Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer!
  2019-03-26 09:24:44, kedd
 
  3. nagyböjti hét kedd 03.26
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása szerint meg kell bocsátanunk az ellenünk vétőknek.
...... ......


Abban az időben Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: ,,Uram, ha testvérem vétkezik ellenem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?" Jézus így felelt: ,,Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer!
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király el akart számolni szolgáival. Amikor elkezdte, odahozták egyik adósát, aki tízezer talentummal tartozott. Mivel nem volt miből megfizetnie, az úr megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit, és mindenét, amije csak van, és így törlessze adósságát. De a szolga leborult előtte és úgy kérlelte: »Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« Az úr szíve megesett a szolgán: szabadon bocsátotta őt, sőt még az adósságát is elengedte. A szolga kiment, és találkozott egyik szolgatársával, aki neki száz dénárral tartozott. Elkapta és fojtogatni kezdte: »Add meg, amivel tartozol!« Szolgatársa térdre hullott előtte és kérlelte: »Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« De ő nem engedett, hanem ment és börtönbe vetette, míg meg nem fizeti tartozását. Szolgatársai látták a történteket. Elmentek és elbeszélték uruknak. Az úr akkor magához hívatta őt, és így szólt hozzá: »Te gonosz szolga! Amikor kérleltél, én minden tartozásodat elengedtem neked. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, mint ahogy én megkönyörültem rajtad?« És az úr nagy haraggal átadta őt az őröknek, míg meg nem fizet mindent, amivel tartozik.
Az én mennyei Atyám is így tesz veletek, ha tiszta szívből meg nem bocsát mindegyiktek a testvérének."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,21-35

OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Isten sohasem hagyja el a benne hívőket.
A három ifjút a tüzes kemencében is megvédte.
Dániel egyik társa, Azariás, a tüzes kemencében így imádkozott: Nevedre kérünk, ne vess el végleg minket, és ne semmisítsd meg szövetségedet!
Ne vond meg tőlünk irgalmadat, kedveltedért, Ábrahámért, szolgádért, Izsákért, és szentedért, Jákobért, akikhez szóltál, és sok ivadékot ígértél nekik, annyit, mint égen a csillag, vagy mint föveny a tengerparton.
És most minden népnél kisebbek vagyunk, megaláztatásban van részünk az egész földön, bűneink miatt! Ma fejedelmünk sincs nekünk, vezérünk, prófétánk, áldozatunk sincs már, nincs étel-, ital- és hálaáldozat, nincs hely a zsengeáldozatok számára előtted, ahol irgalmadat megnyerhetnénk.
De fogadd el megtört szívünket és megalázott lelkünket; mintha kosok és bikák égőáldozata vagy ezernyi hízott bárány áldozata lenne, ma olyan legyen áldozatunk színed előtt! Fogadd kedvesen, hiszen akik benned bíznak, meg nem szégyenülnek!
És most teljes szívünkből követünk téged, félve tisztelünk, és keressük arcodat. Ne engedd, hogy megszégyenüljünk, hanem bánj velünk könyörülettel, nagy irgalmasságod szerint!
Siess segítségünkre, mint hajdan csodatetteiddel, és szerezz dicsőséget, Uram, a te nevednek!
Ez a Isten igéje. Dán 3,25.34-43

Imádság
Irgalmas Istenünk! Igaz bűnbánattal és irántad való szeretettel valljuk meg bűneinket és kérjük tőled a bűneink bocsánatát. Te jó, igazságos és irgalmas vagy, és minden gonoszságunktól, vétkünktől megtisztítasz minket. Nagylelkűséged és hűséged leginkább abban nyilvánul meg, hogy lehetőséget adsz nekünk a felemelkedésre, a bűntől való megszabadulásra, a lelki megtisztulásra és újjászületésre. Valljuk, hogy szereteted erősebb bűneinknél. Segíts minket, hogy elforduljunk bűneiktől és elinduljunk az engedelmesség útján!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszégyenüljünk, gonoszságunktól, csodatetteiddel, megszabadulásra, megaláztatásban, zsengeáldozatok, szolgatársadon, megparancsolta, nagylelkűséged, megkönyörülnöd, szolgatársával, megnyerhetnénk, megkönyörültem, újjászületésre, felemelkedésre, megtisztulásra, szövetségedet, engedelmesség, segítségünkre, irgalmasságod, megbocsátanom, könyörülettel, megtisztítasz, szégyenülnek, elforduljunk, szolgatársai, kedveltedért, tengerparton, mindegyiktek, tartozásodat, szolgatársa, talentummal, hálaáldozat, fejedelmünk, megkérdezte, szeretettel, ellenünk vétőknek, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, evangélium igéi, benne hívőket, három ifjút, tüzes kemencében, egész földön, zsengeáldozatok számára, bűneink bocsánatát, bűntől való, lelki megtisztulásra, engedelmesség útján, EVANGÉLIUM Szent Máté, OLVASMÁNY Dániel, Irgalmas Istenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila – Keresek ...  azzal harcolj  Spenót fasírttal  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Nagyi süt  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Szép estét  Facebookon kaptam  És van a rabság.  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Tavaszi este  Esti kép  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Márai Sándor, eredeti nevén  Különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tekintsd Őt hűnek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Mókás uborka tál  Esti kép  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Reggeli kávé  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Nagyi süt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  Szép estét kedves látogatóimn...  Áldások a terhekből  Ma van a magyar költészet napj...  Spenót  A húsvéti bárány  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  azzal harcolj  Laczkó Sándor - A bizalom....  Latinovits Zoltán tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  jó reggelt  Ady Endre - Mindegy átka  Lőrinczi Emese tollából  A tavaszi sugár…  Nevelőszülőkhöz adták,  Áldások a terhekből  Jó éjszakát  Levél öregségemre  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  A felvilágosodás...  Márai Sándor, eredeti nevén  Paul David Tripp Április 10  Ha senki sem  Esti kép  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Facebookon kaptam  Laczkó Sándor - A bizalom....  Csend  Jó éjszakát  Monológ  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Esti kép  Erdei gyöngyvirág  ajándék, mellyel meglepem  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ellenünk vétőknek, időben Péter, mennyek országa, szolga leborult, szolga kiment, evangélium igéi, benne hívőket, három ifjút, tüzes kemencében, egész földön, zsengeáldozatok számára, bűneink bocsánatát, bűntől való, lelki megtisztulásra, engedelmesség útján, megszégyenüljünk, gonoszságunktól, csodatetteiddel, megszabadulásra, megaláztatásban, zsengeáldozatok, szolgatársadon, megparancsolta, nagylelkűséged, megkönyörülnöd, szolgatársával, megnyerhetnénk, megkönyörültem, újjászületésre, felemelkedésre, megtisztulásra, szövetségedet, engedelmesség, segítségünkre, irgalmasságod, megbocsátanom, könyörülettel, megtisztítasz, szégyenülnek, elforduljunk, szolgatársai, kedveltedért, tengerparton, mindegyiktek, tartozásodat, szolgatársa, talentummal, hálaáldozat, fejedelmünk, megkérdezte, szeretettel, bűnbánattal, testvérének, bocsátanunk, lehetőséget, történteket, találkozott, elinduljunk, égőáldozata, megfizetnie, elbeszélték, imádkozott, semmisítsd, szolgáival, kemencében, evangélium, megfizetek, gyermekeit, elengedtem, irgalmadat, tisztelünk, szívünkből, áldozatunk, dicsőséget, vétkünktől, szereteted, bocsánatát, megalázott, fojtogatni, szentedért, szolgádért, ábrahámért, bűneinknél, tartozását, hetvenszer, bocsátotta, tartozott, elengedte, adósságát, prófétánk, igazságos, bűneiktől, leginkább, nyilvánul, bűneinket, lelkünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 2215
  • e Hónap: 14891
  • e Év: 248638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.