Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért nem lehetett megvárni azt a fiút? 8. r.
  2014-02-20 04:58:04, csütörtök
 
   
  Visszatérve a GYANÚTLAN időkre, amikor még ,,Laci bácsi" oly barátságosan mosolyog a szülőinek hitt házuk kertjében azok előtt az orgona bokrok előtt... (lásd a mellékelt képet!) amelyek tövében kell majd töltenie az éjszakát!

Mert, bizony amikor megkezdődött az újabb tanév és ő nem volt hajlandó a továbbtanulásról lemondani, KIZÁRTÁK a HÁZBÓL. Úgy látszik, hogy megelégelték az iskola miatti késői ,,hazajárást"...
Milona mit sem sejtve bemászott a kapun, miután a kulccsal nem tudta kinyitni. Sajnos, a lakásajtó is zárva volt és a kulcsával azt sem tudta kizárni. Ekkor már kezdett félni, mert síri csönd és sötétség ült az egész házon. Rögtön tudta, hogy apa elment éjszakai műszakba dolgozni. Arról, viszont fogalma sem volt, hogy anya és a ,,húga" hova tűntek.
Csöngetett, de hiába. Ekkor, az előkertben összekuporodva meghúzta magát az orgonabokrok tövében. Egy idő után nagyon fázott. Ezért, visszamászott az utcára és elindult. Rótta a köröket a szomszédos utcákon. Nagyon félt, mert abban az időben hamar bevitték az utcán grasszáló lányokat a rendőrségre és eljárást indítottak ellenük, ,,üzletszerű kéjelgésre való felbujtás gyanújával". Erről már a tanműhelyben sokat hallott a lányoktól. Reggelre szörnyen kimerülten állt a villamosmegállóban. Szinte, a földből nőtt ki Hasdó Bence - és, mintha őt várta volna uzsonnával a kezében. Amikor felajánlotta neki az ennivalót, Milona elsírta magát és úgy mesélte el, hogyan járt. Bence csak annyit mondott válaszul:
- Ismerem ezt az állapotot, mert árvagyerek-ként nőttem föl!
Milona ettől fogva megbízott benne.

Hasdó Bencét még az előző év decemberében - Levente szalagavatóján - ismerte meg, amikor lekérte tácolni... A gond csak azzal volt, hogy az a szalagavató bál ,,zártkörű" volt és Levi anyukája - mint az ő kísérője is - aggódva beszélgetett a fiával erről. Egymás kérdezgették arról: hogyan jöhettek mégis be ezek az IDEGENEK?
Milona nem nagyon értette, hogy mi miatt aggódnak annyira.
Lelke mélyén irigyelte Leventétől azt a VÉDETTSÉGET, amiben neki és nappalin továbbtanuló évfolyamtársainak részük volt. És, amit az IPARI TANULÓKNAK NÉLKÜLÖZNIÜK KELLETT.
Bence is ,,csak" egy szakmunkás volt, mint ő... ami miatt, sajátlagos szolidaritást érzett iránta. Ezért sem lehet azon csodálkozni, hogy amikor a legközelebbi iskolanapon megvárta iskola után, nem zavarta el, hanem engedte, hogy ,,hazakísérje".
Sőt, másnap szombaton felbukkant a műhely előtt is, ahol Milona, mint vasaló, teljesítménybérben dolgozott. Csodálkozott azon, honnan tudja a munkahelyének a címét? Anya éppen betegállományban volt... de egyébként sem szeretett Milonával együtt mutatkozni. Soha nem jártak együtt sem munkába menet, sem hazafelé... Ebbe Milona akkor törődött bele, amikor egy alkalommal anya ráförmedt, hogy:
- ,,Mit csimpaszkodsz belém, mint egy kolonc? Hát már soha nem szabadulhatok meg tőled?".

Levi sem jelentkezett már hónapok óta. Milona nem tudta, hogy milyen komoly felvételi követelményeknek kellett éppen megfelelnie a fiúnak.
Ő csak annyit tudott, hogy amikor éjszaka ott sírva reszketett az orgonabokrok tövében,
- nem számíthatott senkire;
- nem fordulhatott senkihez bizalommal!
- Nem volt senki, aki védelmezőn mellé állt volna,
- vagy befogadta volna!!!

Visszatérve a szeptember-végi szombathoz (akkoriban még szombaton is dolgozni kellett) amikor még napközben tombolt a nyár. (Csak az éjszakák voltak már egyre hűvösebbek.)

Milonának hazafelé jól esett Hasdó Bence magabiztos invitálása. ,,Ő legalább tudta, hogy mindig éhes és szomjas volt... nem úgy, mint Levente!" - gondolta magában.

Bement vele egy kerthelyiségbe. Ott, jaffa szörpöt ivott, amiről akkor még azt sem tudta, hogy narancsból készül. Még nem volt tizennyolc éves, és nem ismerte a vendéglátós italkínálatokat. Hasdó, viszont úgy rendelt, mint aki tudja ezt. És azt is, hogy egész műszakot úgy dolgozta végig, hogy nem evett, nem ivott... a csapvízen kívül semmit. Amikor letette a pincér (aki haverja volt Hasdónak) az asztalra a szörppel(?) teli poharat, meg egy kisebb pohárban valami átlátszó italt, Bence viccesen fölfelé mutatott, mondván:
- ,,Ott repül a kismadár!"
Milona ,,vette a lapot", mert azt hitte, hogy fel akarja a srác vidítani és odanézett, ahova mutatott. (Most visszagondolva, lehetséges, hogy ekkor tett bele valamit az italába.) Mert, amikor mohón felhajtotta, érezte, hogy nem esik jól.
Majd, hirtelen olyan rosszul lett, hogy haza akart menni. Megpróbált felállni, de nem tudott és Hasdó felnyalábolva elindult vele kifelé a kerthelyiségből. Egy ismeretlen helyen fekve tért magához a belé hasító fájdalomtól, miközben valami földes-gazos valamibe próbált megkapaszkodni.
Majd újból öntudatlanságba zuhant.
Soha nem tudta meg hogyan, de hazakeveredett.
Csak arra a reggelre, vagy délelőttre emlékszik, amikor arra ébredt, hogy forog vele az ágy, miközben zuhan egy sötét mélységbe. Segítségért akart kiáltani, amikor fénygyűrűkön keresztül, a jól ismert szobájuk ablaka előtt meglátta anyát és lányát, amint egy kisebb ruhafélét nézegetnek és azon kuncognak, hogy:
- ,,Megtörtént a dolog! Ez a Bence legalább tökös gyerek..."

Később, amikor képes volt rá, felkelt és öltözködés közben meglepetten látta, hogy véres a bugyija...

Ettől fogva örökké lehajtott fejjel járt és éjjel-nappal sírt. És, nehogy azt higgye bárki, hogy anya egyszer is megkérdezte volna, hogy mi baja van!
Valami miatt ő - mindig is úgy kezelte Milonát, mint egy alantasabb élőlényt, akinek nem is jár más és ezt tartja igazságosnak! Saját lánya (Milona ,,húga") is ezt a mintát követve, hasonló módon volt ellenséges ,,nővérével", a ,,KAKUKKFIÓKÁVAL".
A háta mögött így beszéltek valakiről...
Csak-hogy Milona nem is sejtette, hogy ilyenkor valójában róla folyt a diskurzus.

Matriota Milona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: továbbtanulásról, követelményeknek, betegállományban, öntudatlanságba, kerthelyiségből, italkínálatokat, hazakeveredett, összekuporodva, megkapaszkodni, kakukkfiókával, szalagavatóján, visszagondolva, kerthelyiségbe, szolidaritást, visszamászott, munkahelyének, szabadulhatok, csimpaszkodsz, felnyalábolva, felajánlotta, decemberében, orgonabokrok, beszélgetett, tanműhelyben, megelégelték, fénygyűrűkön, számíthatott, fordulhatott, csodálkozott, legközelebbi, továbbtanuló, igazságosnak, nélkülözniük, kérdezgették, jelentkezett, barátságosan, szülőinek hitt, orgona bokrok, mellékelt képet, újabb tanév, továbbtanulásról lemondani, iskola miatti, egész házon, előkertben összekuporodva, orgonabokrok tövében, szomszédos utcákon, időben hamar, utcán grasszáló, tanműhelyben sokat, földből nőtt, gond csak, fiával erről, Hasdó Bence, Hasdó Bencét, IPARI TANULÓKNAK NÉLKÜLÖZNIÜK KELLETT, Ebbe Milona, Csak-hogy Milona, Matriota Milona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Esti kép  A nemzet csak akkor...  Szép Álmokat  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Sajnos ezt elBalogozták  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Csörög a telefonom  Az ünnepről  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Kezdet  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Síró nő  Könnyáztatta asszonysorsok  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Ma  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A halolaj és a hal még a migré...  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Facebookon kaptam  Ibolya  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Sajnos ezt elBalogozták  Heltai Jenő: Szabadság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Törött csészék  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Keresd azt a valakit,...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Alvó cica  mindent a népért...  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Intelem  Az élet  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Akinek vaj van a fején...  Ibolya  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Csörög a telefonom  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Esti kép  A magukat nyílt és őszinte emb...  Intelem  Talpra vándor  Jó éjszakát  Szép estét  Mi a különbség  A tékozló és Isten gondviselés...  Őri István - Dal az életről  A halolaj és a hal még a migré...  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Üdvözöllek az oldalamon 
Bejegyzés Címkék
szülőinek hitt, orgona bokrok, mellékelt képet, újabb tanév, továbbtanulásról lemondani, iskola miatti, egész házon, előkertben összekuporodva, orgonabokrok tövében, szomszédos utcákon, időben hamar, utcán grasszáló, tanműhelyben sokat, földből nőtt, gond csak, fiával erről, szakmunkás volt, legközelebbi iskolanapon, műhely előtt, alkalommal anya, szeptember-végi szombathoz, éjszakák voltak, vendéglátós italkínálatokat, csapvízen kívül, kisebb pohárban, srác vidítani, ismeretlen helyen, belé hasító, sötét mélységbe, kisebb ruhafélét, alantasabb élőlényt, mintát követve, háta mögött, továbbtanulásról, követelményeknek, betegállományban, öntudatlanságba, kerthelyiségből, italkínálatokat, hazakeveredett, összekuporodva, megkapaszkodni, kakukkfiókával, szalagavatóján, visszagondolva, kerthelyiségbe, szolidaritást, visszamászott, munkahelyének, szabadulhatok, csimpaszkodsz, felnyalábolva, felajánlotta, decemberében, orgonabokrok, beszélgetett, tanműhelyben, megelégelték, fénygyűrűkön, számíthatott, fordulhatott, csodálkozott, legközelebbi, továbbtanuló, igazságosnak, nélkülözniük, kérdezgették, jelentkezett, barátságosan, megkezdődött, szalagavató, csodálkozni, védettséget, vendéglátós, visszatérve, meglepetten, rendőrségre, hazakísérje, megfelelnie, fájdalomtól, iskolanapon, segítségért, felhajtotta, megkérdezte, gyanújával, kéjelgésre, kimerülten, üzletszerű, előkertben, uzsonnával, hűvösebbek, csöngetett, megtörtént, délelőttre, alkalommal, mutatkozni, leventétől, öltözködés, reszketett, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 3641
  • e Év: 35371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.