Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Furcsa helyekre, eléggé titkolva osztják a lottómilliárdokat
  2015-10-09 09:27:09, péntek
 
 
Furcsa helyekre, eléggé titkolva osztják a lottómilliárdokat

2015.10.09. 07:46

A legnagyobb ajándékok egyike a vállalkozóknak, ha tervezhetőek és kiszámíthatóak a költségeik és nem érik kellemetlen meglepetések a hó végén.
Közérdekű támogatásként milliók jutottak L. Simon László környezetének, egy volt miniszter még meg sem lévő alapítványának, a kormány történetkutatójának, Deutsch Tamás testvérének, de még a bajai önkormányzatnak is. Utánanéztünk, hogy mi lesz a lottótársaság pénzeiből, és megmutatjuk a furcsább tételeket.

A Szerencsejáték Zrt. az egyik legnyereségesebb állami cég. Tavaly közel 6 milliárd forint tiszta profitot termelt, eszközállománya 50 milliárdra rúg. Éves bevételeiből rendszeresen támogat közérdekű szervezeteket és programokat, valamint szponzorál sportklubokat a költségvetési be- és az osztalékfizetések terhére. Ezt a tavalyi év óta a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft.-n keresztül intézi, amely 2015 júliusáig nagyjából 600 millió forintnyi közérdekű kiadást vállalt.

Az idei évben a vállalat az árbevétel 0,75 százalékát szánja adományozásra és szponzorációra, de hogy pontosan milyen szempontok szerint, azt a támogatási szabályzatuk határozza meg. Ez viszont nem elérhető a honlapjukról, bár több ponton is hivatkoznak rá. Összesen annyi derül ki a társaság oldaláról, hogy levélben lehet pályázni, és az eljárásból a magánszemélyek ki vannak zárva. Adhatnak pénzt sport-, kulturális és művészeti tevékenységekre, valamint szociális célokra is.

A nonprofit kft. ügyvezetője Zsiga Marcell, korábbi fideszes parlamenti képviselő, miskolci alpolgármester, aki másfél millió forintot kap a munkájáért, de ezen felül tavaly még 425 ezer forint pénzbeli juttatást is kapott. A háromtagú felügyelőbizottság tagja Opauszky Ildikó, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinációs munkatársa. Itteni munkájáért még miniszteri elismerést is kapott 2014-ben. Rajta kívül még dr. Nagy Réka és dr. Kovács Gergely van a bizottságban.

Mivel az, hogy az állami milliókat kinek osztják szét, közérdekű adat, a Lehet Más a Politika képviselője, Ikotity István kikérte a szervezet támogatási listáját. Ezen kórházak, sérülteken segítő és művészeti alapítványok, természetbarát egyesületek, valamint vidéki kulturális intézmények mellett, felbukkan néhány eléggé Fidesz-közeli társaság is. Nem ez volt az első alkalom, hogy furcsa helyeken landoltak az adományok: 2013-ban a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor által vezetett Ferencváros, Fa Nándor cége, valamint a Nyerges Zsolthoz köthető szolnoki vízlabda- és kosárlabdacsapatok kapták a legnagyobb támogatást az erre fordított 1,43 milliárd forintból.

Idén eddig majdnem 600 millió forintot fizettek ki közel kétszáz szervezetnek a Szerencsejáték Zrt. pénzeiből, de hogy év végéig pontosan még mennyi pénzt osztanak ki, egyelőre nem látni, a korábbi évek költései alapján nagyjából 1,3-1,5 milliárd forintra lehet számítani. A 2015-ös teljes listát itt érheti el.
A Himnuszért járt a legtöbb pénz, vannak visszatérők

Júliusig a Moscell Kft. kapta a legnagyobb támogatást, 75 millió forintot a közel kétszáz szervezet közül. A cég tulajdonosa Szvorák Katalin énekesnő: ő énekelte el a himnuszt a Fidesz tavalyi március 15-ei ünnepségén. Őt kicsivel több mint 50 millió forinttal követi a listán a Kiss-Rigó László püspökhöz közel álló Szegedi Vasutas Sportegyesület, amelyik stadiont építene. Szintén ennyi pénzt kapott a Szent Margit Kórház szülészeti osztálya.
Fotó: Balaton József

Több kórház és egyházi segélyszervezet pályázott sikeresen már a korábbi években is. Például a Bethesda Kórháznak 13 millió forint jutott idén, míg 2010-ben 37,5 millió forint. Az Ökumenikus Segélyszervezethez az elmúlt években összesen 18,2 millió forint került. Rendszeresen kap támogatás a Mentor Alapítvány, öt év alatt közel 4 millió forintot kapott a hátrányoshelyzetűek felzárkóztatására.

Érdekesebb visszatérő a magyar kormány által létrehozott Veritas Történetkutató. Az intézet 4,9 millió forintot kapott idén, ötmilliót tavaly. A szervezetet az a Szakály Sándor vezeti, aki idegenrendészeti eljárásnak nevezte a hazai zsidóság deportálását. A Veritasra 2014-ben 260 millió forintot különítettek el az állam központi költségvetéséből. Munkatársuk az a Farkas Judit Antónia is, aki életrajza szerint a Fidesz képviselőcsoportjánál dolgozott és külügyi referens volt.
Fideszes politikus testvérét és egy önkormányzatot is támogattak

2015-ben eddig 8 millió forintot kapott a Jövő Uniója Alapítvány. A szervezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája szerint nincsen regisztrálva arra, hogy egyszázalékos adófelajánlásokat fogadjon. A Fidelitas Országos Választmányának elnöke, Tardi Tamás Ákos vezeti. A bírósági adatok szerint az alapítvány nem közhasznú, a Szerencsejáték Zrt.-től ,,közérdekű célú kötelezettségvállalásként" kapták a pénzt. A Jövő Uniója honlapja szerint két programot szervez: a budapesti Spin-Off Klub előadássorozatot, valamint a Mi energiánk programot.

Utóbbi esetében egy külön honlap létrehozását tervezik, ahol gyakorlati példákon keresztül mutatnák be az energiatakarékosságot. A Spin-Off Klub célja, hogy fiatal vállalkozóknak vagy vállalkozó kedvű fiatalokat segítsen és informáljon. Több előadást is tartottak az elmúlt évben, legutóbb Gerendai Károlyt, a Sziget Fesztivál alapítóját és vezetőjét látták vendégül. A programot általában a B32 Galériában tartják meg a XI. kerületben. Erről a helyről írtunk már korábban, amikor egy 20 centis lépcső mellé épült lift a mozgássérülteknek.

A Szerencsejáték Zrt.-től az a HGS PR és Rendezvényszervező Ügynökség is kapott támogatást, amely többek között a ,,Tisztelt Ász!" nevű parlamenti tenisztornát szervezi, ahol a képviselők szerválhatnak egymásnak. Az állami társaságtól befolyt 25 millió forintból a cégnek jutott a Footgolf Top Kupa és a Csók Tenisz program szervezésére is - legalábbis támogatóként fel van tüntetve a vállalat.

Ennél kicsivel kevesebbet, 20 millió forintot kapott az Élményliget Kft., amelynek vezetője Deutsch Péter, a Fidesz Európa Parlamenti képviselőjének, Deutsch Tamásnak az öccse. A cégről sok információ nem található az interneten, mindösszesen annyi derül ki, hogy az Élményliget szervezi a Hopp-Parádét.

Az egész napos sporteseményt nyolcszor rendezték meg eddig. Deutsch korábban országos csúcstartó volt magasugrásban, ezért nem meglepő, hogy a rendezvényen is főleg atlétikai számok szerepelnek. A sportolói karrierje után sikeres vállalkozó lett: vezette a Híd Rádió Rt.-t, és kiadta a népszerű bulvárlapot, a Színes Mai Lapot, majd 2014-ben megvette az MTK-t, amelynek elnöke testvére, Deutsch Tamás.
Az MTK elnökének, Deutsch Tamás testvére cégének is bőven jutott támogatás.
Az MTK elnökének, Deutsch Tamás testvére cégének is bőven jutott támogatás.
Fotó: Beliczay László

Még érdekesebb a Szerencsejáték Zrt. támogatási listáján az, hogy 2015-ben támogatják a Baja Marketing Bajai Kommunikációs és Marketing Kft.-t 5 millió forinttal. A cég tulajdonosa a helyi önkormányzat, az ezzel járó jogokat a mindenkori polgármester gyakorolja, most éppen a fideszes Zsigó Róbert. A Baja Marketing oldalán mindösszesen egy hír érhető el, ez is 2011-es. A szervezet hivatalosan 50 embernek ad munkát, felel a Baja Televízióért, a Bácskai Naplóért és a Baja.hu-ért, emellett turisztikai programokat szervez. Az önkormányzat 2015-ös költségvetése szerint a cég összesen 174 millió 200 ezer forintból gazdálkodik, ebből kell finanszíroznia a működését, a meglévő projektjei fenntartását és a nagyrendezvényeket.

2 millió forintot kapott a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány is, amelyet Réthelyi Miklós, korábbi nemzeti erőforrás miniszter vezet. A szervezetet 2015 júniusában hívta életre a magyar kormány, Zrt. formában. Feladata a magyar nyelv ápolása és irodalmi életének felpezsdítése, ehhez és a működésre a Nemzeti Vagyonkezelő 150 millió forintot különített el. Érdekes viszont, hogy az alapítványt a bíróság idén július 20-án vette nyilvántartásba, de a Szerencsejáték Service Nonprofit kft. már április 28-án döntött a kétmilliós támogatásról. Az alapítvány oldalán semmilyen adat nem elérhető, jól láthatóan még fejlesztik.
Réthelyi Miklós
Réthelyi Miklós
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Kommentár Alapítványnak 8 millió forint jutott. A jobboldali szervezet 2009-től nyári táborokat és konferenciákat szervezett a politika iránt érdeklődő fiataloknak, azonban ezzel az elmúlt évben már felhagyott. A fesztivál főszervezője Dömötör Csaba közben kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár lett a Miniszterelnökségen. A szervezet adja ki a Kommentár folyóiratot is, amelyből idén eddig csak az egybevont első két szám jelent meg.
Megéri L. Simon Lászlóval jóban lenni

A szerencsejáték pénzekből jutott egy L. Simon Lászlóhoz közeli újságnak is: 1,5 millió forintot kapott a Kortárs Folyóirat Kiadói Kft. A szervezet egyik tulajdonosa a Ráció Kft. Ez volt az a cég, amelyiktől a miniszterelnökség államtitkára elfelejtett megszabadulni , majd a felesége nevére íratta át. Nem ez az egyetlen kapcsolódási pont: a Kortárs tulajdonosa még a Magyar Írószövetség, amelynek L. Simon 2010-ig volt a titkára.
L. Simon László
L. Simon László
Fotó: Bődey János

8 millió forintot kapott az Örökség Kultúrpolitikai Intézet (ÖKI), amelyik már egyszer nagyon beégett egy 180 millió forintos matricagyűjtő albummal. A program lényege az volt, hogy a múzeumok gyűjteményeihez kapcsolódóan egy gyűjtőfüzetet gyártanak, amely népszerűsítette volna az intézmények látogatását.

Az ÖKI bár független szervezet, nem a magyar állam alapította, de a Magyar Narancs kiderítette, hogy a Nemzeti Kulturális Alappal, a Balassi Intézettel és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal kötött szerződéseket. De volt közös projektje a Magyar Művészeti Akadémiával is: egy közvélemény-kutatás a Műcsarnok tulajdonosváltásával kapcsolatban. A szervezet ügyvezető igazgatója, Pápay György jó kapcsolatban van L. Simon Lászlóval, együtt kezdtek politizálni, de kapcsolatuk a Fiatal Írok Szövetségéig nyúlik vissza. Pápay a Fidesz-frakciónak is dolgozott.

5 millió forinttal támogatják egy exjobbikos politikus, Nagy Ervin szervezetét, az Oikosz Alapítványt. Nagy rendszeresen jelenik meg a médiában az Oikoszt képviselve, de a szervezet működése leginkább egy politikai blogban merül ki. Az elemzőnek A libaralizmus illuziói címmel egy könyve is megjelent, amelyet az alapítvány oldalán hirdet.

De petícióval ment neki annak is, hogy Gyurcsány Ferenc cégére, az Altusra bízta az Európai Unió a fejlesztési pénzek elköltésének magyarországi ellenőrzését. Erről Nagy azt nyilatkozta, hogy tízezer ember írta alá, amelyet eljuttattak az Európai Bizottságnak.


http://index.hu/gazdasag/2015/10/09/szerencsejatek_zrt._tamogatas_kozpenz_veritas _moscell_lmp/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségvetéséből, legnyereségesebb, idegenrendészeti, előadássorozatot, segélyszervezet, kommunikációért, eszközállománya, önkormányzatnak, népszerűsítette, választmányának, kultúrpolitikai, gyűjteményeihez, nyilvántartásba, minisztériummal, tevékenységekre, képviselőjének, alpolgármester, szerencsejáték, vállalkozóknak, finanszíroznia, magánszemélyek, tehetségkutató, önkormányzatot, történetkutató, szponzorációra, sportegyesület, pártigazgatója, természetbarát, alapítványának, szerencsejatek, konferenciákat, kiszámíthatóak, szerválhatnak, matricagyűjtő, kommunikációs, gyűjtőfüzetet, legnagyobb ajándékok, volt miniszter, bajai önkormányzatnak, lottótársaság pénzeiből, furcsább tételeket, egyik legnyereségesebb, osztalékfizetések terhére, idei évben, támogatási szabályzatuk, társaság oldaláról, állami milliókat, szervezet támogatási, első alkalom, legnagyobb támogatást, erre fordított, korábbi évek, Simon László, Deutsch Tamás, Szerencsejáték Zrt, Szerencsejáték Nonprofit Service Kft, Zsiga Marcell, Opauszky Ildikó, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nagy Réka, Kovács Gergely, Lehet Más, Ikotity István, Kubatov Gábor, Nyerges Zsolthoz, Moscell Kft, Szvorák Katalin, Kiss-Rigó László, Szegedi Vasutas Sportegyesület, Szent Margit Kórház, Balaton József, Bethesda Kórháznak, Ökumenikus Segélyszervezethez, Mentor Alapítvány, Veritas Történetkutató, Szakály Sándor, Farkas Judit Antónia, Jövő Uniója Alapítvány, Nemzeti Adó-, Fidelitas Országos Választmányának, Tardi Tamás Ákos, Jövő Uniója, Spin-Off Klub, Gerendai Károlyt, Sziget Fesztivál, Rendezvényszervező Ügynökség, Tisztelt Ász, Footgolf Top Kupa, Csók Tenisz, Élményliget Kft, Deutsch Péter, Fidesz Európa Parlamenti, Deutsch Tamásnak, Rádió Rt, Színes Mai Lapot, Beliczay László, Baja Marketing Bajai Kommunikációs, Marketing Kft, Zsigó Róbert, Baja Marketing, Baja Televízióért, Bácskai Naplóért, Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány, Réthelyi Miklós, Nemzeti Vagyonkezelő, Szerencsejáték Service Nonprofit, Barakonyi Szabolcs, Kommentár Alapítványnak, Dömötör Csaba, Megéri, Simon Lászlóval, Simon Lászlóhoz, Kortárs Folyóirat Kiadói Kft, Ráció Kft, Magyar Írószövetség, Bődey János, Örökség Kultúrpolitikai Intézet, Magyar Narancs, Nemzeti Kulturális Alappal, Balassi Intézettel, Igazságügyi Minisztériummal, Magyar Művészeti Akadémiával, Pápay György, Fiatal Írok Szövetségéig, Nagy Ervin, Oikosz Alapítványt, Gyurcsány Ferenc, Európai Unió, Erről Nagy, Európai Bizottságnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ady Endre - Mindegy átka  Kertem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Magamnak  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sorsod  Martin Buber, A haszidim meséi  Anyák napjára  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Egy párkányon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jázmin  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Ady Endre - Mindegy átka  Bornyi Veronika haiku verse  39 ígéret  Jó éjszakát  Nevelőszülőkhöz adták,  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Pitypang szökőkút  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nem kell hozzá fürdőruhás  James Allen  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Mindig lesz olyan  képre írva  Szabó T. Anna - Pitypang  Anyámról való emlékek  Bársony székben  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  jó reggelt  Robin Wight pitypang szobra  Ott van  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Alvó cicák  Jázmin  Bársony székben  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Paul Éluard - És egy mosoly  Paul David Tripp Április 15  Vannak emberek  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb ajándékok, volt miniszter, bajai önkormányzatnak, lottótársaság pénzeiből, furcsább tételeket, egyik legnyereségesebb, osztalékfizetések terhére, idei évben, támogatási szabályzatuk, társaság oldaláról, állami milliókat, szervezet támogatási, első alkalom, legnagyobb támogatást, erre fordított, korábbi évek, 2015-ös teljes, legtöbb pénz, közel kétszáz, korábbi években, elmúlt években, magyar kormány, hazai zsidóság, állam központi, bírósági adatok, budapesti Spin-Off, külön honlap, elmúlt évben, programot általában, helyről írtunk, képviselők szerválhatnak, állami társaságtól, cégnek jutott, egész napos, sportolói karrierje, népszerű bulvárlapot, helyi önkormányzat, ezzel járó, mindenkori polgármester, fideszes Zsigó, szervezet hivatalosan, önkormányzat 2015-ös, meglévő projektjei, szervezetet 2015, magyar nyelv, bíróság idén, kétmilliós támogatásról, alapítvány oldalán, jobboldali szervezet, politika iránt, fesztivál főszervezője, szervezet adja, egybevont első, szerencsejáték pénzekből, szervezet egyik, miniszterelnökség államtitkára, felesége nevére, egyetlen kapcsolódási, program lényege, múzeumok gyűjteményeihez, gyűjtőfüzetet gyártanak, intézmények látogatását, magyar állam, szervezet ügyvezető, exjobbikos politikus, szervezet működése, politikai blogban, libaralizmus illuziói, fejlesztési pénzek, költségvetéséből, legnyereségesebb, idegenrendészeti, előadássorozatot, segélyszervezet, kommunikációért, eszközállománya, önkormányzatnak, népszerűsítette, választmányának, kultúrpolitikai, gyűjteményeihez, nyilvántartásba, minisztériummal, tevékenységekre, képviselőjének, alpolgármester, szerencsejáték, vállalkozóknak, finanszíroznia, magánszemélyek, tehetségkutató, önkormányzatot, történetkutató, szponzorációra, sportegyesület, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.