot. Annak a helynek a lakói felismerték Jézust, hírét vitték az egész környéken. Eléje hoztak minden beteget, és kérték, hogy legalább ruhája szegélyét érinthessék. És akik csak hozzáértek, mind meggyógyultak.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus szemében egyedül a belső, az erkölcsi tisztaság számít.
Egy alkalommal Jeruzsálemből farizeusok és írástudók jöttek Jézushoz. Megkérdezték tőle: ,,Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Evés előtt ugyanis nem mosnak kezet." Jézus erre magához hívta a népet, és így szólt: ,,Halljátok és értsétek meg: Nem az teszi az embert tisztátalanná, ami a szájába kerül, hanem ami a szájából kijön, az teszi tisztátalanná."
Ekkor hozzáléptek tanítványai, és így szóltak: ,,Tudod, hogy a farizeusok megütköztek szavaidon?" Jézus ezt válaszolta: ,,Tövestől kitépik mindazt a növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. Hagyjátok őket! Vak létükre vakok vezetői ők. Ha pedig vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik."
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,22-36 vagy Mt 15,1-2.10-14

OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A választott nép meglakol bűneiért, de az irgalmas Isten szabadítót küld népének.
Az Úr ezt a szózatot intézte Jeremiáshoz: Így szól az Úr, a választott nép Istene; írd le hozzád intézett igéimet egy könyvbe!
Ezt mondja az Úr: Bizony, gyógyíthatatlan a sebed, halálos a sérülésed.
Nincs, aki bekötözne, és gyógyulást hozna neked.
Szeretőid nem gondolnak reád, feléd sem néznek most, hogy elborít a sok csapás.
Fenyítésem nagy és kegyetlen, mert oly súlyosak bűneid. Sújtottalak, mert nagyok voltak gonoszságaid.
Miért kiáltozol romlásod miatt?
Bizony, gyógyíthatatlan a fájdalmad!
Így kellett megtorolnom bűneidet, gonoszságodat.
Majd így folytatta az Úr: Én helyreállítom Jákob sátrait, megkönyörülök házain, és újraépítik romjaiból a várost, és a palota is a maga helyén áll majd.
Dicséret hangzik onnan, örvendezők dala zeng.
Már nem kisebbé, inkább nagyobbá teszem, nem megalázom, inkább fölemelem népemet. Fiai dicsők lesznek, mint egykoron; gyülekezetük szilárdan fennmarad színem előtt, sanyargatóikat pedig megfenyítem.
Vezér származik majd belőlük és fejedelem közülük.
Színem elé engedem, úgyhogy elém járulhat.
Mert ki merné életét kockáztatni, hogy elém járuljon! - mondja az Úr. Így ti az én népemmé lesztek, és én a ti Istenetek leszek!
Ez az Isten igéje. Jer 30,1-2.12-15.18-22

Imádság
Uram, Jézus Krisztus, aki valóságosan jelen vagy az Oltáriszentségben! Bűneim őszinte megbánásával készülök arra, hogy veled találkozzak a szentáldozásban. Légy lelkem tápláléka, éltess engem! Abban a hitben fogadom szent testedet az átváltoztatott kenyérben, hogy titokzatos testednek, az Egyháznak tagja vagyok. Szüntess meg a keresztények között minden széthúzást, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással. Annak reményében veszem magamhoz szent testedet, hogy elvezetsz az örök életre.

Máté evangélista nagyon szemléletesen írja le Jézus vízen járásának történetét, amelyet talán akkor tudunk a legjobban megélni, átélni, ha képzeletben mi is beülünk az apostolok hajójába. Ellenszélben evezni a túlsó part felé meglehetősen fárasztó, össze kell szednünk minden erőnket. Ráadásul már éjszaka van, és egy amúgy is fárasztó nap van mögöttünk. Ne felejtsük el, hogy a vízen járás éppen a csodálatos kenyérszaporítás (vö. Mt 14,13-21) napjának estéjén történt, napközben tehát a kenyerek szétosztásával és a maradék összegyűjtésével volt elég tennivalója minden apostolnak. Egy rendkívül fárasztó éjszakai evezés során bizony mi is felkiáltanánk rémületünkben, ha valakit meglátnánk a víz tetején felénk közeledni. Az apostolokhoz hasonlóan mi is könnyen pánikba esnénk és aligha ismernénk fel az Urat. Ekkor halljuk meg az ő szavát: ,,Bátorság! Én vagyok! Ne féljetek!" Elképzelhetjük, hogy nem volt teljes mértékben megnyugtató az apostolok számára ez a kijelentés. Péter bizonyosságot is akar szerezni arról, hogy valóban Jézus közeledik a hajóhoz, ezért szinte vakmerő kéréssel áll elő, ő is tudjon járni a vízen. Erre képes is mindaddig, amíg nem kezd el kételkedni, akkor azonban már szükség van az Úr megmentő, szabadító erejére.
Ez a csoda is azt mutatja, hogy Jézus úr a természet erői felett, ő valóban Isten. Istenségét azoknak tárja fel, akik az Egyház hajójában utaznak és nem hagyják el e közösséget.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, összegyűjtésével, szentáldozásban, gyógyíthatatlan, szétosztásával, tanítványainak, megparancsolta, átváltoztatott, sanyargatóikat, elképzelhetjük, meggyógyultak, jeruzsálemből, megszólította, gonoszságodat, tisztátalanná, felkiáltottak, megkönyörülök, szemléletesen, felkiáltanánk, rémületünkben, helyreállítom, bizonyosságot, eltávolodott, rémületükben, apostolokhoz, beesteledett, megbánásával, stádiumnyira, elbocsátotta, keresztények, meglehetősen, megkérdezték, gyülekezetük, tanítványaid, ellenszélben, gonoszságaid, vízen járva, kenyérszaporítás után, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, lakói felismerték, egész környéken, erkölcsi tisztaság, alkalommal Jeruzsálemből, ősök hagyományát, embert tisztátalanná, szájába kerül, szájából kijön, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Péter, Isten Fia, OLVASMÁNY Jeremiás, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Éretlen vers  Szabolcska Mihály – Ákác...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mai harmónia kártyám  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A sors  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bertolt Brecht -től idézet  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Nem méltó hozzád  A kételkedés kezelése  Egy hatékony szolga  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 20  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy bizonyos határt  Mi lenne ha  Png férfi  Png fotel  Png telefon  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  A televizió nem a kultúrát kép...  A sors  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Radikális szeretet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép 
Bejegyzés Címkék
vízen járva, kenyérszaporítás után, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, lakói felismerték, egész környéken, erkölcsi tisztaság, alkalommal Jeruzsálemből, ősök hagyományát, embert tisztátalanná, szájába kerül, szájából kijön, teszi tisztátalanná, farizeusok megütköztek, kettő gödörbe, evangélium igéi, irgalmas Isten, szózatot intézte, maga helyén, hitben fogadom, átváltoztatott kenyérben, keresztények között, örök életre, legjobban megélni, apostolok hajójába, túlsó part, vízen járás, csodálatos kenyérszaporítás, kenyerek szétosztásával, maradék összegyűjtésével, rendkívül fárasztó, apostolokhoz hasonlóan, apostolok számára, természet erői, kenyérszaporítás, összegyűjtésével, szentáldozásban, gyógyíthatatlan, szétosztásával, tanítványainak, megparancsolta, átváltoztatott, sanyargatóikat, elképzelhetjük, meggyógyultak, jeruzsálemből, megszólította, gonoszságodat, tisztátalanná, felkiáltottak, megkönyörülök, szemléletesen, felkiáltanánk, rémületünkben, helyreállítom, bizonyosságot, eltávolodott, rémületükben, apostolokhoz, beesteledett, megbánásával, stádiumnyira, elbocsátotta, keresztények, meglehetősen, megkérdezték, gyülekezetük, tanítványaid, ellenszélben, gonoszságaid, képzeletben, hozzáléptek, tanítványai, megtorolnom, evangélista, megütköztek, kinyújtotta, sújtottalak, kicsinyhitű, szeretetben, észrevették, kételkedtél, felkiáltott, tennivalója, találkozzak, valóságosan, jeremiáshoz, megfenyítem, megnyugtató, érinthessék, felismerték, hagyományát, kockáztatni, világtalant, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.