Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kedd húsvét nyolcadában 04.23
  2019-04-23 09:13:04, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjetek meg Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára!
Pünkösd ünnepén Péter apostol így szólt a néphez:
,,Tudja meg az egész választott nép teljes bizonyossággal, hogy Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Messiássá tette!"
Ennek hallatára fájdalom járta át szívüket. Megkérdezték Pétert és a többi apostolt: ,,Mit tegyünk, testvérek?"
Péter így felelt: ,,Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjetek meg Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára! Így megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Az ígéret ugyanis nektek és gyermekeiteknek szól, meg azoknak, akik távol vannak ugyan, de akiket meghívott a mi Urunk, Istenünk."
Számos egyéb szóval is biztatta és buzdította őket: ,,Mentsétek meg magatokat ettől a gonosz nemzedéktől!"
Akik megfogadták szavát, megkeresztelkedtek. Aznap mintegy háromezren csatlakoztak hozzájuk.
Ez az Isten igéje. ApCsel 2,36-4

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A feltámadt Jézus megjelenik Mária Magdolnának.
Húsvétvasárnap reggel Mária Magdolna könnyezve állt Jézus sírjánál. Amint ott sírdogált, betekintett a sziklasírba, és ahol Jézus holtteste feküdt, két, fehér ruhába öltözött angyalt látott. Ott ültek, az egyik a fejnél, a másik a lábnál.
Így szóltak hozzá: ,,Asszony, miért sírsz?" ,,Mert elvitték az én Uramat - felelte -, és nem tudom, hová tették."
.........


Ezzel hátrafordult, és íme, Jézus állt előtte. Nézte, de nem ismerte föl, hogy ő az.
Jézus megkérdezte: ,,Asszony, miért sírsz? Kit keresel?" Mária Magdolna azt hitte, hogy a kertész az, és így válaszolt: ,,Uram, ha te vitted el, mondd meg, hová tetted, hogy magammal vihessem." Jézus erre megszólította: ,,Mária!" Mária felkiáltott: ,,Rabboni!" - vagyis Mester.
,,Ne tartóztass! - felelte Jézus. - Még nem mentem föl az Atyához, Te most menj testvéreimhez, és vigyél hírt nekik! Fölmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez."
Mária Magdolna elsietett. Hírül vitte a tanítványoknak: ,,Láttam az Urat." - És elmondta, amit az Úr üzent.
Ezek az evangélium igéi. Jn 20,11-18

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Erőt vesz rajtam a csüggedés, amikor csalódást okoznak az emberek, terveim kudarcba fulladnak vagy váratlan események forgatják fel életemet. Ilyenkor a legszívesebben elmenekülnék a világból, az emberek elől. Bezárkóznék a magam kis világába, hogy egyedül legyek. De te nem hagysz magamra, hanem mellém állsz, tanítasz és megismerteted önmagadat előttem. Vezess engem vissza az emberi közösségbe, tanítványaid, követőid közé! Vezess engem az Atya közelébe, hogy a vele való kapcsolatomat helyreállítsam!.

Jézus Krisztus feltámadása nem hihetetlen esemény, hanem éppen ellenkezőleg: hihető, azaz csak hittel felfogható esemény. És ezen az egyedülálló eseményen alapul az Egyház és benne minden keresztény ember hite immár kétezer esztendeje és a későbbi korokban élők hitének is ez az alapja. Tanulni szeretnénk azoktól, akik elsőként találkoztak a Feltámadottal. Tanulni szeretnénk azoktól, akik maguk is csak lassan haladtak a hit útján. Tanulni szeretnénk azoktól, akiknek élete újabb fordulatot vett akkor, amikor megtapasztalták, hogy a keresztre feszített Jézus valóban él, feltámadt a halálból.
Tanulni szeretnénk Mária Magdolnától is, aki az Urat keresi húsvét hajnalán. Jószándék vezeti őt, de a bánat okozta könnyei, az Úr elvesztésének fájdalma és a halál megváltoztathatatlannak hitt ténye megakadályozza őt abban, hogy felismerje Mesterét, amikor megjelenik neki. Jézus megszólítja őt, beszélgetni kezd vele, de még mindig elhomályosult a látása, mert csak a múlton mereng és emberi módon gondolkodik. Fordulatot az a pillanat hoz számára, amikor az Úr nevén szólítja őt, ekkor ismeri fel a korábban kertésznek vélt személyben Krisztust.
Meghallom-e, amikor az Úr megszólít, nevemen szólít? Felismerem-e hangját, amikor az evangélium által szól hozzám? Felismerem-e őt embertársaimban? Hiszem-e valóságos jelenlétét az Oltáriszentségben?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyermekeiteknek, megtapasztalták, cselekedeteiből, embertársaimban, megakadályozza, húsvétvasárnap, helyreállítsam, legszívesebben, bizonyossággal, tanítványoknak, megismerteted, testvéreimhez, megszólította, feszítettetek, kapcsolatomat, elhomályosult, feltámadottal, elvesztésének, istenetekhez, ellenkezőleg, elmenekülnék, csatlakoztak, tanítványaid, megkérdezték, hátrafordult, magdolnának, betekintett, megfogadták, bocsánatára, megkapjátok, nemzedéktől, magdolnától, találkoztak, bezárkóznék, egyedülálló, feltámadása, egész választott, többi apostolt, ígéret ugyanis, gonosz nemzedéktől, feltámadt Jézus, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, egyedülálló eseményen, későbbi korokban, keresztre feszített, bánat okozta, múlton mereng, korábban kertésznek, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztus, Megkérdezték Pétert, EVANGÉLIUM Szent János, Mária Magdolnának, Mária Magdolna, Mária Magdolnától, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Nem számIt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Szívem  Png csokor  Rátalálsz  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  Kellemes délutánt kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Egy lelki imádság  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Hiányzik  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Idő  Mi lenne ha  Akarat 
Bejegyzés Címkék
egész választott, többi apostolt, ígéret ugyanis, gonosz nemzedéktől, feltámadt Jézus, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, egyedülálló eseményen, későbbi korokban, keresztre feszített, bánat okozta, múlton mereng, korábban kertésznek, evangélium által, gyermekeiteknek, megtapasztalták, cselekedeteiből, embertársaimban, megakadályozza, húsvétvasárnap, helyreállítsam, legszívesebben, bizonyossággal, tanítványoknak, megismerteted, testvéreimhez, megszólította, feszítettetek, kapcsolatomat, elhomályosult, feltámadottal, elvesztésének, istenetekhez, ellenkezőleg, elmenekülnék, csatlakoztak, tanítványaid, megkérdezték, hátrafordult, magdolnának, betekintett, megfogadták, bocsánatára, megkapjátok, nemzedéktől, magdolnától, találkoztak, bezárkóznék, egyedülálló, feltámadása, megszólítja, beszélgetni, megkérdezte, gondolkodik, sziklasírba, felkiáltott, buzdította, kertésznek, hihetetlen, háromezren, istenemhez, felismerem, személyben, tartóztass, szentlélek, megjelenik, szeretnénk, fordulatot, bűnbánatot, esztendeje, választott, szentlecke, evangélium, atyátokhoz, jelenlétét, keresztény, felismerje, közösségbe, felfogható, feltámadt, meghallom, tartsatok, könyvéből, sírdogált, keresztre, feszített, könnyezve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.