Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Páli Szent Vince áldozópap 09.27
  2018-09-27 21:09:18, csütörtök
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten azt választotta ki, ami a világ szemében gyönge.
Testvéreim!
Gondoljatok csak meghívástokra! Nem sokan vannak köztetek, akik a világ szerint bölcsek, és nem sok a hatalmas, nem sok az előkelő. Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket; s ami a világ szemében gyönge, azt választotta ki, hogy megszégyenítse az erőseket. Ami a világ előtt alacsonyrendű és megvetendő, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik látszanak valaminek. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt.
Általa van nektek is életetek Krisztus Jézusban, aki Istentől bölcsességünkké, megigazulásunkká, megszentelődésünkké és megváltásunkká lett. Így teljesül az írás szava: ,,Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék!"
Ez az Isten igéje. 1Kor 1,26-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az aratnivaló sok, de a munkás kevés.
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek.
Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,35-38


- Magyar kurír oldalon
Páli Szent Vince áldozópap
2018. szeptember 27. csütörtök 08:00
Szeptember 27-én Páli Szent Vincére, ,,a szegények atyjára", a Missziós társaság alapítójára emlékezik Egyházunk. A lazaristák néven is ismert szerzetesrend célja a falusi nép oktatása és a papság mélyreható képzése volt.
Vince 1581. április 24-én született Dél-Franciaországban, az 1823 óta Saint-Vincent-de-Paulnak nevezett településen. Szülei szegény földművesek voltak. Taníttatását egy jótevőjük vállalta. Dax városban, a ferencesekhez járt, később egyházjogot és teológiát tanult a spanyol Zaragozában, majd Toulouse egyetemén. Tizenkilenc éves korában szentelték pappá 1600 szeptemberében.
Egy hajóúton török kalózok fogságába esett, akik Tuniszban eladták rabszolgának. Egy hitehagyott egykori ferences szerzetes vette meg, akit aztán sikerült visszatérítenie a keresztény hitre. Közösen szöktek vissza Franciaországba.
1610-ben IV. Henrik király első felesége, Valois Margit házi káplánja lett. Nem sokkal később megismerkedett Pierre de Bérulle-lel, aki hamarosan megalapította az oratoriánusok francia ágát, és aki Vince lelki vezetője lett. Hatására Vince lassanként feladta e világi céljait. Amikor lopással vádolták, hősies türelemmel viselte a megaláztatást. Ez az eset elvezetett végleges megtéréséhez. 1612-től a Párizs közelében található Clichy plébánosa lett. Megismerte a vidéki lakosság vallási tudatlanságát és elhagyatottságát, és kiváló lelkipásztornak bizonyult, apostoli buzgósággal egészen hívei szolgálatának szentelte magát.
A következő év őszén Bérulle kérésére nevelői állást vállalt Philippe-Emmanuel de Gondi gróf családjában, aki a királyi gályák parancsnoka volt. A család szerette Vincét, ő 1617-ben mégis lemondott nevelői munkájáról, és elvállalta a lyoni egyházmegyében lévő Chatillon-les-Dombes nevű plébánia vezetését. Itt alapította az első ,,szeretettestvérületet", amelynek feladata a szegény betegek gondozása lett.
...... ........... ........... .........


1625-ben aztán szerzetesrendet alapított, mely a szegény falusi nép oktatását tűzte ki célul népmissziók indításával, valamint a papság mélyreható képzését. A társaság anyaháza a párizsi Szent Lázár-kolostor lett. Innen származik a társaság népies elnevezése: lazaristák.
1643-tól külföldön is egymás után alakultak a házaik: Algírban, Tuniszban és Madagaszkárban is sikerült Vincének missziós állomásokat szerveznie. A női közösség alapításában, szintén 1643-ban, Marillac Szent Lujza segítette őt. A rend a Szeretet Leányai nevet kapta (ismertebb nevük: irgalmas nővérek).
A szerzetesrendek körül további intézmények is létrejöttek, melyek felkarolták a szegényeket, az elhagyatottakat és a betegeket, és foglalkoztak a gályarabokkal és az árva gyermekekkel is. Ez utóbbi tevékenység különösen is fontos volt a harmincéves háború (1618-48) idején.
Vincét emellett a nép és a papság lelki problémái is foglalkoztatták. Szentelési lelkigyakorlatokat tartott teológusoknak, és megszervezte a papi rekollekciókat.
Nagy munkabírás jellemezte, prédikált, írt - csupán leveleinek száma 30 ezerre tehető -, a legmagasabb politikai körök tanácsadója volt, imádkozott, virrasztott, és már életében szentként tisztelték. Páli Szent Vince 1660. szeptember 27-én halt meg Párizsban, rendje központi templomában nyugszik. 1729-ben boldoggá, 1737-ben pedig szentté avatták. 1885-ben XIII. Leó pápa az egész világ minden karitászegyesületének pártfogójává nyilvánította.
- Páli Szent Vince mondásaiból
Nem kell kapkodással megelőzni a Gondviselést, de amint utat nyit előttünk, az ember már nem lépkedhet, hanem futnia kell!" Szeressük Istent, de a két kezünk munkája és arcunk verítéke árán!"
Én soha nem gondoltam, hogy nagy dolgokat viszek végbe, hanem egyszerűen tettem, amit tennem kellett." Előbb szívünket kell önmagunktól megtisztítani, majd ezután Isten tölti azt be. Akkor maga Isten költözik be és cselekszik. Az alázat az, ami önmagunktól megszabadít, a szent alázat."-
Istenünk, te a szegények gondozására és a papság képzésére apostoli erényekkel töltötted el Páli Szent Vince áldozópapot. Adj nekünk is lelki buzgóságot, hogy szeressük, amit szeretett, és tettekre váltsuk, amit tanított. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
...... ........... ..........


Páli Szent Vince 1660. szeptember 27-én halt meg Párizsban, rendje központi templomában nyugszik. 1729-ben boldoggá, 1737-ben pedig szentté avatták. 1885-ben XIII. Leó pápa az egész világ minden karitászegyesületének pártfogójává nyilvánította.
Istenünk,
Te Szent Vincét a szegények szolgálatára és papság képzésére apostoli erényekkel felruháztad, add kérünk, hogy akik példáját követjük, igyekezzünk Szent Fiad küldetését töretlen szeretettel megvalósítani a földön.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: franciaországban, megigazulásunkká, elhagyatottságát, lelkipásztornak, bölcsességünkké, szerzetesrendet, szerzetesrendek, visszatérítenie, franciaországba, elhagyatottakat, foglalkoztatták, megszégyenítse, rekollekciókat, tanítványaihoz, megismerkedett, megváltásunkká, madagaszkárban, egyházmegyében, szeptemberében, korintusiakhoz, elcsigázottak, alacsonyrendű, megsemmisítse, megvalósítani, tudatlanságát, meggyógyított, teológusoknak, szentlélekkel, megaláztatást, zsinagógákban, megtisztítani, gályarabokkal, meghívástokra, oratoriánusok, nyilvánította, ferencesekhez, világ szemében, világ szerint, világ előtt, semminek látszókat, írás szava, munkás kevés, szíve rajtuk, pásztor nélküli, aratás Urát, evangélium igéi, szegények atyjára”, lazaristák néven, papság mélyreható, jótevőjük vállalta, ferencesekhez járt, spanyol Zaragozában, Páli Szent Vince, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Páli Szent Vincére, Valois Margit, Hatására Vince, Szent Lázár-kolostor, Marillac Szent Lujza, Szeretet Leányai, Szeressük Istent, Jézus Krisztus, Szent Vincét, Szent Fiad,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden tavaszból őrizz..  Az ember  Az ember  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Tavaszi este  Robert Merle tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ott van  Bársony székben  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  József Attila – Keresek ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Anyámról való emlékek  Anyámról való emlékek  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Anyák napjára  Andrássy Réka - A bolond Böske  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Különleges  Magamnak  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Csend  Erdei gyöngyvirág  A pitypang legendája  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Tanácsok egy pszichológustól  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Jan Twardowski - Siessünk  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  "Ez egy csoda"  Sík Sándor - Ha jő a perc  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  39 ígéret  Szép estét  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Egy tavasz  Előnyök, amelyeket a meditáció...  különleges  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szívek  Előfordul, hogy  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  40 felett  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy barátság története  Pitypang szökőkút  Az ember  A sorsod  Borzasztó  IGEN így  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Különleges  Tanácsok egy pszichológustól  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá... 
Bejegyzés Címkék
világ szemében, világ szerint, világ előtt, semminek látszókat, írás szava, munkás kevés, szíve rajtuk, pásztor nélküli, aratás Urát, evangélium igéi, szegények atyjára&#8221, lazaristák néven, papság mélyreható, jótevőjük vállalta, ferencesekhez járt, spanyol Zaragozában, hajóúton török, hitehagyott egykori, keresztény hitre, oratoriánusok francia, eset elvezetett, vidéki lakosság, királyi gályák, család szerette, lyoni egyházmegyében, első &#8222, szegény betegek, szegény falusi, társaság anyaháza, párizsi Szent, társaság népies, szerzetesrendek körül, árva gyermekekkel, harmincéves háború, papság lelki, papi rekollekciókat, legmagasabb politikai, egész világ, szent alázat, szegények gondozására, papság képzésére, szegények szolgálatára, franciaországban, megigazulásunkká, elhagyatottságát, lelkipásztornak, bölcsességünkké, szerzetesrendet, szerzetesrendek, visszatérítenie, franciaországba, elhagyatottakat, foglalkoztatták, megszégyenítse, rekollekciókat, tanítványaihoz, megismerkedett, megváltásunkká, madagaszkárban, egyházmegyében, szeptemberében, korintusiakhoz, elcsigázottak, alacsonyrendű, megsemmisítse, megvalósítani, tudatlanságát, meggyógyított, teológusoknak, szentlélekkel, megaláztatást, zsinagógákban, megtisztítani, gályarabokkal, meghívástokra, oratoriánusok, nyilvánította, ferencesekhez, megalapította, szerzetesrend, szolgálatának, gondviselést, foglalkoztak, gyermekekkel, pártfogójává, rabszolgának, megszervezte, szolgálatára, alapításában, taníttatását, megtéréséhez, legmagasabb, dicsekedhet, mondásaiból, kapkodással, templomában, dicsekedjék, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.