Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 5. r.
  2014-02-18 20:27:42, kedd
 
   
  De, most boldog volt, mert Levi betöltötte minden gondolatát. Nagyot dobbant a szíve - akkorát, hogy nyelnie kellett, nehogy kiugorjon a torkán, amikor meglátta élete első- igaz szerelmét a szemközti Jégbüfé előtt.

Annyi mindent szeretett volna Levitől kérdezni! És főleg, annyi mindent szeretett volna mesélni neki a tanműhelyről, Klári néniről, a lányokról, a pesti Belvárosról, miközben elindultak a közeli villamosmegálló felé.

Levi megfogta a kezét. Meleg, erős szorítású keze, aranyszőke haja, kócos szemöldöke, zöldes fényű, bölcsességet sugárzó szeme, határozott ívű "sasorra", lágy vonalú- (és már azt is tudta, hogy milyen finoman puha) középen cakkos, rózsaszín szája, selymes, kamaszosan ritkás, pihés szakálla, sportos teste úgy vonzotta, hogy így kéz- a kézben elsétált volna vele a világ végéig is...
Biztonságban érezte magát, ha vele volt. Másfél évvel volt nála idősebb, de legalább tíz évvel érezte okosabbnak.

Levente közben halkan, de határozottan beszélt arról, hogy:
- ,,A tanárokat meg kell érteni, mert sok helyen (úttörőtáborban) történt "olyasmi" fiúk és lányok között. Meg aztán ők voltak értünk két hétig felelősek."

Milona nem győzött magán csodálkozni, amint válaszolva mondta:
- Most már nem haragszom, csak ott volt nagyon rossz...

Ez a kézfogás olyan békességgel töltötte el, hogy még a harag emlékét is elfelejtette vele. Pedig, nagyon fájt neki, amikor kipellengérezték, amiért a táborban ők ketten mentek a forráshoz vízért és útközben leültek a fűbe beszélgetni. Az más kérdés, hogy valójában egy csók volt a téma, amit már egy hete ígért a fiúnak... Emiatt a csók miatt - ami valójában csak egy puszi volt Jóska szájára... vették külön a lányokat a fiúktól. Vagyis, átköltöztették egy távolabbi tisztásra a fiúkat sátrastól és ezt el is mondták zászlólevonásnál az esti takarodó előtt, hogy: Milona és Levente miatt... Aztán, eszébe jutott a fogadalma és halkan folytatta a megkezdett gondolatot:
- ,,különben is köztünk "olyasmi" nem történhet meg, én érzem és tudom...".
Levi nem szólt semmit. Mintha csalódott lett volna, mert kérdőn nézett a kistermetű, de annál energikusabb lányra.

Megérkeztek Külkertesre a villamossal. Leszállva bekanyarodtak Milonáék utcájába.
Ettől fogva már nem tudta átadni magát a fiúnak... Hiába fogta meg ismét a kezét... Összeugrott minden üreges szerve...
Levente meg csak beszélt... beszélt az ő szerelmükről. Milona meg úgy mondta volna, hogy: ,,Igen, igen. A tiéd leszek és senki másé, de egyenlőre még nem lehet...!"
Már a kapujukon is túlmentek, nehogy meglássák őket azok, akiket Milona a szüleinek ismert... El kellett távolodnia szomorú gyerekkora színhelyétől, hogy Levi szemébe nézve meg tudja neki mondani, hogy: ,,... mindenek ellenére szereti és csakis őt, senki mást!".
Ekkor megálltak a közeli sarkon és egymás szemébe nézve csak álltak. Nézték egymást és boldogok voltak. Milona érezte: nem is kell itt mondania semmit. Minden benne volt ebben az egymásba felejtkezésben, aminek hirtelen vége szakadt, mert észrevette a fiú szemében a változást, amint a háta mögé nézett.
Milona rosszat sejtve megfordult, és ott állt az apja. A következő pillanatban már csattant is arcán a nagy tenyere.
- Majd adok én neked a sarkon fiúzni, mint egy k...va! Indíts hazafelé!
és meglökte a "hazafelé" irányába.

A mai napon ez volt az utolsó csepp a pohárban. Könnyei megeredtek. Szégyellte, hogy Levi előtt így bántak vele. Ennél csak az az érzés volt gyötrőbb, hogy ilyenkor olyan idegennek érezte apját, mintha nem is az egyik szülője, hanem messziről jött ellensége lett volna! Az is nagyon fájt neki, hogy senki nem kérdezte meg tőle, hogy: ,,...milyen volt az első nap a tanműhelyben?".

*

Ezek miatt a pofonok miatt akkor még nem kereste a miért?-eket. Vagyis, fel sem vetődött benne a kérdés: ,,...miért tiltanak a szerelmemtől olyan nagyon?". (Volt ilyen a történelemben és a világirodalomban, pl: Rómeó és Júlia.)
Nem érdekelte a felnőttek gyűlölködése. Neki csak az volt a fontos, hogy Levi szeresse és ő is szerethesse Őt!

Csakhogy, Levente ezt követően nem ment be elé jó hosszú ideig. Milonának ez örökkévalóságnak tűnt. Ez a hosszas- hiábavaló várakozás kezdte csalódottá tenni...
Ezért, amikor Levi végre előkerült és megvárta a tanműhely előtt, már nem érezte azt a remegést, amit azon a nyáron a táborban, amikor először megcsókolta, vagy megfogta a kezét mozi után és hazasétáltak. Igaz, moziba sem nagyon mentek többé, mert nem volt mikor. Milona egész nap a tanműhelyben volt. Levente, pedig már két órakor végzett a gimiben, és attól kezdve úgy osztotta be az idejét, ahogy jónak látta! Ehhez igazodva szerveződött később Leventének minden kapcsolata.
Milona is ehhez szeretett volna igazodni - egyre reménytelenebbül. Az egy egészen másmilyen életforma volt, mint neki a tanműhelyi.
Ettől aztán reményvesztettség lett úrrá rajta... amit a fiú nem akart észrevenni.

Amikor Levente gondolt egyet és mégis bement a tanműhely elé esténként, és kézen fogva felgyalogoltak a Baross utcától a Boráros térig, Milona örökké zavarban volt, mert állandóan hozzá akart bújni. Nagyon vágyott arra, hogy Levi átölelje és megcsókolja. Annyira, hogy nem is tudott figyelni arra, amit mond.
Levi, viszont nagyon távolságtartó lett és ez az érzés gyötörte folyamatosan, mert azt hitte, hogy a fiú nem szereti. Vagyis, szereti, de annyira másképpen, mint ahogy ő szerette. Egy össztáncon aztán rájött, hogy miért ez a különbözőség.
Amint lassúztak, megérezte: bizony, a fiúknak nagyon kényelmetlenül láthatóvá és érezhetővé válik az, ha vágynak a szerelmükkel való szerelemre!

Matriota Milona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: örökkévalóságnak, zászlólevonásnál, világirodalomban, kipellengérezték, reménytelenebbül, villamosmegálló, felgyalogoltak, felejtkezésben, úttörőtáborban, átköltöztették, kényelmetlenül, távolságtartó, bekanyarodtak, történelemben, szerelmükről, hazasétáltak, tanműhelyben, elfelejtette, szerveződött, tanműhelyről, gyűlölködése, szerelmemtől, energikusabb, bölcsességet, színhelyétől, határozottan, biztonságban, szerelmükkel, különbözőség, folyamatosan, belvárosról, összeugrott, megérkeztek, külkertesre, megcsókolta, békességgel, szemközti Jégbüfé, pesti Belvárosról, közeli villamosmegálló, kézben elsétált, világ végéig, kézfogás olyan, harag emlékét, forráshoz vízért, fűbe beszélgetni, csók volt, hete ígért, csók miatt, puszi volt, távolabbi tisztásra, fiúkat sátrastól, esti takarodó, Megérkeztek Külkertesre, Amikor Levente, Matriota Milona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png kislány  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  Egy lelki imádság  A boldog családok mind hasonló...  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes délutánt kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Neked tudnod kell  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy bizonyos határt  Hazára minden embernek szükség...  Png rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  A kételkedés kezelése  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Neked tudnod kell  Png cica  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Sose bánj semmit  Mai harmónia kártyám  Png virág  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Örülök, hogy látlak!  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
szemközti Jégbüfé, pesti Belvárosról, közeli villamosmegálló, kézben elsétált, világ végéig, kézfogás olyan, harag emlékét, forráshoz vízért, fűbe beszélgetni, csók volt, hete ígért, csók miatt, puszi volt, távolabbi tisztásra, fiúkat sátrastól, esti takarodó, megkezdett gondolatot, tiéd leszek, szüleinek ismert&#8230, közeli sarkon, egymásba felejtkezésben, háta mögé, következő pillanatban, nagy tenyere, sarkon fiúzni, utolsó csepp, egyik szülője, pofonok miatt, szerelmemtől olyan, felnőttek gyűlölködése, hosszas- hiábavaló, tanműhely előtt, kezét mozi, tanműhelyben volt, érzés gyötörte, össztáncon aztán, fiúknak nagyon, szerelmükkel való, örökkévalóságnak, zászlólevonásnál, világirodalomban, kipellengérezték, reménytelenebbül, villamosmegálló, felgyalogoltak, felejtkezésben, úttörőtáborban, átköltöztették, kényelmetlenül, távolságtartó, bekanyarodtak, történelemben, szerelmükről, hazasétáltak, tanműhelyben, elfelejtette, szerveződött, tanműhelyről, gyűlölködése, szerelmemtől, energikusabb, bölcsességet, színhelyétől, határozottan, biztonságban, szerelmükkel, különbözőség, folyamatosan, belvárosról, összeugrott, megérkeztek, külkertesre, megcsókolta, békességgel, pillanatban, beszélgetni, villamossal, megcsókolja, csodálkozni, szerethesse, megkezdett, észrevette, gondolatot, szemöldöke, aranyszőke, betöltötte, érezhetővé, észrevenni, szégyellte, kamaszosan, gondolatát, megfordult, okosabbnak, határozott, megeredtek, össztáncon, válaszolva, kistermetű, kapcsolata, leventének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1006
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 11320
  • e Év: 47261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.