Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sajnálom a népet Mt 15,29
  2018-12-06 13:01:58, csütörtök
 
  Budapesti Fegyház és Börtön
- Wikipedia oldalon leírás Link
Gyűjtő ház


Emlék tábla a börtön falán
...... ............


Kép: Adventi találkozó a budapesti fegyházban.
...... ........... .............


Krisztus Urunk sajnálja a népet! December 3-án, advent első napjaiban, Csák Jánossal és V. Simon Lászlóval egy látogatást tettünk Magyarország egyik legismertebb fegyházába Budapesten, a "gyűjtő" néven emlegetett büntetés-végrehajtási intézetbe! Egyszerű emberekhez egyszerű szavakkal szóltam, elmondtam, hogy mindannyian adventi várakozásban élünk, és hiszem, hogy az ő adventjük bármennyire is hosszú, előbb-utóbb eljön számukra is a Karácsony, arra kértem, hogy ne adják fel a reményt, mert biztos, hogy számukra is felvirrad az szabadságot elhozó várva várt nap!
Magyarországon közel húszezer embernek börtönben, fegyházban jön el az idén is az angyal! Néztem az embereket és bár tudtam, hogy sokan szörnyű bűnöket követtek el, mégis őszinte sajnálattal telt el a szívem! A sajnálat mellett egész végig, és még most is ott van a szívemben a mardosó harag! Igen, haragszom magamra, az egyházra, az egész oktatási rendszerre, mert nem tudtuk, nem tudjuk eléggé szépen, érthetően, világosan elmondani az embereknek az Isten által kőtáblára írt tízparancsolatot! Ha ezeket a parancsokat megtanítottuk volna, ha az emberek szívébe véstük volna Istenünk boldogságra vezető útmutatását, akkor hiszem, hogy ma nem börtönöket építenénk, hanem azokat múzeumokká alakíthatnánk át!
Ezeknek az embereknek be kellene pereljék a mindent elfogadó, toleráló, cinkosul elnéző liberális oktatási rendszert és a saját szüleiket is, amiért ők most 10-20-40 évet itt kell 3-4 négyzetméteren raboskodjanak! Én minden szülőt, tanárt, színpadra álló előadóművészt, a közvéleményt formáló politikust és természetesen a papokat is elhoznám egy adventi elcsendesedésre, és legalább egy napra bezárnám egy itteni cellába, melynek mindkét párhuzamos falát vígan meg lehet simogatni ha két kezünket kinyújtjuk! Igen, minden egyes ember ki szólni kíván a gyermekekhez, felnőttekhez, alázattal legalább egy - egy napra be kellene vonuljon egy ilyen fegyházba, hogy rádöbbenjen a saját felelősségére, a tetteinek, az általa kimondott szavaknak súlyára!
A fizika, kémia, matematika, a helyesírás szabályait tanítjuk a gyermekeinknek! Miért nem magyarázzuk, tanítjuk meg szépen, világosan a felnövekvő generációnak Isten tízparancsolatát?! Szerintem érettségi tantárgy kellene legyen Isten drága útmutatása, melynek fényében erőben, egészségben, békességben élhetnénk földi életünket! A közlekedésben bevezették a biztosító öv használatát, meg a kisbabáknak, gyermekeknek előírt ülést és lám, az emberek előre mérgelődtek, lázadoztak, de ma már kimutatható, hogy csak e két rendelkezés következtében sokkal kevesebben vesztik életüket, lesznek nyomorultak az országutakon! A parancsok, a szabadság korlátozása, az igazi szabadságunk szárnyai!! Hiszem, hogy nem csak a börtönök ürülnének meg ha komolyabban vennénk az életünket irányító törvényeket, de a gyermekvédelmi intézetek, a kórházak, a válóperes törvényszékek, sőt még a nyugtatókat forgalmazó patikák is mind mind szerre építhetnék le a személyzetüket.
Adventi jó feltételként állj neki és tanuld meg kívülről Isten drága tízparancsolatát, közben legalább az interneten keresztül látogass meg egy fegyházat!
A szabadságért imádkozva,
Csaba t.

- Isten tízparancsolata Link
Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította. Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, a sánták járnak és a vakok látnak, elámult, és magasztalta Izrael Istenét. Jézus akkor összehívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Nem akarom étlen hazaküldeni őket, hogy ki ne dőljenek az úton." A tanítványok erre megjegyezték: ,,De honnan szerzünk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy ekkora tömeget ellássunk?" Jézus megkérdezte tőlük: ,,Hány kenyeretek van?" ,,Hét, és néhány apró halunk" - felelték. Erre meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Aztán fogta a hét kenyeret és a halakat, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, hét kosár kenyérmaradékot szedtek össze.
Mt 15,29-37
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: tízparancsolatot, tízparancsolatát, kenyérmaradékot, tízparancsolata, elcsendesedésre, gyermekeinknek, négyzetméteren, gyermekvédelmi, személyzetüket, tanítványainak, valamennyiüket, meggyógyította, magyarországon, megtanítottuk, meggyógyulnak, raboskodjanak, előadóművészt, felelősségére, közlekedésben, alakíthatnánk, természetesen, törvényszékek, következtében, megjegyezték, legismertebb, magyarország, várakozásban, szabadságunk, gyermekeknek, generációnak, felnőttekhez, szabadságért, végrehajtási, gyermekekhez, tanítványait, országutakon, börtön falán, budapesti fegyházban, látogatást tettünk, szabadságot elhozó, sajnálat mellett, mardosó harag, egész oktatási, parancsokat megtanítottuk, emberek szívébe, mindent elfogadó, saját szüleiket, közvéleményt formáló, adventi elcsendesedésre, napra bezárnám, itteni cellába, ilyen fegyházba, Budapesti Fegyház, Krisztus Urunk, Csák Jánossal, Simon Lászlóval, Izrael Istenét,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdőn  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png kislány  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tavaszi kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes délutánt kívánok  Egy hatékony szolga  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyon különös  Png lepke  A boldog családok mind hasonló...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy bizonyos határt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Popper Péter szavai  Lóhere  Facebookon kaptam  Png virág  Png cica  Még csak most kezdődik a nap  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Reggel van  Minden harmadik...  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
börtön falán, budapesti fegyházban, látogatást tettünk, szabadságot elhozó, sajnálat mellett, mardosó harag, egész oktatási, parancsokat megtanítottuk, emberek szívébe, mindent elfogadó, saját szüleiket, közvéleményt formáló, adventi elcsendesedésre, napra bezárnám, itteni cellába, ilyen fegyházba, saját felelősségére, általa kimondott, helyesírás szabályait, felnövekvő generációnak, közlekedésben bevezették, emberek előre, szabadság korlátozása, igazi szabadságunk, börtönök ürülnének, életünket irányító, gyermekvédelmi intézetek, válóperes törvényszékek, nyugtatókat forgalmazó, interneten keresztül, szabadságért imádkozva, időben Jézus, némák beszélnek, bénák meggyógyulnak, sánták járnak, vakok látnak, tanítványok erre, pusztában annyi, tanítványok pedig, tízparancsolatot, tízparancsolatát, kenyérmaradékot, tízparancsolata, elcsendesedésre, gyermekeinknek, négyzetméteren, gyermekvédelmi, személyzetüket, tanítványainak, valamennyiüket, meggyógyította, magyarországon, megtanítottuk, meggyógyulnak, raboskodjanak, előadóművészt, felelősségére, közlekedésben, alakíthatnánk, természetesen, törvényszékek, következtében, megjegyezték, legismertebb, magyarország, várakozásban, szabadságunk, gyermekeknek, generációnak, felnőttekhez, szabadságért, végrehajtási, gyermekekhez, tanítványait, országutakon, feltételként, közvéleményt, mindannyian, komolyabban, korlátozása, harmadnapja, sajnálattal, magasztalta, szabadságot, bármennyire, nyugtatókat, tanítványok, hazaküldeni, törvényeket, útmutatását, békességben, mérgelődtek, kisbabáknak, megkérdezte, használatát, egészségben, kimutatható, rádöbbenjen, parancsokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.