Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aprószentek 12.28...
  2018-12-28 18:12:35, péntek
 
  EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
",,Kiáltás hangzik Rámában, nagy sírás és jajgatás: Ráchel siratja fiait, és nem akar vigasztalódni, mert nincsenek többé."
Heródes Betlehemben és annak egész környékén megöletett minden fiúgyermeket kétévestől lefelé.
........


Miután a bölcsek eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: ,,Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menekülj Egyiptomba! Maradj ott, míg nem szólok neked! Heródes ugyanis arra készül, hogy megkeresi és megöli a gyermeket." József fölkelt, fogta a gyermeket és anyját, és még azon éjjel elment Egyiptomba. Ott maradt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Egyiptomból hívtam az én fiamat. Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek kijátszották, nagy haragra lobbant, és Betlehemben meg annak egész környékén megöletett minden fiúgyermeket kétévestől lefelé, a bölcsektől megtudott időnek megfelelően.
Akkor beteljesedett, amit Jeremiás próféta jövendölt: ,,Kiáltás hangzik Rámában, nagy sírás és jajgatás: Ráchel siratja fiait, és nem akar vigasztalódni, mert nincsenek többé.
Ezek az evangélium igéi. Mt 2,13-18

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Jézus Krisztusnak vére megtisztít minket minden bűntől.
Szeretteim!
Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk és nektek hirdetünk, ez: Az Isten világosság és nincs benne semmi sötétség. Ha azt állítjuk, hogy közösségben vagyunk vele és sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem cselekszünk az igazság szerint. De ha világosságban járunk, mint ahogy ő is világosságban van, akkor közösségben vagyunk egymással, és Fiának, Jézusnak vére megtisztít minket minden bűntől.
Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket. Ha azt állítjuk, hogy nem vétkeztünk, hazugnak tüntetjük fel, és tanítása nincs bennünk.
Gyermekeim! Ezeket azért írom, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki bűnbe esett, van szószólónk az Atyánál: Jézus Krisztus, az Igaz. Ő az engesztelő áldozat bűneinkért, nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is.
Ez az Isten igéje. Jn 1,5-2,2

Egyetemes könyörgés
Pap: Krisztus ártatlan gyermek vértanúit ünnepelve forduljunk, testvéreim, mennyei Atyánkhoz, akinek mindnyájan gyermekei vagyunk, és bizalommal terjesszük eléje kéréseinket!
Lektor: 1. Add meg Egyházadnak, hogy egyetlen családban egyesítse valamennyi gyermekedet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Óvd meg a gyermekeket az egész világon a korai haláltól, az éhezéstől és a tudatlanságtól!
3. Olts a szülőkbe nagy felelősségtudatot az erkölcsös családtervezésben és a magzati emberélet megbecsülése terén!
4. Tartsd távol a felnövekvő gyermekekről a céltalan életet és az erkölcsi romlás mételyét!
5. Gondoskodjál nagy irgalmasságod szerint a keresztség szentsége nélkül elhunyt kisdedekről!
Pap: Istenünk, jóságos Atyánk! Szent Fiad tanítja, hogy olyanokká kell lennünk, mint a kis gyermekek, ha el akarunk jutni országodba. Add, hogy drága kincsnek tekintsünk és keresztény okossággal neveljünk minden gyermeket, akit gondjainkra bíztál, önmagunkban pedig mindhalálig megőrizzük az istengyermekség kegyelmi állapotát! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te emberré lettél értünk és vállaltad emberi sorsunkat. Születésed által megújítasz minket. Emberi világunkba születéseddel az isteni világba hívsz mindannyiunkat. Megváltást és üdvösséget hozol számunkra. Ó, betlehemi Gyermek, taníts minket, hogy örökre megőrizzük magunkban a gyermeki lelkületet!

Elmélkedés:
A karácsonyi ünnep örömét sötét felhő árnyékolja be a mai napon. A hatalomféltés, a kicsinyesség és a gyűlölet sötét felhője. A gyilkos szándék és cselekedet sötét fellege. Ma, Aprószentek napján, azokra az ártatlan gyermekekre emlékezünk, akiket Heródes király megöletett Betlehemben. A király biztosra akart menni, úgy döntött, hogy minden két évesnél fiatalabb fiúgyermeknek meg kell halnia, s azt remélte, hogy az a gyermek is köztük lesz, akit a bölcsek a zsidók újszülött királyának neveztek.
Isten azonban nem engedi, hogy az emberi gonoszság megakadályozza az ő megváltói tervét. Ismét József, a Szent Család védelmezője jut szerephez. Álmában figyelmeztetést kap, hogy a gyermek Jézust halálos veszély fenyegeti, ezért menekülniük kell a távoli Egyiptomba. József pedig ismét engedelmeskedik, azt teszi, amit az angyal közöl vele. Máriával és Jézussal Egyiptomba mennek, s onnan csak Heródes halála után térnek vissza Názáretbe. Máté evangélista így írja: ,,még azon éjjel elment Egyiptomba." Nyilvánvalóan gyors és késlekedés nélküli indulást jelez ez a szóhasználat, és nem arról van szó, hogy egyetlen éjszaka alatt megtették volna a hosszú utat Egyiptomig.
Amikor Isten közli velünk tervét és feladatunkat, akkor nekünk is ugyanilyen engedelmes lelkülettel érdemes indulnunk. Tegyünk meg mindent, amit Üdvözítő Istenünk kér tőlünk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedik, istengyermekség, figyelmeztetést, tudatlanságtól, mindannyiunkat, megakadályozza, hatalomféltés, beteljesedett, vigasztalódni, születéseddel, beteljesedjék, világosságban, nyilvánvalóan, fiúgyermeknek, irgalmasságod, megbecsülése, gyermekekről, gonoszságtól, kijátszották, fiúgyermeket, gondoskodjál, feladatunkat, szóhasználat, kicsinyesség, krisztustól, közösségben, cselekszünk, sötétségben, krisztusnak, megfelelően, egyiptomból, lelkülettel, betlehemben, menekülniük, evangélista, védelmezője, bölcsek eltávoztak, próféta által, bölcsek kijátszották, bölcsektől megtudott, evangélium igéi, igazság szerint, engesztelő áldozat, egész világ, egész világon, korai haláltól, szülőkbe nagy, erkölcsös családtervezésben, magzati emberélet, felnövekvő gyermekekről, céltalan életet, erkölcsi romlás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Heródes Betlehemben, Amikor Heródes, SZENTLECKE Szent János, Jézus Krisztusnak, Jézus Krisztustól, Jézus Krisztus, Szent Fiad, Ismét József, Szent Család, Jézussal Egyiptomba, Amikor Isten, Üdvözítő Istenünk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Egy bizonyos határt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevem  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A sors  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  Idő  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A boldog családok mind hasonló...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bounty krémes  Garai Gábor - Takarítás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kutya  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy maradéktalanul uralt világ  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyon különös  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Sose bánj semmit  Png férfi  Facebookon kaptam  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
bölcsek eltávoztak, próféta által, bölcsek kijátszották, bölcsektől megtudott, evangélium igéi, igazság szerint, engesztelő áldozat, egész világ, egész világon, korai haláltól, szülőkbe nagy, erkölcsös családtervezésben, magzati emberélet, felnövekvő gyermekekről, céltalan életet, erkölcsi romlás, keresztség szentsége, istengyermekség kegyelmi, isteni világba, gyermeki lelkületet, karácsonyi ünnep, gyűlölet sötét, gyilkos szándék, ártatlan gyermekekre, király biztosra, zsidók újszülött, emberi gonoszság, gyermek Jézust, távoli Egyiptomba, angyal közöl, hosszú utat, engedelmeskedik, istengyermekség, figyelmeztetést, tudatlanságtól, mindannyiunkat, megakadályozza, hatalomféltés, beteljesedett, vigasztalódni, születéseddel, beteljesedjék, világosságban, nyilvánvalóan, fiúgyermeknek, irgalmasságod, megbecsülése, gyermekekről, gonoszságtól, kijátszották, fiúgyermeket, gondoskodjál, feladatunkat, szóhasználat, kicsinyesség, krisztustól, közösségben, cselekszünk, sötétségben, krisztusnak, megfelelően, egyiptomból, lelkülettel, betlehemben, menekülniük, evangélista, védelmezője, aprószentek, gyermekekre, mindhalálig, önmagunkban, gondjainkra, gyermekeket, egyházadnak, megbocsátja, kéréseinket, kisdedekről, gyermekedet, megőrizzük, megöletett, szószólónk, engesztelő, egyiptomba, gyermekeim, emlékezünk, kövessetek, bölcsektől, ugyanilyen, okossággal, keresztény, forduljunk, testvéreim, lelkületet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.