Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyászba borult Srí Lankán a húsvétvasárnap
  2019-04-21 20:27:50, vasárnap
 
  Gyászba borult Srí Lankán a húsvétvasárnap. Délután négy órai adatok szerint már több mint 200 halálos áldozata van a támadásoknak.
Három katolikus templomban robbant pokolgép húsvétvasárnap Srí Lankán
2019. április 21., vasárnap | 10:40
Április 21-én nyolc bomba robbant Srí Lankán katolikus templomokban és különböző szállodákban. A támadásoknak több mint 200 áldozata és több mint 450 sebesültje van.
....


Gyászba borult Srí Lanka húsvét vasárnapján, amikor egy összehangolt merényletsorozatban három katolikus templomban és három szállodában robbant pokolgép.
Az áldozatok száma meghaladja a 150-et, közülük legalább 35-en külföldiek.
A fővárosban, Colombóban, ahol három szállodát és egy templomot ért támadás, legalább 45-en haltak meg. 67-en a fővárostól északra található Negombóban haltak meg, ahol a templomban robbant pokolgép, az ország keleti részén található Batticaloában pedig legalább 25-en vesztették életüket a templomot ért merényletben.
Albert Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboros, colombói érsek kifejezte fájdalmát a merénylet miatt és felhívást tett közzé véradásra azokban a kórházakban, ahol a sebesülteket ápolják.
- Srí Lanka 21 milliós ország, lakosainak többsége buddhista (70 százalék), ezt követik a hinduk (12 százalék), a muszlimok (10 százalék) és a keresztények, akik az ország lakosságának 7,4 százalékát teszik ki.
2018 végén a National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka elnevezésű keresztény szervezet jelentette, hogy megnőtt a keresztény közösségek ellen elkövetett merényletek száma: 2018 januártól szeptemberig 67 merényletről számoltak be.

Forrás: Avvenire
Fotó: Famiglia Cristiana
Magyar Kurír
*
- 24.hu oldalon
Vérfürdő Srí Lankán: nyolc merénylet, 200-nál is több halott.
Pár órával az után, hogy egyidőben hat helyszínen (három szállodában és három templomban) robbantás volt Srí Lankán, újabb két merényletet követtek el eddig ismeretlenek.
Legalább másfél százan meghaltak Srí Lankán, miután szállodákban és templomokban robbantottak
A húsvétvasárnapi mise idején történt a merényletsorozat.
A főváros egyik peremkerületében, Dehivelában, egy szállodában történt a hetedik robbantás, és ebben legkevesebb két ember meghalt. A CNN-nek az egyik szemtanú azt mondta, hogy amint a robbanás hangjára kinézett az ablakon, két helikoptert látott elrepülni.
Aztán pár percre rá szintén a fővárosban, de már másik peremkerületben egy nyolcadik robbanás is bekövetkezett, itt három rendőr halt meg.
A rendőrség legfrissebb adatai szerint a merényletsorozatban 207-en haltak meg, 450-en megsérültek. Azért is magas az áldozatok száma, mert húsvétvasárnap a mise miatt sokan tartózkodtak a templomokban. A célba vett szállodákban pedig sok a külföldi vendég.
A rendőrség azt is bejelentette, hogy nyolc személyt letartóztattak a merényletsorozattal kapcsolatban, azt egyelőre nem tudták megmondani, ki a felelős a robbantások elkövetéséért.
Merényletsorozat Srí Lankán: egyelőre senki sem vállalta a felelősséget
Nyolc embert őrizetbe vett a helyi rendőrség,
A halálos áldozatok közül nagyjából 30 külföldi állampolgárságú. Az illetékes minisztérium jelentése szerint egyelőre annyi biztos, hogy a külföldi áldozatok között két török és egy holland állampolgárságú van, valamint az Egyesült Államokból, Portugáliából, az Egyesült Királyságból és Kínából származó áldozatot is azonosítottak már.
- A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy magyar állampolgár lenne a halottak között.
A Srí Lanka keleti részén található Batticolában egy templomot ért támadás. A BBC jelentése szerint a helyi kórházban 40 sérültet kezelnek, 25 emberen már nem tudtak segíteni. A halottak között öt gyerek is van.
Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal, és felfüggesztette a közösségi média működését, írja az MTI.
A kijárási tilalom egyelőre 12 órán át (helyi idő szerint délután 6 órától másnap reggel 6 óráig) tart.
...... .......


Gyáva, aljas, kegyetlen támadás
Hagyományos húsvétvasárnapi beszédében Ferenc pápa azt mondta: “együttérez ennek a kegyetlen erőszaknak az áldozataival, akiknek húsvétkor fájdalmat kell elszenvedniük és gyászolniuk kell".
- Donald Trump amerikai elnök rettenetes terrorcselekménynek minősítette a történteket, és értésre adta, hogy az Egyesült Államok kész segíteni Srí Lankának abban, hogy kezelni tudja a helyzetet. Theresa May brit miniszterelnök Twitter-üzenetében rémisztőnek nevezte a támadásokat, és hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell fognia, és el kell érnie, hogy mindenki félelem nélkül gyakorolhassa hitét.
- Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az áldozatokat és a hozzátartozókat együttérzéséről biztosítva azt is jelezte, hogy az Európai Bizottság kész segítséget nyújtani a merényleteket követően szükségessé vált intézkedésekhez és munkálatokhoz.
- Frank-Walter Steinmeier német államfő gyáva terrortámadásoknak nevezte a merényleteket. Angela Merkel kancellár szóvivője útján azt emelte ki: a terrorizmus, a vallási alapú gyűlölet és intolerancia soha nem győzedelmeskedhet. Emmanuel Macron francia elnök is a hívők elleni “aljas merényletről" írt Twitter-üzenetében. Sebastian Kurz osztrák kancellár körmönfont terrortámadásnak minősítette a robbantásokat, elítélte azokat, és aggodalmát fejezte ki miattuk.
-Vlagyimir Putyin orosz elnök a Srí Lanka-i államfőnek küldött táviratában cinikus és kegyetlen cselekedetnek nevezte a merényleteket. Leszögezte, hogy Moszkva megbízható partnere marad Colombónak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. (MTI)
*
- Szijjártó Péter hangsúlyozta: mélységesen elítélik ezt a támadást, amely ismét bebizonyította, hogy a terrorszervezetek támadásainak kiemelt célpontjává váltak a hívők közösségei, ezen belül is elsősorban a keresztények. A terroristák ezúttal misék alatt támadtak a hívekre, ami rendkívül gátlástalan cselekedet - fűzte hozzá,
és együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait. Elmondta, hogy a merényletben esetleg érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, amelynek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható. A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.
Merényletsorozat Srí Lankán: egyelőre senki sem vállalta a felelősséget
Nyolc embert őrizetbe vett a helyi rendőrség,
A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.
Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomban, négy pedig szállodában. A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak. A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: merényletsorozat, peremkerületében, terrortámadásnak, húsvétvasárnapi, állampolgárságú, regisztráljanak, felfüggesztette, intézkedésekhez, együttérzéséről, hozzátartozókat, peremkerületben, húsvétvasárnap, bebizonyította, letartóztattak, telefonvonalat, állampolgárról, miniszterelnök, batticaloában, portugáliából, bekövetkezett, elszenvedniük, állampolgárok, gyakorolhassa, merényleteket, azonosítottak, családtagjait, munkálatokhoz, robbantásokat, cselekedetnek, elkövetéséért, szállodákban, merényletben, királyságból, vészhelyzeti, templomokban, támadásoknak, támadásoknak több, áldozatok száma, fővárostól északra, templomban robbant, ország keleti, merénylet miatt, sebesülteket ápolják, ország lakosságának, keresztény közösségek, húsvétvasárnapi mise, főváros egyik, szállodában történt, hetedik robbantás, egyik szemtanú, robbanás hangjára, nyolcadik robbanás, Albert Malcolm Ranjith Patabendige Don, National Christian Evangelical Alliance, Famiglia Cristiana, Magyar Kurír, Vérfürdő Srí Lankán, Merényletsorozat Srí Lankán, Egyesült Államokból, Egyesült Királyságból, Donald Trump, Egyesült Államok, Theresa May, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Frank-Walter Steinmeier, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Sebastian Kurz, Szijjártó Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Akarat  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Sokan azt tartják  Szívem  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Popper Péter szavai  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Erdőn  Szép álmokat!  Gonosz démon-álarc  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Bertolt Brecht -től idézet  Örülök, hogy látlak!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Bounty krémes  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A boldog családok mind hasonló...  Reggel van  képre írva  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Fekete-erdő desszert  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyon különös  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
támadásoknak több, áldozatok száma, fővárostól északra, templomban robbant, ország keleti, merénylet miatt, sebesülteket ápolják, ország lakosságának, keresztény közösségek, húsvétvasárnapi mise, főváros egyik, szállodában történt, hetedik robbantás, egyik szemtanú, robbanás hangjára, nyolcadik robbanás, rendőrség legfrissebb, mise miatt, célba vett, külföldi vendég, robbantások elkövetéséért, helyi rendőrség, halálos áldozatok, illetékes minisztérium, külföldi áldozatok, holland állampolgárságú, halottak között, helyi kórházban, ország kormánya, közösségi média, kijárási tilalom, kegyetlen erőszaknak, nemzetközi közösségnek, hozzátartozókat együttérzéséről, merényleteket követően, vallási alapú, hívők elleni, nemzetközi terrorizmus, terrorszervezetek támadásainak, hívők közösségei, terroristák ezúttal, áldozatok családtagjait, merényletben esetleg, konzuli szolgálat, magyar hatóságok, térségbe utazóktól, konzulátusi szolgálat, tartózkodási helyüket, magyar hatóságoktól, jelenlegi adatok, merényletsorozat, peremkerületében, terrortámadásnak, húsvétvasárnapi, állampolgárságú, regisztráljanak, felfüggesztette, intézkedésekhez, együttérzéséről, hozzátartozókat, peremkerületben, húsvétvasárnap, bebizonyította, letartóztattak, telefonvonalat, állampolgárról, miniszterelnök, batticaloában, portugáliából, bekövetkezett, elszenvedniük, állampolgárok, gyakorolhassa, merényleteket, azonosítottak, családtagjait, munkálatokhoz, robbantásokat, cselekedetnek, elkövetéséért, szállodákban, merényletben, királyságból, vészhelyzeti, templomokban, támadásoknak, tartózkodtak, felelősséget, minisztérium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.