Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A boldogság belülről fakad
  2014-01-16 00:57:00, csütörtök
 
  Az értelmező szótár tömör szócikke alapján boldog az, akit a sorsával, körülményeivel való megelégedés érzése teljesen áthat. A boldogság tehát olyan érzelmi állapot, amikor valaki elégedett. Ilyen egyszerű lenne?

Alighanem a legnagyobb baj az, hogy az emberek többsége valami nagyon nagyot vár, olyan ideálisnak képzeli az életet, amilyennek a szerelmes-könnyes regények lapjain olvasható. Ők várják a csodát, és közben elmennek a saját boldogságuk mellett (és jó, ha közben nem teszik boldogtalanná a környezetükben élőket örökös panaszáradatukkal).

Napjainkban már szinte mindenki konyít valamit az asztrológiához, és innen-onnan hallott-olvasott féligazságok alapján könnyen felmenti magát tettei következménye alól, vagy egyszerűen a bolygókra fogja sikertelenségét. Pedig a bolygók csak a lehetőségeket jelzik. A születési képletből és a napi bolygóállásból kiderül, hogy mikor jobb visszavonulni, mikor kell kezdeményezni, kitárulkozni. De hogy ki miként él ezzel a lehetőséggel, az csak az egyéntől függ.

Nem a bolygók okozzák a bajt vagy a boldogságot, hanem maga az ember. István Bak-szülött, és a képletében a Szaturnusz is a Bak jegybe esik. A nyolcvanadik éve felé közeledve nemrég azért fordult asztrológushoz, hogy megtudja: lesz-e valaha boldog ebben az életben. S amikor megtudta, hogy százszor is volt rá esélye, keserűen legyintett: akkor a bolygók is csak kijátszották, mert ő bizony sosem volt boldog. A Szaturnusz valóban keményebb sorsot jelzett, mint a kortársainak, de ugyanez a Szaturnusz tartós sikert és szerencsét is kínált. Kérdeztem: nem volt vezető pozícióban? Nem kapta meg azt az állást, amire vágyott? A képletében ugyanis azt láttam, hogy sokra vitte, rangban is, anyagiakban is.

- Az nekem jár? Megszenvedtem érte? Más sokkal többet ért el sokkal kevesebb befektetéssel?" - volt a válasza. Ekkor megértettem: ő az, aki a szaturnuszi hatást nem erőpróbaként, hanem sorscsapásként élte meg. Az ,,idők uralkodója" számára nem a tartós szerencsét adta, hanem az örök elégedetlenséget.
- Ha csak tíz évvel lennék fiatalabb? Most már tudom, mit kellett volna tennem, hogy boldog legyek? - mondogatja.

De alighanem ugyanezt mondta tíz éve, húsz éve, ötven éve is. Mindig a múltat akarta átformázni, ahelyett, hogy a jelennek és a jövőnek élt volna. S most hiába van szép lakása, bankbetétje, hiába halmozta föl maga körül a földi javakat, nem tud velük mit kezdeni. Mert az emberekkel képtelen volt szót érteni. Háromszor nősült, mindegyik asszonya megajándékozta egy-egy gyerekkel, de aztán szinte elszöktek mellőle.
Mert István körül örökké megfagyott a levegő. Még a gyerektartásról is lemondtak, csak visszaszerezhessék a szabadságukat. Istvánnak ugyanis igen magasak voltak az elvárásai. Még most is csak elvárásai vannak. És egyre magasabbak. Mindenkivel szemben. Aki nem tud megfelelni, arra haragszik.

Az önzés meggátolja az ajtónyitást

Kierkegaard, a neves filozófus arra figyelmeztet, hogy a boldogsághoz vezető ajtó kifelé nyílik. Az önző és hiú ember nem lehet boldog, mert az önzés meggátolja az ,,ajtónyitást". Senki ne várja tehát, hogy boldoggá tegyék, hanem igyekezzen, hogy másoknak boldogságot szerezzen.

Anna negyvennyolc éves. Ő is Bak jegyű, a képletében a Szaturnusz szinte majdnem ugyanoda esik, mint István esetében, és Anna mégis boldognak mondja magát. Pedig megjárta a poklok poklát, a kislánya betegen született, a párja belebetegedett a ,,kudarcba", hogy épp neki beteg a gyermeke, és inkább elszökött a felelősség elől, új családot alapított. Azzal nyugtatta magát: Anna a hibás a történtekért. Neki csak egészséges gyerekei lehetnek, és ezt majd be is bizonyítja új asszonyánál.

Anna viszont azt akarta bebizonyítani, hogy a kislány meg fog gyógyulni, csak akarni kell. Két szívműtét, sok-sok izgalom után neki lett igaza. A kis Anna gyönyörű nővé serdült, idén végez a jogi egyetemen. Anna is sikeres üzletasszony. A munka hozta meg számára az új szerelmet, azt a férfit, aki mellett kiegyensúlyozott és boldog életet élhet. Mert második férje nemcsak őt szerette, hanem a kislányát is. Annát tehát a Szaturnusz nem ,,büntette", hanem kitartással, kemény akaraterővel ajándékozta meg. A sok harc megedzette és érzékennyé tette. Ez a titka, hogy a legapróbb örömöt is nagyra értékeli.

Hans W. Jürgens német családterapeuta szerint a legtöbb kapcsolat az apró, hétköznapi dolgokon bukik meg. Csaknem tizenötezer házaspár életét vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy a boldognak induló kapcsolatok többsége azért megy tönkre, mert a feleknek nem sikerül az átmenet a lángoló szerelemből a mélyebb, tartalmas szeretetbe.

Jürgens profeszszor szerint a szerelmesek először rózsaszín szemüvegen keresztül nézik egymást, és nem veszik észre a másik gyengéit. Hiába van harmónia a Vénusz és a Mars között, hiába mutatja a férfi és a nő képlete a tökéletes összhangot, ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükség van kommunikációs készségre is, amit viszont a Merkúr és az Uránusz teremt meg.

Elbeszélnek egymás mellett

Bármilyen furcsán hangzik, sok pár mintha nem ugyanazt a nyelvet beszélné. Igen széles a skála az érzelmi zsarolástól a közérzetromboló hallgatásig. Így aztán az ,,adáshibából" hamarosan teljes adásszünet lesz. Az elváltak fele bevallotta, hogy egy idő után nem tudott miről beszélgetni a párjával. Ahelyett, hogy egyenesen kimondanák a kívánságaikat és igényeiket, inkább kódolt üzenetek és remények mögé sáncolják el a partnerüket, és elvárják, hogy az fejtse meg, mire is gondolnak.

Néhány év után (bár egy fedél alatt éltek) naponta már csak néhány percet beszélgettek egymással. Gyakran csak a házastárs, az autójavítás, a hét végi bevásárlás vagy a gyerek a téma. Az őszinte és intim beszélgetés egymással - még az ágyban is - csak kényszer. Végül aztán alábbhagy a kezdeti szexuális vonzódás, és már nem keresik a csúcshoz vezető új utakat. Ez olyan kihívás, amivel a párok egyötöde nem tud megbirkózni.

A vita a jó kapcsolatban olyan, mint a só a levesben. Az együttélés alfája és omegája, hogy a konfliktushelyzetet akkor kell tisztázni, amikor felmerül. Különben az elfojtott elégedetlenség hamarosan égési sérüléssé nő. Viszont a pszichológusok állítják: az emberek harmada élete végéig sem képes elsajátítani a jó vitakészséget.

Bár a hűség-hűtlenség - akárcsak a találkozás és az egymásra találás - lehetősége kiolvasható a horoszkópból, azért a külső körülmények is jelentős szerepet kapnak. A félrelépésre nehezen hajló Szűz- vagy Bak-szülöttet is elcsábíthat egy varázslatos pillanat. Mi a teendő, ha kiderül, hogy a szeretett férfi félrelép? Erre nehéz mindenki számára használható receptet adni. De annyi bizonyos: ha a nő szereti a párját, akkor mindent meg kell tennie, hogy visszahódítsa.

Először is változtatnia kell egy sor rossz beidegződésen:
* Nem szabad olyan hangulatot teremteni, hogy bárhol jobban érezze magát, mint otthon.
* Történjen bármi, ne árulja el, hogy depresszióba esett. A világon semmi nem taszítja jobban a férfiakat, mint a depressziós nő.
* Csináljon valami váratlant, ezzel ugyanis azt adja tudtára a párjának, hogy még nem ismeri igazán, még van mit felfedeznie.
* Hívja segítségül a múltat, idézzen fel emlékeket, ajándékokat, kedvenc ételeket. De lehetőleg ne direktben, hanem úgy, hogy a férfi tudatalattijára hasson.

Csakhogy ma már nem csak a férfi léphet félre. A nők is keresik a kalandot, szívesen járnak a tilosban, hódításaikban is nyerésre játszanak. S vajon mi van akkor, ha nem a férfi lép félre, hanem a nő? Alighanem összedől a világ. A férfiak ugyanis nincsenek felkészülve arra, hogy őket is meg lehet csalni. Első reakciójuk a tehetetlen düh. Érzelmeiknek szabad folyást engednek, és ilyenkor a családi porcelánkészlet sincs biztonságban.

A megcsalt férfi első gondolatai:
* Vajon ez most fordult elő először, vagy már többször is megtette velem?
* Mit tudhat a másik az ágyban, amit én nem?
* Vele másként csinálja?
* Hogy nézzek most a barátaim szemébe?
* Mi lesz, ha ettől az alaktól teherbe esett?
* Meg kellene bosszulni, de hogyan?

A férfi ugyanis elsősorban a férfiasságában érzi magát megalázva, ha a párja félrelép. Hiszen a férfi önértékelése mindenkor a szexuális teljesítményhez kötött. Már a gondolata is súlyos csapás, hogy a partnerét más is boldoggá teheti. Ilyenkor legszívesebben minden részletet tudni szeretne, mi történt, hogy történt, hogy összemérhesse magát a vetélytárssal.

A férfi sokkal nehezebben bocsátja meg a félrelépést. És ha látszólag túl is teszi magát rajta, alighanem minden későbbi vitánál a fejére olvassa asszonyának. Az ilyen kapcsolatról pedig sok minden elmondható, csak az nem, hogy boldog.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: kiegyensúlyozott, elégedetlenséget, sikertelenségét, tudatalattijára, teljesítményhez, porcelánkészlet, gyerektartásról, közérzetromboló, családterapeuta, megállapításra, pszichológusok, elégedetlenség, legszívesebben, belebetegedett, bolygóállásból, sorscsapásként, férfiasságában, megajándékozta, körülményeivel, környezetükben, asztrológiához, asztrológushoz, bebizonyítani, boldogtalanná, következménye, vitakészséget, visszahódítsa, beidegződésen, befektetéssel, megszenvedtem, vetélytárssal, összemérhesse, hódításaikban, kezdeményezni, szabadságukat, visszavonulni, értelmező szótár, boldogság tehát, emberek többsége, szerelmes-könnyes regények, saját boldogságuk, környezetükben élőket, bolygókra fogja, bolygók csak, lehetőségeket jelzik, születési képletből, napi bolygóállásból, egyéntől függ, bolygók okozzák, bajt vagy, képletében ugyanis, szaturnuszi hatást, István Bak-szülött, Mert István, Hans,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Szép estét  Reményik Sándor: Itt most virá...  Jó éjszakát  Levél lány  Egy hét kihagyás  Kövesd a vezetőt  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Boldogság  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  képre írva  Sadhguru idézet  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti képek  Nem hazudnak  Paul David Tripp Március 25  Sárkány  Alvó baby  Kékfestőről pár szóban  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Havazás  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  Alvó baby  Válaszok a halál után  Nárciszok  Alvó cica  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Nárciszok  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Vérnyomáscsökkentés  A nagy természet  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Alvó baby  Szívet megérintő . . .  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Fülpontok  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Búzavirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szeretettel !  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Görgess  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szeretettel !  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  Búzavirág  Egy hét kihagyás  Halhatatlan boldog percek . ....  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
értelmező szótár, boldogság tehát, emberek többsége, szerelmes-könnyes regények, saját boldogságuk, környezetükben élőket, bolygókra fogja, bolygók csak, lehetőségeket jelzik, születési képletből, napi bolygóállásból, egyéntől függ, bolygók okozzák, bajt vagy, képletében ugyanis, szaturnuszi hatást, tartós szerencsét, örök elégedetlenséget, múltat akarta, földi javakat, emberekkel képtelen, önzés meggátolja, neves filozófus, boldogsághoz vezető, poklok poklát, kislánya betegen, párja belebetegedett, felelősség elől, jogi egyetemen, munka hozta, legapróbb örömöt, legtöbb kapcsolat, megállapításra jutott, boldognak induló, lángoló szerelemből, szerelmesek először, másik gyengéit, tökéletes összhangot, nyelvet beszélné, érzelmi zsarolástól, közérzetromboló hallgatásig, elváltak fele, fedél alatt, kezdeti szexuális, csúcshoz vezető, párok egyötöde, együttélés alfája, elfojtott elégedetlenség, pszichológusok állítják, emberek harmada, hűség-hűtlenség &#8211, egymásra találás, külső körülmények, félrelépésre nehezen, varázslatos pillanat, szeretett férfi, világon semmi, férfi tudatalattijára, férfi léphet, férfiak ugyanis, családi porcelánkészlet, megcsalt férfi, barátaim szemébe, alaktól teherbe, férfi ugyanis, férfiasságában érzi, párja félrelép, férfi önértékelése, szexuális teljesítményhez, férfi sokkal, fejére olvassa, ilyen kapcsolatról, kiegyensúlyozott, elégedetlenséget, sikertelenségét, tudatalattijára, teljesítményhez, porcelánkészlet, gyerektartásról, közérzetromboló, családterapeuta, megállapításra, pszichológusok, elégedetlenség, legszívesebben, belebetegedett, bolygóállásból, sorscsapásként, férfiasságában, megajándékozta, körülményeivel, környezetükben, asztrológiához, asztrológushoz, bebizonyítani, boldogtalanná, következménye, vitakészséget, visszahódítsa, beidegződésen, befektetéssel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 1557
  • e Hónap: 9425
  • e Év: 51370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.