Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Valamit mondani kell…
  2015-10-31 21:50:49, szombat
 
  Valamit mondani kell...

Posted on 2015-10-31 by Admin

Az Alapjogokért Központ úgy véli, hogy Colleen Bell bizonyos kijelentései tévesek voltak
Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szerdai beszédében, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen a magyar-amerikai kapcsolatokról tartott, több olyan kijelentés is szerepelt, amely a jogszabályok téves, de legalábbis nem teljes körű ismeretén alapulhatott - olvasható az Alapjogokért Központ MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

co
A központ szerint a nagykövet kijelentése, miszerint az Alkotmánybíróság bíráit korlátozták abban, hogy az Alaptörvény módosításainak érdemeiről döntsenek azért nem igaz, mert az Alkotmánybíróság sosem dönthetett az alkotmánymódosítások érdeméről.
Ez 1990 óta így van, és maga az Alkotmánybíróság is többször rögzítette, az Alaptörvény pedig “pusztán" ezt a gyakorlatot kodifikálta 2011-ben - tették hozzá.
Rámutattak továbbá, hogy Colleen Bell abban is tévedett, hogy az Alkotmánybíróság bíráinak kijelöléséhez (az angol eredetiben “appointing" szerepel, ami inkább kinevezést jelent) szükség volt a politikai pártok beleegyezésére, ám most már nem így van.
A központ indoklása szerint az alkotmánybírákat mindig is kétharmaddal
választották 1990 óta, ez a szabály nem változott. Igaz, a jelölőbizottság összetétele változott, de az érdemi döntés nem ezen testületé, hanem az Országgyűlésé - mutattak rá.
Szintén kifogásolta a központ Colleen Bellnek a médiatanácsra vonatkozó kijelentését, miszerint a testület tagjai egyetlen pártból érkeztek, közölve, a tanács tagjainak 2010-es jelölése és választása során az ellenzék két főt delegálhatott volna a testületbe, a három akkori ellenzéki párt azonban nem tudott megállapodni a két személyről.
Így került sor ellenzéki jelöltek nélkül a szavazásra, a megválasztott tagok azonban nem “pártból érkezők", hanem a törvény meglehetősen szigorú feltételeinek megfelelő médiajogászok - tudatta az Alapjogokért Központ. Hozzátették, a Közszolgálati Közalapítvány három, az ellenzék számára “fenntartott" kurátori helyére a három ellenzéki párt delegált tagokat.
A nagykövet arról is beszélt, hogy “megváltoztatná a felállást az energiaszektorban, ha a nyilvánosság láthatná a Paks II. nukleáris megállapodás részleteit". Az Alapjogokért Központ rámutatott, az Orosz Föderáció Kormányával Magyarország a paksi bővítés ügyében két fontos nemzetközi kétoldalú szerződést kötött, egyiket magáról az együttműködésről, a másikat annak finanszírozásáról.
Mindkét szerződést beterjesztették az Országgyűlésnek, amely szavazott arról, a szerződéseket pedig a közlönyben is kihirdették - fűzték hozzá.
Colleen Bell előadásában úgy fogalmazott, magánszemélyek arra használták (az angol eredetiben: “take advantage" szerepel, mely inkább “kihasznál" vagy “visszaél") a rendkívül alacsony törvényi küszöböket, hogy polgári és büntető pereket indítsanak rágalmazási és becsületsértési ügyekben, ami további anyagi károkat tud okozni olyan sajtótermékeknek, amelyeket kormánykritikusnak tartanak - írták.
Az elemzésben erre vonatkozóan Magyarország Alaptörvényét idézik, amely szerint “a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni".
Hozzáteszik, ezen új alkotmányos rendelkezést törvényi szinten a Ptk. és a Pp. vezeti át. A személyiségi jogok érvényesítésére vonatkozó szabályok egyebekben lényegében változatlanok maradtak az új Ptk-ban is, és a rágalmazásra, becsületsértése vagy közösség elleni uszításra vonatkozó büntetőjogi szabályok sem változtak lényegesen - zárul a közlemény.
(stop)
Bal-Rad komm: Kezd ocsúdozni a döbrögista horda a szerdai taglózásból. A holdudvar és a fényes porta potentátjai kezdik magyarázgatni azokat a dolgokat, AMIK EGYÉBKÉNT AZ EGYSZERŰ EMBEREKET NEM ÉRDEKLIK! Közjogi és hatalomtechnikai szempontokból lényeges dolgok ezek, de az egyszerű emberek számára fölfoghatatlan témák.
ÁM A DÖBRÖGISTA HORDA KIZÁRÓLAG EZEK KAPCSÁN HAJLANDÓ MAGYARÁZNI A DOLGOKAT, és azt a LÁTSZATOT KELTENI, hogy igenis!-mi megválaszoljuk Obamaki tarhálóasszonyának vádjait. A hívek nagy megelégedettségére, és a kevésbé vájtfülűek megnyugvására!
A döbrögista udvartartás papagájkommandója a köz számára nehezen emészthető, ám harciaskodó rikácsolásba kezdett! Lássák a népek, hogy ők bizony visszavágnak az aljas vádakra! NEM HAGYJÁK MAGUKAT! De ez már csak kétségbeesett kapálódzás!
Igyekeznek arra, hogy a közbeszédet a saját szájuk-íze szerinti mederbe tereljék, UGYANAKKOR A LEGKÍNOSABB-ÉS A KÖZEMBEREKET LEGINKÁBB IZGATÓ KÉRDÉST ÚGY KERÜLIK ELLENTÁMADÁSUK SORÁN, MINT ÖRDÖG A TÖMJÉNFÜSTÖT!
A KORRUPCIÓS VÁDAKAT!
A “szeretnénk bíróság előtt látni a korrupciós ügyek résztvevőit" - amerikai óhaj eddig egyetlen megnyilvánuló hordatag fantáziáját sem mozgatta meg olyan szinten, hogy azt még akár érintőlegesen is megemlítették volna! MINT TAGADANDÓ TÉNYT!
Pedig igencsak kíváncsi lenne a köznép arra, hogy a korrupcióval kapcsolatos amerikai vádakat MIÉRT NEM CÁFOLJA A DÖBRÖGISTA HORDA?!
Van egy alapos gyanúnk ezzel kapcsolatban! EBBE NAGYON BELETENYERELT A HELYTARTÓASSZONYSÁG!
És nagy valószínűséggel merjük kijelenteni, hogy VANNAK IS BIZONYÍTÉKAIK!
Mivelhogy Amerika “támadott" ezzel, valószínűleg nem is fognak leállni a támadással! Idő kérdése, hogy mikor fognak előállni a bizonyítékokkal! Merthogy ilyenek biztosan vannak nekik!
Persze a cél világos: DÖBRÖGI MEGBUKTATÁSA!
El is fogják érni! Amikor-SZERINTÜK-eljön/eljött az idő!
Persze NEKÜNK teljesen mindegy hogy kivel fogják leváltani! AZ UGYANIS NEM A MI DÖNTÉSÜNK LESZ!
Mindössze harci kutyájukat cserélik le a póráz végén! A GAZDA iránt lojálisabb ebre! Ami CSAK BELÉNK hajlandó marni!


http://www.balrad.com/2015/10/31/valamit-mondani-kell/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: együttműködésről, alkotmánybíróság, hatalomtechnikai, alkotmánybírákat, sajtótermékeknek, érvényesítésére, becsületsértése, meghatározottak, bizonyítékokkal, becsületsértési, országgyűlésnek, jelölőbizottság, valószínűséggel, beterjesztették, magánszemélyek, fölfoghatatlan, megváltoztatná, módosításainak, kapcsolatokról, megválaszoljuk, beleegyezésére, ellentámadásuk, érvényesíteni, megnyilvánuló, delegálhatott, megnyugvására, beletenyerelt, alaptörvényét, médiatanácsra, szabadságának, országgyűlésé, megemlítették, érintőlegesen, médiajogászok, bizonyítékaik, közszolgálati, magyar-amerikai kapcsolatokról, jogszabályok téves, központ szerint, nagykövet kijelentése, gyakorlatot kodifikálta, angol eredetiben, politikai pártok, központ indoklása, alkotmánybírákat mindig, jelölőbizottság összetétele, érdemi döntés, központ Colleen, médiatanácsra vonatkozó, testület tagjai, tanács tagjainak, három akkori, Alapjogokért Központ, Colleen Bell, Budapesti Corvinus Egyetemen, Alapjogokért Központ MTI-hez, Colleen Bellnek, Közszolgálati Közalapítvány, Paks II, Orosz Föderáció Kormányával Magyarország, Magyarország Alaptörvényét, AMIK EGYÉBKÉNT AZ EGYSZERŰ EMBEREKET NEM ÉRDEKLIK, DÖBRÖGISTA HORDA KIZÁRÓLAG EZEK KAPCSÁN HAJLANDÓ MAGYARÁZNI DOLGOKAT, LÁTSZATOT KELTENI, HAGYJÁK MAGUKAT, UGYANAKKOR LEGKÍNOSABB-ÉS KÖZEMBEREKET LEGINKÁBB IZGATÓ KÉRDÉST ÚGY KERÜLIK ELLENTÁMADÁSUK SORÁN, MINT ÖRDÖG TÖMJÉNFÜSTÖT, KORRUPCIÓS VÁDAKAT, MINT TAGADANDÓ TÉNYT, MIÉRT NEM CÁFOLJA DÖBRÖGISTA HORDA, EBBE NAGYON BELETENYERELT HELYTARTÓASSZONYSÁG, VANNAK IS BIZONYÍTÉKAIK, Mivelhogy Amerika, DÖBRÖGI MEGBUKTATÁSA, Persze NEKÜNK, UGYANIS NEM MI DÖNTÉSÜNK LESZ, CSAK BELÉNK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Őrizkednünk kell...  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Egy bizonyos határt  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Minden harmadik...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png kislány  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Mai harmónia kártyám  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Mindig jusson idő nevetni  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Szívem tiéd  Png telefon  Rátalálsz  képre írva  A másik dolog,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről 
Bejegyzés Címkék
magyar-amerikai kapcsolatokról, jogszabályok téves, központ szerint, nagykövet kijelentése, gyakorlatot kodifikálta, angol eredetiben, politikai pártok, központ indoklása, alkotmánybírákat mindig, jelölőbizottság összetétele, érdemi döntés, központ Colleen, médiatanácsra vonatkozó, testület tagjai, tanács tagjainak, három akkori, megválasztott tagok, törvény meglehetősen, ellenzék számára, három ellenzéki, nagykövet arról, nyilvánosság láthatná, paksi bővítés, másikat annak, szerződéseket pedig, rendkívül alacsony, elemzésben erre, magyar nemzet, ilyen közösséghez, közösséget sértő, személyiségi jogok, döbrögista horda, szerdai taglózásból, fényes porta, egyszerű emberek, hívek nagy, kevésbé vájtfülűek, döbrögista udvartartás, aljas vádakra, saját szájuk-íze, korrupciós ügyek, köznép arra, korrupcióval kapcsolatos, alapos gyanúnk, póráz végén, együttműködésről, alkotmánybíróság, hatalomtechnikai, alkotmánybírákat, sajtótermékeknek, érvényesítésére, becsületsértése, meghatározottak, bizonyítékokkal, becsületsértési, országgyűlésnek, jelölőbizottság, valószínűséggel, beterjesztették, magánszemélyek, fölfoghatatlan, megváltoztatná, módosításainak, kapcsolatokról, megválaszoljuk, beleegyezésére, ellentámadásuk, érvényesíteni, megnyilvánuló, delegálhatott, megnyugvására, beletenyerelt, alaptörvényét, médiatanácsra, szabadságának, országgyűlésé, megemlítették, érintőlegesen, médiajogászok, bizonyítékaik, közszolgálati, közalapítvány, magyarázgatni, feltételeinek, szempontokból, kétségbeesett, szerződéseket, változatlanok, kijelöléséhez, megválasztott, választották, kétharmaddal, magyarország, meglehetősen, alapjogokért, megállapodni, nyilvánosság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.