Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Krisztus értünk született! Gyertek mindnyájan,
  2018-12-26 18:24:51, szerda
 
  ...... .......


Krisztus értünk született! Gyertek mindnyájan, akik Isten arcát keresitek, hiszen itt van Ő: a gyermek, aki a jászolban fekszik. Ferenc pápa.
Ferenc pápa Úrangyala imádsága karácsony másodnapján, magyar nyelven
Furcsának tűnhet Szent István emléknapját Jézus születéséhez kapcsolni, mert kitűnik az ellentét Betlehem öröme és István drámája között, akit megköveztek Jeruzsálemben a születő Egyház elleni első üldözés során...
Ferenc pápa: Bízzuk magunkat Istenre, és bocsássunk meg mindig egymásnak!
2018. december 26. szerda 14:56
December 26-án a Szentatya Szent István első vértanúnak arra a két magatartására hívta fel a figyelmet, amelyekkel halála előtt Jézus nyomdokaiba lépett: ő is teljesen Istenre hagyatkozott, és megbocsátott üldözőinek. A pápa azt tanácsolta, imádkozzunk, hogy mi is állandóan képesek legyünk erre.
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Karácsony öröme még teljesen betölti szívünket: továbbra is visszhangozza azt a csodálatos örömhírt, hogy Krisztus megszületett értünk, és elhozza a békét a világnak. Az örömnek ebben a légkörében ünnepeljük ma Szent István diakónust és első vértanút. Furcsának tűnhet Szent István emléknapját Jézus születéséhez kapcsolni, mert kitűnik az ellentét Betlehem öröme és István drámája között, akit megköveztek Jeruzsálemben a születő Egyház elleni első üldözés során. Valójában azonban nincs így, mert a gyermek Jézus Istennek az emberré lett Fia, aki kereszthalálával megmenti majd az emberiséget. Most pólyába takarva szemléljük őt a jászolban; keresztre feszítése után újfent pólyába lesz takarva és sírba lesz fektetve.
Szent István volt az első, aki vértanúságával követte az isteni Mester nyomdokait; úgy halt meg, mint Jézus: Istenre bízta életét, és megbocsátott üldözőinek. Két magatartásmód: Istenre bízta életét és megbocsátott. Megkövezése közben azt mondta: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet" (ApCsel 7,59). Ezek a szavak egészen hasonlítanak azokhoz, amelyeket Krisztus mondott a kereszten: ,,Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet" (Lk 23,46). István magatartása, mely hűen követi Jézus gesztusát, mindannyiunknak szóló meghívás, hogy hittel fogadjuk az Úr kezéből, ami pozitívat vagy negatívat az élet tartogat nekünk. Létünkhöz nemcsak boldog események tartoznak, jól tudjuk, hanem nehézségek és eltévelyedések is. De az Istenbe vetett bizalom segít elfogadni a nehéz időszakokat, és olyan kedvező alkalomként megélni azokat, mint amelyek segítenek növekedni a hitben és új kapcsolatokat kialakítani testvéreinkkel. Rá kell hagyatkoznunk az Úr kezére, akiről tudjuk, hogy gyermekei iránt jóságban gazdag Atya.
- A második magatartás, amellyel István követte Jézust a kereszt végső pillanatában, a megbocsátás. Nem átkozza üldözőit, hanem imádkozik értük: ,,Térdre esett, és hangosan felkiáltott: »Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!«" (ApCsel 7,60). Tanuljunk meg tőle megbocsátani, mindig megbocsátani! Persze mindnyájan tudjuk, hogy ez nem könnyű. A megbocsátás kitágítja szívünket, osztozásra késztet, derűt és békét ad. István, az első vértanú megmutatja az utat, amelyen járnunk kell embertársi kapcsolatainkban a családon belül, az iskolában, a munkahelyen, az egyházközségben és a különböző közösségekben. Mindig készen a megbocsátásra! A megbocsátás és az irgalom logikája mindig győzedelmes és megnyitja a remény távlatait. A megbocsátásra viszont akkor leszünk képesek, ha készülünk rá az imádságban, mely lehetővé teszi, hogy állandóan Jézusra szegezzük tekintetünket. István azért volt képes megbocsátani üldözőinek, mert a Szentlélektől eltelve az égre tekintett és rányitotta szemét Istenre (vö. ApCsel 7,55). Az imából merítette az erőt ahhoz, hogy elviselje a vértanúságot. Buzgón kérjük a Szentlelket, hogy árassza ránk az erősség ajándékát, mely kigyógyít a félelemből, gyógyítgatja gyengeségeinket, kicsinységünket, és kitágítja szívünket, hogy meg tudjunk bocsátani! Hogy mindig meg tudjunk bocsátani!
Kérjük Szűz Mária és Szent István közbenjárását: imájuk segítsen, hogy mindig Istenre tudjuk bízni magunkat, különösen a nehéz időszakokban, és támogassa azon elhatározásunkat, hogy megbocsátásra kész emberek leszünk!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvéreim!
Köszöntelek mindannyitokat, Olaszországból és más országokból érkezett zarándokok! Ismét azt kívánom mindannyitoknak, hogy a gyermek Jézus szemlélése - mely a karácsonyi ünnepek szíve közepe - a testvériség és az egymással való osztozás magatartásformáira késztessen benneteket családotokban és közösségeitekben.
Ezekben a napokban számtalan karácsonyi jókívánságot kaptam Rómából és a világ más részeiből. Nem tudok válaszolni mindenkinek, de imádkozom mindannyiukért. Ezért szeretném most kifejezni nektek és mindenkinek őszinte köszönetemet, különösen az ima ajándékáért, amelyet sokan megígértetek. Nagyon köszönöm!
Szép ünnepet Szent István napján, és kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! A viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: elhatározásunkat, közösségeitekben, kapcsolatainkban, kereszthalálával, egyházközségben, kicsinységünket, mindannyiunknak, gyengeségeinket, mindannyitoknak, olaszországból, mindannyiukért, eltévelyedések, mindannyitokat, vértanúságával, viszontlátásra, testvéreinkkel, jeruzsálemben, magatartásmód, visszhangozza, magatartására, megbocsátásra, szentlélektől, kapcsolatokat, tekintetünket, családotokban, feledkezzetek, közbenjárását, közösségekben, hagyatkoznunk, megbocsátani, jókívánságot, megszületett, gyógyítgatja, születéséhez, vértanúságot, megbocsátott, jászolban fekszik, ellentét Betlehem, születő Egyház, csodálatos örömhírt, örömnek ebben, légkörében ünnepeljük, gyermek Jézus, emberré lett, isteni Mester, szavak egészen, élet tartogat, nehéz időszakokat, második magatartás, kereszt végső, megbocsátás kitágítja, első vértanú, Szent István, Szentatya Szent István, Jézus Istennek, Kérjük Szűz Mária, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egyszerű  Anyák napjára  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egyszerű  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  James Allen  Csend  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Isten hűségének mértéke  Tavaszi este  Hogyan válunk hűségesekké?  Szabó T. Anna - Pitypang  A Magyar Költészet napja alkal...  Tanácsok egy pszichológustól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A felvilágosodás...  Otthon  Emlékezz  Facebookon kaptam  Egyszerű  Segíts neki dicsérni Téged  Különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jan Twardowski - Siessünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Otthon  Müller Péter tollából  Kertem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A sorsod  Tavaszi este  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Azért kaptad  Erdei gyöngyvirág  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Ma van a magyar költészet napj...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Töröld le  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Azért kaptad  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Csend  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  képre írva  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  A Magyar Költészet napja alkal...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jánosházy György: Fogd a kezem  Sorsunk miatt... 
Bejegyzés Címkék
jászolban fekszik, ellentét Betlehem, születő Egyház, csodálatos örömhírt, örömnek ebben, légkörében ünnepeljük, gyermek Jézus, emberré lett, isteni Mester, szavak egészen, élet tartogat, nehéz időszakokat, második magatartás, kereszt végső, megbocsátás kitágítja, első vértanú, családon belül, különböző közösségekben, irgalom logikája, remény távlatait, megbocsátásra viszont, égre tekintett, imából merítette, erőt ahhoz, erősség ajándékát, nehéz időszakokban, karácsonyi ünnepek, egymással való, napokban számtalan, elhatározásunkat, közösségeitekben, kapcsolatainkban, kereszthalálával, egyházközségben, kicsinységünket, mindannyiunknak, gyengeségeinket, mindannyitoknak, olaszországból, mindannyiukért, eltévelyedések, mindannyitokat, vértanúságával, viszontlátásra, testvéreinkkel, jeruzsálemben, magatartásmód, visszhangozza, magatartására, megbocsátásra, szentlélektől, kapcsolatokat, tekintetünket, családotokban, feledkezzetek, közbenjárását, közösségekben, hagyatkoznunk, megbocsátani, jókívánságot, megszületett, gyógyítgatja, születéséhez, vértanúságot, megbocsátott, időszakokban, hasonlítanak, elimádkozása, hagyatkozott, pillanatában, köszönetemet, megígértetek, szentlelket, emléknapját, köszöntelek, imádkozzunk, megköveztek, országokból, emberiséget, magatartása, mindenkinek, nyomdokaiba, ajándékáért, megbocsátás, időszakokat, győzedelmes, kialakítani, munkahelyen, testvériség, másodnapján, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.