Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét hétfő 01.21
  2019-01-21 10:31:21, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus, az Isten Fia, a szenvedésből tanulta meg, hogy mit jelent az engedelmesség.
Testvéreim!
Minden főpapot az emberek közül választanak, és arra rendelik, hogy az Isten tiszteletével kapcsolatos dolgokban képviselje az embereket: ajándékokat és áldozatot mutasson be a bűnökért, mint olyan valaki, aki megértő tud lenni a tudatlanok és a tévelygők iránt, hiszen őrá is gyöngeség nehezedik. Ezért a népért is, és saját vétkeiért is áldozatot kell bemutatnia.
Senki sem vállalhatja ezt a tisztséget, csak akit az Isten meghív, mint Áront. Így Krisztus sem önmagát emelte főpapi méltóságra, hanem az Atyától kapta azt, aki így szólt hozzá: ,,Fiam vagy te, ma szültelek téged." Másutt pedig ezt mondja: ,,Pap vagy te mindörökké Melkizedek rendje szerint."
Földi életében Krisztus hangos kiáltással, és könnyek között imádkozott, könyörgött ahhoz, aki meg tudta menteni a haláltól, és hódolatáért meghallgatást nyert. Isten Fia volt, de a szenvedésből engedelmességet tanult. Műve befejeztével pedig örök üdvösséget szerzett azoknak, akik neki engedelmeskednek, mert Isten akaratából lett főpappá, Melkizedek rendje szerint.
Ez az Isten igéje. Zsid 5,1-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus az Újszövetség szerzője: övéit már nem kötelezik a régi előírások.
...... ........... ........


Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?"
Jézus így válaszolt: ,,Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való."
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,18-22

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Bármit tettél földi életed folyamán, mindent az Atyával való egységben tettél, szüntelenül az Atya akaratát teljesítetted, és mindig a neki való engedelmesség indított a cselekvésre. Segíts minket, hogy soha ne feledkezzünk meg arról, hogy keresztségünk óta a mennyei Atya gyermekei vagyunk. Segíts úgy élnünk, hogy méltók legyünk arra, hogy az Atya az ő szeretett gyermekeinek nevezzen minket, és mindig megőrizzük magunkban az istengyermekség kegyelmét. Urunk, te földi életed során mindig engedelmeskedtél Atyádnak. Taníts minket az alázatra és az engedelmességre!

Jézus fellépésével a vallásosság új formája kezdődik el, vagy legalábbis felkínálja mindenki számára a vallási életben való megújulást. Ezt a gondolatot folytatja a mai evangéliumi részlet, amely a vallási élet egyik jellegzetes cselekedetéről, a böjtölésről szól. A jelenet annak tényszerű megállapításával kezdődik, hogy Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtölnek. Keresztelő János életmódjával kapcsolatban Márk evangélista ezt jegyzi le: ,,Sáskát és vadmézet evett" (Mk 1,6). Máté írása szerint egy alkalommal maga Jézus tesz említést a Keresztelő böjtöléséről: ,,Eljött János, nem evett és nem ivott" (Mt 11,18). Lukács evangélista pedig ugyanezt a rész így jegyzi le: ,,Eljött Keresztelő János, kenyeret nem eszik, bort nem iszik" (Lk 7,33). Az ő szigorú életmódjához és böjtöléséhez tehát nem fér kétség, miként annak céljához sem: prófétai életmódja hitelesíti prófétai szavait, tanítását.
A farizeusok szigorúan vették a böjti fegyelmet. Nem csak a kötelező böjtöket tartották meg, hanem egyéni vallási buzgóságból önként is vállaltak további böjtöket. Helytelen szándékukat Jézus leplezi le, amikor azt állítja, hogy nem Isten tetszését, hanem az emberek elismerését keresik böjtölésükkel (vö. Mt 6,16).
Jézus nem utasítja el a böjtöt, mint a vallásosság egyik hagyományos formáját, de sürgeti annak megújítását.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtél, engedelmeskednek, megállapításával, engedelmességet, engedelmességre, istengyermekség, cselekedetéről, meghallgatást, engedelmesség, tiszteletével, keresztségünk, böjtölésükkel, farizeusoknak, teljesítetted, gyermekeinek, befejeztével, szenvedésből, megkérdezték, életmódjához, böjtöléséről, böjtölhetnek, böjtöléséhez, fellépésével, feledkezzünk, kapcsolatban, életmódjával, szüntelenül, megújítását, tanítványai, vallásosság, buzgóságból, hódolatáért, elismerését, választanak, evangéliumi, böjtölésről, szenvedésből tanulta, emberek közül, tévelygők iránt, szenvedésből engedelmességet, régi előírások, időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, evangélium igéi, neki való, mennyei Atya, istengyermekség kegyelmét, vallási életben, gondolatot folytatja, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Márk, Keresztelő János, Keresztelő Jánosnak, Jézus Krisztus, Eljött János, Eljött Keresztelő János, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem méltó hozzád  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png fotel  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A televizió nem a kultúrát kép...  Tavaszi kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A másik dolog,  Png ház  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png virág  Fekete István - Akác  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem tudhatod  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Idő  s immár én is felragyogva, ért...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png lepke  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Esti kép  Adakozás  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Csak a fogyatkozás látható  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
szenvedésből tanulta, emberek közül, tévelygők iránt, szenvedésből engedelmességet, régi előírások, időben Keresztelő, farizeusok böjtöltek, tanítványai böjtölnek, vőlegény velük, napon majd, evangélium igéi, neki való, mennyei Atya, istengyermekség kegyelmét, vallási életben, gondolatot folytatja, vallási élet, böjtölésről szól, jelenet annak, farizeusok böjtölnek, alkalommal maga, farizeusok szigorúan, böjti fegyelmet, kötelező böjtöket, emberek elismerését, vallásosság egyik, engedelmeskedtél, engedelmeskednek, megállapításával, engedelmességet, engedelmességre, istengyermekség, cselekedetéről, meghallgatást, engedelmesség, tiszteletével, keresztségünk, böjtölésükkel, farizeusoknak, teljesítetted, gyermekeinek, befejeztével, szenvedésből, megkérdezték, életmódjához, böjtöléséről, böjtölhetnek, böjtöléséhez, fellépésével, feledkezzünk, kapcsolatban, életmódjával, szüntelenül, megújítását, tanítványai, vallásosság, buzgóságból, hódolatáért, elismerését, választanak, evangéliumi, böjtölésről, cselekvésre, szándékukat, jellegzetes, vállalhatja, újszövetség, hagyományos, ajándékokat, evangélista, kapcsolatos, felkínálja, hitelesíti, képviselje, akaratából, tönkremegy, megőrizzük, bemutatnia, üdvösséget, tisztséget, kiszakítja, evangélium, farizeusok, legalábbis, melkizedek, méltóságra, alkalommal, keresztelő, megújulást, könyörgött, tudatlanok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.