Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudtad, hogy a baktériummentes otthon egészségtelen?
  2015-06-14 12:55:52, vasárnap
 
  Miért is van ennyi beteg ember a világban most és kiért nem volt régen ennyi beteg felnőtt és gyerek???
A tisztaság ára - Tudtad, hogy a baktériummentes otthon egészségtelen?
Már a tenzidek, habzó anyagok kapcsán szóba kerültek a mosó- és mosogatószerek, felülettisztítók. Vajon tudsz káros vegyszerek nélkül, mégis hatékonyan takarítani otthonodban?
A következő információk átírhatják, amit eddig a tisztaságról gondoltál. Ismerd meg, mi rejtőzik a színes, esztétikus csomagolású tisztítószerek flakonjaiban! És ne feledd: van más megoldás!
,,Tiszta udvar, rendes ház": az első ilyen feliratú táblákat 1952-ben helyezték el a házak falán. Az eredeti célok között szerepelt a környezet érdekében vállalt egyéni felelősség, ezáltal a tudatos egészségmegőrzés.




Link

Vajon ma is meg tudjuk őrizni egészségünket azzal, ha tisztán tartjuk környezetünket, otthonunkat?

A válasz nem is olyan egyszerű, ehhez tudnunk kellene, mit tartalmaz az a sokféle háztartási tisztítószer, amelyeket nap mint nap használunk. A vonzó külső és a főműsoridős reklám nem minden...

A vegyipar újabb és újabb termékekkel áll elő, amelyeket unalomig ismételt szlogenekkel, csillogást imitáló trükkökkel hirdetnek. Elhitetik Veled, hogy csúnya, ijesztő kórokozók támadnak Rád mindenütt, ahol nem irtod ki őket 99,9%-ban. Ezzel próbálják beléd sulykolni, hogy felelőtlen vagy, ha nem használod, sőt nem is élhetsz a termékeik nélkül. Így hatalmas összegeket költve, nyugodt szívvel cipeled haza a vegyszereket, ellepve vele az egész háztartást! Tényleg nyugodt lehetsz?

Annak érdekében, hogy csökkentsd az egészségre, a környezetre és a pénztárcádra leselkedő veszélyeket, érdemes röviden áttekinteni a háztartásban használt, kockázatot jelentő anyagok körét.

Kezdjünk bele egy virtuális nagytakarításba, most szerencsés helyzetben vagy, mert kényelmesen hátradőlve is el tudod végezni!

Kezdetnek mosogassunk el! Melyik mosogatószert választod általában?

Gondoltad volna, hogy teljesen mindegy, mert szinte az összes hagyományos mosogatószer ugyanazt tartalmazza csak más színben és más illattal?! A flakont végigböngészve milyen tájékoztatást találsz arról, hogy mi rejlik a ,,rendkívüli tisztítóerő" és ,,tökéletes csillogás" csodásan hangzó feliratok mögött? Hogy ne legyél egyszerű helyzetben, a kozmetikumokkal ellentétben a mosó- és tisztítószereknél csak a vegyületcsoport nevét és % arányát kell feltüntetni alkotórészként. De most felfedjük a ,,titkot":

Zsírtalanító hatóanyagok, tenzidek, szintetikus illatosítók, színezékek, tartósítószerek: ezek mindegyike üzemekben létrehozott vegyi anyag, ami soha nem fordul elő a természetben, sőt, a lefolyóba kerülve súlyosan károsítja azt!

Kezdjük a tartósítószerekkel! Ezekről később még lesz bővebben szó, most a két leggyakoribbat említjük, amiket a mosogatószerben megtalálhatsz: methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone. Ha nem sikerült elolvasnod, nem kell elkeseredned, a szervezetedre gyakorolt káros hatásától viszont mindenképpen jó, ha tudsz: fehérjekárosító, erős allergén, mutagén, bőr- és nyálkahártya ingerlő, ekcémát, a kézfej bőrének drasztikus kiszáradását, genetikai torzulásokat okoz.
A tenzid a víz után a második összetevő, általában Sodium Laureth Sulfate, amit már hívatlan ismerősként üdvözölhetünk. Fényessé teszi a felületeket, de öblítés után is megmarad a tányéron, poháron, evőeszközön, felgyorsítva szervezetünkben más mérgek, élelmiszer-adalékok felszívódását. (bővebben olvashatsz róla előző levelünkben!)
A mesterséges színezékek, illatanyagok csak arra valók, hogy megtévesszenek! Hisz semmi hasznos értéket nem adnak a mosogatószerhez, ellenben súlyos allergének!




Link

Folytassuk a mosással:

Bár a televíziós reklámokban a mosóporokat "intelligensnek", "hatékonynak" mutatják be gyártóik, fontos tudni, hogy a mosószerek nagy mennyiségben tartalmaznak káros kémiai összetevőket: felületaktív anyagokat, kémiai fehérítőket, vízlágyítót, fertőtlenítőszereket, illatanyagokat, amelyek jelentős mértékben szennyezik az élővizeket. Mivel a bőrünk a legkevésbé sem alkalmazkodott ezekhez, így ekcémát, allergiát okoznak a vegyszerrel kezelt ruha- és ágyneműk.

A foszfát megakadályozza, hogy a baktériumok lebontsák a szennyvizekben található anyagokat és hasznosítható formában visszajuttassák a talajba. A foszfátok lágyítják a kemény vizet, ezzel ugyan hatékonyabbá teszik a tisztítószereket, de amint a szennyvízzel együtt a tavakba vagy folyókba kerülnek, elősegítik az algásodást, amelynek következtében a halak és egyéb vízi élőlények nem jutnak megfelelő oxigénhez.




Link

Jöhet az öblítő:

Szerinted egy hal mit szólna hozzá, ha olyan kádba tennénk, amibe egy kis öblítőt öntünk? Nem élné túl, de minimum megbetegedne! Pontosan ugyanez történik élővizeinkben, ahova az öblítős vizek folynak! Rád milyen hatással lehet, ha hagyományos öblítőt használsz? Lássuk!

Mi adja az öblítő ,,lelkét", ami nélkül senki nem venné meg? Butylphenyl methylpropional, Benzyl alkohol: szintetikus illatanyag, ami ingerli a légzőszervet, fejfájást, hányingert, szédülést, vérnyomáscsökkenést, allergiát, központi idegrendszeri zavart okozhat.
Ezen kívül még legalább 10 féle veszélyes vegyület mutatható ki a ruhákon száradás után, ekcémát, bőrkiütést, felszívódva belső elváltozásokat okozva. Az amerikai Allergy and Environmental Health Association szervezet szerint “az öblítők a legmérgezőbb anyagok, amelyeket valaha is gyártottak a háztartások számára".




Link

Következik a vízkőoldás, lefolyó tisztítás:

A vízkőoldók savas, a lefolyótisztítók lúgos pH-jú, erősen maró hatású vegyszerek. Bőrre kerülve égési sebet okozhatnak, a keletkező gázok károsítják a tüdőt, asztmát idézhetnek elő, és rendkívül károsak a környezetre! A kétféle anyagot egyszerre használva mérgező klórgáz szabadul fel, ezért semmi esetre se keverd egymással. Legjobb, ha messziről elkerülöd ezeket!

Legyünk túl az ablaktisztításon is:

Már biztos nem fogsz meglepődni az összetétel listán: Izopropil-alkohol, Nátrium-alkil-szulfát: etoxilált, Dipropilén-glikol-monometil-éter. Mit tapasztalhatsz, miközben a csillogó felületért fáradsz? A hivatalos adatlap szerint:

A készítmény gőzeinek belélegzése bódultságot, szédülést okozhat. Szembe jutva könnyezés, szemvörösödés is előfordulhat. Bőrrel való ismételt vagy hosszan tartó érintkezés a bőr kiszáradásához vezethet.
Dipropilén-glikol-monometil-éter: köhögést, szédülést, álmosságot okoz, izgatja a szemet és a légző rendszert, káros hatással lehet a központi idegrendszerre, valamint narkózist okozhat... és épp egy ablaktisztítóban találjuk, esetleg egy létrán állva... szó szerint életveszélyes!




Link

Mára az utolsó tevékenység a felmosás:

A reklámok elhitették, hogy a lakásban - köztük a padlón - tomboló baktériumok a fő ellenségeink és minden áron ki kell őket pusztítani. Ezért előszeretettel ajánlják a fertőtlenítőszereket felmosásra is. Mit érsz el használatukkal?

A túl steril környezet senkinek sem egészséges, különösen nem a gyermek számára, hiszen az immunrendszer csak a baktériumokkal való érintkezés hatására tud kialakulni.
Ráadásul ezek a drasztikus hatású antibakteriális hatóanyagok a saját- és családod hasznos baktériumflóráját is pusztítják, ezáltal gyengül az immunrendszer. Azt hiheted, hogy még jobban kell fertőtleníteni otthonodban, így kialakul egy ördögi kör.




Link

Bőven lehetne folytatni a sort veszélyes, mégis kedvező színben feltüntetett vegyipari termékekkel. Bízunk benne, hogy ennyi bizonyíték elegendő ahhoz, hogy örökre meg akarj szabadulni tőlük!

Amikor korábban ezeket az információkat megtudtuk, a családunk, a magunk és környezetünk védelme érdekében keresgélni kezdtünk alternatív megoldások után. Ehhez egyre többen csatlakoztak, akik szerették volna biztonságossá tenni a takarítást.

Megtaláltuk a megoldást, így jött létre a Bionom Bioboltban lévő háztartási mosó- és tisztítószerek kategória. Ha szeretnél Te is változtatni, innen nyugodt szívvel válogathatsz kedvedre, hisz több ezer termék átvizsgálása után, kizárólag káros vegyszerektől mentes, kímélő termékek kerülhettek be a kínálatba.

Nagytakarítás után megérdemelsz egy kis pihenést! Ezért a legközelebbi alkalommal kozmetikai kezelésben lehet részed...Sőt, ha a tisztítószereidet már átnézted, ne állj meg! Hátra vannak még a krémek, pakolások, hajápolók.

Ha megdöbbentél, ne ragadj le itt! Tarts velünk, és folyamatosan ellenőrizd kozmetikumaid összetételét!

Ez az írás egy átfogó, részletes tanulmánysorozat része, amelyből megtudhatod, milyen komoly veszélyeket rejtenek a kozmetikumok, és egészséged érdekében hogyan tudod ezt elkerülni, milyen alternatíva áll rendelkezésedre. Minden rész más témakört ölel fel. Úgy állítottuk össze, hogy olvashatod folyamatosan is, vagy kiválaszthatod, ami éppen számodra aktuális.




Link

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Címkék: lefolyótisztítók, ablaktisztításon, tanulmánysorozat, felülettisztítók, egészségmegőrzés, tisztítószereket, ablaktisztítóban, vegyületcsoport, tartósítószerek, mosogatószerhez, szervezetünkben, methylpropional, antibakteriális, baktériummentes, kozmetikumokkal, mosogatószerben, rendelkezésedre, nagytakarításba, fehérjekárosító, visszajuttassák, leggyakoribbat, baktériumokkal, fertőtleníteni, tapasztalhatsz, szennyvizekben, megtévesszenek, illatanyagokat, intelligensnek, előszeretettel, kiválaszthatod, tisztítószerek, mosogatószerek, megakadályozza, alkotórészként, idegrendszerre, kiszáradásához, világban most, baktériummentes otthon, következő információk, tisztaságról gondoltál, első ilyen, házak falán, eredeti célok, környezet érdekében, tudatos egészségmegőrzés, vonzó külső, főműsoridős reklám, vegyipar újabb, termékeik nélkül, egész háztartást, pénztárcádra leselkedő, háztartásban használt, Elhitetik Veled, Sodium Laureth Sulfate, Environmental Health Association, Bionom Bioboltban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Adakozás  A kételkedés kezelése  Szívem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy bizonyos határt  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Nem számIt  Albert Einsteinről  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mi lenne ha  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png cica  Szép álmokat!  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Lóhere  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szívem tiéd  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  A sors  Próbálj meg ...  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
világban most, baktériummentes otthon, következő információk, tisztaságról gondoltál, első ilyen, házak falán, eredeti célok, környezet érdekében, tudatos egészségmegőrzés, vonzó külső, főműsoridős reklám, vegyipar újabb, termékeik nélkül, egész háztartást, pénztárcádra leselkedő, háztartásban használt, virtuális nagytakarításba, összes hagyományos, flakont végigböngészve, kozmetikumokkal ellentétben, vegyületcsoport nevét, lefolyóba kerülve, mosogatószerben megtalálhatsz, szervezetedre gyakorolt, kézfej bőrének, második összetevő, mesterséges színezékek, televíziós reklámokban, mosószerek nagy, vegyszerrel kezelt, foszfát megakadályozza, baktériumok lebontsák, szennyvizekben található, foszfátok lágyítják, kemény vizet, szennyvízzel együtt, tavakba vagy, öblítős vizek, öblítő &#8222, ruhákon száradás, amerikai Allergy, legmérgezőbb anyagok, háztartások számára&#8221, vízkőoldók savas, lefolyótisztítók lúgos, keletkező gázok, kétféle anyagot, összetétel listán, csillogó felületért, hivatalos adatlap, készítmény gőzeinek, légző rendszert, központi idegrendszerre, ablaktisztítóban találjuk, létrán állva&#8230, utolsó tevékenység, reklámok elhitették, gyermek számára, immunrendszer csak, baktériumokkal való, drasztikus hatású, sort veszélyes, információkat megtudtuk, legközelebbi alkalommal, lefolyótisztítók, ablaktisztításon, tanulmánysorozat, felülettisztítók, egészségmegőrzés, tisztítószereket, ablaktisztítóban, vegyületcsoport, tartósítószerek, mosogatószerhez, szervezetünkben, methylpropional, antibakteriális, baktériummentes, kozmetikumokkal, mosogatószerben, rendelkezésedre, nagytakarításba, fehérjekárosító, visszajuttassák, leggyakoribbat, baktériumokkal, fertőtleníteni, tapasztalhatsz, szennyvizekben, megtévesszenek, illatanyagokat, intelligensnek, előszeretettel, kiválaszthatod, tisztítószerek, mosogatószerek, megakadályozza, alkotórészként, idegrendszerre, kiszáradásához, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 12183
  • e Év: 118327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.