Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely
  2019-01-02 11:53:13, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült a kegyelemben.
Testvéreim!
Kérlek benneteket, én, aki fogoly vagyok az Úrban, hogy éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok; teljes alázatban, szelídségben és türelemben. Viseljétek el egymást szeretettel. Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól.
Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség. Egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki minden fölött áll, mindent áthat és mindenben benne van. Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült kegyelemben.
Ő némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat evangélistává, pásztorrá és tanítóvá tett, hogy szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és fölépítsék Krisztus testét, amíg mindnyájan el nem jutunk a hitben és az Isten Fia megismerésében az egységre, és meglett emberré nem leszünk, elérve Krisztus teljes életkorának mértékére.
Ez az Isten igéje. Ef 4,1-7.11-13

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki legnagyobb köztetek, legyen a szolgátok.
Abban az időben Jézus így beszélt a tanítványokhoz: ,,Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát felmagasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,8-12
*
- Magyar kurír oldalon
Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök és egyháztanítók
Az írók és a költők védőszentje.
2018. január 2. kedd 17:37
Az ókeresztény egyház két kiemelkedő személyiségére, Nagy Szent Vazulra és Nazianzi (Teológus) Szent Gergelyre emlékezünk január 2-án.
Gergely és Vazul egyidősek voltak, mindketten Kappadókiában születtek 330 körül.
Abban az időben, amikor a krisztológiai harcok Jézus Krisztus istensége és embersége körül folytak, Gergely ingadozás nélkül azt a hitet fogadta el, amely Jézus személyében egyszerre vallja az isteni és az emberi természetet.
Gergely költeményei egyaránt tanúskodnak a szorongásról, amely életére nehezült, de arról is, hogy nagy lelke mily szakadatlanul kereste Istent és a békét.
,,Tégy erőssé, Krisztus,
szolgád halálosan fáradt.
Hallgat a hangom, mely Téged énekelt.
Ezt elviselni hogyan tudod?
Adj erőt és ne hagyd el szolgád.
Szeretnék újra egészséges lenni,
Téged dicsérni és néped megtisztítani.
Erősségem, kérlek, többé el ne hagyj.
Elárultalak bár a viharban,
szeretnék hozzád találni újra."

Szent Gergely legendája:
Egy elbeszélés szerint Gergely zsenge gyermekkorában egy álmot látott, amely mélyen beleivódott lelkébe. Két fehér ruhás nőalak jelent meg előtte. Az egyiknek fátyol takarta az arcát. Karjukba vették és megcsókolták Gergelyt. Amikor ő csodálkozva nevüket kérdezte, az egyik azt mondta, hogy őt Szüzességnek hívják, a másik pedig Bölcsességnek nevezte magát. Elmondták még, hogy kísérői Krisztusnak és mindazoknak, akik a tisztaságnak szentelik magukat, hogy Isten hívását követve éljenek. Ez a csodás látomás mélyen a gyermek szívébe vésődött. Ettől fogva élete végéig szűzi tisztaságban élt és minden erejével a bölcsességet szolgálta.
Istenünk, te Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely példájával és tanításával világosságot árasztottál Egyházadra. Add, kérünk, hogy igazságodat alázatos szívvel megismerjük, és azt szeretetben, hűségesen tettekre váltsuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
- Vazul és Gergely Minden vagyonát a nazianzi katolikus egyházközségnek hagyta a szegények gyámolítására.

*
- Jeles napok oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link
Szent Vazul és Szent Gergely egyház tanítók
...... ........... ..............


Videó Link

- Idézet Nagy Szent Vazultól az emberi nevekről
,,Az embereknek más és más nevük van, amelyet vagy szüleiktől kaptak, vagy maguk szereztek az életben tanúsított törekvéseik, illetve elért eredményeik alapján. Nekünk viszont az volt nagy dicsőségünk és nagy nevünk, hogy Krisztus-követők legyünk, és kereszténynek hívjanak minket..
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: egyházközségnek, ajándékozásának, felmagasztalják, tanítványokhoz, megismerésében, gyermekkorában, személyiségére, felmagasztalja, evangélistává, fenntartsátok, kereszténynek, kappadókiában, szakadatlanul, megtisztítani, krisztológiai, gyámolítására, bölcsességnek, egyháztanítók, szentlélekkel, szüzességnek, mindegyikünk, bölcsességet, szorongásról, tisztaságban, világosságot, megcsókolták, efezusiakhoz, törekedjetek, tisztaságnak, szelídségben, betöltésére, beleivódott, személyében, ókeresztény, védőszentje, eredményeik, béke kötelékével, lelki egységet, reményre szól, időben Jézus, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, költők védőszentje, ókeresztény egyház, krisztológiai harcok, hitet fogadta, emberi természetet, elbeszélés szerint, álmot látott, egyiknek fátyol, másik pedig, Nagy Szent Vazul, Nazianzi Szent Gergely, SZENTLECKE Szent Pál, Mindegyikünk Krisztus, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, Nagy Szent Vazulra, Szent Gergelyre, Jézus Krisztus, Szent Gergely, Gergely Minden, Szent Vazul, Idézet Nagy Szent Vazultól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Julian Brass gondolata  Png virág  Neked tudnod kell  Png nő  Mai harmónia kártyám  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einsteinről  Nevem  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép estét  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Png telefon  A sors  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png telefon  Alázat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Próbálj meg ...  Hiányzik  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  Fehér virág  Esti kép  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Lóhere  Facebookon kaptam  Elköszönt  Tanuld meg ezt a versemet  Lóhere  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
béke kötelékével, lelki egységet, reményre szól, időben Jézus, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, költők védőszentje, ókeresztény egyház, krisztológiai harcok, hitet fogadta, emberi természetet, elbeszélés szerint, álmot látott, egyiknek fátyol, másik pedig, tisztaságnak szentelik, csodás látomás, gyermek szívébe, bölcsességet szolgálta, nazianzi katolikus, szegények gyámolítására, emberi nevekről, életben tanúsított, volt nagy, egyházközségnek, ajándékozásának, felmagasztalják, tanítványokhoz, megismerésében, gyermekkorában, személyiségére, felmagasztalja, evangélistává, fenntartsátok, kereszténynek, kappadókiában, szakadatlanul, megtisztítani, krisztológiai, gyámolítására, bölcsességnek, egyháztanítók, szentlélekkel, szüzességnek, mindegyikünk, bölcsességet, szorongásról, tisztaságban, világosságot, megcsókolták, efezusiakhoz, törekedjetek, tisztaságnak, szelídségben, betöltésére, beleivódott, személyében, ókeresztény, védőszentje, eredményeik, kegyelemben, mindnyájunk, törekvéseik, elárultalak, tanúskodnak, költeményei, természetet, szolgálatuk, kötelékével, életkorának, árasztottál, szeretetben, tanításával, dicsőségünk, igazságodat, mindazoknak, megismerjük, krisztusnak, csodálkozva, szeretettel, mindörökkön, hívassátok, keresztség, megalázzák, benneteket, mindketten, mindnyájan, embereknek, evangélium, kiemelkedő, legnagyobb, testvéreim, emlékezünk, apostolnak, fölépítsék, egyházadra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.