Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hamuvá vált a szívünk ....
  2019-04-17 17:57:00, szerda
 
  Egy ilyen teljesen szekularizált és a kereszténységtől elfordult országban, mint a miénk, hirtelen mindenkinek összeszorult a szíve egy lángokban álló templom láttán" - írta a La Croix vezércikkírója.
Hamuvá vált a szívünk - A világsajtó reakciói a Notre-Dame-i tűzvész után
2019. április 17., szerda | 15:34
,,Semmilyen politikai tét sem állhatott ellen a lelkeket elárasztó megdöbbenésnek" - írta a La Croix francia katolikus napilap.
...... ......


A lángoló párizsi Notre-Dame székesegyház látható a keddi napilapok címlapján mind Franciaországban, mind külföldön - áll a Le Monde című francia napilap online változatában a tragédia másnapján, kedden közölt összeállításban.
A La Croix című katolikus napilap Hamuvá vált a szívünk címmel számolt be a gótikus katedrálisban pusztító tűzvészről, amely a restauráláshoz a tetőzeten felállított állványzatnál ütött ki. A tetőszerkezet és a huszártorony (a fő- és a kereszthajó metszéspontján emelt díszes toronysisak - a szerk.) a lángokban megsemmisült, de az épület szerkezetét és a két harangtornyot sikerült megmenteni.
,,Nem volt magától értetődő, hogy a köztársasági elnök a Notre-Dame-ban kitört tűz miatt lemondja a nagy várakozás övezte beszédét. Mégis, amikor bejelentették Emmanuel Macron döntését, evidenciának tűnt. Semmilyen politikai tét sem állhatott ellen a lelkeket elárasztó megdöbbenésnek. Egy ilyen teljesen szekularizált és a kereszténységtől elfordult országban, mint a miénk, hirtelen mindenkinek összeszorult a szíve egy lángokban álló templom láttán" - fogalmazott a La Croix vezércikkírója Ez a MI Asszonyunk című írásában, emlékeztetve arra, hogy a párizsi ,,Miasszonyunk"-székesegyház rendkívüli helyet foglal el a francia, az európai és a nemzetközi kollektív emlékezetben.
A Libération című baloldali napilap Notre Drame (A mi tragédiánk) címmel közölt képet a leomló huszártoronyról.
A jobboldali Le Figaro A szomorúság Notre-Dame-ja című vezércikkében emlékeztetett: hívők és nem hívők szívét egyaránt elszorította hétfőn a rémület. ,,A Notre-Dame elválaszthatatlan Franciaország történelmétől." ,,A kollektív emlékezet megőrizte a nemzet nagy pillanatait, amelyeknek a helyszíne volt: a királyi esküvőket, nagy beszédeket, Napóleon császár megkoronázását, az 1945-ös győzelem alkalmából tartott Te Deumot."
,,Elég látni mindennap az oda siető turistákat és a hívőket, akik pénteken Krisztus töviskoszorúja előtt tisztelegnek, amellyel Szent Lajos ajándékozta meg a franciákat. Az épület lábánál megcsodáljuk a kőfaragók és építőmesterek zsenialitását, bent az égi fény előképének tűnő csodálatos üvegablakok előtt imádkozunk" - írta a lap a veszteségről beszámolva.
A Les Échos című gazdasági napilap Párizs tragédiája című írásában egyebek között arról számolt be, hogy az EDF francia áramszolgáltató jelentette be elsőként, hogy hozzájárul a helyreállítási munkálatokhoz. A cég az igazgatótanács, a vezetők és a szakszervezetek közreműködésével dolgozza ki a finanszírozás tervét.
A Le Parisien című párizsi napilap Könnyező Miasszonyunk című írásában számol be a tragédiáról, a párizsiak és a nemzetközi közvélemény megindultságáról és a közel évezredes műemlék történetéről.
A külföldi orgánumok közül valamennyi jelentős brit napilap első oldalon számolt be a tragédiáról. A The Guardian és a The Times című angol napilap Pokol pusztít a Notre-Dame-ban, illetve Harc a Notre-Dame megmentéséért című írásában számolt be a tűzvészről. A Daily Mail Kilenc évszázadnyi történelem veszett oda a gonosz pokolban címmel mutatta be a lángokban álló tetőzetről készült képet, a The Sun című bulvárlap pedig Notre Doom (Végzetünk) címmel közölt közeli felvételt a leomló huszártoronyról.

Forrás: MTI; La Croix
Fotó: EgliseCatholique.fr
Magyar Kurír

*
- Notre-Dame - Folyamatosan érkeznek a felajánlások a tűzvész után.
...... ......


2019. április 17., szerda | 12:38
,,Egy ilyen teljesen szekularizált és a kereszténységtől elfordult országban, mint a miénk, hirtelen mindenkinek összeszorult a szíve egy lángokban álló templom láttán" - írta a La Croix vezércikkírója. Németország és Lengyelország mellett hazánk is felajánlja segítségét a Notre-Dame újjápítésében.
A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. Kormányok, vállalatok és magánszemélyek sora tett már eddig is bőkezű felajánlást az újjáépítés támogatására.

- Magyarország a lehetőségeihez mérten mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket, ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is hajlandó részt venni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten újságíróknak.
Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter közölte, az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a hétfő este leégett párizsi katedrális megmentéséhez.
A miniszter szolidaritását fejezte ki Franciaországgal és a francia katolikus közösséggel, a tűzvészt pedig minden európai ember közös tragédiájának nevezte.
Magyarország - mint fogalmazott - nem tesz különbséget a világ keresztényei között, támogatja őket üldöztetés vagy természeti csapás esetén egyaránt, miként nemrég a templomokat romba döntő mexikói földrengés után is fölajánlotta a segítségét.

Bővebben Link

*
- Ferenc pápa Twitter-üzenete április 16-án
Ma az imádságban egyesülünk Franciaország népével, várva, hogy a borzalmas kár miatt érzett szomorúság az újjáépítéssel reménnyé változzon. Szűz Mária, Miasszonyunk, könyörögj érettünk
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: kereszténységtől, megindultságáról, franciaországgal, eglisecatholique, közreműködésével, franciaországban, külügyminiszter, szakszervezetek, összeállításban, áramszolgáltató, huszártoronyról, segítségnyújtás, székesegyházban, lehetőségeihez, metszéspontján, magánszemélyek, igazgatótanács, vezércikkírója, újjáépítésében, helyreállítási, megdöbbenésnek, töviskoszorúja, megkoronázását, restauráláshoz, szolidaritását, lengyelország, szekularizált, újjápítésében, bejelentették, tetőszerkezet, harangtornyot, megmentéséért, történelmétől, állványzatnál, emlékeztetett, katedrálisban, ilyen teljesen, kereszténységtől elfordult, lángokban álló, szívünk –, világsajtó reakciói, lelkeket elárasztó, lángoló párizsi, keddi napilapok, tragédia másnapján, szívünk címmel, gótikus katedrálisban, tetőzeten felállított, kereszthajó metszéspontján, lángokban megsemmisült, épület szerkezetét, köztársasági elnök, Emmanuel Macron, Notre Drame, Figaro, Szent Lajos, Könnyező Miasszonyunk, Daily Mail Kilenc, Notre Doom, Magyar Kurír, Szijjártó Péter, Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jánosházy György: Fogd a kezem  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  IGEN így  Különleges  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bornyi Veronika haiku verse  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy barátság története  különleges  Alvó cica  A pitypang legendája  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Eduardo Sacheri gondolata  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó kislány  39 ígéret  Mindent de mindent visszakap  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  IGEN így  képre írva  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  Magamnak  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  A pitypang legendája  Eduardo Sacheri gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy barátság története  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Töröld le  Különleges  Jó nap volt  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Facebookon kaptam  Csend  képre írva  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Otthon  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Különleges  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Erdei gyöngyvirág  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Emlékezz  Szabó T. Anna - Pitypang  Pitypang szökőkút  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Magamnak  A hagyma antibakteriális hatás...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jó éjszakát  Márai Sándor tollából  Walter Chrysler mondta 
Bejegyzés Címkék
ilyen teljesen, kereszténységtől elfordult, lángokban álló, szívünk &#8211, világsajtó reakciói, lelkeket elárasztó, lángoló párizsi, keddi napilapok, tragédia másnapján, szívünk címmel, gótikus katedrálisban, tetőzeten felállított, kereszthajó metszéspontján, lángokban megsemmisült, épület szerkezetét, köztársasági elnök, nagy várakozás, párizsi &#8222, nemzetközi kollektív, leomló huszártoronyról, szomorúság Notre-Dame-ja, kollektív emlékezet, nemzet nagy, helyszíne volt, királyi esküvőket, 1945-ös győzelem, épület lábánál, veszteségről beszámolva, helyreállítási munkálatokhoz, szakszervezetek közreműködésével, finanszírozás tervét, nemzetközi közvélemény, közel évezredes, külföldi orgánumok, gonosz pokolban, tűzvész után, gótikus székesegyházban, francia főváros, világhírű épület, felújítás alatt, teljes tetőszerkezet, újjáépítés támogatására, lehetőségeihez mérten, bajba jutott, anyagi segítségnyújtás, kormány koordinációs, hétfő este, miniszter szolidaritását, francia katolikus, tűzvészt pedig, világ keresztényei, templomokat romba, imádságban egyesülünk, újjáépítéssel reménnyé, kereszténységtől, megindultságáról, franciaországgal, eglisecatholique, közreműködésével, franciaországban, külügyminiszter, szakszervezetek, összeállításban, áramszolgáltató, huszártoronyról, segítségnyújtás, székesegyházban, lehetőségeihez, metszéspontján, magánszemélyek, igazgatótanács, vezércikkírója, újjáépítésében, helyreállítási, megdöbbenésnek, töviskoszorúja, megkoronázását, restauráláshoz, szolidaritását, lengyelország, szekularizált, újjápítésében, bejelentették, tetőszerkezet, harangtornyot, megmentéséért, történelmétől, állványzatnál, emlékeztetett, katedrálisban, zsenialitását, franciaország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3859
  • e Hét: 10549
  • e Hónap: 23225
  • e Év: 256972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.