Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élő szentmise közvetítés Évközi 25. vasárnap
  2018-09-23 13:59:14, vasárnap
 
  Élő szentmise közvetítés Évközi 25. vasárnap Déváról
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A gonoszok így beszélnek az igaz emberről: ,,Lássuk hát, igazak e beszédei. Figyeljük meg, mi végre jut! Mert ha az igaz az Isten gyermeke, akkor az Isten az ő pártjára kel, és kiszabadítja ellenségei kezéből. Tegyük próbára, gúnyoljuk és bántalmazzuk őt, hogy megismerjük szelídségét és kipróbáljuk türelmét! Ítéljük gyalázatos halálra, hiszen azt mondta: ő Isten oltalmában részesül!"
Ez az Isten igéje. Bölcs 2,12.17-20

SZENTLECKE Szent Jakab leveléből
Szeretteim!
Ahol irigység és önzés honol, ott zűrzavar van és mindenféle hitványság. A felülről származó bölcsesség először is tiszta, aztán békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalom tölti el és gazdag termést hoz, nem részrehajló, nem képmutató. Az igazság gyümölcsét békében vetik el azok számára, akik békét teremtenek. Honnan vannak háborúságok és veszekedések köztetek? Nemde onnét, hogy bűnös vágyak igyekeznek uralomra jutni tagjaitokban? Kívántok valamit, és nincs benne részetek. Öltök és irigykedtek, de semmit sem tudtok elérni. Harcoltok és háborúskodtok, de nincs semmitek, mert nem kértek. Kértek ugyan, de nem kapjátok meg, mert rossz szándékkal kéritek, azért, hogy bűnös vágyatokban elpazaroljátok.
Ez az Isten igéje. Jak 3,16-4,3

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben Jézus és tanítványai átmentek Galileán. De Jézus nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: ,,Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad." Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni.
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: ,,Miről vitatkoztatok az úton?" Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük. Leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: ,,Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája." Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: ,,Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem."
Ezek az evangélium igéi. Mk 9,30-37
...... ......



Videó Link
.........


Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A keresztény ember hivatása a szolgálat. A szolgálat nem jelenthet senki számára olyan kényszerhelyzetet, amelyben meg kell aláznia magát mások előtt vagy amelyben emberi méltóságáról le kellene mondania. Ahhoz, hogy valaki a szolgálatot krisztusi értelemben tudja végezni, elengedhetetlen, hogy mindenekelőtt önmagán uralkodjon, azaz gyakorolja az önuralom erényét. Urunk, te arra tanítottad apostolaidat és minket is, hogy tevékenységünket tekintsük szolgálatnak, és legyünk mindenkinek a szolgái. Segíts minket, hogy az evangélium hirdetésének szolgálatába állítsuk életünket! Segíts, hogy az emberek közti kiengesztelődés és az Egyház szolgájává váljunk!


Az Úr szolgálata
Két jelenetet kapcsol össze a mai evangélium Jézus életéből, megjövendöli szenvedését és tanítványait oktatja. A szenvedés megjövendölése háromszor szerepel, ez a második alkalom. Ebben az esetben csak a halál és a feltámadás gondolata szerepel. Ezt mondja Jézus: ,,Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad."
Három mozzanat szerepel a kijelentésben, mégpedig olyan formában, hogy nincs megjelölve a cselekvések alanya. Ki adja az emberek kezére, azaz ki szolgáltatja ki az Emberfiát? Kik ölik meg őt? Ki támasztja fel a halálból? A második két kérdésre viszonylag könnyen felelhetünk. Jézust emberek ölik meg, katonák okozzák szenvedéseit és ők feszítik keresztre. A halálból való feltámadása pedig Istennek, a mennyei Atyának köszönhető. Ő avatkozik be az események menetébe és hoz váratlan fordulatot azzal, hogy Fiát, Jézust nem hagyja a halál birodalmában, hanem feltámasztja őt az örök életre.
Az első kérdésre viszont összetettebb a válasz. Ki adja Jézust az emberek kezére? Kinek az akarata, szándéka valósul meg azzal, hogy Jézust elítélik és megölik? Először is gondolhatunk Júdás, az áruló apostol személyére. Ő az, aki anyagi haszonért cserébe az Úr utolsó vacsorája után elvezeti a katonákat az Olajfák-hegyére, ahol elfogják őt. De gondolhatunk a főtanács tagjaira, a vallási vezetőkre, akik már jó ideje ellenfelet látnak Jézusban és keresik az alkalmat, hogyan okozhatnák vesztét. Ők azok, akik döntést hoznak arról, hogy Jézusnak, a sikeres vándortanítónak meg kell halnia, majd pedig a római helytartó, Pilátus elé viszik, hogy ő hozza meg a halálos ítéletet. Ha megmaradunk ennél az értelmezésnél, úgy tűnik, mintha csupán az emberi rosszindulat, harag és gyűlölet következményeként kellett volna Jézusnak szenvednie és meghalnia. Ez azonban nem a teljes igazság, mert kizárja Isten megváltó szándékát. A kiszolgáltatás, az emberek kezére adás tehát Istenre is vonatkozik, aki azt akarja, hogy a Fiú önként vállalja a szenvedést és a halált, és ez az áldozat hozza el az emberiség számára a megváltást, az Istennel való kiengesztelődést.
Halálának és feltámadásának megjövendölése nem érinti meg túlzottan a tanítványokat, akik között valamiféle versengés alakul ki, azon vitatkoznak egymással, hogy ki a nagyobb közülük. Versengésük alkalmat ad Jézusnak, hogy az egyszerűségre, az alázatra és a szolgálatra oktassa őket. Szavaival világossá teszi számukra, hogy mindaz, amiről beszélgettek egymással, teljes ellentétben áll azzal, amire Mesterük szeretné felkészíteni őket. Jézus kérdésére, hogy miről vitatkoztak, ők hallgatnak, s ez a hallgatás azt jelzi, hogy szégyellik, amit tettek. Rögtön felismerték, hogy helytelen volt cselekedetük, mert Mesterüktől nem ezt tanulták. Látszik, hogy Jézus komolyan veszi a helyzetet és nem akarja gyorsan elintézni. Komolyságát jelzi, hogy leül, magához hívja a tizenkettőt, illetve később mondanivalóját még szemlélteti is azzal, hogy egy gyermeket állít közéjük. Ünnepélyesen mondja ki a lényeget: ,,Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája." A kijelentés egyaránt vonatkozik őrá és tanítványaira.
És a kijelentés vonatkozik énrám is, ha időnként dicsőségre, elismerésre, elsőségre vágyom. Az Úr szavai engem is szolgálatkészségre tanítanak, önfeláldozásának példája pedig engem is szolgálatra buzdít.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: kiengesztelődést, tevékenységünket, önfeláldozásának, kiengesztelődés, vándortanítónak, elengedhetetlen, feltámadásának, megjövendölése, mondanivalóját, elpazaroljátok, kiszolgáltatás, kijelentésben, egyszerűségre, tanítványokat, vitatkoztatok, tanítványaira, háborúskodtok, mindenekelőtt, értelmezésnél, veszekedések, megjövendöli, tagjaitokban, szolgálatába, kiszabadítja, szolgálatnak, rosszindulat, bántalmazzuk, tanítványait, felkészíteni, gondolhatunk, apostolaidat, ünnepélyesen, szenvedéseit, összetettebb, szolgáltatja, cselekedetük, igaz emberről, felülről származó, igazság gyümölcsét, időben Jézus, tanítványait készült, emberek kezére, úton egymás, nagyobb közülük, ilyen gyermeket, evangélium igéi, keresztény ember, szolgálatot krisztusi, önuralom erényét, evangélium hirdetésének, emberek közti, szenvedés megjövendölése, SZENTLECKE Szent Jakab, EVANGÉLIUM Szent Márk, Ezután Kafarnaumba, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Egyszerű  Erdei gyöngyvirág  Alvó kislány  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Tanácsok egy pszichológustól  Azért kaptad  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyák napjára  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Isten hűségének mértéke  Somlyó Zoltán - Orgonával  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Csend  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vito Giaquinto gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tanmese  Alvó cicák  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Vidámság  Zilahy Lajos mondta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  képre írva  Nagy és kis csodák  39 ígéret  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Egy barátság története  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Egy párkányon  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magamnak  Nagy és kis csodák  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
igaz emberről, felülről származó, igazság gyümölcsét, időben Jézus, tanítványait készült, emberek kezére, úton egymás, nagyobb közülük, ilyen gyermeket, evangélium igéi, keresztény ember, szolgálatot krisztusi, önuralom erényét, evangélium hirdetésének, emberek közti, szenvedés megjövendölése, második alkalom, esetben csak, feltámadás gondolata, cselekvések alanya, halálból való, mennyei Atyának, események menetébe, halál birodalmában, örök életre, első kérdésre, áruló apostol, főtanács tagjaira, vallási vezetőkre, sikeres vándortanítónak, római helytartó, halálos ítéletet, emberi rosszindulat, teljes igazság, áldozat hozza, emberiség számára, szolgálatra oktassa, gyermeket állít, kijelentés egyaránt, kijelentés vonatkozik, kiengesztelődést, tevékenységünket, önfeláldozásának, kiengesztelődés, vándortanítónak, elengedhetetlen, feltámadásának, megjövendölése, mondanivalóját, elpazaroljátok, kiszolgáltatás, kijelentésben, egyszerűségre, tanítványokat, vitatkoztatok, tanítványaira, háborúskodtok, mindenekelőtt, értelmezésnél, veszekedések, megjövendöli, tagjaitokban, szolgálatába, kiszabadítja, szolgálatnak, rosszindulat, bántalmazzuk, tanítványait, felkészíteni, gondolhatunk, apostolaidat, ünnepélyesen, szenvedéseit, összetettebb, szolgáltatja, cselekedetük, beszélgettek, kisgyermeket, hirdetésének, birodalmában, feltámasztja, méltóságáról, szolgálatra, szemlélteti, háborúságok, tizenkettőt, tanítványai, cselekvések, vágyatokban, feltámadása, felismerték, komolyságát, mesterüktől, megmaradunk, kafarnaumba, mindenkinek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3925
  • e Hónap: 16601
  • e Év: 250348
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.