Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten az orvost is gyógyítja
  2018-11-20 09:11:10, kedd
 
  Nem úgy győzöm le a félelmet, hogy azt mondom, én klassz srác vagyok, nem félek, vagy jó orvos vagyok, meg tudom csinálni... Úgy győzöm le, hogy ki merem mondani, én félek.
Csókay András - Ideg sebész - a keresztény orvosok szatmárnémeti találkozóján
2018. november 19. hétfő 19:58
Harmadik alkalommal rendezett találkozót a keresztény orvosoknak november 17-én az egyházmegyei kórház-pasztorációs iroda a szatmárnémeti püspöki palotában.
A jelenlévőket Schönberger Jenő megyéspüspök köszöntötte, kérve az orvosokat, hogy mindig egészében tekintsék a pácienst, az embert. Az Úr Jézus azt mondta annak idején az apostoloknak, hogy menjenek, kereszteljenek meg minden népet, és gyógyítsanak. Ám a gyógyítás az Úr Jézus felfogásában kicsit más, mint a mi esetünkben, ő mindig mint egészet kezelte az embert. Mikor eléje viszik a bénát, azt mondja neki: ,,Bízz, bocsánatot nyertek a bűneid." ,,Mi könnyebb? A lelki vagy a testi gyógyítás? Neki mindkettő egyformán könnyű volt, de azt hiszem, hogy ezzel példát is adott arra, hogy a mindenkori orvosi társadalom úgy tekintsen az emberre mint teljes egészre. Nem egy eset ő, hanem egy ember, akinek fájdalmai, gondjai vannak, de azonkívül lelke is van" - fogalmazott a főpásztor.
- Csókay András kiemelte: a lelki bajok az igazi bajok, amelyek gyógyításában mindenkinek részt kell vennie: ,,Mindenkinek gyógyítóvá kell válnia! A legmagasabb szintű feladat a lélek gyógyítása: legyen a szomszédod, az ellenséged, segítened kell a gyógyulásában, részt kell vállalnod belőle. A gonosz elhiteti velünk, hogy Isten távol van. Ez egy nagy gond, mert az igazság az, hogy Isten mélyen bennünk is jelen van." Kiemelte: a lélek hangja Krisztus halk hangja - függetlenül attól, hogy tudunk-e róla vagy sem. Nemcsak az eszünkkel tudhatjuk, de a szívünkkel is megtapasztaljuk, hogy van Isten. ,,Adj esélyt arra, hogy legyen kontemplációból, szemlélődésből születő, belső mély tapasztalásod. Miért fontos ez nekünk, orvosoknak is? Ahonnan a belső, mély istentapasztalat jön, onnan jön az intuíció, az ötlet, a kreatív gondolat is. Ezért is rossz szembeállítani a hitet és a tudományt" - fogalmazott az előadó.
Csókay András életének személyes történeteiből is megosztott néhányat hallgatóságával. Ezekkel arra is rámutatott, hogy a szenvedés Krisztus valóságosabb megismerésének az eszköze lehet: ,,Minden tapasztaláshoz szenvedésen át vezet az út. Gondoljunk a remetékre, akik mindent hátrahagytak, és elmentek csak Isten hangját keresni. A másik út a megtérés útja: oda kell csúszni-mászni ahhoz az ajtóhoz, ahol Jézus kopogtat. A tékozló fiúnak nem az a nagy érdeme, hogy rájön, hogy neki rossz, hanem hogy kitart a visszafelé vezető úton, ahol a kísértések megjelennek. A mély bűnbánat az, amely meghozza a hétköznapi misztikus tapasztalatot. A mély bűnbánat ad neked lehetőséget, hogy lejuss az egón túli valós életedbe, mert onnan jönnek az igazságok.
Csókay András megvallotta, minden napját mély imával kezdi, és ezt ajánlotta a jelen levő orvosoknak is: ,,Szánd rá a napi fél órát az imádságra! A mély szemlélődésben az a cél, hogy távol kerüljenek tőled a gondolatok, hogy meghalld a benned levő Krisztus hangját. Meghallod a szeretet hangját, és jó döntéseket tudsz majd hozni. Sokszor találkozunk szenvedéssel, halállal, de úgy születik drámává a tragédia, ha van istentapasztalatod. Attól lesz valaki jó orvos, ha empátia van benne. Az empatikus orvos felveszi az előtte álló ember szenvedését, és a hívőnek itt annyi előnye van, hogy tudja, kinek a lábához rakja le a sokszor felvett szenvedést. A keresztény orvos tudja, hogy van bűnbocsánat. Isten akkor is szeret, ha akkor azt a helyzetet nem tudtuk megoldani. Le tudunk tenni mindent Krisztus lábához. A félelmet hogyan zárjuk ki, a stresszt hogyan oldjuk? Ebben is a kontemplatív hozzáállás segíthet. Nem úgy győzöm le a félelmet, hogy azt mondom, én klassz srác vagyok, nem félek, vagy jó orvos vagyok, meg tudom csinálni... Úgy győzöm le, hogy ki merem mondani, én félek. De ezzel, hogy kimondtam, távolságot vettem tőle. Ha a mély imádságot gyakorlod naponta, ha Jézusra tekintesz, azt veszed észre, hogy oldódnak a súlyos kísértéseid, és felismered, hogy Isten így is szeret téged. Azt veszed észre, hogy bár van benned félelem, de az nem uralkodik rajtad. Hagyod, hogy átjárjon a gyógyító Isten, és lejutsz abba a mélységbe, ahol az intuíció, a kreativitás, a vigasztalás van."

Forrás és fotó: Romkat.ro - Csókay András
...... .....



Forrás: Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: istentapasztalat, kontemplációból, megtapasztaljuk, hallgatóságával, szemlélődésben, szemlélődésből, szembeállítani, kereszteljenek, megismerésének, tapasztaláshoz, gyógyulásában, tapasztalásod, szatmárnémeti, tapasztalatot, történeteiből, gyógyításában, kontemplatív, szenvedéssel, valóságosabb, hátrahagytak, egyházmegyei, gyógyítsanak, megyéspüspök, találkozóján, felfogásában, apostoloknak, jelenlévőket, pasztorációs, köszöntötte, szenvedésen, fogalmazott, bűnbocsánat, megjelennek, megvallotta, legmagasabb, mindenkinek, keresztény orvosok, keresztény orvosoknak, szatmárnémeti püspöki, jelenlévőket Schönberger, lelki vagy, testi gyógyítás, mindenkori orvosi, emberre mint, lelki bajok, igazi bajok, legmagasabb szintű, lélek gyógyítása, gonosz elhiteti, nagy gond, lélek hangja, eszünkkel tudhatjuk, Csókay András, Schönberger Jenő, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden kedves látogatómnak sze...  Esti kép  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  képre írva  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szívet megérintő . . .  képre írva  Esti kép  Levél lány  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Facebookon kaptam  A nagy természet  Óraállítás  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Esti kép  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Nem hazudnak  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  képre írva  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  2004-es kivégzés után  Nárcisz  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Képes idézet !  Paul David Tripp Március 25  képre írva  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Nem azt látja  Alvó cica  Apu  Márciuzs 24.  A szeretetről  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Apu  Graffiti bölcsesség  Az angyali üdvözlet  Szép estét  Nem látom őket  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ratkós beszületései a szereplő...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Ratkós beszületései a szereplő...  Mire jók ?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden kedves látogatómnak sze...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Alvó cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
keresztény orvosok, keresztény orvosoknak, szatmárnémeti püspöki, jelenlévőket Schönberger, lelki vagy, testi gyógyítás, mindenkori orvosi, emberre mint, lelki bajok, igazi bajok, legmagasabb szintű, lélek gyógyítása, gonosz elhiteti, nagy gond, lélek hangja, eszünkkel tudhatjuk, kreatív gondolat, szenvedés Krisztus, eszköze lehet, megtérés útja, tékozló fiúnak, visszafelé vezető, kísértések megjelennek, mély bűnbánat, hétköznapi misztikus, egón túli, jelen levő, mély szemlélődésben, benned levő, szeretet hangját, empatikus orvos, előtte álló, lábához rakja, sokszor felvett, keresztény orvos, félelmet hogyan, stresszt hogyan, kontemplatív hozzáállás, mély imádságot, súlyos kísértéseid, gyógyító Isten, istentapasztalat, kontemplációból, megtapasztaljuk, hallgatóságával, szemlélődésben, szemlélődésből, szembeállítani, kereszteljenek, megismerésének, tapasztaláshoz, gyógyulásában, tapasztalásod, szatmárnémeti, tapasztalatot, történeteiből, gyógyításában, kontemplatív, szenvedéssel, valóságosabb, hátrahagytak, egyházmegyei, gyógyítsanak, megyéspüspök, találkozóján, felfogásában, apostoloknak, jelenlévőket, pasztorációs, köszöntötte, szenvedésen, fogalmazott, bűnbocsánat, megjelennek, megvallotta, legmagasabb, mindenkinek, vigasztalás, kreativitás, lehetőséget, szenvedését, schönberger, függetlenül, kísértéseid, találkozunk, rámutatott, visszafelé, gondolatok, kerüljenek, orvosoknak, hétköznapi, esetünkben, gondoljunk, döntéseket, kísértések, bocsánatot, keresztény, hozzáállás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.