Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közszereplők Nemzeti Szégyenfala - Hungarian Wall of Shame
  2015-10-28 09:51:18, szerda
 
  Közszereplők Nemzeti Szégyenfala - Hungarian Wall of Shame

ORBÁNIA 2015. - Eimstand volt a magánnyugdíj pénztári pénzek lenyúlása ! -oszt ,Jó napot!
-avagy - A Fidesz már kifogást sem igyekszik keresni , de LÁZÁR azért "megmagyarázta " azt , hogy hova is lett a magánnyugdíjpénztárak pénze, és azt is, hogy miért is nincs -és nem is lesz nekünk " személyre-szólóan" nyugdíj-befizetési nyilvántartásunk - bár a Fidesz kormánya anno megígérte!
NA?-miért nem lesz?
MERT:" Ebben a rendszerben nem is lehet elvárni a befizetések nyilvántartását "- így érvelt Lázár."
JA!- ha nem is lehet elvárni ...? -úgy minden rendben van - hát nem ?-
fegyelmezett állampolgárnak kutyakötelessége ezt némán tudomásul venni ...-de tényleg?!

"Szinte napra pontosan öt év kellett ahhoz, hogy Lázár János nagy nyilvánosság előtt is beismerje, alaposan átverték a magyar közvéleményt, amikor az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésére hivatkozva államosították a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári befizetéseket. A legutóbbi kormányinfón ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, döntöttek, hogy a közeljövőben nem lesz klasszikus egyéni nyugdíjszámla Magyarországon. Elmagyarázta, hogy a tb-rendszerben az egyéni számla a keresetarányos nyugdíj megállapítására alkalmas, vagyis csak segít a nyugdíj kiszámításában. Ebben a rendszerben nem is lehet elvárni a befizetések nyilvántartását - érvelt Lázár."




Lázár bevallotta, hogy hazudtak a nyugdíjakról
2015. október 26. | 07:57

Ötéves hitegetés után Lázár János meglepő módon beismerte, hogy soha nem lesz egyéni nyugdíjszámla a mostani felosztó-kirovó rendszerben. A kormány dilettáns döntései mellett viszont nem látszik egységes koncepció a hazai nyugdíjrendszer jövőjéről.

Szinte napra pontosan öt év kellett ahhoz, hogy Lázár János nagy nyilvánosság előtt is beismerje, alaposan átverték a magyar közvéleményt, amikor az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésére hivatkozva államosították a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári befizetéseket. A legutóbbi kormányinfón ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, döntöttek, hogy a közeljövőben nem lesz klasszikus egyéni nyugdíjszámla Magyarországon. Elmagyarázta, hogy a tb-rendszerben az egyéni számla a keresetarányos nyugdíj megállapítására alkalmas, vagyis csak segít a nyugdíj kiszámításában. Ebben a rendszerben nem is lehet elvárni a befizetések nyilvántartását - érvelt Lázár.
Infinety network
Vérmérsékletüktől függően kuncogtak vagy kapkodták a fejüket a hazai nyugdíjrendszer alapelveit és a nyilvántartások rendszerét ismerők a - Barát Gábor szavaival élve - kormányzati "népbutítás" miatt, amikor az Orbán-kormány 2010 októberében határozatot hozott a tb alapú nyugdíjrendszerben az egyéni számlák bevezetéséről. A kettő együtt ugyanis értelmezhetetlen, a hitegetés és a zsarolás mégis hatott és az állami rendszerbe történt tömeges visszalépések gyakorlatilag a magánnyugdíj-pénztári rendszer megszüntetését eredményezték. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság volt vezetője a Népszavának most csodálkozását, egyben "elismerését" fejezte ki, hogy végre ennyire nyíltan beismerte egy kormányzati vezető, mennyire alaptalanok voltak az egyéni számlákról szóló ígérgetések.

Barát Gábor már az idevágó a kormányhatározat megszületése, majd a későbbi csendesebb megerősítések után is többször kifejtette: az ígéret megalapozatlan, átgondolatlan és végrehajthatatlan, mert a magyar társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben semmi más nem működhet, csak az egyéni nyilvántartás. Ez az adatbázis a szakember szerint hosszú évtizedek óta tartalmaz minden szükséges adatot, hogy meg lehessen állapítani valakinek a nyugdíj jogosultságát. Mindegy tehát, hogy minek nevezik, a rendszer ezt tudja és nem többet. A generációk közötti szolidaritásra építő magyar felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben ugyanis a mindenkori aktív biztosítottak és az ő munkáltatóik befizetett járulékai biztosítják a nyugdíjak fedezetét. A nyugdíjszakértő emlékeztetett rá, hogy komolytalan minden olyan ígéret, miszerint a befizetett járulékot kapja vissza valaki, ahogy az is, hogy a magánpénztárba befizetett tagdíjnak bármilyen szerepe lenne a nyugdíj kiszámításánál, hiszen aki visszalépett a tb-nyugdíjrendszerbe, az ennek az alapelvei mentén kap majd teljes jogú nyugdíjat.

Öt év után tehát végre a kormány is elismerte, hogy Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter ígéretei az egyéni nyugdíjszámlák bevezetéséről a 2010. októberi kormányhatározat elfogadásakor és később is, pusztán valóságos tartalom nélküli szójátékok voltak. Most legalább Lázár bevallotta, hogy hazudtak, hiszen kimondta, szó sincs itt másfajta nyugdíjszámításról, netán új nyilvántartás elindításáról: nincs és nem is lesz egyéni tőkeszámla.

Ettől függetlenül az alapvető kérdés évek óta változatlan: a magánnyugdíj-vagyon "államosítása" és elköltése után vajon meddig marad működőképes a magyar nyugdíjrendszer? A költségvetési lyukak betömésére lenyúlt egyszeri hatalmas összeg, a kötelező magánnyugdíj-pénztári befizetések örökre elvesztek. Nem emiatt, de most éppen nincs gond a kifizetésekkel, arról viszont már eltérnek a vélemények, hogy a következő évtizedben, vagy "csak" a 2030-as évek közepétől válik kezelhetetlenné a nyugdíjkassza, mert az akkor aktív lakosság számában és arányaiban is kevés lesz az egyre nagyobb 65 év feletti korosztályok havi juttatásainak előteremtésére. Egyelőre annyi biztos, hogy a nyugdíjkérdésekben felmutatott kormányzati dilettantizmus miatt a rendszer több ponton recseg-ropog - állítja Barát. Például a korábbi összes korhatár előtti nyugdíjjogosultság 2012 januárjától meglépett differenciálás nélküli eltörlésével párhuzamosan bevezetett "Női40" is átgondolatlan döntés volt, hiszen a vártnál sokkal több asszony élt a 40 éves jogosultsági idő utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével. Szakértők szerint ők többéves nyugdíjkifizetést ajándékba kapnak az államtól, ami jelentősen megterheli a nyugdíjkasszát. Ezért tett meg mindent a kormány - ide értve a lehetőség kiterjesztését kérő Férfi40 népszavazási kezdeményezés sokak szerint politikai alapú alkotmánybírósági elutasítását is -, hogy megakadályozzon minden lépést, ami rugalmasabbá tenné az öregségi nyugdíjkorhatárt.

A szakszervezetek ugyan a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ritka ülésein folyamatosan kérik egy új kedvezményrendszer kidolgozását, de eddig nem jutottak előbbre. A jelek szerint a kormány nem akar tudomást venni azokról a tízezrekről, akik a nyugdíj előtt pár évvel megromlott egészséggel kerülnek az utcára és a szociális ellátórendszer foghíjas és csekély lehetőségei között bolyongva sem megélni nem tudnak, sem újabb járulékfizető éveket gyűjteni. Aktív éveik vége felé nyomorogni kezdenek, aminél csak a mostani "gránitmerev" nyugdíjkorhatár elérése után kerülhetnek rosszabb helyzetbe.

Szerző: Gulyás Erika


http://www.stop.hu/belfold/lazar-bevallotta-hogy-hazudtak-a-nyugdijakrol/1372319/ #
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjkorhatárt, kutyakötelessége, kormányhatározat, értelmezhetetlen, nyilvántartásunk, nyilvántartását, nyugdíjkorhatár, kezelhetetlenné, nyugdíjrendszer, megállapítására, nemzetgazdasági, nyugdíjszakértő, szakszervezetek, nyilvántartások, megakadályozzon, államosították, nyugdíjszámlák, ellátórendszer, differenciálás, kiterjesztését, megalapozatlan, kiszámításánál, keresetarányos, nyugdíjkasszát, kiszámításában, magyarországon, állampolgárnak, kifizetésekkel, dilettantizmus, szolidaritásra, magánpénztárba, megszüntetését, előteremtésére, nyugdíjszámla, költségvetési, emlékeztetett, magánnyugdíj pénztári, befizetések nyilvántartását, magyar közvéleményt, egyéni nyugdíjszámlák, legutóbbi kormányinfón, egyéni számla, keresetarányos nyugdíj, nyugdíj kiszámításában, mostani felosztó-kirovó, kormány dilettáns, hazai nyugdíjrendszer, nyilvántartások rendszerét, egyéni számlák, kettő együtt, zsarolás mégis, állami rendszerbe, Közszereplők Nemzeti Szégyenfala, Hungarian Wall, Lázár János, Barát Gábor, Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, Matolcsy György, Kormány Állandó Konzultációs Fórumának, Gulyás Erika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Töröld le  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Horváth Szilvia tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Walter Chrysler mondta  A Magyar Költészet napja alkal...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Az ember emlékekből áll  Hamvas Béla  A pitypang legendája  Vito Giaquinto gondolata  39 ígéret  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Van néhány kérdés, amin gondol...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Csend  Mindig lesz olyan  Pitypang szökőkút  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  képre írva  Jázmin  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Magamnak  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá... 
Bejegyzés Címkék
magánnyugdíj pénztári, befizetések nyilvántartását, magyar közvéleményt, egyéni nyugdíjszámlák, legutóbbi kormányinfón, egyéni számla, keresetarányos nyugdíj, nyugdíj kiszámításában, mostani felosztó-kirovó, kormány dilettáns, hazai nyugdíjrendszer, nyilvántartások rendszerét, egyéni számlák, kettő együtt, zsarolás mégis, állami rendszerbe, kormányzati vezető, egyéni számlákról, kormányhatározat megszületése, későbbi csendesebb, ígéret megalapozatlan, egyéni nyilvántartás, szakember szerint, nyugdíj jogosultságát, generációk közötti, mindenkori aktív, nyugdíjak fedezetét, nyugdíjszakértő emlékeztetett, befizetett járulékot, magánpénztárba befizetett, nyugdíj kiszámításánál, alapelvei mentén, alapvető kérdés, magyar nyugdíjrendszer, költségvetési lyukak, következő évtizedben, 2030-as évek, akkor aktív, egyre nagyobb, rendszer több, korábbi összes, vártnál sokkal, lehetőség kiterjesztését, öregségi nyugdíjkorhatárt, szakszervezetek ugyan, jelek szerint, nyugdíj előtt, szociális ellátórendszer, nyugdíjkorhatárt, kutyakötelessége, kormányhatározat, értelmezhetetlen, nyilvántartásunk, nyilvántartását, nyugdíjkorhatár, kezelhetetlenné, nyugdíjrendszer, megállapítására, nemzetgazdasági, nyugdíjszakértő, szakszervezetek, nyilvántartások, megakadályozzon, államosították, nyugdíjszámlák, ellátórendszer, differenciálás, kiterjesztését, megalapozatlan, kiszámításánál, keresetarányos, nyugdíjkasszát, kiszámításában, magyarországon, állampolgárnak, kifizetésekkel, dilettantizmus, szolidaritásra, magánpénztárba, megszüntetését, előteremtésére, nyugdíjszámla, költségvetési, emlékeztetett, befizetéseket, biztosítottak, bevezetéséről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.