Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lakástámogatás - az kapja a milliókat, aki bizonyítja: nincs
  2016-01-11 19:43:51, hétfő
 
 
Lakástámogatás - az kapja a milliókat, aki bizonyítja: nincs rászorulva
2016. január 05. 10:46 - Első Kézből

Kiadta az új jelszót a miniszterelnök. Orbán a pártja kongresszusán tette egyértelművé: az új kampánytéma a CSALÁD lesz a fideszes kommunikációban.

A múlt ködébe vész már a ,,polgárok", leszálltak a ,,zemberekről", és nem jött be a ,,keményen dolgozó kisember" sem. Ami működött, az a migránsokkal szemben gerjesztett félelempropaganda, ami viszont egyre inkább kifulladni látszik.

A rendőrség statisztikái szerint az elmúlt 30 napban több olyan nap is volt, amikor az elfogott migránsok száma nulla (0) volt. Célország eddig sem voltunk, ezután sem leszünk, de amióta nem rajtunk keresztül mennek a vágyott nyugatra a szírek, már azzal sem lehet riogatni, hogy elveszik a magyarok munkáját.

Így hát sürgősen kellett valami új téma, hogy a menekülthisztériával megszerzett támogatókat megtartsák. Ez lett a családtámogatás ügye, illetve annak is egy speciálisan perverz, fideszes formája.

Ha ugyanis megnézzük a kormány új szuperfegyverének szánt CSOK-ot (családi otthonteremtési kedvezmény), abból egy dolog rajzolódik ki napnál világosabban:

ez a tehetős felső-középosztálybeliek, vagyis a fideszes törzsbázis kistafírozására jött létre, egyfajta ,,nemzeti burzsoázia" megteremtésének igényével.

A feltételrendszer gondosan ehhez igazodva született meg.

lakas-tamogatas.png

A 10 milliós támogatás igénybevételéhez többek közt legalább 2 éve fennálló munkaviszonyra és társadalombiztosítási jogviszonyra van szükség. Az igénylőnek nem lehet köztartozása és büntetett előélete. Slusszpoén: a kormány büszkesége, a közmunka nem számít munkaviszonynak.

Emellett a 10 milliós kedvezményes hitelt csak az veheti fel, akit a bank hitelképesnek talál. A pénzt új ház vagy lakás vásárlására lehet felhasználni, viszont 10 millió forintért se új lakás, se új ház nincs ma Magyarországon, pláne olyan, ahová 3 gyereket lehetne szülni. Vagyis jócskán ki kell tudni egészíteni önerővel a summát.

Kis túlzással azt mondhatjuk: a kormány által kínált 10 + 10 millió forintot azok vehetik igénybe, akik bizonyítani tudják, hogy nincs rá szükségük. A kormány a drága és nagy lakások vásárlását segíti azok számára, akik képesek venni és fenntartani egy ilyet.

A valóban rászorulók problémáit ez a rendszer nem oldja meg, hiszen a gyereküket egyedül nevelők, az önerővel vagy hitelképességgel nem rendelkező tömegek automatikusan kiesnek belőle.

Az új lakástámogatás a tehetőseknek ad pluszpénzt a közös kalapból, vagyis ahelyett hogy csökkentené, inkább tovább növeli a különbséget a szegény és a gazdag családba születő gyerekek életesélyei között. Kérdés, hogy ez lenne-e egy tisztességes kormány feladata, vagy épp az ellenkezője.

Kérdés az is: az ellenzék hogyan fogja tudni kommunikálni a felháborító tényt, hogy a Fidesz egyszerűen kirekeszti a támogatottak köréből az alsó-középosztályt és az alatta élő több millió embert (vagyis a baloldal hagyományos szavazóbázisát!).

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen oligarchák fognak jól járni a lakásépítéssel, meg arról: mennyire ironikus, amikor az a Fidesz papol a családok fontosságáról, amelyik családok százezrei százezreit szakította szét, magyar fiatalok százezreit űzte Nyugatra kormányzásának 6 éve alatt.

A Fidesz gazdagokat támogató lakáspolitikája egy igazságtalan szemfényvesztés, ami tovább növeli az amúgy is drasztikus különbségeket gyerek és gyerek között. Egyben egy hatalmas ziccer a baloldali ellenzéknek, hogy végre definiálja önmagát és kiálljon a valóban rászorulók jogai és esélyei mellett.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/01/05/lakastamogatas_az_kapja_a_milliokat_aki_biz onyitja_nincs_raszorulva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: feltételrendszer, igénybevételéhez, hitelképességgel, megteremtésének, kistafírozására, szemfényvesztés, otthonteremtési, családtámogatás, lakáspolitikája, munkaviszonynak, kommunikációban, kormányzásának, lakástámogatás, lakásépítéssel, lakastamogatas, magyarországon, munkaviszonyra, miniszterelnök, szavazóbázisát, középosztályt, különbségeket, automatikusan, fontosságáról, hitelképesnek, kongresszusán, igazságtalan, migránsokkal, statisztikái, tisztességes, tehetőseknek, felhasználni, kedvezményes, köztartozása, világosabban, jogviszonyra, kommunikálni, pártja kongresszusán, fideszes kommunikációban, múlt ködébe, rendőrség statisztikái, elfogott migránsok, vágyott nyugatra, magyarok munkáját, családtámogatás ügye, speciálisan perverz, dolog rajzolódik, fideszes törzsbázis, feltételrendszer gondosan, kormány büszkesége, bank hitelképesnek, kormány által, valóban rászorulók, Első Kézből,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Mi lenne ha  Nagyon különös  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Őrizkednünk kell...  Lóhere  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Minden harmadik...  Szép estét  Lóhere  Lóhere  Albert Einsteinről  Még csak most kezdődik a nap  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Adakozás  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Makszim Gorkij gondolata  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét  Nem számIt  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Kövesd a cowboyt!  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png telefon  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Hiányzik  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Esti kép  Alázat  Fekete István - Akác  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép álmokat!  Soha ne kedvezz...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ... 
Bejegyzés Címkék
pártja kongresszusán, fideszes kommunikációban, múlt ködébe, rendőrség statisztikái, elfogott migránsok, vágyott nyugatra, magyarok munkáját, családtámogatás ügye, speciálisan perverz, dolog rajzolódik, fideszes törzsbázis, feltételrendszer gondosan, kormány büszkesége, bank hitelképesnek, kormány által, valóban rászorulók, gyereküket egyedül, önerővel vagy, közös kalapból, gazdag családba, tisztességes kormány, ellenzék hogyan, felháborító tényt, támogatottak köréből, baloldal hagyományos, családok fontosságáról, igazságtalan szemfényvesztés, hatalmas ziccer, baloldali ellenzéknek, feltételrendszer, igénybevételéhez, hitelképességgel, megteremtésének, kistafírozására, szemfényvesztés, otthonteremtési, családtámogatás, lakáspolitikája, munkaviszonynak, kommunikációban, kormányzásának, lakástámogatás, lakásépítéssel, lakastamogatas, magyarországon, munkaviszonyra, miniszterelnök, szavazóbázisát, középosztályt, különbségeket, automatikusan, fontosságáról, hitelképesnek, kongresszusán, igazságtalan, migránsokkal, statisztikái, tisztességes, tehetőseknek, felhasználni, kedvezményes, köztartozása, világosabban, jogviszonyra, kommunikálni, támogatottak, egyértelművé, ellenkezője, hagyományos, ellenzéknek, támogatókat, megszerzett, kampánytéma, felháborító, csökkentené, speciálisan, különbséget, vásárlására, nyugatifeny, gerjesztett, fenntartani, életesélyei, zemberekről, bizonyítani, pluszpénzt, rendelkező, kedvezmény, szakította, százezreit, drasztikus, rászorulók, beszéltünk, gyereküket, definiálja, egyszerűen, bizonyitja, igénylőnek, burzsoázia, kirekeszti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.