Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A leggyakoribb 6 testbeszéd és annak jelentése!
  2017-04-17 22:16:30, hétfő
 
  Egy román pszichológusnő, Andra Tanasescu szerint anélkül is kommunikálunk az emberekkel, hogy egy szót sem ejtünk ki a szánkon.

A leggyakoribb 6 testbeszéd és annak jelentése!
Ezeket neked is tudnod kell!





Az 1970-es években Dr. A. Mehrabian által végzett kutatás napjainkban is érvényes, miszerint az összes kommunikációs forma közül a verbális kommunikáció mindössze 7 százalékát teszi ki. Létezik az úgynevezett paraverbális kommunikáció, amely 38 százalékot tesz ki, ide tartozik a kisbabák gügyögése, majd az anyanyelvre hasonlító hangutánzások, szótöredékek kiejtése, maga a beszéd, a nyelv fokozatos elsajátítása. A legnagyobb részt, 55 százalékot, a nonverbális kommunikáció képezi, ide tartoznak a gesztusok, a mimika.

Andra Tanasescu szerint az emberek többsége hajlamos csak a nyelvi, azaz a verbális kommunikációra figyelni, és figyelmen kívül hagyni a testbeszédet, a testtartást, gesztusokat, mimikát. Ez leginkább azért alakult ki, mert az emberek egyre ritkábban beszélgetnek szemtől szembe, sokkal inkább az interneten csevegnek, írogatnak egymásnak, így nem látják, hogy a számítógép túlsó felén valaki épp hangosan nevet, vagy gúnyolódik rajtuk. Amikor élőben találkoznak, akkor minden idegsejtjükkel arra figyelnek, hogy mit mond a másik, mert annyira elszoktak az élő szótól, hogy másképp nem értenék meg a beszélgetőpartnerüket.

Most következzen a leggyakoribb 6 gesztus, testtartás, és azok jelentése!

1. Karba tett kéz

Ha egy ismerősünk, barátunk, családtagunk karba tett kézzel beszél hozzánk, akkor tudat alatt egy védekező pozíciót vett fel. Ennek oka, hogy önbizalomhiányban szenved, nem hisz a saját képességeiben, igyekszik visszatartani az érzelmeit, védi az intim szféráját, esetleg unatkozik, vagy ha jobb karja van felül, ellenségeskedésre is számíthatunk tőle.

2. Zsebre dugott kéz

Miközben valakivel beszélünk, és az illető zsebre vágja a kezét, akkor az ember valamiben bizonytalan, vagy szégyenérzet kínozza, de a szexuális vágy jeleként is értelmezhető ez a testtartás.

3. A karok nyugodtan, nyitottan helyezkednek el

Ez természetesen azt jelenti, hogy az illető személy nyugodt, kényelmesen érezi magát, barátságos és nyitott. Ha egyenesen jár, kihúzza magát, akkor pedig nincs baj az önbizalmával, bízik saját erejében.

4. Összezárt, keresztbe tett lábak

Ez ugyanazzal a jelentéssel bír, mint a karba tett kéz, azaz az illető védekező pozíciót vesz fel, mert nem érzi biztonságban magát, nem bízik eléggé magában, úgy érzi, hogy nem ura a helyzetnek, fél.

5. Lazán, egymás mellé helyezett lábak

Az illető ilyenkor tudatosan, vagy inkább tudat alatt szeretné növelni a mozgásterét, szeretne befolyásosabb pozícióra szert tenni, domináns helyzetbe kerülni. Arra is utalhat, hogy ez egy lazító, a fáradtságot levezető ember testpozíciója.

6. Széttárt lábak

Ha olyen emberrel találkozunk, aki kisebb terpeszben áll, vagy amikor ül, a lábai szét vannak téve, az egy erős önbizalommal rendelkező személy, aki tisztában van a képességeivel, tudja, hogy mit kell tennie a siker érdekében, és cselekszik is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  filantropikum.com-Testbeszéd  
Címkék: kommunikációra, pszichológusnő, idegsejtjükkel, természetesen, képességeivel, képességeiben, befolyásosabb, visszatartani, kommunikációs, hangutánzások, kommunikálunk, testpozíciója, számíthatunk, paraverbális, önbizalommal, kommunikáció, szótöredékek, elsajátítása, önbizalmával, szégyenérzet, testbeszédet, családtagunk, leggyakoribb, értelmezhető, helyezkednek, beszélgetnek, biztonságban, testtartást, fáradtságot, úgynevezett, találkoznak, anyanyelvre, következzen, találkozunk, mozgásterét, kényelmesen, román pszichológusnő, 1970-es években, összes kommunikációs, verbális kommunikáció, úgynevezett paraverbális, kisbabák gügyögése, anyanyelvre hasonlító, nyelv fokozatos, legnagyobb részt, nonverbális kommunikáció, emberek többsége, verbális kommunikációra, emberek egyre, interneten csevegnek, számítógép túlsó, védekező pozíciót, Andra Tanasescu,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png férfi  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Albert Einstein gondolata  Idő  Egy hatékony szolga  Png nő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png nő  Mai harmónia kártyám  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png kutya  Szép álmokat!  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Tanuld meg ezt a versemet  Png kislány  Akarat  Png telefon  Neked tudnod kell  Png rózsa csokor  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Hiányzik  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Garai Gábor - Takarítás  Próbálj meg ...  Szép napot kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Nem méltó hozzád  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Esti kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Rátalálsz  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
román pszichológusnő, 1970-es években, összes kommunikációs, verbális kommunikáció, úgynevezett paraverbális, kisbabák gügyögése, anyanyelvre hasonlító, nyelv fokozatos, legnagyobb részt, nonverbális kommunikáció, emberek többsége, verbális kommunikációra, emberek egyre, interneten csevegnek, számítógép túlsó, védekező pozíciót, saját képességeiben, intim szféráját, illető zsebre, ember valamiben, szexuális vágy, karok nyugodtan, illető személy, karba tett, illető védekező, illető ilyenkor, fáradtságot levezető, lábai szét, siker érdekében, kommunikációra, pszichológusnő, idegsejtjükkel, természetesen, képességeivel, képességeiben, befolyásosabb, visszatartani, kommunikációs, hangutánzások, kommunikálunk, testpozíciója, számíthatunk, paraverbális, önbizalommal, kommunikáció, szótöredékek, elsajátítása, önbizalmával, szégyenérzet, testbeszédet, családtagunk, leggyakoribb, értelmezhető, helyezkednek, beszélgetnek, biztonságban, testtartást, fáradtságot, úgynevezett, találkoznak, anyanyelvre, következzen, találkozunk, mozgásterét, kényelmesen, bizonytalan, gesztusokat, nonverbális, jelentéssel, napjainkban, százalékot, helyzetnek, ismerősünk, interneten, ugyanazzal, számítógép, testtartás, gúnyolódik, legnagyobb, cselekszik, barátságos, rendelkező, testbeszéd, emberekkel, terpeszben, százalékát, jelentése, keresztbe, leginkább, mehrabian, szexuális, gesztusok, valamiben, igyekszik, tanasescu, helyzetbe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 780
  • e Hét: 1026
  • e Hónap: 5404
  • e Év: 43894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.