Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyböjt a biblia szerint 3. rész
  2019-03-07 18:03:31, csütörtök
 
  Nagyböjt első vasárnapja
Ez az a pillanat, amikor Jézusnak kimondhatjuk: ,,Uram, én hagytam, hogy csalódjak, százféle módon elbújtam, elmenekültem a Te szereteted elől, de most újra itt vagyok azért, hogy megújítsam a Veled való szövetséget.
Szükségem van Rád! Válts meg engem újra, vegyél fel még egyszer megváltó karjaid közé engem."
Biblia Ter 2,7-9; 3,1-7a
7 Akkor az Úristen megalkotta az embert a föld porából és orrába lehelte az élet leheletét. Így lett az ember élőlénnyé.
8 Az Úristen kertet telepített Édenben, keleten, és oda helyezte az embert, akit teremtett. 9És az Úristen a földből mindenféle fát sarjasztott, ami tekintetre szép és táplálkozásra alkalmas; azután kisarjasztotta az élet fáját a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának a fáját.

A bűnbeesés.
3 1A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett. Ezt mondta az asszonynak: ,,Valóban mondta Isten, hogy nem ehettek a kert valamennyi fájáról?"
2 Az asszony így válaszolt a kígyónak: ,,A kert fáinak gyümölcséből ehetünk.
3 Isten csak a kert közepén álló fa gyümölcséről mondta: Ne egyetek belőle, ne érintsétek, nehogy meghaljatok."
4 Erre a kígyó így beszélt az asszonyhoz: ,,Semmi esetre sem fogtok meghalni.
5 Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek, szemetek felnyílik, olyanok lesztek, mint az istenek, akik ismerik a jót és a rosszat."
6 Az asszony látta, hogy a fa élvezhető, tekintetre szép, és csábít a tudás megszerzésére. Vett tehát gyümölcséből, megette, adott férjének, aki vele volt, és az is evett belőle.
7 Erre felnyílt a szemük, észrevették, hogy meztelenek. Fügefa leveleket fűztek össze, és kötényt csináltak maguknak.

Biblia Róm 5,12-19;
A bűn és a kegyelem szembeállítása.
12 Amint tehát egy ember által lépett a világba a bűn, majd a bűn folyományaként a halál, és így a halál minden embernek osztályrésze lett, mert mindnyájan vétkeztek...
13 Bűn volt a világon azelőtt is, hogy a törvény adatott, de a bűn, ha nincs törvény, nem számít bűnnek.
14 Mindamellett a halál Ádámtól Mózesig úrrá lett azokon is, akik nem vétkeztek a törvényt megszegve, mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.
15 A kegyelemmel azonban nem úgy áll a dolog, mint a bukással. Mert ha egynek bukása miatt sokan meghaltak, Isten kegyelme, s az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra.
16 A kegyelemmel tehát másképpen van, mint az egy ember bűnével. Az ítélet ugyanis egynek bűnéért rótt ki büntetést, a kegyelem pedig sok vétekből megigazulásra vezet.
17 Mert ha egynek bűnbeesése következtében egy miatt uralomra jutott a halál, mennyivel inkább uralkodnak az egy Jézus Krisztus által az életben azok, akik a kegyelem és megigazulás bőséges ajándékát kapják.
18 Amint tehát egynek vétke minden emberre kárhozatot hozott, ugyanúgy egynek üdvösséget szerző tette minden emberre kiárasztotta az életet adó megigazulást.
19 Ahogy egy embernek engedetlensége miatt sokan bűnössé váltak, egynek engedelmességéért sokan meg is igazultak.

Biblia Mt 4,1-11 Jézus megkísértése
4 1 Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög.
2 Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett.
3 Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: ,,Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré."
4 Ő így válaszolt: ,,Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik."
5 Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította,
6 és így szólt hozzá: ,,Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: Angyalainak parancsot ad, és azok tenyerükön hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe."
7 Jézus ezt mondta neki: ,,Viszont meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!"
8 Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét,
9 és ezt mondta neki: ,,Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem."
10 Ekkor így szólt hozzá Jézus: ,,Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
11 Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: szembeállítása, folyományaként, kisarjasztotta, engedetlensége, táplálkozásra, megigazulásra, következtében, megszerzésére, gyümölcséből, gyümölcséről, eljövendőnek, megigazulást, megkísértése, kiárasztotta, elmenekültem, mindamellett, osztályrésze, kimondhatjuk, krisztusnak, megigazulás, kegyelemmel, meghaljatok, szövetséget, megkísértse, angyalainak, változzanak, sarjasztott, észrevették, irgalmából, szolgáltak, üdvösséget, tekintetre, megalkotta, tenyerükön, érintsétek, bűnbeesése, föld porából, élet leheletét, ember élőlénnyé, földből mindenféle, élet fáját, kert közepén, rossz tudásának, föld minden, kert valamennyi, kert fáinak, asszony látta, tudás megszerzésére, kegyelem szembeállítása, ember által, halál minden, világon azelőtt, Biblia Ter, Biblia Róm, Ádámtól Mózesig, Jézus Krisztusnak, Jézus Krisztus, Biblia Mt, Isten Fia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Nem számIt  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete István - Akác  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A sors  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa csokor  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Elköszönt  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Mai harmónia kártyám  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nevem  Facebookon kaptam  Png fotel  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  210 éve született a SZÓZAT meg...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
föld porából, élet leheletét, ember élőlénnyé, földből mindenféle, élet fáját, kert közepén, rossz tudásának, föld minden, kert valamennyi, kert fáinak, asszony látta, tudás megszerzésére, kegyelem szembeállítása, ember által, halál minden, világon azelőtt, törvény adatott, halál Ádámtól, törvényt megszegve, kegyelemmel azonban, kegyelemmel tehát, ítélet ugyanis, kegyelem pedig, miatt uralomra, életben azok, embernek engedetlensége, kövek változzanak, szent városba, templom párkányára, igen magas, világ minden, szembeállítása, folyományaként, kisarjasztotta, engedetlensége, táplálkozásra, megigazulásra, következtében, megszerzésére, gyümölcséből, gyümölcséről, eljövendőnek, megigazulást, megkísértése, kiárasztotta, elmenekültem, mindamellett, osztályrésze, kimondhatjuk, krisztusnak, megigazulás, kegyelemmel, meghaljatok, szövetséget, megkísértse, angyalainak, változzanak, sarjasztott, észrevették, irgalmából, szolgáltak, üdvösséget, tekintetre, megalkotta, tenyerükön, érintsétek, bűnbeesése, megmutatta, uralkodnak, dicsőségét, asszonynak, telepített, megéhezett, valamennyi, mindenféle, asszonyhoz, kárhozatot, meztelenek, vasárnapja, szereteted, mindnyájan, megújítsam, párkányára, szükségem, másképpen, élőlénnyé, kenyérrel, teremtett, vétkeztek, istenedet, büntetést, ajándékát, állította, csináltak, leborulva, válaszolt, állatánál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.