Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sosem hibázott ekkorát Orbán
  2015-11-19 21:09:54, csütörtök
 
  2015. 03. 25. 15:46
Sosem hibázott ekkorát Orbán

A Fidesz és a kormány egy délután alatt több hétre elegendő trutyit öntött a saját fejére. A Quaestor-ügy Orbánék eddigi legkínosabb botrányává dagadhat.

A pokol akkor kezdett elszabadulni, amikor délben a Cink közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium nekik írott e-mailjét. Ebben Szijjártóék lényegében bevallják, hogy bennfentes kereskedést folytattak. Vagyis exkluzív információik voltak a Quaestor várható bedőléséről, és ezért vették ki a Küküm pénzét a brókercégből.

Az alaphír az volt, hogy a minisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, március 9-én vettek ki. Erre reagálta a Külügy azt, hogy azért vonták ki a pénzt a cégből, mert

a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, és az ügyfelek jelentős része elkezdte kivenni a pénzét.

Hasonlóan nyilatkozott Orbán Viktor is pár órával később Sopronban. A kormányfő azt mondta, személyesen utasította a minisztériumokat, hogy ellenőrizzék, nem ,,állomásoztatnak-e" közpénzt brókercégeknél, és, ha igen, akkor azt vegyék ki minél hamarabb. Ő is arra hivatkozott, hogy a Buda-Cash bukása után "dominóhatás fenyegetett".

Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz. Március 9-e előtt semmilyen híradás nem szólt arról, hogy a Questornál komoly gondok vannak, arról meg pláne nem volt szó, hogy az ügyfelek tömegesen vennék ki a pénzüket. A döntés a Külügyben saját bevallásuk szerint már március 5-én megszületett. Tehát

előre tudták, hogy a Questor meg fog feküdni, mégsem hozták nyilvánosságra, így a kisbefektetők még napokon át benn tartották a pénzüket, megvárva a teljes összeomlást.

Ennél azonban nagyobb baj is van. Nem is egy.
Az egész frakció tudta?

Az Index azt írja, hogy a Fideszben legalább 6-7 nappal (!) a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy a cég tönkre fog menni. A portál munkatársainak állítólag a Fidesz-frakció egyik tagja már március 4-én egy háttérbeszélgetésen említett három céget, amely valószínűleg napokon belül összeomlik. Ezek közül az Index is csak kettőt említ, Hungária Zrt-t és a Quaestort.

Tehát nem valamiféle ,,dominó-hatástól" való parázás vezette Orbánékat, hanem

pontosan tudták, mely cégek fognak hamarosan bedőlni. És még így is hallgattak.

Ha igaz, hogy nem csak a kormány, hanem az egész Fidesz-frakció tudott a közelgő bajról, akkor szinte biztos, hogy az információ eljutott a képviselőkhöz közel álló cégekhez és magánszemélyekhez is. Ha bebizonyosodik, hogy március 9-e előtt ők is kivették a pénzüket, az még kínosabb lesz a kormánypárt számára.
A dominó-sor elején

A legsúlyosabb vád azonban az lehet, hogy nem csak eltitkolták a Quaestor közelgő csődjét, hanem jelentős részben ők is idézték elő. A napi.hu úgy tudja, csak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak 20 milliárd forintot meghaladó összeget vezettek a Quaestornál, és a kormányfői utasítás nyomán ezt nyilván mind ki kellett venniük. És akkor a többi minisztériumról még nem is tudunk.

Lehetséges, hogy

ezzel éppen a kormány indította el azt a dominó-hatást, amitől állítólag annyira tartottak, és a közpénzek azonnali kivonása tette 100%-osan biztossá a Quaestor bukását.

(cikkünk megjelenése után kiadott közleményében a külügyminisztérium cáfol: állításuk szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak (MNKH) egy értékpapírszámlája volt, a szerződés szerint csak állampapír lehetett. Közölték azt is: 2015 márciusában az összeg 3,8 milliárd forint volt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről a Quaestornál az Eximbank tőkeemeléséhez kapcsolódó értékpapírok technikai nyilvántartását segítő számla, úgynevezett értékpapírszámla volt. Ezen értékpapírok alapján gyakorolja a KKM a tulajdonosi jogokat az Eximban felett.
Ezek forgalomképtelen részvények, amelyek előállítása jogszabály alapján történt.)
Megrendülve

Az Alfahir.hu-nak nyilatkozó brókerpiacon dolgozó informátor szerint menekítik a pénzüket a hazai piacon jelenlévő brókercégekből az emberek. Jellemzően kisbefektetők egy része "szétszórja" a bent tartott pénzt, vagyis egy részét bent hagyja, más részét máshová utalja, vagy kiveszi, így, ha az egyik cég csődbe megy, a másik rész még mindig meglesz. A befektetők másik része pedig az összes megtakarítását kiveszi.

Emellett természetesen jelentősen megcsappantak a bejövő utalások is, ami a történtek fényében nem csoda. Információink szerint a hazai brókerpiac alapjaiban rendült meg.
Bennfentesek

A kormány lépései, illetve Orbán Viktor utasítása nem csak morális, de konkrét büntetőjogi kérdéseket is felvethetnek. Amit a miniszterelnök és a minisztériumok március elején csináltak, az kimerítheti a ,,bennfentes kereskedés tényállását, ami így néz ki:

Aki

a) bennfentes információ felhasználásával pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet köt,
b) a birtokában lévő bennfentes információra tekintettel mást azzal bíz meg, hogy a bennfentes információval érintett pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet kössön, vagy
c) előnyszerzés végett bennfentes információt illetéktelen személynek átad,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

http://alfahir.hu/sosem_hibazott_ekkorat_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: forgalomképtelen, minisztériumokat, felhasználásával, értékpapírszámla, állomásoztatnak, kereskedőháznak, minisztériumról, nyilvántartását, összeomlásának, minisztériumok, miniszterelnök, megtakarítását, tőkeemeléséhez, bebizonyosodik, munkatársainak, nyilvánosságra, brókercégekből, brókercégekkel, brókercégeknél, információink, kisbefektetők, megcsappantak, természetesen, államkötvényt, közleményében, képviselőkhöz, információval, értékpapírok, szervezetébe, minisztérium, elszabadulni, brókerpiacon, kapcsolatban, nyilatkozott, valószínűleg, információik, délután alatt, saját fejére, Quaestor-ügy Orbánék, pokol akkor, Quaestor várható, minisztérium szervezetébe, Quaestornál vezetett, brókercég összeomlásának, ügyfelek bizalma, brókercégekkel kapcsolatban, ügyfelek jelentős, Questornál komoly, ügyfelek tömegesen, teljes összeomlást, egész frakció, Quaestor öncsődje, Ebben Szijjártóék, Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt, Hungária Értékpapír, Orbán Viktor, Hungária Zrt-t, Magyar Nemzeti Kereskedőháznak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kertem  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Bársony székben  Isten hűségének mértéke  ajándék, mellyel meglepem  Minden tavaszból őrizz..  Magyar költészet napja  különleges  Különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Paul Éluard - És egy mosoly  Ott van  Facebookon kaptam  Otthon  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  József Attila - Kopogtatás nél...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Töröld le  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Emlékezz  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember  Bornyi Veronika haiku verse  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember emlékekből áll  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Pierrot &...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Egyszerű  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Gebhardt Nóra versei II.  A sorsod  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szabó T. Anna - Pitypang  Bársony székben  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré... 
Bejegyzés Címkék
délután alatt, saját fejére, Quaestor-ügy Orbánék, pokol akkor, Quaestor várható, minisztérium szervezetébe, Quaestornál vezetett, brókercég összeomlásának, ügyfelek bizalma, brókercégekkel kapcsolatban, ügyfelek jelentős, Questornál komoly, ügyfelek tömegesen, teljes összeomlást, egész frakció, Quaestor öncsődje, portál munkatársainak, egész Fidesz-frakció, közelgő bajról, információ eljutott, képviselőkhöz közel, kormánypárt számára, dominó-sor elején, Quaestor közelgő, kormányfői utasítás, többi minisztériumról, kormány indította, közpénzek azonnali, Quaestor bukását, szerződés szerint, tulajdonosi jogokat, hazai piacon, bent tartott, részét bent, másik rész, befektetők másik, összes megtakarítását, bejövő utalások, történtek fényében, hazai brókerpiac, kormány lépései, minisztériumok március, birtokában lévő, bennfentes információval, forgalomképtelen, minisztériumokat, felhasználásával, értékpapírszámla, állomásoztatnak, kereskedőháznak, minisztériumról, nyilvántartását, összeomlásának, minisztériumok, miniszterelnök, megtakarítását, tőkeemeléséhez, bebizonyosodik, munkatársainak, nyilvánosságra, brókercégekből, brókercégekkel, brókercégeknél, információink, kisbefektetők, megcsappantak, természetesen, államkötvényt, közleményében, képviselőkhöz, információval, értékpapírok, szervezetébe, minisztérium, elszabadulni, brókerpiacon, kapcsolatban, nyilatkozott, valószínűleg, információik, ellenőrizzék, bennfentesek, külgazdasági, legsúlyosabb, információra, megszületett, felvethetnek, kereskedőház, brókercégből, előnyszerzés, illetéktelen, quaestornál, dominóhatás, megjelenése, márciusában, összeomlást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.