Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az éteri szirmokról és felnyitásukról ...
  2013-12-05 16:44:23, csütörtök
 
   
 
A csakrák a lótuszvirághoz hasonlítanak, a magasabb érzékelés számára e virágok szirmai tölcsér alakú kisebb csakrákként mutatkoznak meg. A csecsemők csakrái - a fejtető és a gyökércsakra kivételével - még nincsenek "kinyílva", mintegy bimbó formájában megnyílásra várnak. Rudolf Steiner szerint a felnőttek feladata, hogy gyermekeiket rózsabimbó módjára, vigyázva neveljék, megteremtve nekik mind a fizikai, mind a lelki és szellemi feltételeket ahhoz, hogy csakraszirmaik kibontakozhassanak.

Egészséges működés esetén energiaközpontjaink ragyogó színekben fénylenek. Ha azonban nem érik el a megfelelő forgási sebességet, akkor tompa színűek lesznek, kifakulnak, elsötétülnek.

Az előző számban a tizenkét szirmú szívcsakra fontosságáról esett szó, amit az is bizonyít, hogy ha az ember szívcsakrája megfelelő állapotban van, akkor már a többi sem működhet rosszul! Ebben az írásban a szívcsakra első hat, éteri szirmáról szólunk bővebben.

Minden csakra szirmainak fele éteri, a másik fele asztrális szirom. Ebből következik, hogy a szívcsakra is hat éteri és hat asztrális sziromból áll. Mivel az éteri szirmok - mint nevük is mutatja - az étertestben fejtik ki hatásukat, tulajdonképpen életszervek, az energia áramlását segítik, életerőket vesznek fel. Ugyanakkor az asztrális szirmok a tudatműködésért felelősek és a magasabb megismeréssel függenek össze. Ahogyan a fizikai érzékeléshez érzékszervekre van szükségünk, úgy a magasabb szellemi érzékeléshez is szellemi érzékszervek kellenek. Az ember tehát akkor lesz képes szellemi megismerésre, ha csakráinak asztrális szirmai aktivizálódnak.

A hat éteri szirom

"A négy elem nem más, mint ugyanannak a Hatalomnak: a Napnak a külső megjelenése." (R. Mantovani)

A természeti elemekkel való érintkezés és a tiszta, élő, növényi táplálkozás révén az éltető erők felvétele történik. Az élet alapját képező elemekre (föld, víz, levegő, napfény) azért van szükségünk, mert az ember - mint egy fordított növény - e négy elem erejével élve növekedhet, s teremtheti meg az alapot szellemi fejlődéséhez.

1. Föld elem

A legdurvább elemnek, a földnek a testben leginkább a táplálkozás felel meg. Mindennapi táplálékainkkal - gyümölcs, zöldség és gabona formájában - tulajdonképpen ezt visszük be szervezetünkbe.

Gyümölcs: Frissítő hatású "napkonzervek", a fény erejét sűrítik magukba. Szellemi szempontból tekintve a Föld planetáris fejlődése során még akkor keletkeztek, amikor az egy égitestet alkotott a Nappal. Nyers formában akár kúraszerűen is fogyaszthatók! A tiszta gyümölcstáplálkozás a fejtetőcsakrához, a koronacsakrához tartozik, s egyfajta visszatérést jelent a paradicsomi állapotba.

Zöldség: Az élő növények fogyasztása a szervezetre tisztító hatással van. A napi táplálék szerves részeként, vagy kúraszerűen kerülhetnek be szervezetünkbe természetes formában, az évszakoknak és a helyi környezeti sajátosságoknak megfelelően. Törekedjünk arra, hogy azt vegyük fel, amit a természet nyújt, mégpedig olyan formában, ahogyan azt felkínálta! A tisztán növényi étrend a negyedik csakrának, a szívcsakra szintnek, azaz a mai kornak megfelelő étrend.


A növények a legjobb fényátalakítók - fotoszintézis révén oxigént és zöldet hoznak létre. Hasonló transzformációra, a zöld "szív-erő" létrehozására ugyanakkor az ember is képes a Fény felvétele által! E folyamatban a Földanyánk testéből felvett halott, ásványi anyag szívünkben Mennyei Atyánk fényével találkozva életté, fénnyé változik - erre utal a mondás: "Krisztusban életté válik a halál!"

Gabona: Nyers, áztatott, csíráztatott formában, vagy istenlepényként elkészítve tápláló hatású eledel. A búzaalapú Nap-kenyér, vagy ostya Krisztus jelképe - fogyasztása révén az ember a Napot fogadhatja be magába! Ezt fejezi ki a mondóka is: "Mag, mag, búzamag, benne aluszik a Nap!", de ezt jelképezi a ,,fénymag" és a "szeretetkalász" kifejezés is.
Fejlődésük folyamán a gabonaszemek a víz, a levegő és a napfény finomabb, szubsztanciális hatásának vannak kitéve. Míg beérnek, magukba gyűjtik és egyesítik a Föld és a kozmosz erőit.

A hatodik csakraszintnek megfelelő táplálkozási forma a gyümölcsből és gabonából álló úrvacsora.
Ezzel a három alaptáplálékkal tulajdonképpen minden szükséges bekerül az emberi szervezetbe; fontos azonban a tudatos hozzáállás: mit és hogyan veszünk magunkhoz. A föld elem befogadása mellett ugyanúgy törekednünk kell a tiszta, tudatos kapcsolat felvételére a víz, a levegő és a tűz elemmel is.

2. Víz elem

"Mindennek meg kell újulnia a víz és az igazság által, mert testetek a földi élet folyóvizében fürdik, szellemetek az örök élet tengerében. Mert véreteket Anyánktól, a Földtől kaptátok, az Igazságot az égi Atyátoktól." (Jézus - Béke-evangélium)

A víz mindig is a tisztulás és az egyensúly fő eleme volt, ezért történt a keresztelés is általa. A buddhizmusban és más vallásokban ugyanakkor a rituális fürdés a testi-lelki megtisztulást jelentette. Keressük hát mi is a természetes vizeket, akár fogyasztás, akár tisztálkodás céljából!
A mosakodás, a vizes ledörzsölés felpezsdíti a meridiánok energiaáramlását. A harmattal való érintkezés - a bedörzsölés, a vizes füvön járás - fokozza életerőinket. Gyakorolni márpedig azért is érdemes, mert a jövőben lesz olyan időszak, amikor a harmat lesz az egyetlen elérhető vízforrás!

3. Levegő elem

"Mindenkinek meg kell újulnia levegő és igazság által, mert a tiszta levegőből testetek a Földanya lelkét, lelketek az Égi Atya igazságát leheli be!" (Jézus - Béke-evangélium)

A légzéssel a mellüregre, azaz a szívcsakrára is hatással vagyunk. Légfürdőzéskor arra nyílik módunk, hogy teljes testfelületünkön, kívül és belül engedjük hatni a magasabb erőket. Ehhez azonban tudatosan oda kell figyelnünk minden egyes be- és kilégzésre; ezért érdemes rendszeresen légzőgyakorlatokat végeznünk!

4. Tűz elem

"Mindenkinek újjá kell születniök a napfény és igazság által, mert testeteket melegíti Földanyátok napsugara, szellemeteket lángra gyújtja Égi Atyátok igazságának fénye." (Jézus - Béke-evangélium)


A napfelkeltekor végzett napfürdő, a napfény tudatos befogadása csodás hatású. Erre épül korunk új jógairányzata, a fényjóga is. Nem véletlen, hogy közmondásunk is úgy tartja: "Ki korán kel, aranyat lel!" A "modern napfürdő", a szolárium viszont rombolja az ember éteri burkát, ilyen formában tehát nem pótolható a napfény éltető ereje!
A három elem összefoglalásaként idézzük fel János apostol szavait a kozmikus Béke-evangéliumból: "A levegő, a víz és a napsugarak angyalai édestestvérek, az Emberfia szolgálatára vannak. Ölelésük egyformán szent. Ne válasszátok el egymástól őket, kiket az ég és a föld egyesített!"

Ezek az elemek az ember feletti szellemiségek testeiként is felfoghatók. E lényeknek fizikai teste ugyan nincsen, de egy-egy elemben módjuk nyílik megnyilvánulni a fizikai síkon is. A víz az angyalok testének tekinthető; a velük való tudatos érintkezés az ember asztráltestére hat fejlesztőleg. Ugyanígy, a levegő az arkangyalok, a tűz pedig az archék testének felel meg; előbbiek az ember étertestén képesek dolgozni, utóbbiak pedig a fizikai testen. Az ember feletti negyedik hierarchiának, az exusaioknak a teste a fény; a velük való tudatos kapcsolatfelvétel az emberi ÉN-re hat.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Címkék: transzformációra, fejtetőcsakrához, energiaáramlását, testfelületünkön, koronacsakrához, tudatműködésért, szubsztanciális, sajátosságoknak, alaptáplálékkal, istenlepényként, táplálékainkkal, csakraszirmaik, csakraszintnek, napfelkeltekor, lótuszvirághoz, asztráltestére, szervezetünkbe, tulajdonképpen, légfürdőzéskor, megnyilvánulni, szeretetkalász, aktivizálódnak, fényátalakítók, érzékszervekre, szellemeteket, édestestvérek, megtisztulást, megismeréssel, evangéliumból, buddhizmusban, fotoszintézis, jógairányzata, fogyaszthatók, fontosságáról, létrehozására, szellemiségek, lótuszvirághoz hasonlítanak, magasabb érzékelés, csecsemők csakrái, gyökércsakra kivételével, felnőttek feladata, megfelelő forgási, előző számban, tizenkét szirmú, ember szívcsakrája, szívcsakra első, másik fele, éteri szirmok, étertestben fejtik, energia áramlását, asztrális szirmok, tudatműködésért felelősek, Rudolf Steiner, Mennyei Atyánk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Neked tudnod kell  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A kételkedés kezelése  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  képre írva  Bounty krémes  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Egy hatékony szolga  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Lóhere  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kislány  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Boldog születésnapot a ma ünne...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lótuszvirághoz hasonlítanak, magasabb érzékelés, csecsemők csakrái, gyökércsakra kivételével, felnőttek feladata, megfelelő forgási, előző számban, tizenkét szirmú, ember szívcsakrája, szívcsakra első, másik fele, éteri szirmok, étertestben fejtik, energia áramlását, asztrális szirmok, tudatműködésért felelősek, magasabb megismeréssel, fizikai érzékeléshez, magasabb szellemi, ember tehát, négy elem, külső megjelenése, természeti elemekkel, éltető erők, élet alapját, fordított növény, alapot szellemi, legdurvább elemnek, testben leginkább, táplálkozás felel, fény erejét, koronacsakrához tartozik, paradicsomi állapotba, szervezetre tisztító, napi táplálék, helyi környezeti, természet nyújt, tisztán növényi, negyedik csakrának, szívcsakra szintnek, legjobb fényátalakítók, búzaalapú Nap-kenyér, napfény finomabb, kozmosz erőit, hatodik csakraszintnek, három alaptáplálékkal, emberi szervezetbe, tudatos hozzáállás, föld elem, igazság által, földi élet, örök élet, rituális fürdés, testi-lelki megtisztulást, természetes vizeket, vizes ledörzsölés, meridiánok energiaáramlását, harmattal való, vizes füvön, jövőben lesz, harmat lesz, egyetlen elérhető, tiszta levegőből, magasabb erőket, napfelkeltekor végzett, napfény tudatos, szolárium viszont, ember éteri, napfény éltető, három elem, napsugarak angyalai, föld egyesített, ember feletti, fizikai síkon, angyalok testének, velük való, ember asztráltestére, archék testének, ember étertestén, fizikai testen, emberi ÉN-re, transzformációra, fejtetőcsakrához, energiaáramlását, testfelületünkön, koronacsakrához, tudatműködésért, szubsztanciális, sajátosságoknak, alaptáplálékkal, istenlepényként, táplálékainkkal, csakraszirmaik, csakraszintnek, napfelkeltekor, lótuszvirághoz, asztráltestére, szervezetünkbe, tulajdonképpen, légfürdőzéskor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4552
  • e Hónap: 13222
  • e Év: 69155
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.