Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bosco Szent János áldozópap
  2019-01-31 10:19:56, csütörtök
 
  ...... ............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Arra irányuljanak gondolataitok, ami szent!
Testvéreim!
Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. Emberszerető jóságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. Ne aggódjatok semmiért, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket hálaadással az Úr elé.
Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.
Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes és igazságos; arra, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos. Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok is tettekre, és veletek lesz a béke Istene!
Ez az Isten igéje. Fil 3,4-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki befogad egy gyermeket Jézus nevében, az Jézust fogadja be.
A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?"
Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,1-5

- Magyar kurír oldalon
Bosco Szent János, a Szalézi Szent Ferenc Társaság alapítója, ,,az ifjúság szentje" emléknapját, égi születésnapját ünnepli ma az Egyház.
...... .........


Bosco János, eredeti nevén Giovanni Melchiorre Bosco 1815. augusztus 16-án született egy parasztcsaládban, az észak-olaszországi Castelnuovo d'Astiban. Kétéves volt, amikor édesapja meghalt, így édesanyjának, Margherita Occhienának egyedül kellett felnevelnie őt és két testvérét. ,,Margit mama" bölcs nevelő volt, kitartásának és határokat nem ismerő hitének segítségével mélyen vallásos légkört alakított ki családjukban. János már kicsi korától fogva pap szeretett volna lenni.
Elmesélte, hogy egyszer, kilencéves korában álmot látott, amely megvilágította számára küldetését: ,,Legyél alázatos, erős és állhatatos" - mondta neki egy asszony, aki ragyogott, mint a nap, ,,és akkor, amit majd látsz, hogy ezekkel a farkasokkal történik, akik bárányokká változnak, te is ezt fogod tenni gyermekeimmel. Én leszek a tanítómestered. A maga idejében mindent meg fogsz érteni". János már gyermekkorától kezdve gyakran kötötte le társait bűvészmutatványokkal, amelyeket kemény gyakorlással sajátított el a munka és az imádkozás között.
Az idős Calosso atya volt első lelkivezetője, ő indította el a papi tanulmányok útján, amelyekért nagy erőfeszítéseket tett, míg végül is el kellett hagynia a családi házat, mert szembe került Antonio testvérével, aki azt akarta, hogy János inkább a földeken dolgozzon.
Diákként Chieriben létrehozta a ,,Vidámság Társaságát", amelybe összegyűjtötte a városka fiataljait. Később itt járt szemináriumba is, és 1841 júniusában pappá szentelték. Akkori lelkivezetője, Cafasso atya azt tanácsolta neki, hogy tökéletesítse tanulmányait az egyházi kollégiumban. Közben Don Bosco maga köré gyűjtötte az első gyermekeket, és megszervezte a vasárnapi oratóriumot, az első időkben mindig máshol, később azonban megmaradtak Valdoccóban.
Édesanyja már idős asszonyként elfogadta a meghívást, hogy Torinóba menjen, és segítsen fiának. A gyermekek számára ő lett ,,Margit mama". Don Bosco elkezdett szállást adni az otthontalan árváknak. Szakmát tanított nekik, és arra nevelte őket, hogy szeressék az Urat; együtt énekelt, játszott és imádkozott velük.
Az első gyermekekből lettek később az első munkatársai is. Így fejlődött ki az a híres nevelési módszer, amit ,,megelőző módszernek" nevezünk:
,,Legyetek a gyermekekkel, előzzétek meg a bűnt ésszel, hittel és szeretettel. Legyetek szentek, és szentek nevelői. Vegyék észre a gyermekeink, hogy szeretjük őket!"

Idővel az első munkatársakból IX. Piusz pápa segítségének köszönhetően létrejött egy szerzetestársaság, melynek célja a fiatalok megmentése, küzdve a szegénység minden fajtája ellen. Mottójuk a következő: ,,Lelkeket adj nekem, Uram, minden mást vegyél el!" A fiatal Savio Domonkos lett a megelőző módszer első gyümölcse.
A Segítő Szűz Mária, aki mindig támogatta Don Boscót a művében, számtalan kegyelmet ajándékozott neki, köztük egészen különlegeseket is, és mindig volt elegendő pénz is a vállalkozásokhoz. Segítette a róla elnevezett bazilika megépítését is. Szűz Mária segítségével Mazzarello Máriával megalapította a Segítő Szűz Mária Leányai Intézményét. A jótevőkkel és laikus segítőkkel együtt létrejött a Szalézi Munkatársak Egyesülete.
Don Bosco 72 éves korában, a munkától kimerülve halt meg 1888. január 31-én. Ma már a Szalézi Család az egész világon jelen van. II. János Pál pápa Don Boscót halálának századik évfordulóján a ,,fiatalság atyjának és tanítójának" nevezte.
*
,,Ha azt akarjuk, hogy meglássák rajtunk az emberek, hogy mi a növendékeink örök boldogságáért fáradozunk, és őket a sajátos feladataik teljesítésére tanítjuk meg, akkor mindenekelőtt szükséges, hogy sohase feledkezzetek meg arról, hogy ti e szeretett ifjak szüleit helyettesítitek. Ezekért az ifjakért mindenkor szeretettel munkálkodtam, tanultam, és teljesítettem papi szolgálatomat, de nemcsak én magam, hanem az egész Szalézi Társaság is. Rövidnek éppen nem mondható eddigi életemben, fiacskáim, hányszor meg kellett győződnöm e nagyszerű igazságról! Könnyebb dolog valakire megharagudni, mint őt elviselni; könnyebb a gyermeket megfenyíteni, mint őt meggyőzni; sőt, nyíltan megmondom: türelmetlenségünkben és önkényeskedve kényelmesebb dolog a makacsokat büntetgetni, mint határozott és nyájas türelmünkkel őket megjavítani."
(Részlet Bosco Szent János levelezéséből)
stenünk, te Bosco Szent János áldozópap személyében atyát és tanítómestert ajándékoztál a fiataloknak. A mi szívünk szeretetét is gyújtsd lángra, hogy egészen neked éljünk, és mindenkit hozzád vezessünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
/Forrás: Szaléziak.hu/
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: könyörgésetekben, vállalkozásokhoz, parasztcsaládban, helyettesítitek, erőfeszítéseket, imádságotokban, megvilágította, különlegeseket, munkatársakból, gyermekkorától, tanítómestered, születésnapját, összegyűjtötte, teljesítettem, önkényeskedve, szolgálatomat, tanítómestert, gondolataitok, levelezéséből, gyermekeimmel, szemináriumba, lelkivezetője, tökéletesítse, megalapította, teljesítésére, boldogságáért, feledkezzetek, mindenekelőtt, szentlélekkel, megharagudni, megfenyíteni, gyermekekből, munkálkodtam, emberszerető, kényelmesebb, ajándékoztál, béke Istene, gyermeket Jézus, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, mennyek országába, ilyen gyermeket, engem fogad, evangélium igéi, ifjúság szentje”, farkasokkal történik, maga idejében, imádkozás között, idős Calosso, papi tanulmányok, családi házat, Bosco Szent János, SZENTLECKE Szent Pál, Akkor Isten, Krisztus Jézusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Szalézi Szent Ferenc Társaság, Bosco János, Giovanni Melchiorre Bosco, Margherita Occhienának, Diákként Chieriben, Vidámság Társaságát”, Közben Don Bosco, Savio Domonkos, Segítő Szűz Mária, Szűz Mária, Mazzarello Máriával, Segítő Szűz Mária Leányai Intézményét, Szalézi Munkatársak Egyesülete, Szalézi Család, János Pál, Szalézi Társaság, Részlet Bosco Szent János, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vidámság  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Borzasztó  Az ember  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Különleges  Ismeretlen: Ikarusz monda  Megígért békesség  Ady Endre - Mindegy átka  Andrássy Réka - A bolond Böske  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Jázmin  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Otthon  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó kislány  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Alvó cicák  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Különleges  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Tanmese  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A sorsod  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 14  Otthon  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Jó nap volt  Magamnak  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten hűségének mértéke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Töröld le  Mindig lesz olyan  39 ígéret  Ott van  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanácsok egy pszichológustól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Ott van  James Allen 
Bejegyzés Címkék
béke Istene, gyermeket Jézus, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, mennyek országába, ilyen gyermeket, engem fogad, evangélium igéi, ifjúság szentje&#8221, farkasokkal történik, maga idejében, imádkozás között, idős Calosso, papi tanulmányok, családi házat, földeken dolgozzon, városka fiataljait, egyházi kollégiumban, első gyermekeket, vasárnapi oratóriumot, első időkben, gyermekek számára, otthontalan árváknak, első gyermekekből, első munkatársai, bűnt ésszel, első munkatársakból, fiatalok megmentése, szegénység minden, fiatal Savio, megelőző módszer, róla elnevezett, munkától kimerülve, egész világon, növendékeink örök, sajátos feladataik, ifjakért mindenkor, egész Szalézi, gyermeket megfenyíteni, makacsokat büntetgetni, könyörgésetekben, vállalkozásokhoz, parasztcsaládban, helyettesítitek, erőfeszítéseket, imádságotokban, megvilágította, különlegeseket, munkatársakból, gyermekkorától, tanítómestered, születésnapját, összegyűjtötte, teljesítettem, önkényeskedve, szolgálatomat, tanítómestert, gondolataitok, levelezéséből, gyermekeimmel, szemináriumba, lelkivezetője, tökéletesítse, megalapította, teljesítésére, boldogságáért, feledkezzetek, mindenekelőtt, szentlélekkel, megharagudni, megfenyíteni, gyermekekből, munkálkodtam, emberszerető, kényelmesebb, ajándékoztál, tisztességes, elfogadtatok, türelmünkkel, gyermekekkel, édesanyjának, segítségével, filippiekhez, tanulmányait, kollégiumban, megszervezte, irányuljanak, ajándékozott, családjukban, növendékeink, évfordulóján, gyakorlással, kitartásának, olaszországi, köszönhetően, terjesszétek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.