Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Árpád-házi Szent Margit szűz 01.18
  2019-01-18 17:19:59, péntek
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Eljegyeztelek benneteket egy férfival, hogy mint tiszta szüzeket vezesselek el Krisztushoz.
Testvéreim!
Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék. Mert nem az a megbízható, aki önmagát ajánlja, hanem akit az Isten ajánl.
Bárcsak eltűrnétek részemről egy kis oktalanságot. Sőt viseljetek el engem is. Én ugyanis Isten szeretetének féltékenységével féltelek titeket, mert eljegyeztelek benneteket egy férfival, hogy mint tiszta szüzeket vezesselek el Krisztushoz benneteket.
Ez az Isten igéje. 2Kor 10,17-11,2

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
.........


Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzős; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

Egyetemes könyörgés:
Pap: Kérjük, testvéreim, a mindenható Istent, hogy Árpád-házi Szent Margit engesztelő életének érdemeiért fogadja kegyesen könyörgéseinket!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy főpásztorainknak, papjainknak és hívő népednek minden áldozata engeszteljen téged bűneinkért!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy hitvalló életünkkel és buzgó imáinkkal segítsük országunk boldogulását!
3. Add, Urunk, hogy Szent Margit példáját követve szívesen teljesítsük mindennapi kötelességeinket!
4. Add, Urunk, hogy ifjúságunk tisztelje és kövesse Szent Margit tiszta életének példáját!
5. Add, Urunk, hogy beteg testvéreink Szent Margit példájából erőt merítsenek az érdemszerző szenvedéshez!
Pap: Urunk, Istenünk! Te Szent Margit által megmutattad, hogy mennyire kedves előtted a készséges áldozatvállalásban és az engesztelő imádságban eltöltött élet. Add meg, hogy mi is készen álljunk embertársainkért imádkozni és áldozatot vállalni. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: Te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Szent Margit mai ünnepén az evangéliumban Jézus példabeszédét olvassuk a tíz szűzről. Közülük öten mindenre, még a vőlegény esetleges késésére is felkészültek, s jutalmuk az lett, hogy bejutottak az ünnepségre. A másik öt viszont felkészületlenül érkezett, nem gondoskodtak megfelelő mennyiségű olajról lámpásaik számára, s mulasztásuk, felkészületlenségük miatt lemaradtak az ünnepségről, ahová később sem juthattak be. A mindennapok állandó munkája miatti fáradtság, az egykedvűség vagy a reménytelenség olyan kísértések az ember számára, amelyek csökkentik az éberséget és könnyen elvonják figyelmünket végső célunkról, az üdvösségről.
Szent Margit élettörténetét olvasva megdöbbenünk azon, hogy mennyi vezeklést, önsanyargatást, mások által alantasnak minősítet munkát vállalt, miközben zokszó nélkül tűrte a megaláztatásokat. Soha nem hivatkozott királyi származására vagy méltóságára, hanem mindent elviselt annak ismeretében, hogy ez szolgál önmaga üdvösségére és magyar népe javára. A Krisztussal való találkozás és azonosulás buzgó vágya éltette őt. A szüntelen imádkozás, a vezeklés és az alázatos szolgálat mind-mind a Krisztus iránti szeretetből fakadt. Életszentsége, életpéldája indítson minket arra, hogy soha ne aludjon ki bennünk az üdvösség utáni vágyakozás lángja! Ne engedjünk a világ sodrásának, hanem válasszuk, kövessük mindig Krisztust!
C. Horváth István Sándor

*
Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, szüzesség kedvelője és védelmezője, Árpád-házi Szent Margit a te kegyelmedből fonta egybe a szűzi élet szépségét a jó cselekedetek érdemével. Engedd, kérünk, hogy az üdvösséges bűnbánattal visszaszerezzük lelkünk tisztaságát! A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
- Boldoggá avatási perét sohasem fejezték be, de tiszteletét 1789-ben hivatalosan is engedélyezték. 1943-ban avatta szentté XII. Piusz pápa.
Védőszentje elsősorban a magyar ifjúságnak, a nevelő- és gyógyintézményeknek, és békességszerzőként is tiszteljük.
Margit 1270. január 18-án, huszonnyolc éves korában halt meg, szeretettől és vezekléstől elemésztve.
...... ........... ...........


...... ........... ........... ..............


Képen: Szent Margit szimbolikus síremléke a Margit-szigeten
...... ..............


*
- Halálra kínozta magát Margit hercegnő Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: kötelességeinket, embertársainkért, felkészületlenül, főpásztorainknak, megaláztatásokat, féltékenységével, visszaszerezzük, könyörgéseinket, reménytelenség, önsanyargatást, tanítványainak, korintusiakhoz, élettörténetét, tanúsíthassuk, eljegyeztelek, engedélyezték, életszentsége, példabeszédét, szentlélekkel, kereskedőkhöz, példabeszédet, evangéliumban, figyelmünket, oktalanságot, cselekedetek, elálmosodtak, szeretetének, gondoskodtak, küldetésében, megdöbbenünk, boldogulását, felszították, szenvedéshez, lámpásaikhoz, engeszteljen, szabadságnak, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, mindenható Istent, érdemszerző szenvedéshez, engesztelő imádságban, hitben téged, maga egyetemes, Árpád-házi Szent Margit, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szent Margit, Szentséges Atyánk, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Annyira tisztelem a szabadságo...  Spenót fasírttal  Magyar költészet napja  Vidámság  Kertem  képre írva  Hamvas Béla  különleges  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Egy tavasz  Pitypang szökőkút  Ott van  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Csend  Erdei gyöngyvirág  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Magamnak  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nevelőszülőkhöz adták,  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  Magyar költészet napja  Jó nap volt  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Horváth Szilvia tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 12  Bársony székben  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Anyák napjára  Facebookon kaptam Krisztina b...  40 felett  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  jó reggelt  Tavaszi este  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A sorsod  Egy gondolat  A felvilágosodás...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Önmaga ellenére 
Bejegyzés Címkék
időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, mindenható Istent, érdemszerző szenvedéshez, engesztelő imádságban, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, evangéliumban Jézus, vőlegény esetleges, mindennapok állandó, egykedvűség vagy, reménytelenség olyan, ember számára, szüntelen imádkozás, alázatos szolgálat, üdvösség utáni, világ sodrásának, szűzi élet, üdvösséges bűnbánattal, magyar ifjúságnak, kötelességeinket, embertársainkért, felkészületlenül, főpásztorainknak, megaláztatásokat, féltékenységével, visszaszerezzük, könyörgéseinket, reménytelenség, önsanyargatást, tanítványainak, korintusiakhoz, élettörténetét, tanúsíthassuk, eljegyeztelek, engedélyezték, életszentsége, példabeszédét, szentlélekkel, kereskedőkhöz, példabeszédet, evangéliumban, figyelmünket, oktalanságot, cselekedetek, elálmosodtak, szeretetének, gondoskodtak, küldetésében, megdöbbenünk, boldogulását, felszították, szenvedéshez, lámpásaikhoz, engeszteljen, szabadságnak, felkészültek, származására, kegyelmedből, virrasszatok, hivatkozott, érdemszerző, szimbolikus, üdvösségére, tisztaságát, dicsekedjék, üdvösségről, szeretetből, krisztushoz, ünnepségről, testvéreink, mindörökkön, krisztussal, megérkezett, egykedvűség, védelmezője, életpéldája, hivatalosan, válaszolták, tiszteletét, mindennapok, védőszentje, méltóságára, teljesítsük, bűnbánattal, hatalmaddal, huszonnyolc, mulasztásuk, lámpásaikat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.