Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 1. rész
  2016-03-06 10:24:51, vasárnap
 
  Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 1. rész
|
Doki 2016. március 6., vasárnap 05:41

Írta: Virág Elvtárs

Az ideológiai alapon világnézeti, vagy vallási alapon szerveződő és kiépülő társadalmi modelleka vallási és világnézeti különbségek miatt megosztják a társadalmat. A kormányzó pozicióba kerülőirányzat, párt, a megszerzett politikai hatalmat a képviselt társadalmi csoport érdekeinek érvényesítésére használja fel. Koaliciós partnerek révén, valamint jól megválasztott választási Rendszerváltás újratöltvepropagandával, demagógiával és hitegetéssel tőlük független szavazói tömegeket csábítanak maguk mögé, azonban a csatlakozó csoportok érdekeinek képviseletét, csak a választások közeli időszakban szavakban vállalják fel. A ciklus ideje alatt azonban csak közvetlenül az irányzathoz kapcsolódó szűkebb csoport érdekeinek megvalósítására törekednek. A választások előtt látszólagos kedvezményekkel, növelik a szavazó bázisukat. Összegezve az ideológiai alapon egy, vagy többpártrendszer formájában működő demokráciák, a vezető párthoz közeli csoport anyagi előnyének biztosítását valósítja meg. A népesség egészének érdekei háttérbe szorulnak.

Demokrácia leplébe csomagolva az egyenlőség jelszava alatt például, az egykulcsos adó rendszer, a gazdagok gazdagodását és a középrétegek és a szegények elszegényedését valósítja meg.

Még a XIX. század kapitalizmusának arányos közteher viselési elvét is sutba dobták.

Ma Magyar országon a rendszerváltástól a kapitalizmus kiépítése zajlik, de nálunk nem a nyugat-európai országokra jellemző szociális piacgazdaság valósul meg, hanem a korai angliai kapitalizmus bekerítések időszakára jellemző vadkapitalizmusa dúl. ,,Mindegy, hogy honnan származik a tőke, rablásból, gyilkosságból,"- csalásból, antallvagy olajszőkítésből, csak működő tőkévé válljon,- mondta egyik miniszterünk. A tűzközeliek, sógor-koma pártbarát széthordta a 40 év alatt kiépült állami vagyont, ehhez a politika 2000 milliárd forint összegű ,,E" hitellel asszisztált. A munkahelyteremtő hitelt haverok kapták, akik nem létesítettek munkahelyeket, sőt utcára szórták a dolgozó tömegeket, ezzel megszegték az ,,E" hitel feltételeit, de senkinek nem kellett visszafizetni ezt az irdatlan összeget. A rendszerváltáskori vállalti menedzsment tagjai szándékosan veszteségbe taszították a saját cégeiket, és leértékelt áron:

vagy ,,E" hitellel megvették saját maguk,
vagy kivitték 3.000.000 Ft törzstőkéjű Kft-kbe a milliárdos vállalti vagyonokat, amit becsődöltettek, és így szinte ingyen kerülhetett saját tulajdonba.
vagy kenőpénzért átjátszották külföldi rablótőkéseknek, akik eladták az eszközöket, megszüntették a termelő iparágakat, azaz a külföldi cégek hazai konkurenseit.

2x 4 év alatt megszűnt a vegyipar, hiradástechnikai ipar, textil és papíripar, autóbusz és motorkerékpár gyártás, szétverték az európai élvonalhoz tartozó mezőgazdaságot, állami gazdaságokat és TSZ-eket. Örülhettek a francia, holland, dán és német parasztok, megszűnt a magyar versenytárs, és kinyílt a kelet-európai piac számukra.

Hab a tortán az az Antal kormányra jellemző filozófia, mi ideológiai alapon nem szállítunk az orosz piacra, átengedtük a teljes orosz piaci részarányunkat, elvesztve az export piacainkat.

Kapolyi László és cégtársai ,, Energia racionalizálásra" hivatkozva felszámolták a hazai bányaipart, szén, urán és ércbányákat is, mert hogy olcsóbb a lengyel szén, ez igaz is volt a hazai bányák bezárását követő másnapig.
A hazai termelés szinte nullára esett vissza, mindent nyugati cégek szállítottak a magyar piacra.
Extra szolgáltatásként kontrol nélkül beengedték a multinacionális kereskedelmi láncokat, és bankokat, biztosítókat, azaz eladták a hazai belső piacot, hazai vásárló erőt.
Csodálkozunk azon, hogy eladósodott az ország, mindenki külföldi terméket vásárolt, amit devizáért kellett behozni, úgy hogy az export minimálisra csökkent. Az átkosra jellemző kivitel és behozatali egyensúlyra törekvés megszűnt, kikerült a kormányzati politika feladatai közül.
Lelkesen örültünk annak, hogy konvertibilis lett a forint, bármennyi valutát lehetett vásárolni, de nem számoltak a következményekkel, felemelt kézzel tűrte, sőt asszisztált a pénzügyi kormányzat, hogy a nyugati bankszivattyú kiszívja a nemzet által megtermelt nemzeti jövedelmet.

( Német Miklósék 24 milliárd USA dollár államadóssággal adták át a konyeckormányzást, amiből felépült egy kevés autópálya, 3 millió panel lakás, KOMLÓ, Dunaujváros, Kazincbarcika, Tisza Újváros, Uránváros, - Kertváros, Nevelési Központ, európai szintű oktatási és egészségügyi rendszer, európai szintű mezőgazdaság, stb.)

Most az államadósság 28.000 ezer milliárd Euró, és ebből nem épült semmi, az ország javára. Persze ofsort cégeken kikerült néhány új gazdag számlájára horribilis összeg. Mexico-i olajcéggel rendelkező hazánkfia, sem munkával kereste meg hozzá a tőkét. Kapolyi hálából az energia racionalizálási programért saját maga gazdálkodott az orosz államadóssággal.

Nagyon megszolgálták a rendszerváltás után működő pártok a nyugati párttársaiktól kapott hatalomba jutást elősegítő pénzügyi támogatást.

A rendszerváltástól tevékenykedő politikai elitre, diplomáciai és szakmai analfabétizmus volt a jellemző. Történelemtanár kormányfőnk újra felfedezte, és elkezdte kiépíteni a dzsentri magyar

Magyarországot. Zsinóros dolmány. Díszmagyar, sógor-koma érvényesülési rendszer, kéz kezet mos közélet, magyarkodás, nacionalizmus, és az egyre kiterjedő kispolgári magatartás, arrogancia.

Torgyán papa ,,kárpótlási jegy"játéka újabb ezer milliárdnyi adóssággal terhelte a jövő nemzedéket.

Persze az ügyvéd urak kárpótlási jegyen és egyes politikusok rokonai e hitellel intenzív földvásárlásba kezdtek, hogy majd jó pénzért eladják a külföldieknek. Ezek a földek azóta is csak parlagfüvet teremnek.

Ma Zala, Vas Győr-sopron és Somogy megye, és az Ormánság földterületeinek jelentős hányada az előbbi példát másoló ügyeskedők által előkészített zsebszerződésekkel külföldiek tulajdonába van.

A ,, nagy vezér" azt igérte felszámolják a zsebszerződéseket és visszaveszik ezeket a földeket, de ez csak egy volt a demagóg igéretei közül, pl. hogy a privatizációt felülvizsgálja. Nyilván nem érdeke, mert, ha piszkálódna, akkor kiderülne, hogy az Orbán ,,bányaművek" szintén nem lottó nyereményből épült fel.

(Következik: a politikai elit ellopta a rendszerváltást a társadalomtól)


http://patacsipilvax.hu/?p=56220
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkahelyteremtő, többpártrendszer, szolgáltatásként, racionalizálásra, vadkapitalizmusa, kapitalizmusának, földterületeinek, hiradástechnikai, elszegényedését, multinacionális, rablótőkéseknek, érvényesítésére, államadóssággal, racionalizálási, rendszerváltást, megvalósítására, történelemtanár, olajszőkítésből, kedvezményekkel, rendszerváltás, párttársaiktól, kerülőirányzat, becsődöltettek, magyarországot, analfabétizmus, földvásárlásba, felülvizsgálja, részarányunkat, mezőgazdaságot, társadalomtól, visszafizetni, kazincbarcika, megválasztott, patacsipilvax, bankszivattyú, külföldieknek, rendszerváltástól eltelt, ideológiai alapon, kormányzó pozicióba, megszerzett politikai, képviselt társadalmi, csatlakozó csoportok, választások közeli, ciklus ideje, irányzathoz kapcsolódó, választások előtt, szavazó bázisukat, vezető párthoz, népesség egészének, egyenlőség jelszava, gazdagok gazdagodását, szegények elszegényedését, Virág Elvtárs, Kapolyi László, Német Miklósék, Tisza Újváros, Nevelési Központ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kutya  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cicák  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png virág  Mi lenne ha  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Png lepke  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Fehér virág  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Gonosz démon-álarc  Szép napot kívánok  Png virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy maradéktalanul uralt világ  Png lepke  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png virág  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 21  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alázat  Németh László tollából  Png kutya  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Még csak most kezdődik a nap  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Csak a fogyatkozás látható  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendszerváltástól eltelt, ideológiai alapon, kormányzó pozicióba, megszerzett politikai, képviselt társadalmi, csatlakozó csoportok, választások közeli, ciklus ideje, irányzathoz kapcsolódó, választások előtt, szavazó bázisukat, vezető párthoz, népesség egészének, egyenlőség jelszava, gazdagok gazdagodását, szegények elszegényedését, kapitalizmus kiépítése, nyugat-európai országokra, korai angliai, politika 2000, munkahelyteremtő hitelt, dolgozó tömegeket, irdatlan összeget, saját cégeiket, milliárdos vállalti, termelő iparágakat, külföldi cégek, európai élvonalhoz, magyar versenytárs, kelet-európai piac, orosz piacra, teljes orosz, export piacainkat, hazai bányaipart, lengyel szén, hazai bányák, hazai termelés, magyar piacra, multinacionális kereskedelmi, hazai belső, export minimálisra, átkosra jellemző, kormányzati politika, pénzügyi kormányzat, nyugati bankszivattyú, nemzet által, kevés autópálya, ország javára, energia racionalizálási, orosz államadóssággal, rendszerváltás után, nyugati párttársaiktól, rendszerváltástól tevékenykedő, dzsentri magyar, egyre kiterjedő, jövő nemzedéket, ügyvéd urak, földek azóta, előbbi példát, demagóg igéretei, privatizációt felülvizsgálja, politikai elit, munkahelyteremtő, többpártrendszer, szolgáltatásként, racionalizálásra, vadkapitalizmusa, kapitalizmusának, földterületeinek, hiradástechnikai, elszegényedését, multinacionális, rablótőkéseknek, érvényesítésére, államadóssággal, racionalizálási, rendszerváltást, megvalósítására, történelemtanár, olajszőkítésből, kedvezményekkel, rendszerváltás, párttársaiktól, kerülőirányzat, becsődöltettek, magyarországot, analfabétizmus, földvásárlásba, felülvizsgálja, részarányunkat, mezőgazdaságot, társadalomtól, visszafizetni, kazincbarcika, megválasztott, patacsipilvax, bankszivattyú, külföldieknek, motorkerékpár, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.