Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mocsai
  2015-10-15 22:00:06, csütörtök
 
  Mocsai

Feladta: 2015, október, 14

Mocsai Lajos, mint kézilabdaedző, kétségtelenül kimagaslik nem csak magyarországi, de európai kollégái közül is. Vajon miért nem volt neki ez elég? Vajon miért köllött még a szokásos fideszes disznóságok, a törvényhozói jogkörrel visszaélő hatalmi gőg egyik haszonélvező, emblematikus figurájává is válnia? ... Mindezt úgy, hogy közben nem csak másokra mutogat, de még hazudik is!

Ma reggel elolvastam azt az interjút, melyet a 168ora.hu készített Mocsai Lajossal, az ismét önállóvá vált Testnevelési Egyetem (TE) rektorával. Ennek lényege, hogy a (“neccesen csinált") professzor doktor rektor úr nem csak eldicsekszik a kétségtelenül létező személyes teljesítményével, de azt alaposan túl is fényezi ... ha tetszik, hát “felhazudja". A személye körül keletkezett közéleti botrányt jelentős részben a sajtóra keni, valamint azokra, akik őt “lekicsinylik" azt mondván, hogy “most derék kézilabdatrénerek lehetnek rektorok, díszdoktorok“.

Pedig ő nagyot alkotott! Nem csak sikeres edző és szövetségi kapitány volt, de a Testnevelési Főiskola (TF) tanársegédje, adjunktusa és mestertanára is. Aki valóban “tudományos alapokra" helyezte a kézilabdaedzéseket, komolyan vette a szakmát, s mint játékos is (többszörös válogatott!) jelentős eredményeket ért el. Ennek okán egyszerűen nem érti, miért “politikai botrány" az a bizonyos és hírhedt törvény. Az a “Lex Mocsai“, amely kimondja: az olimpiai érem felér a doktori címmel, ami az egyetemi tanársághoz, azon keresztül pedig a rektorsághoz vezet(het). Még “a fogalommal" sem tud mit kezdeni, állítja ő (mondjuk egy professzor doktor rektor úrtól azér' ennyi elvárható vóna! ... Nemde?!), hiszen az oktatási törvény szerint számos docensből lett egyetemi vezető, mánpedig ő volt már a TE-n nem csak dékánhelyettesi rangú “menedzserigazgató", de kari, sőt, egyetemi tanácsi tag is.

Ennek okán neki teljesen természetes, hogy a 14 esztendő után ismét önállóvá vált (hatalmi szóval azzá tett!) és egyetemmé átkeresztelt TF (ugyancsak hatalmi szóval odacsinált) rektora lehetett. Annak ellenére, hogy ehhöz a normál akkreditációs szabályok szerint semmi joga nem lenne. Elismeri ugyan, hogy kissé botrányosra sikeredett a debreceni díszdoktorsága. Meg azt is, hogy a “rendes egyetemi tanári pályázatát" a Balogminisztérium “megfuttatta" ugyan a normál, azaz törvényes “pályán", de mikor ez elutasítást talált (amihöz ezeknek “minden joguk meg volt“), hát az Emberminiszter Úr, a Hitehagyott, Orbánhívő ref. lelkész, “a saját hatáskörében" intézkedve ... elintézte neki ezt Káder Janó közszolgálati elnöknél, aki a papírt - mármint az egyetemi tanári kinevezést - hosszas, mint egy 1,2 másodperces, tehát megfontolt mérlegelés után alá is írta.

Mocsai szerint tehát itten minden a legnagyobb rendjén vagyon. Nem történt semmiféle törvény- és szabálysértés. Ő valóban alkalmas és méltó. Hiszen a vonatkozó törvények mindezt lehetővé teszik. Innentől kezdve aljas machináció arról dumálni/suttogni, hogy ő csakis a Miniszterelnök Úr kegyéből és egy személyesen reá szabott törvény okán lehetett a TE rektora. Különben is, ez egy “készség alapú" felsőoktatás, ugyanolyan, mint pl. a különböző művészeti intézményeké. Márpedig ahol egy Vitray Tamás, egy Kocsis Zoltán, avagy egy Huszti Péter egyetemi tanár lehet, ott neki is teremhetne hasonló babér. Különös tekintettel arra, hogy őt 2002-ben az IHF (a Nemzetközi Kézilabda-szövetség) tízéves jubileumán életműdíjjal tüntették ki, amellyel bekerült “a világ négy legjobb edzője" közé.

Pedig ez az egész csupán hazugság! Mocsai azért méri össze magát a fentebb nevezettekkel, azért takarózik velük, meg az orbanista Oktatási Törvénnyel, mert saját teljesítménye okán csúcsra jutott sportolóként/edzőként jól érzi: itten nem a személyes teljesítmény, hanem az összeköttetés volt a lényeg! Ugyan azt álltja, hogy semmiféle közvetlen kapcsolata nincs az Állammaffia Főnöke, az Örökös MiniElnökkel (csak “tiszteljük egymást"), de simán eltűrte, hogy Don Vittorio (“Lajos bátyám, elintézem!“) rászabasson egy olyan törvényt a félbites szavazódroidokkal, ami olyasmire ad neki lehetőséget, amire igazából nem méltó. ... Lehet, hogy alkalmas rá, felkészült is, de a pozícióhoz vezető néhány lépcsőfokot csakis azér' ugorhatta át, mert a személyére írtak egy a hóna alá nyúló törvényt! Mindezt pedig hazugságokkal, másokra mutogatásokkal akarja leplezni, csak hogy a kognitív disszonanciáját valamennyire mérsékelhesse.

Hivatalos önéletrajzát böngészve egyszerűen nem értem, miért adta el magát az Állammaffiának. Mocsainak semmi szüksége nem lett volna arra, hogy talmi/csinált címeket és rangokat hagyjon (kérjen?) magára aggatni. Ő azért mégsem egy Bukovics István, aki lélekfényképezős tűzoltásból írhatta meg az MTA-dolgozatát, s most ugyancsak “profdoktor", de rektornak már nem merték kinevezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (ez a pasmag ma “csak" az “Orbanika" doktori iskolájának vezetője!). Ugyanakkor azt sem értem, miért takarózik Vitrayval, Kocsissal, vagy éppen Husztival. Valóban tanítanak egyetemmé átkeresztelt főiskolákon, de egyikük sem ölthette magára a profdoktor címet, pláne nem úgy, hogy direkte rájuk szabtak ennek érdekében egy törvényt. Azt meg főleg nem értem, hogy ha valakinek tényleg van akkora szakmai teljesítménye és nagyobb mennyiségű publikációja, mint egy átlagos MTA-tagnak, akkor miért hazudja magának “a világ négy legjobb edzője"-tagságát abban a bizonyos interjúban, amikor a hivatalos (TE) önéletrajzában “mindössze" az európai szövetség (EHF) életműdíjáról beszél.

Cím- és rangkórság(?) okán Mocsai beállt a schmittpálok közé. Szorosan a Vezér végbele mellé! Így olyasmihez jutott, amihez nem méltó. Hatvan évesen nyugodtan visszavonulhatott volna a korábban már megalapozott elméleti szakember szerepébe, mint a TE egyik tanára. De neki ehhöz nem volt kedve! Neki muszáj volt részt vennie egy olyan “mérkőzésben", melynek szabályait eleve az ő győzelmére “alkották" meg, most meg fel vagyon háborodva, hogy van aki ezt az orrára meri húzni, a szemébe mondja.

Mocsai Lajos 2011-ben “Fair Play“-díjat kapott “a sportszerűség népszerűsítéséért“. Ha akkor méltó is volt rá, ma már bizonnyal nem az. Vissza kéne vonni tőle!

https://szendamondja.wordpress.com/2015/10/14/mocsai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: teljesítményével, lélekfényképezős, disszonanciáját, dékánhelyettesi, miniszterelnök, díszdoktorsága, emberminiszter, állammaffiának, mutogatásokkal, önéletrajzában, nevezettekkel, magyarországi, életműdíjáról, közszolgálati, szabálysértés, teljesítménye, kétségtelenül, mérsékelhesse, akkreditációs, hazugságokkal, kézilabdaedző, összeköttetés, sportszerűség, megalapozott, átkeresztelt, testnevelési, lekicsinylik, szendamondja, felsőoktatás, sportolóként, mestertanára, valamennyire, publikációja, önéletrajzát, eldicsekszik, életműdíjjal, szokásos fideszes, törvényhozói jogkörrel, ismét önállóvá, kétségtelenül létező, személye körül, sajtóra keni, olimpiai érem, doktori címmel, egyetemi tanársághoz, rektorsághoz vezet, professzor doktor, oktatási törvény, normál akkreditációs, debreceni díszdoktorsága, papírt –, egyetemi tanári, Mocsai Lajos, Mocsai Lajossal, Testnevelési Egyetem, Testnevelési Főiskola, Emberminiszter Úr, Káder Janó, Miniszterelnök Úr, Vitray Tamás, Kocsis Zoltán, Huszti Péter, Nemzetközi Kézilabda-szövetség, Oktatási Törvénnyel, Állammaffia Főnöke, Örökös MiniElnökkel, Bukovics István, Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, Fair Play“,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc  József Attila – Keresek ...  James Allen  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Van néhány kérdés, amin gondol...  Otthon  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vannak emberek  Robert Merle tollából  Segíts neki dicsérni Téged  39 ígéret  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Egyszerű  Alvó cica  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Ady Endre - Mindegy átka  Tanácsok egy pszichológustól  39 ígéret  Van néhány kérdés, amin gondol...  Zilahy Lajos gondolata  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 13  A pitypang legendája  Tavaszi este  Emlékezz  Ma van a magyar költészet napj...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Az ember  Bársony székben  Anyámról való emlékek  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Tanmese  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Jó éjszakát  Annyira tisztelem a szabadságo...  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  József Attila – Keresek ...  Tanmese  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  James Allen  Spenót fasírttal  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Csend  Paul David Tripp Április 15  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
szokásos fideszes, törvényhozói jogkörrel, ismét önállóvá, kétségtelenül létező, személye körül, sajtóra keni, olimpiai érem, doktori címmel, egyetemi tanársághoz, rektorsághoz vezet, professzor doktor, oktatási törvény, normál akkreditációs, debreceni díszdoktorsága, papírt &#8211, egyetemi tanári, legnagyobb rendjén, vonatkozó törvények, különböző művészeti, világ négy, egész csupán, fentebb nevezettekkel, orbanista Oktatási, személyes teljesítmény, összeköttetés volt, olyan törvényt, félbites szavazódroidokkal, pozícióhoz vezető, személyére írtak, kognitív disszonanciáját, profdoktor címet, átlagos MTA-tagnak, bizonyos interjúban, európai szövetség, schmittpálok közé, olyan &#8220, orrára meri, szemébe mondja, teljesítményével, lélekfényképezős, disszonanciáját, dékánhelyettesi, miniszterelnök, díszdoktorsága, emberminiszter, állammaffiának, mutogatásokkal, önéletrajzában, nevezettekkel, magyarországi, életműdíjáról, közszolgálati, szabálysértés, teljesítménye, kétségtelenül, mérsékelhesse, akkreditációs, hazugságokkal, kézilabdaedző, összeköttetés, sportszerűség, megalapozott, átkeresztelt, testnevelési, lekicsinylik, szendamondja, felsőoktatás, sportolóként, mestertanára, valamennyire, publikációja, önéletrajzát, eldicsekszik, életműdíjjal, teljesítmény, eredményeket, schmittpálok, hatáskörében, törvényhozói, rektorsághoz, minielnökkel, intézményeké, tanársegédje, haszonélvező, díszdoktorok, emblematikus, lépcsőfokot, elutasítást, természetes, keletkezett, tanársághoz, botrányosra, megfuttatta, iskolájának, állammaffia, tűzoltásból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.