Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán "maffiaállama" - Megrázó írás egy amerikai professzort
  2016-01-30 17:40:35, szombat
 
  Orbán "maffiaállama" - Megrázó írás egy amerikai professzortól

Jon Van Til amerikai politológus professzor megdöbbentőnek találta, milyen szervezetten rombolja a magyarok mindennapi életét Orbán Viktor "maffiaállama".

Szerinte romkocsmáival és múzeumaival Disneylanddé válhat Magyarország, amelynek barátságtalan lakói képtelenek megoldani a modern társadalmak szociális problémáit, és amelyet korrupt politikai-gazdasági rendszere miatt kinevetnek a külföldiek és elkerül a külföldi tőke - írja a nepszava.hu.

A szakember vendégtanárként végzett munkája közben szerzett tapasztalatait írta le Budapestről.

A professzor A magyar beteg címmel írt könyvet tapasztalatairól, melynek részletét a Huffington Post hírportál közölte. Szerinte Magyarország komoly gondokkal kerülhet szembe a következő években. Gazdaságilag az a veszély fenyegeti, hogy "elfeledett országgá" válik. A politológus a "flyover country" kifejezést használja, amellyel eredetileg az USA közepén lévő, viszonylag elmaradott államokat illetik, arra utalva, hogy a repülőgépek csak átrepülnek felettük azokon az útjaikon.

A szakértő szerint Magyarország a túlzott szegénységgel, a képzett munkaerő hiányával küszködő országgá válhat. Emiatt képtelen lesz fenntartani fogyasztási színvonalát és elkerülik a külföldi befektetések. A nemzetközi vállalatokban megerősödhet az a meggyőződés, hogy a politikai rendszer korruptsága miatt nem érdemes itt megtelepedniük.
Disneylanddé válhat Magyarország

Magyarország nem lesz képes megélni abból, hogy egyfajta Disneylandként működik. Abból, hogy a külföldi turisták eljönnek egy kétnapos hétvégi túrára Budapestre, a Duna partjára, hogy benézzenek a múzeumokba és felhörpintsenek néhány italt a híres romkocsomákban. A szociális problémák szintén megoldhatatlanná válhatnak. A barátságtalan és bátortalan lakosság nem lesz képes kezelni azokat a gondjait, amelyeket a modern társadalmak jórészt jótékonysági és civil szervezetekkel oldanak meg. Végül politikailag nevetség tárgyává válhat az ország, ha elitje nem lesz képes átláthatóvá tenni viszonyait, ha nem lesz képes visszaszorítani a korrupciót és az uram-bátyám viszonyokat - véli Jon Van Til.
Mi a megoldás?

Az amerikai professzor nem ad túl optimista választ arra kérdésre, milyen tanácsot adna a magyaroknak. Magyarországon ismét egypártrendszer van - kezdi válaszát. Nem jósolna túlságosan sok évet a rezsimnek, de úgy látja, nagyon ügyetlennek kell lenniük az ország urainak és támogatóiknak ahhoz, hogy egy évtizednyi időtávon belül elveszítsék a hatalmukat.

Ezért szerinte az átlagembereknek nem kellene sok figyelmet fordítaniuk a hivatalos választásokra - legfeljebb távol maradásukkal fejezhetik ki véleményüket a rendszerről. Ehelyett azzal kellene foglalkozniuk, hogy kiépítsenek egy masszív "harmadik szektort", egy civil társadalmi hálót, amely több feladatot is elláthatna.

Egyrészt kezelhetne olyan problémákat, amelyeket a hatalom elhanyagol vagy rosszul old meg, másrészt szembesíthetné az ország vezetését azzal, hogy rosszul végzi a dolgát. Jon Van Til szerint a civil társadalomnak megvan a lehetősége arra, hogy pórázon tartsa a kormányt, amely jelenleg szinte teljesen a társadalom ellenőrzése nélkül tevékenykedhet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=434487750083167&id=24531567 5667043&substory_index=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tapasztalatairól, megoldhatatlanná, felhörpintsenek, visszaszorítani, vendégtanárként, átlagembereknek, egypártrendszer, magyarországon, megdöbbentőnek, tapasztalatait, szervezetekkel, disneylandként, szembesíthetné, romkocsomákban, megtelepedniük, tevékenykedhet, választásokra, barátságtalan, vállalatokban, szegénységgel, romkocsmáival, támogatóiknak, társadalomnak, foglalkozniuk, professzortól, gazdaságilag, jótékonysági, maffiaállama, magyarország, befektetések, megerősödhet, disneylanddé, szervezetten, politikailag, véleményüket, maradásukkal, amerikai professzortól, magyarok mindennapi, modern társadalmak, külföldi tőke, szakember vendégtanárként, magyar beteg, következő években, repülőgépek csak, szakértő szerint, túlzott szegénységgel, képzett munkaerő, külföldi befektetések, nemzetközi vállalatokban, politikai rendszer, külföldi turisták, kétnapos hétvégi, Orbán Viktor, Huffington Post, Szerinte Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Png ház  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kaffka_Margit  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Fehér virág  Egy lelki imádság  Png csokor  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png rózsa csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png kislány  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Soha ne kedvezz...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Egy bizonyos határt  Neked tudnod kell  Julian Brass gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bertolt Brecht -től idézet  Őrizkednünk kell...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Idő  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét  Png kutya  Bounty krémes  Egy hatékony szolga  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete-erdő desszert  Png ház  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
amerikai professzortól, magyarok mindennapi, modern társadalmak, külföldi tőke, szakember vendégtanárként, magyar beteg, következő években, repülőgépek csak, szakértő szerint, túlzott szegénységgel, képzett munkaerő, külföldi befektetések, nemzetközi vállalatokban, politikai rendszer, külföldi turisták, kétnapos hétvégi, híres romkocsomákban, szociális problémák, uram-bátyám viszonyokat, amerikai professzor, ország urainak, évtizednyi időtávon, hivatalos választásokra, civil társadalmi, hatalom elhanyagol, ország vezetését, civil társadalomnak, lehetősége arra, társadalom ellenőrzése, tapasztalatairól, megoldhatatlanná, felhörpintsenek, visszaszorítani, vendégtanárként, átlagembereknek, egypártrendszer, magyarországon, megdöbbentőnek, tapasztalatait, szervezetekkel, disneylandként, szembesíthetné, romkocsomákban, megtelepedniük, tevékenykedhet, választásokra, barátságtalan, vállalatokban, szegénységgel, romkocsmáival, támogatóiknak, társadalomnak, foglalkozniuk, professzortól, gazdaságilag, jótékonysági, maffiaállama, magyarország, befektetések, megerősödhet, disneylanddé, szervezetten, politikailag, véleményüket, maradásukkal, viszonyokat, átláthatóvá, fenntartani, múzeumaival, rendszerről, magyaroknak, kiépítsenek, társadalmak, meggyőződés, problémákat, politológus, korruptsága, budapestről, színvonalát, fogyasztási, repülőgépek, elveszítsék, ellenőrzése, ügyetlennek, fordítaniuk, kifejezést, eredetileg, kinevetnek, hatalmukat, huffington, múzeumokba, átrepülnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.