Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Juan de la Rubia koncert
  2018-09-19 17:01:34, szerda
 
  ...... ............


2018. szeptember 18. és 20. között Juan de la Rubia spanyol orgonaművész, a barcelonai Escola Superior de Música de Catalunya professzora és a Sagrada Familia templom orgonistája tart orgona mesterkurzust az Egyházzene Tanszék szervezésében.
A program helyszíne a gazdagréti Szent Angyalok Temploma (1112 Budapest, Gazdagréti út 14.), ahol Közép-Európa egyetlen spanyol barokk kópiaorgonája található.
Juan de la Rubia szeptember 19-én 19 órakor hangverseny keretében is megszólaltatja a hangszert, majd másnap, szeptember 20-án a kurzuson részt vevő egyházzene- és orgona szakos hallgatók működnek közre a záró szentmisén és koncerten 18 órától.

Juan de la Rubia életrajza
Természetes Vall d'Uixó (Castellón), az orgonista Juan de la Rubia teljesített jelentősebb helyszínek Európában, valamint Latin-Amerikában és Ázsiában, egy sereg kitűnő, mind a kritikusok. Az elmúlt években, az ő koncertje menetrend könyörtelenül eljárva több mint húsz ország és a helyszínek, mint például a Auditorio Nacional de Música Madridban, a katalán zene palotája, a Konzerthaus Berlin, Lipcsei Gewandhaus, a Kölni székesegyház, valamint a Mariinsky Színház és a Szentpétervár Filharmónia.
Fellépett szólistaként a Freiburger Barockorchester, teljesítő koncertek szerv Handel és Bach kantáták és már folytonosságát és / vagy a rendező különböző hangszeres és vokális zenei régi.
Jelenleg az ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) professzora és a barcelonai Sagrada Familia Bazilika orgonistája.
Tőle, az újság azt mondta: "De la Rubia gyűjti a természetesség és a spontaneitás, ami játszik kitűnő technikával" (Jorge de Perzsiában, a La Vanguardia, 2015). "Juan de la Rubia játszik gondolkodású vezető, ezer árnyalatú kínál jó eszköz, mint az orgona, a Palace" (Javier Pérez Senz, El País, 2015). ,,De la Rubia, aki a közelmúltban örvendeztette meg a Palau de la Música egy koncert szenzációs cég sem több, sem kevesebb, mint a Freiburger Barockorchester, ültessék át a gyakorlatba a zsenialitása, mint egy improvizált" (Jacobo Zabalo, katalán Musical magazin, 2015) .
Megkezdése után zenei tanulmányait apja és Ricardo Pitarch van kiképezve, orgonista és zongorista Valencia, Barcelona, ​​Berlin és Toulouse elérése rendkívüli díjat legfeljebb öt különböző specialitások. Közt tanár van Candendo Oscar Wolfgang Seif, Michel Bouvard és Montserrat Torrent, aki nagy segítséget továbbképzésük során. Mesterkurzusokat kapott többek között Olivier Latry és Ton Koopman.
Repertoárja az Ősi Zene műveitől a jelenig terjed. A legmagasabb elismerés jutott négy területen: a billentyűs zene a reneszánsz és a barokk spanyol, a nagy művek romantika (beleértve átiratok művei Wagner és Brahms, akivel átírt teljesen Symphony n. 1 in Do Minor, op. 68), improvizációi és Bach interpretációi. Az utóbbi már hallható helyenként szorosan kapcsolódik a zeneszerző, Naumburg és Arnstadt valamint keretében az átfogó munkája szerv ütemezett Auditorio Nacional de Madrid (2014-16) és az Bachcelona Fesztivál (Barcelona).
A 2003-as első lemezfelvétele óta hét szólistát jelentett szólistaként. A művészettörténetekhez megnyitott De la Rubia olyan előadóművészek személyiségeivel, mint Lluís Pasqual és Nacho Duato.
Juan de la Rubia a generáció egyik legrangosabb előadója. A kapott díjak közé tartozik a spanyol zenei ifjúság állandó pályája, amely döntő fordulópontot jelentett zenei karrierje számára, valamint a Palau de la Música Catalana által odaítélt "Az első palota" díjat. 2012-ben a Sant Jordi Királyi Katalán Képzőművészeti Akadémiának nevezték ki.

- Juan de la Rubia organ recital at St-Sulpice videó Link

- Juan de la Rubia, portrait videó Link

- New, Castilian style Aeris organ in Budapest - Orgonán játszik: Dobszay Péter orgona és karmester művész.
Videó Link

- Juan de la Rubia koncertje a hispán barokk orgonamuzsika gyöngyszemeit a barcelonai Escola Superior de Música de Catalunya professzorának és a Sagrada Familia templom orgonistájának tolmácsolásában mutatja be. Közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyházzene és orgona szakos hallgatói.
2018. szeptember 17. és 20. között kerül sor Juan de la Rubia hispán barokk orgonazene kurzusára a gazdagréti Szent Angyalok-templomban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének szervezésében. Ennek keretében kerül sor a katalán professzor hangversenyére, aki másodízben koncertezik Budapesten. A 20-i szentmisén és zenés áhítaton hispán reneszánsz és barokk orgona- és kórusmuzsikával a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyházzene és orgona szakos hallgatói közreműködnek.

Képen Gitta karnagy a templomunk kórusának vezetője
...... ...........


Képen Dobszay Péter orgona és karmester művész
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: személyiségeivel, mesterkurzusokat, tolmácsolásában, kórusmuzsikával, barockorchester, természetesség, folytonosságát, előadóművészek, továbbképzésük, orgonistájának, képzőművészeti, megszólaltatja, professzorának, interpretációi, hangversenyére, lemezfelvétele, mesterkurzust, szervezésében, specialitások, szentpétervár, közreműködnek, zeneművészeti, kópiaorgonája, fordulópontot, örvendeztette, improvizációi, gyöngyszemeit, orgonamuzsika, könyörtelenül, gondolkodású, szólistaként, zsenialitása, legrangosabb, orgonaművész, spontaneitás, tanulmányait, barcelonai Escola, program helyszíne, gazdagréti Szent, kurzuson részt, záró szentmisén, orgonista Juan, sereg kitűnő, elmúlt években, katalán zene, rendező különböző, barcelonai Sagrada, közelmúltban örvendeztette, koncert szenzációs, jelenig terjed, legmagasabb elismerés, billentyűs zene, Escola Superior, Sagrada Familia, Egyházzene Tanszék, Szent Angyalok Temploma, Természetes Vall, Auditorio Nacional, Música Madridban, Konzerthaus Berlin, Lipcsei Gewandhaus, Mariinsky Színház, Szentpétervár Filharmónia, Freiburger Barockorchester, Sagrada Familia Bazilika, Javier Pérez Senz, Jacobo Zabalo, Ricardo Pitarch, Candendo Oscar Wolfgang Seif, Michel Bouvard, Montserrat Torrent, Olivier Latry, Bachcelona Fesztivál, Lluís Pasqual, Nacho Duato, Música Catalana, Sant Jordi Királyi Katalán Képzőművészeti Akadémiának, Dobszay Péter, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Szent Angyalok-templomban, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének, Képen Gitta, Képen Dobszay Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Tavaszi kép  Neked tudnod kell  Png kislány  A másik dolog,  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Esti kép  Szép napot kívánok  Hiányzik  Png kislány  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Lóhere  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png rózsa csokor  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy maradéktalanul uralt világ  A jó emberek mindig szépek mar...  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Kellemes délutánt kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png rózsa csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Akarat  Kaffka_Margit  Szívem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Albert Einstein gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy bizonyos határt  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png telefon  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat 
Bejegyzés Címkék
barcelonai Escola, program helyszíne, gazdagréti Szent, kurzuson részt, záró szentmisén, orgonista Juan, sereg kitűnő, elmúlt években, katalán zene, rendező különböző, barcelonai Sagrada, közelmúltban örvendeztette, koncert szenzációs, jelenig terjed, legmagasabb elismerés, billentyűs zene, barokk spanyol, nagy művek, átfogó munkája, 2003-as első, generáció egyik, kapott díjak, spanyol zenei, első palota, hispán barokk, katalán professzor, 20-i szentmisén, templomunk kórusának, személyiségeivel, mesterkurzusokat, tolmácsolásában, kórusmuzsikával, barockorchester, természetesség, folytonosságát, előadóművészek, továbbképzésük, orgonistájának, képzőművészeti, megszólaltatja, professzorának, interpretációi, hangversenyére, lemezfelvétele, mesterkurzust, szervezésében, specialitások, szentpétervár, közreműködnek, zeneművészeti, kópiaorgonája, fordulópontot, örvendeztette, improvizációi, gyöngyszemeit, orgonamuzsika, könyörtelenül, gondolkodású, szólistaként, zsenialitása, legrangosabb, orgonaművész, spontaneitás, tanulmányait, közelmúltban, székesegyház, akadémiának, természetes, technikával, kapcsolódik, koncertezik, jelentősebb, improvizált, filharmónia, tanszékének, repertoárja, professzora, teljesített, konzerthaus, gyakorlatba, orgonistája, legmagasabb, hangverseny, professzor, zongorista, kritikusok, gazdagréti, segítséget, barcelonai, amerikában, reneszánsz, másodízben, budapesten, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.