Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balog csak csodálkozott, mik történnek az oktatásban
  2016-01-28 14:05:14, csütörtök
 
 
Balog csak csodálkozott, mik történnek az oktatásban


2016-01-28 06:25:00



Doros Judit, Miskolc

Balog Zoltán szerdán Miskolcon hallgatta meg az országos tiltakozást elindító tanárok panaszait. A kulisszák mögé belesve tudósítónknak kiderült: aki a minisztertől válaszokat remélt, az csalódottan távozott. Legfeljebb Balog gazdagodott némi szaktudással az általa irányított területről. A szakszervezet így nem is halasztja el a február 3-ra tervezett miskolci fáklyás felvonulását.
hirdetés

Negyvenöt percig panaszkodhattak a tanárok, diákok, s nagyjából ugyanennyi időt kapott a válaszokra a miniszter a tegnapi miskolci fórumon. Az feketén-fehéren kiderült, hogy Balog Zoltán nem akar hozzányúlni a sokak által utált Klikhez, az esemény utáni sajtótájékoztatón is csak annyit ígért a tárcavezető, hogy lesznek belső korrekciók,­ de az iskolafenntartó továbbra is az állam által létrehozott gigaintézmény marad.

A zárt ajtók mögött zajló beszélgetés résztvevői alig hittek a fülüknek, amikor bizonyos témaköröknél

Balog Zoltán maga árulta el teljes tájékozatlanságát.


hirdetés

A miniszter például elmesélte a megjelenteknek, hogy a két ünnep között volt némi szabadideje, utánanézett dolgoknak, s ekkor szembesült azzal, hogy egy tanár akár év közben is nyugdíjba mehet, ha eléri a korhatárt.

- Nem nagyon tudtam visszatartani a gúnyos mosolyt, amikor a miniszter kifakadt, hogy ez micsoda dolog, ezt nem lehet megtenni a gyerekekkel meg azokkal a pedagógusokkal, akik az így távozó helyett kénytelenek átírni az egész órarendet, s helyettesíteni, amíg nem találnak valakit. Hogy lehet, hogy egy miniszter nem ismeri az idevonatkozó jogszabályokat? Vagy miért­ nem figyelmezteti ezekre valaki! - fakadt ki tudósítónknak a fórum egyik résztvevője.
Országjárásba fogott Balog Zoltán, az első állomás után úgy tűnik: lesz mit tanulnia
Országjárásba fogott Balog Zoltán, az első állomás után úgy tűnik: lesz mit tanulnia
Koncz György

Szűcs Tamás, a helyi Földes Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetője ehhez hozzátette: ebből is látszik, hogy - miként azt már régóta követelik -

az oktatás ügyének saját miniszter kell, nem olyan, aki négy területért felelős, s így egyikben sincs otthon igazán.

A Herman Ottó Gimnázium egyik végzős diákja annyit mondott tudósítónknak, hogy maga is felszólalt a rendezvényen, s azt kérte, ne változtassanak év közben a szabályokon, ne kelljen másképp érettségizni, mint amilyen feltételekkel annak idején nekikezdtek a gimnáziumnak. Egy másik diák arról beszélt: nincs kréta, de ha van is, az olyan silány minőségű, hogy nem látni a táblán, ráadásul a táblák jó része repedezett, használhatatlan. Kiderült: még a krétát is közbeszerzéseken szerzi be a Klik, és a gigantikus állami intézmény megkerülésére nincs semmilyen lehetőség. Egy tanár szerint vicc, hogy tizenhárom mécses megvásárlásáért­ - amit az aradi vértanúk napján gyújtanak meg minden évben - két kérvényt kell benyújtaniuk, ráadásul egyikre se válaszolnak, így végül saját zsebükből fizetik ki azokat.

Balog Zoltán erre azt felelte: átgondolták a rendszert, s valóban kell egy kis mozgástér az igazgatóknak, ezért szeptembertől

bevezetik az ,,igazgatói bankkártyát" az efféle kisebb, de sürgős kiadásokra.

Balog Zoltán annyit Miskolcon megígért, hogy egyszerűsíteni fogják a tanárok minősítési rendszerét, de hangsúlyozta: a külső és belső ellenőrzéstől nem tudnak eltekinteni, a korszellem ezt követeli meg. Azok a mestertanárok, akik az elmúlt két évben túljutottak a kétlépcsős minősítési rendszeren, mindenesetre most egy kicsit fellélegezhetnek: őket csak három év múlva keresik fel újból a tanfelügyelők. Ezt a bejelentést enyhe taps fogadta a fórumon.

A felszólalók többsége

a pénztelenségre panaszkodott,

kivéve egy szakközépiskola igazgatóját, aki büszkén sorolta, milyen felújításokra futotta a pályázati pénzekből - őt azonban egyfajta kakukktojásnak nevezték az általunk megkérdezettek, hisz a szakközépiskolák már nem a Klik, hanem a nemzetgazdasági tárca fennhatósága alá tartoznak. Balog mindenesetre megígérte a jelenlévőknek, hogy az oktatásra a 2017-es költségvetésben több jut majd, mint eddig, az átmenetinek mondott pénzhiány okát pedig abban látta, hogy a rendszer lassú és bürokratikus.
Balra a tanárok és a szülők, jobbra az ámuló miniszter és csapata
Balra a tanárok és a szülők, jobbra az ámuló miniszter és csapata
Koncz György

Csabalik Zsuzsa, a Miskolcon jövő hétre fáklyás felvonulást szervező Pedagógus Szakszervezet helyi titkárhelyettese tanárként szintén részt vett az eseményen, noha a szakszervezetek képviselőit nem hívták meg. Szavai szerint Balog Zoltán látogatása után sem vált okafogyottá a február 3-ra tervezett demonstrációjuk. - Az nem rendszerszintű változtatás, hogy egy agyonellenőrzött tanárnak megígérik, holnaptól már csak feleannyit fogják vegzálni. Ne vonjanak ki több pénzt az oktatásból, és legyen a területnek saját, önálló minisztere, ez a minimumelvárásunk - mondta.

- Mindenki elmondta, mi a probléma, de senki sem mondta el, mi lenne a megoldás - így sommázta egy szülő, Váradi Gábor a hallottakat. Az ő lánya általános iskolás, s apaként egyetértett azokkal a felszólaló tanítókkal, akik azért fakadtak ki, mert az iskolaotthonos rendszerben az alsó tagozatosok nem tudnak játszani és levegőn lenni, annyi a feladatuk.

Ezen, állítólag, Balog Zoltán igencsak elcsodálkozott. Ő úgy tudta, az iskolaotthonos rendszert épp azért találták ki, hogy ne legyen házi feladat. A hallottak alapján biztos kijelenthető: ha a fórum tovább tartott volna, Balog miniszter feltehetőleg még többször elcsodálkozott volna.
Személyesen a miniszternek címezik

Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke tudósítónknak azt mondta: hétfőn újból elküldték levelüket a miniszternek, amelyben ezúttal konkrétan, neki címezve is leírták, milyen változásokat akarnak. Szavaik súlyát immár több mint 22 ezer támogató aláírás erősíti, köztük 300 iskola teljes tantestületéé. Szerinte az oktatás ma az Emmin belül mostohagyerek, s nem a súlyának megfelelően kezelik. - A miniszter többet kapott a fórumtól, mint amennyit mi a minisztertől, hisz kiderült, hogy számos rendszerszintű hiányosságról fogalma sincs - mondta az egyik távozó tanár.

http://nol.hu/belfold/balog-csak-csodalkozott-mik-tortennek-az-oktatasban-1586799
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakközépiskolák, agyonellenőrzött, fellélegezhetnek, titkárhelyettese, közbeszerzéseken, panaszkodhattak, szakszervezetek, demonstrációjuk, szakközépiskola, használhatatlan, közalkalmazotti, megvásárlásáért, iskolafenntartó, költségvetésben, nemzetgazdasági, iskolaotthonos, megjelenteknek, kakukktojásnak, pénztelenségre, elcsodálkozott, változtassanak, jogszabályokat, egyszerűsíteni, helyettesíteni, rendszerszintű, pedagógusokkal, megkérdezettek, feltételekkel, mestertanárok, szakszervezet, tudósítónknak, hiányosságról, mostohagyerek, megkerülésére, jelenlévőknek, ellenőrzéstől, országos tiltakozást, kulisszák mögé, minisztertől válaszokat, csalódottan távozott, általa irányított, február 3-ra, tegnapi miskolci, feketén-fehéren kiderült, sokak által, esemény utáni, iskolafenntartó továbbra, állam által, zárt ajtók, miniszter például, tanár akár, gúnyos mosolyt, Doros Judit, Balog Zoltán, Legfeljebb Balog, Koncz György, Szűcs Tamás, Földes Ferenc Gimnázium, Herman Ottó Gimnázium, Csabalik Zsuzsa, Pedagógus Szakszervezet, Váradi Gábor, Pilz Olivér,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png lepke  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png nő  Fekete-erdő desszert  Irgalom és ítélet  Png kutya  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szívem  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png kislány  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Lóhere  Facebookon kaptam  Png férfi  Nevem  Soha ne kedvezz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A sors  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  A másik dolog,  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
országos tiltakozást, kulisszák mögé, minisztertől válaszokat, csalódottan távozott, általa irányított, február 3-ra, tegnapi miskolci, feketén-fehéren kiderült, sokak által, esemény utáni, iskolafenntartó továbbra, állam által, zárt ajtók, miniszter például, tanár akár, gúnyos mosolyt, miniszter kifakadt, egész órarendet, idevonatkozó jogszabályokat, fórum egyik, első állomás, helyi Földes, oktatás ügyének, másik diák, olyan silány, gigantikus állami, tanár szerint, aradi vértanúk, efféle kisebb, tanárok minősítési, kétlépcsős minősítési, kicsit fellélegezhetnek, bejelentést enyhe, felszólalók többsége, pénztelenségre panaszkodott, szakközépiskola igazgatóját, pályázati pénzekből, általunk megkérdezettek, nemzetgazdasági tárca, 2017-es költségvetésben, átmenetinek mondott, rendszer lassú, ámuló miniszter, szakszervezetek képviselőit, agyonellenőrzött tanárnak, területnek saját, minimumelvárásunk &#8211, megoldás &#8211, felszólaló tanítókkal, iskolaotthonos rendszerben, alsó tagozatosok, iskolaotthonos rendszert, hallottak alapján, fórum tovább, miniszternek címezik, súlyának megfelelően, miniszter többet, egyik távozó, szakközépiskolák, agyonellenőrzött, fellélegezhetnek, titkárhelyettese, közbeszerzéseken, panaszkodhattak, szakszervezetek, demonstrációjuk, szakközépiskola, használhatatlan, közalkalmazotti, megvásárlásáért, iskolafenntartó, költségvetésben, nemzetgazdasági, iskolaotthonos, megjelenteknek, kakukktojásnak, pénztelenségre, elcsodálkozott, változtassanak, jogszabályokat, egyszerűsíteni, helyettesíteni, rendszerszintű, pedagógusokkal, megkérdezettek, feltételekkel, mestertanárok, szakszervezet, tudósítónknak, hiányosságról, mostohagyerek, megkerülésére, jelenlévőknek, ellenőrzéstől, figyelmezteti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.