Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
  2018-12-12 10:35:52, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt dicsekedve mondja:
,,Én a Magasságbeli szájából születtem, elsőszülött minden teremtmény előtt; én nem múló fényt gyújtottam az égen, és ködként borítottam be az egész földet. Fönn a magasságban volt a lakóhelyem és a trónusom felhőoszlopon állt.
A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.«
Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak. Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe. Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek."
Ez az Isten igéje. Sir 24,1-2.5-7.12-16.26-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek,
akik a mennyei Atya akaratát teljesítik.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50
Egyetemes könyörgés:
28. A BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIÁRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: l. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg. hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké.
Hívek: Ámen.

*

- Magyar kurír oldalon
János Pál pápa a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepét 2002-ben az egész egyház számára elrendelte. Amerika védőszentje - Guadalupei Boldogságos Szűz Mária
December 12-e a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepnapja. A Guadalupei Miasszonyunk (mexikói nevén: Lupita) a guadalupei bazilikában őrzött 16. századi Mária-ikon, Mexikó legismertebb vallási, kulturális és nemzeti szimbóluma.
...... ........... ...........


A Szűzanya 1531. december 9-én jelent meg egy egyszerű indiánnak, Cuauhtlatoatzinnak (Beszélő Sas), aki a keresztségben a Juan Diego nevet kapta. A jelenés a Mexikóvárostól északnyugatra fekvő Tepeyac-dombon történt.
A ragyogó, aranyködbe burkolózó nőalak Isten Anyjaként mutatkozott be, és arra szólította föl az indiánt, hogy menjen a püspökhöz, s közölje: ,,Azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!" A püspök égi jelet kért a jelenés hitelessége bizonyítására. December 12-én a Szűzanya virágokat küldött neki, melyek átadásakor a köpenyen, melyben a virágokat Juan az ölében vitte, csodálatos módon megjelent Mária képe.
...... .....


Az indiánköpenyre festett kép a lehajtott fejű, imára kulcsolt kezű, dicsfénnyel övezett, félholdon álló Szüzet ábrázolja: kezében nem tart gyermeket. A félholdat angyalalak tartja. A jelenés helyén épült fel a Miasszonyunk-székesegyház 1709-ben, ahol máig őrzik Diego köpenyét (tilmáját). A mindmáig épen maradt ruhadarabot és a kegyképet zarándokok milliói látogatják évente a guadalupei bazilikában. Juan Diegót II. János Pál 2002-ben szentté avatta.
A köpeny két ízben is csodás módon menekült meg a pusztulástól. 1791-ben véletlenül salétromsav ömlött rá, ám megmagyarázhatatlan módon nemcsak a szövetnek, de még a kép színes részeinek sem esett semmi baja. 1921-ben pokolgépet robbantottak a kegykép alatt, amely teljesen sértetlen maradt, még üvegborítása sem sérült meg, holott 150 méterrel odébb megrepedt a márványpadló.
A Guadalupei Szűzanyát 1737-ben Mexikó, 1910-ben Amerika, 1935-ben a Fülöp-szigetek védőszentjévé nyilvánították. II. János Pál pápa a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepét 2002-ben az egész egyház számára elrendelte.
...... ........... ............


Istenünk, irgalmas Atyánk! Te népedet Fiad szentséges Anyjának különleges védelme alá helyezted. Add, hogy mindazok, akik a guadalupei Boldogságos Szűz Máriát segítségül hívják, az igazság és béke útján mindig buzgó lélekkel munkálják a népek fejlődését. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

*

- Régi katolikus oldalon
1531. december 9-én a Tepeyac-dombon (ejtsd: Tepeják), amely Mexikóváros közelében, a jelenlegi Mexikó állam területén van, Szűz Mária megjelent egy egyszerű indiánnak, Juan Diego Cuauhtltoatzin-nak, (ejtd: Huán Diégo Káutlá-toácin) és egy templom építését kérte, hogy ott anyai jóságát megmutathassa.
...... ........... .......


... amely Mexikóváros közelében, a jelenlegi Mexikó állam területén van, Szűz Mária megjelent egy egyszerű indiánnak, Juan Diego Cuauhtltoatzin-nak,
Juan Diego köpenyén, amelyben a Szűzanyától küldött virágokat vitte a püspöknek, csodálatos módon megmaradt a Szűzanya képe. ezt a keresztények azóta is nagy áhítattal tisztelik. Isten Szent Szülője és az egyház anyja ezen a tiszta hitű férfiún keresztül minden népet hív Krisztus szeretetére. II. János Pál pápa a Guadalupei Boldogságos Szűz Mária ünnepét 2002-ben az egész Egyház számára megülni rendelte.
A NASA 2012-ben tette közzé a Guadalupei Szűzanya kegyképpel kapcsolatos vizsgálatainak eredményeit. A kegyképen szemorvosi műszerekkel történő vizsgálattal megállapították, hogy Mária szemének retinája fény hatására - az emberi szemhez hasonlóan - kitágul és összehúzódik. A tudósok továbbá megállapították, hogy a szövet hőmérséklete, melyen a kegykép látható, állandóan 36,6 fok, mint egy egészséges ember testhőmérséklete... Sztetoszkóppal is megvizsgálták a kegyképet, ekkor a tudósok Mária övénél 115 pulzus/perc mértek, mely egy magzat pulzusszámának felel meg.

A NASA mérnökei továbbá megállapították, hogy a festék, amellyel a kegykép készült, földön nem létezik és soha nem is létezett - írja a Tsn.ua internetes hírportál. A 20. század elején a kegykép mellett valaki bombát robbantott, melynek eredményeképpen nagy sugarú körben minden elpusztult, a kegykép azonban egész és sértetlen maradt. A tudosók érdekesnek találják, hogy Mária jobb karja világosabb, bal karja pedig sötétebb, ami szerintük a rasszok közötti egység fontosságát hivatott hangsúlyozni. (...)
Aldofo Orozco kutató fizikus beszámolója szerint nincs természettudományos magyarázat a tilma megmaradására. 10 év alatt tönkremennek a hasonló szövetek a helyi sós-nedves levegőn. Például az 1789-ben készített másolat, amit az akkori legfejlettebb technológiával készítettek és védő üveg mögé helyeztek, teljesen kifakult 8 év alatt. Ezzel szemben az eredeti, védelem nélkül kihelyezett tilmát több mint száz év alatt se károsította az UV-sugárzás, a sós-nedves levegő és a közelében meggyújtott több tízezer gyertya.
Az eredeti kép zarándokok tömegeit vonzza: az ikont őrző bazilikát a világ leglátogatottabb zarándokhelyének tartják, 2004-es mexikóvárosi adatok szerint csak december 9. és december 12. között tízmillió zarándokot fogadott, egész évben pedig a húszmilliót is eléri az idelátogatók száma.
/Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia/Internet Figyelő/

*

- Network oldalon
...... ........... ...........


A Szűzanya jelenés-sorozata világméretekben 1531-ben a mexikói Guadalupeban kezdődött. Ez ma is, - minden eddigi jelenést ismerve -, a legnagyobb jelentőségű Mária-jelenés, mégpedig a tudomány szempontjából is. (Ezt a televízió előtt is elmondtam, de az idő rövidsége miatt az utolsó mondatot nem mondhattam el.) Ebben a nem teremtett világban, a Szent Pál által látott Isten országában született alkotásban minden, a kép maga, az alapozás nélküli festmény 470 év óta sértetlen fényében ragyog. 1999. augusztusában, az elmúlt esztendőben mexikói utam és küldetésem alkalmával négy alkalommal bensőségesen, órákon keresztül csodálhattam és imádkozhattam előtte népünkért. Ennek a guadalupei csodaképnek a legutolsó nagy felfedezője új oldaláról a csillagászat. A csillagászok rádöbbentek arra és kimutatták, hogy a Szűzanya ruhájának dekorációja, amelyet csak festőművészeti bravúrnak tekintettek századokon keresztül, azt a csillagállást tükrözi, fényképezi vissza, amely 1531. december 9-én volt a guadalupei jelenés alkalmával, amikor a püspök előtt megjelent a látnok indián, az öt évvel ezelőtt kiváltságolt, ma már oltárainkon is tisztelt boldog Juan Diego. Az ő agavé rostjaiból készült köpenyén rajzolódott ki és az Ég részéről ajándékozódott a fenséges festészeti bizonyság és tanúság, ami rögtön a torinoi lepel után sorakozik - tudományosan és igazoltságában -, felülmúlva a világ minden más ereklyéjét.
Isten két csodálatos képmást adott az emberiségnek. Az egyik a Krisztus megrendítő szenvedését megörökítő Torinói Lepel, a másik az Istenanya guadalupei festménye, amely az örökkévalóság műtermében keletkezett egy azték indián tóga-szerű köpenyének elülső oldalán.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: leglátogatottabb, zarándokhelyének, testhőmérséklete, megállapították, világméretekben, eredményeképpen, igazoltságában, technológiával, gyümölcseimmel, közbenjárására, indiánköpenyre, gyülekezetében, mexikóvárostól, festőművészeti, nyilvánították, főpásztorunkat, vizsgálatainak, cuauhtltoatzin, nagyasszonyunk, pulzusszámának, sztetoszkóppal, ajándékozódott, megvizsgálták, védőszentjévé, jeruzsálemben, szempontjából, csillagállást, augusztusában, bizonyítására, keresztségben, imádkozhattam, édesanyánknak, egyetértésben, megmaradására, örökkévalóság, nemzedékeiben, maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, szent hitben, Guadalupei Boldogságos Szűz Mária, OLVASMÁNY Sirák, EVANGÉLIUM Szent Máté, BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIÁRÓL, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak, János Pál, Guadalupei Miasszonyunk, Beszélő Sas, Juan Diego, Isten Anyjaként, Juan Diegót II, Guadalupei Szűzanyát, Boldogságos Szűz Máriát, Jézus Krisztus, Szűz Mária, Juan Diego Cuauhtltoatzin-nak, Huán Diégo Káutlá-toácin, Isten Szent Szülője, Guadalupei Szűzanya, Aldofo Orozco, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Internet Figyelő, Szent Pál, Torinói Lepel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Töröld le  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Töröld le  Különleges  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Vito Giaquinto gondolata  Előfordul, hogy  Alvó kislány  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Magamnak  Egyszerű  Különleges  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Magyar költészet napja  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  képre írva  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Kertem  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Facebookon kaptam  Különleges  Alvó cicák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Alvó kislány  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Isten hűségének mértéke  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Tanácsok egy pszichológustól  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Ott van  Egyszerű  Magamnak  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Egy párkányon  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Latinovits Zoltán tollából  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, egész földet, magasságban volt, trónusom felhőoszlopon, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, lépes méznél, mennyei Atya, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, egész egyház, guadalupei bazilikában, egyszerű indiánnak, jelenés hitelessége, virágokat Juan, ölében vitte, indiánköpenyre festett, lehajtott fejű, félholdat angyalalak, jelenés helyén, mindmáig épen, kegyképet zarándokok, kegykép alatt, guadalupei Boldogságos, népek fejlődését, jelenlegi Mexikó, templom építését, keresztények azóta, egyház anyja, tiszta hitű, egész Egyház, kegyképen szemorvosi, emberi szemhez, tudósok továbbá, szövet hőmérséklete, kegykép látható, egészséges ember, tudósok Mária, magzat pulzusszámának, kegykép készült, kegykép mellett, kegykép azonban, tudosók érdekesnek, rasszok közötti, tilma megmaradására, hasonló szövetek, helyi sós-nedves, 1789-ben készített, akkori legfejlettebb, sós-nedves levegő, közelében meggyújtott, ikont őrző, világ leglátogatottabb, idelátogatók száma, mexikói Guadalupeban, legnagyobb jelentőségű, tudomány szempontjából, televízió előtt, utolsó mondatot, alapozás nélküli, elmúlt esztendőben, guadalupei csodaképnek, legutolsó nagy, csillagászok rádöbbentek, csillagállást tükrözi, guadalupei jelenés, püspök előtt, látnok indián, fenséges festészeti, torinoi lepel, világ minden, örökkévalóság műtermében, azték indián, leglátogatottabb, zarándokhelyének, testhőmérséklete, megállapították, világméretekben, eredményeképpen, igazoltságában, technológiával, gyümölcseimmel, közbenjárására, indiánköpenyre, gyülekezetében, mexikóvárostól, festőművészeti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.