Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai evangélium 2018. október 23.
  2018-10-23 10:17:27, kedd
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Legyünk mindenkor készen az Isten előtti számadásra!
Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen... Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki.
Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,35-38

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Krisztus békét szerzett nekünk vére ontásával, és mindnyájunkat meghív országába.
Testvéreim!
Egykor Krisztus nélkül éltetek, Izrael vallási közösségén kívül. Nem volt részetek a megígért szövetségben, remény híján és Isten nélkül éltetek a világban. Most azonban ti, akik egykor ,,távol" voltatok, Krisztus Jézusban ,,közel" kerültetek, Krisztus vére árán.
Ő a mi békességünk, aki a kettőt (Izraelt és a pogányokat) eggyé forrasztotta, és a közéjük emelt válaszfalat ledöntötte, az ellenségeskedést kiküszöbölte saját testében. A törvényt ugyanis parancsaival és rendelkezéseivel együtt érvénytelenítette. Mint békességszerző a két népet magában eggyé, új emberré teremtette, és egy testben mind a kettőt kiengesztelte Istennel kereszthalála által, amellyel az ellenségeskedést megölte.
Eljött, hogy békét hirdessen nektek, a távol levőknek, és békét a közel levőknek. Az ő révén van mindkettőnknek szabad utunk az egy Lélekben az Atyához. Most tehát nem vagytok már idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten háza népe.
Apostolokra és prófétákra alapozott épület vagytok, amelynek szegletköve maga Jézus Krisztus. Benne kapcsolódik egybe az egész épület, és emelkedik az Úr szent templomává. Őbenne épültök egybe ti is, és lesztek a Szentlélek közreműködésével Isten hajlékává.
Ez az Isten igéje. Ef 2,12-22

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tanításod elkerülhetetlen módon szembeállítja egymással a jót és a rosszat, az igazságot és a hazugságot, az igazságosságot és az igazságtalanságot, a békét és az erőszakot, a benned hívőket és a veled szembefordulókat. Segíts minket, hogy mindig a te oldaladon álljunk és kitartsunk melletted! Te az Isten iránti szeretet tüzét akarod meggyújtani, felszítani bennünk, hogy ez a tűz megtisztítson minket. Ez jelzi számunkra, hogy Isten minket is kiválasztott, nekünk is szeretné megmutatni önmagát, hogy megismerjük őt és szeretetét. Urunk, gyújtsd meg bennünk az Isten iránti szeretet tüzét!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közreműködésével, ellenségeskedést, rendelkezéseivel, szembefordulókat, elkerülhetetlen, tanítványaihoz, megérkezésekor, mindkettőnknek, igazságosságot, békességszerző, megtisztítson, kiengesztelte, kereszthalála, szembeállítja, mindnyájunkat, hasonlítsatok, szövetségben, parancsaival, forrasztotta, efezusiakhoz, kiküszöbölte, polgártársai, kiválasztott, apostolokra, őrváltáskor, megismerjük, szegletköve, menyegzőről, válaszfalat, békességünk, meggyújtani, kapcsolódik, szentlélek, templomává, jövevények, prófétákra, időben Jézus, olyan emberekhez, második vagy, harmadik őrváltáskor, evangélium igéi, megígért szövetségben, közéjük emelt, ellenségeskedést kiküszöbölte, törvényt ugyanis, testben mind, kettőt kiengesztelte, ellenségeskedést megölte, távol levőknek, közel levőknek, szentek polgártársai, egész épület, EVANGÉLIUM Szent Lukács, SZENTLECKE Szent Pál, Egykor Krisztus, Krisztus Jézusban, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einstein gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Png ház  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png rózsa csokor  A sors  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Julian Brass gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png ház  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem számIt  Nagyon különös  Esti kép  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Fehér virág  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
időben Jézus, olyan emberekhez, második vagy, harmadik őrváltáskor, evangélium igéi, megígért szövetségben, közéjük emelt, ellenségeskedést kiküszöbölte, törvényt ugyanis, testben mind, kettőt kiengesztelte, ellenségeskedést megölte, távol levőknek, közel levőknek, szentek polgártársai, egész épület, benned hívőket, veled szembefordulókat, közreműködésével, ellenségeskedést, rendelkezéseivel, szembefordulókat, elkerülhetetlen, tanítványaihoz, megérkezésekor, mindkettőnknek, igazságosságot, békességszerző, megtisztítson, kiengesztelte, kereszthalála, szembeállítja, mindnyájunkat, hasonlítsatok, szövetségben, parancsaival, forrasztotta, efezusiakhoz, kiküszöbölte, polgártársai, kiválasztott, apostolokra, őrváltáskor, megismerjük, szegletköve, menyegzőről, válaszfalat, békességünk, meggyújtani, kapcsolódik, szentlélek, templomává, jövevények, prófétákra, megmutatni, teremtette, evangélium, pogányokat, testvéreim, kerültetek, közösségén, ledöntötte, számadásra, szentlecke, szeretetét, apostolnak, kezetekben, felszolgál, megérkezik, kitartsunk, emberekhez, hazugságot, felszítani, számunkra, ontásával, melletted, könyvéből, oldaladon, erőszakot, hajlékává, igazságot, felövezve, hirdessen, egymással, leveléből, asztalhoz, országába, tanításod, nyissanak, mindenkor, emelkedik, alapozott, testében, világban, boldogok, megígért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.