Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Die Zeit: A kormányhoz hű emberek irányítják a választási te
  2016-02-25 19:14:21, csütörtök
 
 
168 Óra Online írása





2016. február 25.

Die Zeit: A kormányhoz hű emberek irányítják a választási testületet

Az újság szerint biztos, hogy a választási bizottság rábólint a népszavazási indítványra, hiszen a kormányhoz hű emberek irányítják a választási testületet. Megfigyelők szerint legkorábban nyáron, de inkább ősszel kerül sor a népszavazásra.
Kapcsolódó írásaink

,,Ezt a törvényt a kormány alkotta, és Orbán Viktor nem ismeri"
Ellenzéki össztűz: ,,A népszavazás a népé és nem a kormányé"
,,Cinikus húzás a népszavazásról szóló bejelentés"

A Die Zeit cikke rámutat, hogy Magyarország minden évben pár száz menedékkérőt fogad be, a gazdasági migránsokat elutasítja.

A német újság ellenforradalomnak nevezi a jobboldali populizmus nyomulását, és azt feszegeti, vajon miért ennyire sikeres az ilyen rendszerek tekintélyelvű világképe.

A klubnak már tagja Orbán Viktor, a lengyelek most léptek be, de érdekesek a fejlemények ilyen szempontból Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Hollandiában, Dániában és Finnországban, valamint az AfD jóvoltából Németországban is.

Ez a gyülekezet pánikba kergeti a kormányokat. Olyan jelenség ellen harcol, mint az iszlám és a globalizálódás, valamint az emberi jogok. De a fő célpont az unió, amely ,,szörny"gyámsággá alacsonyított le büszke népeket, ám azoknak most újra a saját kezükbe kell venniük a sorsukat. Itt az idő a felkelésre.

A siker titka az, hogy mivel nincs olyan nemzetek feletti rend, amely védelmet nyújtana a polgárok félelmeivel szemben, az új jobboldal a nemzeti önsegélyhez folyamodik, visszavonul az autoriter állam erődítményébe.

Bent minden paradicsomi, a kint maga a pokol. Az ördög különben mindig kívülről jön, akárcsak a kapitalizmus. Utóbbi azért annyira vonzó, mert a liberalizmus megtévesztette a népeket.

A kiút ott van, hogy vissza kell térni a nemzeti kultúrához. Annak az államot kell szolgálnia. Az Orbán-kabinet 2010-ben azzal igazolta egy sor színházigazgató eltávolítását, hogy a nemzeti kultúrát ki kell szabadítani a balos esztétika láncaiból. Ám az érintett intézményeket azonnal eszközként használták fel, hogy szellemi oldalról bebiztosítsák Orbán elnöki rendszerét.

A jobboldal a sajtótól is elvárja az értékek, hagyományok és az összetartás ápolását. A médiának - szerintük - nem az a feladata, hogy negyedik hatalmi ágként ellenőrizze a kormányt, éppen ellenkezőleg.

Annak - félállami szervként - a nemzet identitáspolitikai táplálékáról kell gondoskodnia. És itt hiába érvel bárki amellett, hogy széttöri a fékeket és ellensúlyokat, ha harapófogóba kerül a művészet és a sajtó.

A jobboldali világképben a ,,demokrácia" csupán a mindent lefedő állam kicsiny része. Ezért nincs is szükség arra, hogy a népakaratot fáradságosan, demokratikusan alakítsák ki. Az már jelen van a mélyrétegekben, a vallásban, a nyelvben, a kultúrában.

A jobboldal szerint a demokrácia csak akkor legitim, ha a kormány már helyreállította a nép eredeti szándékát és bebiztosította azt az ellenséggel szemben.
A jobboldal tárt karokkal fogadja a leszakadtakat, a kiábrándultakat, a megfélemlítetteket.

Biztonságot kínál a szabadság ellen. Az ellenforradalom célja, hogy a baloldalt feleslegessé tegye. Ellenhatalom formálódik a politikai liberalizmussal szemben. Lökést ad neki minden kísérlet az uniós együttműködés elmélyítésére.

A jobboldali tábor egyre közelebb kerül céljához, a liberális társadalom szétveréséhez, hogy az unió a tagok laza közössége legyen. Ily módon persze a kontinens kilépne a történelemből, és lehet, hogy európai méretekben jönnének létre weimari viszonyok.

Döntőnek ígérkezik, hogy sikerül-e véget vetni a szír rémálomnak és újraindítani az EU-t a menekültválságban. De az új jobbosok még akkor sem tűnnek el egykönnyen, mert a gyűlöletükből objektív őrület sugárzik: egy bolond kor őrülete.

(Die Zeit/ Szelestey Lajos/Klubrádió)


http://www.168ora.hu/itthon/die-zeit-kormanyhoz-hu-emberek-iranyitjak-valasztasi- testuletet-143341.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországban, helyreállította, kiábrándultakat, liberalizmussal, ellenforradalom, színházigazgató, németországban, népszavazásról, bebiztosította, megtévesztette, demokratikusan, globalizálódás, mélyrétegekben, tekintélyelvű, együttműködés, ellensúlyokat, leszakadtakat, gyűlöletükből, szétveréséhez, intézményeket, népszavazásra, erődítményébe, alacsonyított, történelemből, eltávolítását, elmélyítésére, bebiztosítsák, finnországban, ellenhatalom, feleslegessé, táplálékáról, hollandiában, liberalizmus, kapitalizmus, ellenkezőleg, gondoskodnia, választási testületet, újság szerint, választási bizottság, népszavazási indítványra, kormány alkotta, népszavazásról szóló, gazdasági migránsokat, német újság, jobboldali populizmus, ilyen rendszerek, lengyelek most, fejlemények ilyen, gyülekezet pánikba, emberi jogok, saját kezükbe, siker titka, Orbán Viktor, Szelestey Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Szívem tiéd  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  George Byron - Ahogy itt jár -...  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sose bánj semmit  Alázat  Jó éjszakát  Png ház  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A Megváltó szolgálatában  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy lelki imádság  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Adakozás  Szép álmokat!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sose bánj semmit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Png lepke  Popper Péter szavai  Hiányzik  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Hogy lehet megtartani  Png cica  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogy lehet megtartani  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép álmokat!  Hiányzik  Akarat  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Sose bánj semmit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Albert Einsteinről  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
választási testületet, újság szerint, választási bizottság, népszavazási indítványra, kormány alkotta, népszavazásról szóló, gazdasági migránsokat, német újság, jobboldali populizmus, ilyen rendszerek, lengyelek most, fejlemények ilyen, gyülekezet pánikba, emberi jogok, saját kezükbe, siker titka, polgárok félelmeivel, nemzeti önsegélyhez, autoriter állam, kint maga, ördög különben, liberalizmus megtévesztette, nemzeti kultúrához, államot kell, nemzeti kultúrát, balos esztétika, érintett intézményeket, összetartás ápolását, médiának &#8211, jobboldali világképben, mindent lefedő, népakaratot fáradságosan, jobboldal szerint, demokrácia csak, ellenséggel szemben, jobboldal tárt, szabadság ellen, ellenforradalom célja, baloldalt feleslegessé, politikai liberalizmussal, uniós együttműködés, jobboldali tábor, liberális társadalom, tagok laza, kontinens kilépne, szír rémálomnak, gyűlöletükből objektív, franciaországban, helyreállította, kiábrándultakat, liberalizmussal, ellenforradalom, színházigazgató, németországban, népszavazásról, bebiztosította, megtévesztette, demokratikusan, globalizálódás, mélyrétegekben, tekintélyelvű, együttműködés, ellensúlyokat, leszakadtakat, gyűlöletükből, szétveréséhez, intézményeket, népszavazásra, erődítményébe, alacsonyított, történelemből, eltávolítását, elmélyítésére, bebiztosítsák, finnországban, ellenhatalom, feleslegessé, táplálékáról, hollandiában, liberalizmus, kapitalizmus, ellenkezőleg, gondoskodnia, magyarország, menedékkérőt, fáradságosan, harapófogóba, népszavazási, újraindítani, migránsokat, ellenséggel, szabadítani, biztonságot, megfigyelők, népakaratot, ausztriában, paradicsomi, világképben, fejlemények, szempontból, félelmeivel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.