Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. rész: Ott(hontalanok) vagyunk saját hazánkban...
  2014-01-14 19:30:49, kedd
 
   
  Miért nem alakulhatott ki mégsem egy újfajta családkultusz?

Talán azért nem, mert az ember értéke kimerült a munkahelyén betöltött státuszának értékében; mert a gyermeket vállaló nők valóságos "száműzöttek, árulók" lettek, mint munkaerők a "gyesre menéssel". Ugyanakkor le voltak kötelezve a segéllyel az államnak és intézményeinek! Ezen állami intézmények dolgozói, mint az államhatalom képviselői "kezelték" a szülőket, a "dolgozó nő"-i státuszukat elvesztett, anyasenkivé degradálódott gyeses kismamákat. /Elismerés és tisztelet azon pedagógusoknak, akik megértő szeretettel és sokszor a szülők helyett is törődtek a rájuk bízott kisgyerekekkel!/
A gyermekgondozási segélyből, viszont nem lehetett megélni, pláne nem gyerekkel, gyerekekkel! Kiszolgáltatottakká váltak férjeik számára is.

Ezzel szemben a férfiak nem voltak büszkék arra, hogy feleségük, gyermekeik, azaz családjuk van akiről képesek gondoskodni.

Miért?

Azért, mert valójában nekik sem volt a főállásukban annyi jövedelmük, amelyből lehetséges lett volna egy 2-3 gyerekes család megélhetése, a "betondobozok" törlesztő részletének fizetése...

A vállalati GMK-k létrehozása, ahol másodállásban - a családtól elvett "szabadidőben"- hozzá lehetett jutni a feleség hiányzó jövedelmének pótlásához, de a fusizással keresett pénzek sem oldották meg a problémát.

Sőt!

Pénzkereső robottá degradálta őket. Nem csoda, ha - mint valami szenvedő ember-áldozatok élték meg életük egyik legnagyszerűbb lehetőségét: a gyermekáldást!
"Ember -ugyanis- nem alkothat nagyobbat, mint embert!"

Sajnos nemzedékek sora nem volt képes lélekben is fölnőni a feladathoz, inkább elvált és újra házasodott, meg megint elvált...
Erről napjaink hajléktalanjai többet tudnának mesélni!



Most kövessünk nyomon egy olyan együttlakásra ,,kényszerített" emberpárt, akik együtt maradtak, míg felnevelték gyermekeiket a 47 négyzetméteres lakótelepi lakásban.

A gyermekek felnőtté válva, szintén otthont szerettek volna maguknak. Csakhogy, közbejött a rendszerváltozás nevezetű felfordulás és nemcsak a szüleik válhattak munkanélkülivé egyik napról a másikra, hanem ifjúvá váló gyermekeik is.

De: tételezzük föl, hogy a szülőpár kifizette a 2003-ban lejáró 30 éves OTP-lakáshitelét rendesen és gyerekeiket is sikerült a lehető leggyorsabban valamilyen szakmában elhelyezni.

Sajnos, erről nem készültek statisztikai felmérések, ezért csak elképzelem, hogyan érinti őket az ingatlanadó, amikor a panelrekonstrukcióba sem tudtak beszállni korábban!!!

Mi a tanulság?

Itt fel kell tennem egy régóta bennem ágaskodó kérdést: az újgazdag milliárdosoknak miért nem jut, jutott még eszükbe bérházak építésébe fektetni a pénzüket? Így segítve a felnövekvő nemzedékeknek az otthonteremtésben?

-.-.-.-

A gyermeknevelés legpraktikusabban úgy oldható meg, ha van egy gondoskodó közösség, a CSALÁD, és van egy HELY, ahol ,,otthon lehetünk benne..."!

Most kövessük nyomon egy olyan az újszülött útját, amikor is az édesanya HAZAmegy gyermekével. Vagyis, hazafuvarozza a párja - mert ideális körülmények között - ott van mellettük oltalmazó, gondoskodó szeretetével.

Ez azért is indokolt, mert nincs kiszolgáltatottabb élőlény az élővilágban, mint az emberi újszülött és az őt világra hozó nő! (Hiszen ahhoz, hogy egy csecsemő fel tudjon önállóan ülni, ahhoz kb. 9 hónapra van szüksége. Ahhoz, pedig, hogy felálljon 11 hónap és, hogy járni is tudjon önállóan, legkevesebb 1 évre.)
Nem véletlen, hogy a II. világháború előtti Magyarországon igazi kultusza volt a gyermekvárásnak! Az egész nagy-család várta ,,Isten ajándékát"!

Még a legszegényebbek is megünnepelték az újszülött érkezését!!!

Sógor- sógorasszony, koma- koma-asszony, mindenki egy-emberként segítkezett, hogy a lehető legkomfortosabb körülmények közé érkezzen az új családtag!

És: az egyik legfontosabb, hogy az egyház is ott állt, készen a fogadásra a gyermek megkeresztelésével! Az egyház a magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltött be. Erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolva.



Ha ezek után ismét felteszem a kérdést, hogy: ,,Ki nevelje a gyermeket?" azt hiszem kiderült az eddigiekből a válasz: mi, mindannyian, az egész magyar társadalom!
Mert, addig, míg:
- a születendő gyermek anyjának, apjának lehet, hogy nincs éppen állása, jövedelme;
- míg nem valósul meg a teljes foglalkoztatottság;
- pontosabban, míg nem valósul meg a társadalmi munkamegosztás azon formája, melyben mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák 1.) szolgáltatásait, 2.) termékeit, 3.) eszközeit...így jutva a tisztességes haszonhoz;
- míg az igazán jól-képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy: 1.) meg tud belőle élni, 2.) otthont tud belőle teremteni, 3.) családot tud alapítani, 4.) és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermekei anyjáról is tud gondoskodni, amíg a gyerek/gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi-lelki odafordulást, az ÁLLAM nem vonulhat ki a gyermekgondozás (eü.), gyermeknevelés (intézményei), oktatás (intézményei) költségeinek átvállalásából! - A családi adózás bevezetésével egyi-dőben...


Sajnos tetten érhető volt évtizedeken keresztül - a mindenféle oldalú HATALOM - képviselőinek az a törekvése, hogy a magyar társadalom ne tudja reprodukálni önmagát.


Ezt a törekvését bizonyítja például
- a sterilizálás ,,lehetőségének" rendeletileg való felkínálása, már 18 éves kortól,
- a családi- és kisvállalkozások iszonyatos adóterhekkel való sujtása,
- mindezt megtetézi az ingatlanadóval, amikor
- a panelrekonstrukcióra sincs a panelek népének un. önrésze.
- A DEVIZA-HITELFELVÉTELBŐL vásárolt lakások törlesztő részleteinek - árfolyamgát nélküli - folyamatos emelése okozta TELJESÍTHETETLENSÉGE miatti kilakoltatások és árverezések...

Teszi ezt akkor, amikor még alig telt le az előző nemzedék 30 éves hiteltörlesztése.

Ilyen körülmények között ki kell jelenteni, hogy NEMZETVESZEJTŐ KRÍZISHELYZET VAN, amikor a hajléktalanná válás minden-napos fenyegetettségére kényszerülnek százezrek Magyarországon.

(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hitelfelvételből, hiteltörlesztése, rendszerváltozás, kisvállalkozások, gyermekgondozási, legszegényebbek, gyermekvárásnak, milliárdosoknak, legkomfortosabb, gyermekgondozás, szolgáltatásait, munkamegosztás, hajléktalanjai, nemzetveszejtő, magyarországon, pedagógusoknak, kilakoltatások, átvállalásából, ingatlanadóval, kisgyerekekkel, intézményeinek, munkanélkülivé, négyzetméteres, gyermeknevelés, legnagyszerűbb, bevezetésével, krízishelyzet, lehetőségének, hazafuvarozza, degradálódott, hajléktalanná, leggyorsabban, együttlakásra, másodállásban, családkultusz, gyermekáldást, ember értéke, munkahelyén betöltött, gyermeket vállaló, államhatalom képviselői, szülők helyett, gyermekgondozási segélyből, főállásukban annyi, vállalati GMK-k, családtól elvett, feleség hiányzó, fusizással keresett, olyan együttlakásra, gyermekek felnőtté, rendszerváltozás nevezetű, szüleik válhattak, szülőpár kifizette, NEMZETVESZEJTŐ KRÍZISHELYZET VAN, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Popper Péter szavai  Png kutya  Png férfi  Nagyon különös  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Németh László tollából  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogy lehet megtartani  Mi lenne ha  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Szívem  A Megváltó szolgálatában  Fekete István - Akác  Egy bizonyos határt  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Png lepke  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Lóhere  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kövesd a cowboyt!  A sors  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Zilahy Lajos gondolata  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Png kislány  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
ember értéke, munkahelyén betöltött, gyermeket vállaló, államhatalom képviselői, szülők helyett, gyermekgondozási segélyből, főállásukban annyi, vállalati GMK-k, családtól elvett, feleség hiányzó, fusizással keresett, olyan együttlakásra, gyermekek felnőtté, rendszerváltozás nevezetű, szüleik válhattak, szülőpár kifizette, 2003-ban lejáró, lehető leggyorsabban, régóta bennem, újgazdag milliárdosoknak, felnövekvő nemzedékeknek, gyermeknevelés legpraktikusabban, gondoskodó közösség, újszülött útját, édesanya HAZAmegy, emberi újszülött, egész nagy-család, újszülött érkezését, lehető legkomfortosabb, egyik legfontosabb, magyar falvak, családi élet, egész magyar, társadalmi munkamegosztás, saját szakmájában, tisztességes haszonhoz, igazán jól-képzett, mindennapos gondoskodást, anyai testi-lelki, családi adózás, mindenféle oldalú, magyar társadalom, törekvését bizonyítja, panelek népének, előző nemzedék, hajléktalanná válás, hitelfelvételből, hiteltörlesztése, rendszerváltozás, kisvállalkozások, gyermekgondozási, legszegényebbek, gyermekvárásnak, milliárdosoknak, legkomfortosabb, gyermekgondozás, szolgáltatásait, munkamegosztás, hajléktalanjai, nemzetveszejtő, magyarországon, pedagógusoknak, kilakoltatások, átvállalásából, ingatlanadóval, kisgyerekekkel, intézményeinek, munkanélkülivé, négyzetméteres, gyermeknevelés, legnagyszerűbb, bevezetésével, krízishelyzet, lehetőségének, hazafuvarozza, degradálódott, hajléktalanná, leggyorsabban, együttlakásra, másodállásban, családkultusz, gyermekáldást, nemzedékeknek, kényszerített, megünnepelték, kényszerülnek, képviselőinek, sterilizálás, szabadidőben, reprodukálni, jövedelmének, részleteinek, statisztikai, főállásukban, sógorasszony, adóterhekkel, gondoskodást, legfontosabb, gyermekeiket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 2509
  • e Hónap: 11113
  • e Év: 47054
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.