Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
100 pszichológus állásfoglalása: nem igaz az állítás, hogy c
  2016-01-11 17:36:42, hétfő
 
  100 pszichológus állásfoglalása: nem igaz az állítás, hogy csak az anyaságban teljesedhet ki egy nő
Kettős Mérce
2016. január 11. hétfő, 11:37

Több mint 100 pszichológus és pszichológus hallgató írta alá azt a nyílt levelet, amely Bagdy Emőkének és rajta keresztül az egész társadalomnak szól. A szakemberek kiállnak a tudományos vita alapjai mellett, és arra hívják fel az olvasók figyelmét, a Kövér László mondatai után kialakult vitában még a tudományos érdemekkel rendelkező megszólalók is saját politikai álláspontjukon keresztül szóltak hozzá a vitához. Szerintük a gender-tudomány tudomány és "hamis az a kép, mely szerint a gender-szemlélet család-, heteroszexualitás-, anyaság- vagy férfiellenes lenne", levelükben azt is kifogásolják, hogy a pártpolitika, és kollégájuk úgy próbálja beállítani, mintha csupán az anyaság lehetne a nő egyetlen célja. A nyílt levél lent olvasható:


Az alábbi állásfoglalás célja nem csupán a véleménynyilvánítás, hanem kifejezetten a pszichológia által képviselt megalapozott tudás világos és hiteles közvetítése. Kövér László 2015. december 13-án, a Fidesz-kongresszusán tett kijelentéseiben definiálta a nők ,,világban" elfoglalt helyét, amely az ő értelmezésében csupán egy meglehetősen szűk dimenziót, a családot foglalja magába. Ez egyszerre jelentette a politika magánéletünkbe való nyílt és erőteljes betolakodását, valamint egy politikus állásfoglalását egy tudományos diszciplínával szemben (gender studies). Kövér László kiejelentésének az is súlyt ad, hogy - szemben például a hasonló szellemiségű nyilatkozatokat tevő Kovács Ákos dalénekessel - ő egy magasszintű közhatalmi pozíció birtokosa. Mégis, elsősorban kollegánk, Bagdy Emőke kapcsolódó nyilatkozatai miatt döntöttünk úgy, hogy nyilvánosságra hozzuk szakmai álláspontunkat. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy sokféle hang létezik szakmánkon belül, és nem helyes, ha néhány már ismertebb pszichológus nyilatkozata a pszichológia álláspontjaként értelmeződik. A különböző hangok között pedig elsősorban párbeszédre és vitára van szükség.

Pszichológusokként és segítő szakemberekként, a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesület Etikai Bizottságának szakmai állásfoglalásában rögzített elveknek megfelelően hiszünk abban, hogy nyilatkozatainkkal felelősséget vállalunk klienseinkért és a tágabb társadalmi folyamatokért is. Аz állásfoglalás határozottan kimondja: ,,A felelős nyilatkozatnak [...] kritériuma, hogy az semmilyen módon ne erősítse meg a közbeszédben megjelenő, téves társadalmi előítéleteket és sztereotípiákat. A pszichológusok feladata pont ezzel ellentétes; miszerint szakmai tudásukat a káros sztereotípiák lebontásának, és az igazságtalan, diszkriminatív gyakorlatok kritizálásának szolgálatába állítják, ezáltal is hozzájárulva azok megszüntetéséhez és az emberi méltóság védelméhez."

Amikor Kövér László és Bagdy Emőke a ,,genderőrületet" bírálják (,,A genderidentitás-elmélet egy bizarr, teljességgel képtelen és a fejlődési törvényeknek ellentmondó áramlat." - Bagdy Emőkével készült interjú a Magyar Demokratában), azt nem tudományos érvek mentén teszik, hanem azért, mert olyan felforgató ideológiaként gondolnak rá, amely az ,,öröktől fogva létező természetes rendet" borítja fel. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gender tudományokra, ahogy az elnevezésben is szerepel, tudományokként kell tekintenünk, melyeket kizárólag az aktuális tudományos kritériumok mentén értékelhetünk, bírálhatunk, nem pedig aktuálpolitikai szempontok mentén.

,,Amikor női és férfi mivoltunkról beszélek, akkor princípiumokról is szólok. [...] Mi is a nő fő feladata az életben, amire szervei fölkészülnek? Amint azt Carl Gustav Jung svájci lélekgyógyász elénk tárta, a befogadás és a gyermek kihordása. [...] A nő nembeli beteljesülése az anyaság. [...] Mi, nők magunk mellé, fölé helyezzük párunkat, hogy védjen és szeressen meg minket. [...] Ez az alárendelődő, szeretetteli odatartozás, amely határtalanul átadja magát, nem félve, hogy önmagát kiszolgáltatja, és rábízza magát a férfi szeretetére, ez a tiszta nőiség megnyilvánulása." A Heti Válasz hasábjain közölt - Bagdy Emőke Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvéből vett - idézetben szexista módon a ,,természetes működés" eszményítése jelenik meg, amely továbbra is fenntartja a nőkkel szemben a Magyarországon jelenleg is fennálló társadalmi, politikai és anyagi egyenlőtlenségeket. A Világgazdasági Fórum által a nemek közti egyenlőséget felmérő 2014-es Global Gender Gap (GGG) jelentés szerint hazánk a 93. helyen végzett 143 ország közül, ezzel az összes szomszédos ország mögé szorulva.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy hamis az a kép, mely szerint a gender-szemlélet család-, heteroszexualitás-, anyaság- vagy férfiellenes lenne. Sokkal inkább arról van szó, hogy ezek a szerepek, orientációk és identitások nem lehetnek másokhoz képest elsődlegesek, illetve fölérendeltek. Amikor a fentebb említett szereplők a hagyományos nemi szerepek megszűnésében, esetleg a ,,genderőrületben" keresik a problémák forrását, nem vesznek tudomást azoknak az embereknek a tapasztalatáról, akik az irántuk támasztott előítéletek, társadalmi kitaszítottság, a ,,vélt normálistól" való eltérés miatt küzdenek önértékelési problémákkal, depresszióval, vagy számolnak be bűntudatról, szégyenről, esetleg az elutasításból fakadó jogos haragjukról. Nagyon sokszor ők fordulnak hozzánk segítségért.

Pszichológusokként és segítő szakemberekként tanácsadói és terápiás helyzetben egyértelműen azt képviseljük, hogy a kliensnek kell meghoznia saját döntéseit, meghatároznia saját céljait azon a közösségen, társadalmi közegen belül, amelyben él. Hiszen ha ezt mi magunk tennénk meg, akkor azzal nem csak normatív szerepet öltenénk magunkra, de megakadályoznánk, hogy a kliens autonóm, a terapeutától nem függő, mély önismerettel rendelkező személy és közösségének integráns tagja legyen, akit nem a külső kényszerek, hanem elsősorban személyes jólléte és boldogsága, egyéni és kollektív értékei vezetnek. A pszichológusok Etikai Kódexe nyíltan kimondja: ,,A pszichológus tiszteli az egyéni, kulturális és szerepkülönbségeket, és mindenkor tiszteletben tartja az emberi jogokat." Vannak nők, akik saját szabad döntésük jogán elsősorban anyaként szeretnének kiteljesedni, és ebben a választásukban megtalálják életcéljukat. Ugyanakkor a személyiségfejlődés folyamata a Bagdy Emőke által idézett Carl Gustav Jungnál is - aki individuációként írja le - sokkal összetettebb folyamat, mintsem hogy le lehetne egyszerűsíteni egyetlen olyan céllá, amelyben mindenki - minden nő - kizárólag ugyanúgy lehet boldog.

Állásfoglalásunkkal tehát szeretnénk párbeszédet és vitákat nyitni arról, hogyan tudjuk pszichológusokként és más segítő szakemberekként segíteni klienseinket a rájuk nehezedő társadalmi nyomások kezelésében.

2016 január 10.

1. Máriási Dóra pszichológus

2. Szél Dávid tanácsadó szakpszichológus

3. Vida Katalin tanácsadó szakpszichológus, pár és családterapeuta jelölt

4. Molnár Erika pszichodráma vezető

5. Bánki László tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta

6. Borgos Anna pszichológus, nőtörténész

7. Szász Brigitta munka- és szervezetpszichológus

8. Czikora Dávid pszichológus, pár és családterapeuta jelölt

9. Lászlóffy Julianna

10. Peták Flóra

11. Kende Anna szociálpszichológus

12. Nyúl Boglárka pszichológus

13. Horányi Eszter klinikai szakpszichológus jelölt, pár- és családterapeuta jelölt

14. Papp Ágnes gyerekpszichológus

15. Dömötör Judit pszichológus

16. Oláh Kata pszichológus, pár és családterapeuta jelölt

17. Ambrózi Kata pedagógus, pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt

18. Hazag Anikó pszichológus, családterapeuta

19. Kovács Mónika szociálpszichológus

20. Sződy Judit pszichológus

21. Gyarmati Zsuzsa pszichológus

22. Oláh András pszichológus

23. Szabó Laura pszichológus

24. Végh Ferenc pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

25. Kresznerits Szilvia pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt; szociológus

26. Szilágyi Heléna pszichológus

27. Bóta Tímea pszichológus

28. Bánfai Károly sport szakpszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

29. Burgony Lilla pszichológus

30. Pelle Johanna pszichológus

31. Rigó Péter pszichológus

32. Kökény Vera pszichológus

33. Stefanits Zsófia pszichológus

34. Kőrizs Beatrix szociálpedagógus, interkulturális szakértő

35. Garami Linda pszichológus, általános neuropszichológus

36. Rákár-Szabó Natália

37. Szabó Gábor Timur

38. Szabadkai Bálint politológus, mentálhigiénés segítő és szervezetfejlesztő

39. Rózsa Ildikó klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

40. Pöltz Ágnes pszichológus

41. Lisznyai-Mindák Cecilia tanácsadó szakpszichológus

42. Karner Orsolya pszichológus

43. Herczog Mária szociológus, segítő szakember

44. Darvas Ágnes szociológus, szociálpolitikus

45. Schmalcz Katalin klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

46. Somsák Zsuzsa tanácsadó szakpszichológus

47. Garaj Zsuzsanna viselkedéselemző, mesterszakos pszichológus hallgató

48. Varga Zsuzsanna szociálpedagógus, mediátor

49. Zaidenberg Anett tanácsadó szakpszichológus, tanár

50. Gargya Marietta pszichológus, művészetterapeuta

51. Bakosi Tamás szociális munkás

52. Szűgyi Jerne pszichológus

53. Móricz Nikolett pszichológus, evangélikus teológus

54. Faix-Prukner Csilla pszichológus, családterapeuta

55. Rózsa Krisztián pszichológus, családterapeuta

56. Ujhelyi Adrienn szociálpszichológus

57. Kurán Zsuzsa pszichológus, szakpszichológus jelölt

58. Tóth Júlia pszichológus

59. Husvéti Noémi pszichológus, szakpszichológus jelölt

60. Dombi Annamária tanácsadó szakpszichológus

61. Spronz Péter pszichológus, családterapeuta

62. Takács Endre pszichológus

63. Zsolnai Ágnes tanácsadó szakpszichológus

64. Csáki Klára klinikai szakpszichológus

65. Varga Vera pszichológus

66. Ferencz Veronika pszichológus

67. Peer Krisztina klinikai gyermek szakpszichológus

68. Volosin Márta pszichológus

69. Padányi P. Orsolya pszichológus, pszichodráma vezető, szakpszichológus jelölt

70. Adamik Mária szociológus

71. Farkas Dávid pszichológus

72. Dés Fanni szociális munkás

73. Franczia Nóra klinikai szakpszichológus jelölt, család- és párterapeuta jelölt

74. Lóránd Zsófia történész, segélyvonalas önkéntes

75. Tóth-Mózer Szilvia pszichológus, pszichológiatanár

76. Gaál Zsófia Anna pszichológus

77. Labancz Dániel klinikai szakpszichológus

78. Laczkó Zsuzsa klinikai szakpszichológus

79. Egri-Nagy Tímea klinikai szakpszichológus-jelölt, pszichodráma vezető

80. Török Georgina pszichológus

81. Lakos Eszter Sára pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

82. Takács Ádám pszichológus, egyetemi adjunktus

83. Horvàth Lili Olga pszichológus, Phd hallgató

84. Sági Andrea pszichológus

85. Hargitai Anett pszichológus

86. Kecskés-Kovács Krisztina pszichológus, kutató

87. Bogdán Brigitta

88. Borbély Zsuzsanna pszichológus

89. Vaszilyné Halajkó Edina pszichológus

90. Tokai Dalma pszichológus

91. Szilágyi Nóra Laura pszichológus

92. Damsa Andrei pszichológus

93. Altbäcker Anna pszichológus

94. Ványi Dániel pszichológus, doktorandusz

95. Lukács Lilla tanácsadó szakpszichológus

96. Bányai Fanni pszichológus

97. Szabó Kornélia pszichológus, PhD hallgato

98. Gál Barbara Szociális munkás

99. Kardos Zsófia Pszichológus

100. Kőhegyi Zita pszichológus

http://kettosmerce.blog.hu/2016/01/11/100_pszichologus_allasfoglalasa_nem_igaz_al litas_hogy_csak_az_anyasagban_teljesedhet_ki_egy_no_elete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakpszichológus, megszüntetéséhez, individuációként, szociálpolitikus, viselkedéselemző, szociálpedagógus, pszichoterapeuta, megakadályoznánk, megnyilvánulása, kijelentéseiben, genderőrületben, sztereotípiákat, tapasztalatáról, álláspontjaként, kiejelentésének, szakemberekként, állásfoglalását, aktuálpolitikai, genderidentitás, nyilatkozatokat, princípiumokról, családterapeuta, interkulturális, mentálhigiéniai, világgazdasági, nyilvánosságra, magyarországon, választásukban, diszciplínával, allasfoglalasa, értelmezésében, magánéletünkbe, pszichológusok, álláspontunkat, egyszerűsíteni, diszkriminatív, anyaságban teljesedhet, nyílt levelet, egész társadalomnak, szakemberek kiállnak, tudományos vita, olvasók figyelmét, tudományos érdemekkel, gender-tudomány tudomány, gender-szemlélet család-, anyaság lehetne, nyílt levél, alábbi állásfoglalás, pszichológia által, meglehetősen szűk, családot foglalja, politika magánéletünkbe, Kettős Mérce, Bagdy Emőkének, Kövér László, Kovács Ákos, Bagdy Emőke, Magyar Pszichológiai Társaság, Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesület Etikai Bizottságának, Amikor Kövér László, Bagdy Emőkével, Magyar Demokratában, Carl Gustav Jung, Heti Válasz, Bagdy Emőke Hogyan, Világgazdasági Fórum, Global Gender Gap, Etikai Kódexe, Carl Gustav Jungnál, Máriási Dóra, Szél Dávid, Vida Katalin, Molnár Erika, Bánki László, Borgos Anna, Szász Brigitta, Czikora Dávid, Lászlóffy Julianna, Peták Flóra, Kende Anna, Nyúl Boglárka, Horányi Eszter, Papp Ágnes, Dömötör Judit, Oláh Kata, Ambrózi Kata, Hazag Anikó, Kovács Mónika, Sződy Judit, Gyarmati Zsuzsa, Oláh András, Szabó Laura, Végh Ferenc, Kresznerits Szilvia, Szilágyi Heléna, Bóta Tímea, Bánfai Károly, Burgony Lilla, Pelle Johanna, Rigó Péter, Kökény Vera, Stefanits Zsófia, Kőrizs Beatrix, Garami Linda, Rákár-Szabó Natália, Szabó Gábor Timur, Szabadkai Bálint, Rózsa Ildikó, Pöltz Ágnes, Lisznyai-Mindák Cecilia, Karner Orsolya, Herczog Mária, Darvas Ágnes, Schmalcz Katalin, Somsák Zsuzsa, Garaj Zsuzsanna, Varga Zsuzsanna, Zaidenberg Anett, Gargya Marietta, Bakosi Tamás, Szűgyi Jerne, Móricz Nikolett, Faix-Prukner Csilla, Rózsa Krisztián, Ujhelyi Adrienn, Kurán Zsuzsa, Tóth Júlia, Husvéti Noémi, Dombi Annamária, Spronz Péter, Takács Endre, Zsolnai Ágnes, Csáki Klára, Varga Vera, Ferencz Veronika, Peer Krisztina, Volosin Márta, Padányi, Adamik Mária, Farkas Dávid, Franczia Nóra, Lóránd Zsófia, Tóth-Mózer Szilvia, Gaál Zsófia Anna, Labancz Dániel, Laczkó Zsuzsa, Egri-Nagy Tímea, Török Georgina, Lakos Eszter Sára, Takács Ádám, Lili Olga, Sági Andrea, Hargitai Anett, Kecskés-Kovács Krisztina, Bogdán Brigitta, Borbély Zsuzsanna, Vaszilyné Halajkó Edina, Tokai Dalma, Szilágyi Nóra Laura, Damsa Andrei, Altbäcker Anna, Ványi Dániel, Lukács Lilla, Bányai Fanni, Szabó Kornélia, Barbara Szociális, Kardos Zsófia Pszichológus, Kőhegyi Zita,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Müller Péter tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szép estét  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Bársony székben  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A sorsod  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Szívek  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  40 felett  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Anyák napjára  Egy párkányon  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Nevelőszülőkhöz adták,  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  A sorsod  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robin Wight pitypang szobra  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mit ünnepelnek a görögök márci...  James Allen  Robert Merle tollából  Egyszerű  Az ember emlékekből áll 
Bejegyzés Címkék
anyaságban teljesedhet, nyílt levelet, egész társadalomnak, szakemberek kiállnak, tudományos vita, olvasók figyelmét, tudományos érdemekkel, gender-tudomány tudomány, gender-szemlélet család-, anyaság lehetne, nyílt levél, alábbi állásfoglalás, pszichológia által, meglehetősen szűk, családot foglalja, politika magánéletünkbe, politikus állásfoglalását, tudományos diszciplínával, hasonló szellemiségű, magasszintű közhatalmi, pszichológia álláspontjaként, különböző hangok, tágabb társadalmi, felelős nyilatkozatnak, semmilyen módon, közbeszédben megjelenő, pszichológusok feladata, káros sztereotípiák, emberi méltóság, fejlődési törvényeknek, gender tudományokra, aktuális tudományos, gyermek kihordása, férfi szeretetére, tiszta nőiség, nőkkel szemben, nemek közti, összes szomszédos, fentebb említett, hagyományos nemi, problémák forrását, irántuk támasztott, elutasításból fakadó, kliensnek kell, kliens autonóm, külső kényszerek, pszichológusok Etikai, pszichológus tiszteli, emberi jogokat, választásukban megtalálják, rájuk nehezedő, szakpszichológus, megszüntetéséhez, individuációként, szociálpolitikus, viselkedéselemző, szociálpedagógus, pszichoterapeuta, megakadályoznánk, megnyilvánulása, kijelentéseiben, genderőrületben, sztereotípiákat, tapasztalatáról, álláspontjaként, kiejelentésének, szakemberekként, állásfoglalását, aktuálpolitikai, genderidentitás, nyilatkozatokat, princípiumokról, családterapeuta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.