Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét szombat 08.11
  2018-08-11 09:39:26, szombat
 
  OLVASMÁNY Habakuk próféta könyvéből
Mindnyájan Isten kezében vagyunk; az igaz a hite által életet nyer.
Saját magáért és népéért a próféta így imádkozik:
,,Uram, kezdettől fogva te vagy Istenünk, népünk Szentje, aki nem hal meg. Uram, te rendelted ide Babilont, hogy ítéletet tartson, te tetted erős sziklává, hogy megfenyítsél általa.
Szemed tisztább annál, hogysem a gonoszságra tekints!
Hogyan törheti szemed e gonosztevőket, és miért hallgatsz, amikor a gonosz elnyeli a nála igazabbat? Csak nem tekinted úgy az embert, mint a tenger halait, és mint a csúszómászót, amelynek még gazdája sincs?
A halász valamennyit kifogja horoggal, varsájába fogja, hálójába gyűjti, aztán ezen örül és ujjong.
Ezért aztán varsájának mutat be áldozatot, hálójának gyújt jó illatot, mert azok juttatták jó fogáshoz és bőséges eledelhez.
Vajon örökké tart, hogy kiveti hálóját és kíméletlenül gyilkolja a nemzeteket?"
Majd a próféta így folytatta: ,,Kiállok őrhelyemre, s megvetem lábamat a sáncon, éberen figyelek, hogy lássam: Mit szól hozzám majd az Úr, és mit felel panaszomra."
Akkor az Úr meg is szólalt, és ezt mondta: ,,Írd le a látomást, vésd fel táblára, hogy könnyen olvasható legyen.
Mert ez a látomás a maga idejében beteljesedik és nem hiúsul meg; ha késik, csak várj; biztosan bekövetkezik, tévedhetetlenül.
Akinek nem igaz a lelke, az elbukik, de az igaz élni fog hűségéért."
Ez az Isten igéje. Hab 1,12-2,4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ha erős a hitetek, semmi sem lesz nektek lehetetlen.
Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: ,,Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani."
Jézus így válaszolt: ,,Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket!" Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult.
Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: ,,Miért nem tudtuk mi kiűzni?" Ő így válaszolt: ,,Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: »Menj innét amoda!« - átmegy, és semmi sem lesz számotokra lehetetlen."
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,14-20

Imádság
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében

Márk és Lukács evangélista megszállottnak, Máté viszont holdkórosnak nevezi a fiút, akiről a mai napon olvasunk, s aki számára apja kér gyógyulást Jézustól. Majd pedig ő is ördögtől, gonosz lélektől megszállottnak tartja a fiút, hiszen Jézus úgy gyógyítja meg őt, hogy ,,ráparancsolt az ördögre és az kiment belőle." A felsorolt tünetek alapján, amelyeket nem feltétlenül kell szó szerint értenünk, vélhetően epilepsziás betegségről van szó. Jellegzetes az apa kérése, amivel a találkozás indul: ,,Uram, könyörülj fiamon!" E megfogalmazás azt tükrözi, hogy hite szerint a várt gyógyulás majd Isten irgalmasságának, könyörületességének köszönhető.
Meglepődünk Jézus kijelentésén, amit akkor tesz, amikor megtudja, hogy tanítványai már próbálkoztak segíteni az apának, de nem jártak eredménnyel. Ezt mondja: ,,Hitetlen és romlott nemzedék!" Kár volna azzal védenünk a tanítványokat, mintha ez egy kortársaknak szóló általános kijelentés volna, hiszen a későbbiekben, amikor maguk a tanítványok érdeklődnek sikertelenségük okáról, Jézus megerősíti korábbi szavait: azért nem tudtátok meggyógyítani a fiút, mert ,,gyönge a hitetek."
Ezt követően az Úr a hit jelentőségét emeli ki egy példával. A hit ugyan nem arra való, hogy áthelyezzünk egy hegyet más helyre, de a hit által mindent el lehet érni Istennél.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: irgalmasságának, sikertelenségük, tanítványaidért, tanítványaidhoz, tévedhetetlenül, megszállottnak, tanítványokat, gonosztevőket, meggyógyítani, megfogalmazás, megvallásában, jelentőségét, ráparancsolt, csúszómászót, kijelentésén, kortársaknak, későbbiekben, megfenyítsél, dicséretében, holdkórosnak, bekövetkezik, próbálkoztak, megkérdezték, kíméletlenül, éktelenkedik, beteljesedik, áthelyezzünk, meglepődünk, gonoszságra, valamennyit, eredménnyel, tanítványok, tanítványai, érdeklődnek, meggyógyult, betegségről, hite által, gonoszságra tekints, gonosz elnyeli, nála igazabbat, tenger halait, halász valamennyit, maga idejében, igaz élni, ember járult, kiment belőle, gyermek azonnal, tanítványok hozzá, evangélium igéi, idők végéig, felsorolt tünetek, találkozás indul, OLVASMÁNY Habakuk, Mindnyájan Isten, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Meglepődünk Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Akarat  Soha ne kedvezz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Szívem tiéd  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Egy maradéktalanul uralt világ  Png lepke  Png virág  Mi lenne ha  Rátalálsz  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kövesd a cowboyt!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Idő  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem tudhatod  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép estét  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Popper Péter szavai  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fehér virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
hite által, gonoszságra tekints, gonosz elnyeli, nála igazabbat, tenger halait, halász valamennyit, maga idejében, igaz élni, ember járult, kiment belőle, gyermek azonnal, tanítványok hozzá, evangélium igéi, idők végéig, felsorolt tünetek, találkozás indul, várt gyógyulás, kortársaknak szóló, tanítványok érdeklődnek, irgalmasságának, sikertelenségük, tanítványaidért, tanítványaidhoz, tévedhetetlenül, megszállottnak, tanítványokat, gonosztevőket, meggyógyítani, megfogalmazás, megvallásában, jelentőségét, ráparancsolt, csúszómászót, kijelentésén, kortársaknak, későbbiekben, megfenyítsél, dicséretében, holdkórosnak, bekövetkezik, próbálkoztak, megkérdezték, kíméletlenül, éktelenkedik, beteljesedik, áthelyezzünk, meglepődünk, gonoszságra, valamennyit, eredménnyel, tanítványok, tanítványai, érdeklődnek, meggyógyult, betegségről, epilepsziás, feltétlenül, jellegzetes, evangélista, alapítottál, alkalommal, szakadásra, közösségbe, evangélium, gyógyulást, lehetetlen, egyházadba, szentséges, varsájának, találkozás, őrhelyemre, imádkoztál, köszönhető, panaszomra, nemzeteket, kijelentés, részvéttel, számotokra, megerősíti, mindnyájan, juttatták, eledelhez, gyógyulás, gyilkolja, könyvéből, hálójának, válaszolt, kezdetben, katolikus, áldozatot, rendelted, folytatta, könyörülj, gyógyítja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.