Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megszólalt a 27 év után felébredt nő orvosa
  2019-04-25 15:07:45, csütörtök
 
  Az alábbi történet - Isten gyógyító erejének csodája volt,No meg a gondos orvosi, nővéri munkáé. - Véleményem szerint.

- Egyetlen beteg sem ébred fel egyszerűen kómából 27 év után - közölte a Spiegel Online hírportállal Friedemann Müller, a németországi Bad Aiblingben lévő klinika orvosa. Az elmúlt évben ő kezelte azt a nőt, aki 27 évig volt éber kómában.
A német kezelőorvos szerint az eset ritka, de nem egyedülálló.
Munira Abdulla történetét az abu-dzabi The National napilap adta közre hétfőn. A nő 32 évesen, 1991-ben autóbalesetet szenvedett, amikor négyéves fiát iskolába vitte. Kocsijuk busszal ütközött, fia megúszta néhány horzsolással, de Abdulla eszméletét vesztette. Tavaly nyerte vissza öntudatát egy német klinikán, ahol Dubaj és London után kezelték.
Friedmann Müller elmondta, hogy a nő vegetatív állapotban volt, amit nem szabad összekeverni a kómával. Abdullah "minimálisan volt a tudatánál", egyfajta éber kómában volt, érzékelte környezetét, képes volt kinyitni a szemét, röviden összpontosítani valamire, például fia arcára.
A kórházakban szondán keresztül etették és fizioterápiát alkalmaztak, hogy elejét vegyék izmai elsorvadásának. Amikor Németországba vitték, az orvosok holisztikus megközelítést alkalmaztak kezelésében: izomműködését erősítették, megváltoztatták az epilepsziára adott gyógyszerét, fizioterápiát alkalmaztak, lehetővé téve, hogy kerekesszéken elhagyhassa szobáját, hogy még több inger érhesse, hallhassa például a madarak énekét.
A terápia hatására fokozatosan javulni kezdett az állapota, képes volt kinyitni a száját, majd képes volt kimondani fia nevét, üdvözölni az orvosokat, sőt idézni a Koránból. "Néhány hét alatt a beteg fizikális és mentális állapota jelentősen javult. Most már képes tudatosan kommunikálni környezetével és részt venni a család életében" - mondta az orvos, hangsúlyozva, hogy "az eset igen ritka, de nem egyedülálló". Emlékeztetett arra, hogy Nyugat-Virginiában egy beteg 20 év után kezdett el beszélni.
Müller hangoztatta, hogy Abdulla esete reményt nyújt hasonló helyzetben lévő betegeknek, de nem garantálható a javulás akkor, ha az illető oxigénhiányból eredő agysérülést szenvedett.

- Munira Abdulla 1991-ben autóbalesetet szenvedett és kómába esett. Senki nem hitte, hogy felébred, de 2018-ban magához tért, és azóta is szépen gyógyul.
Ritka orvosi esetről számol be a BBC: egy 1991 óta kómában feküdt arab nő nem csak magához tért, úgy tűnik, teljesen sikerül majd felépülnie.
27 évvel korábban Munira Abdulla hazafelé tartott kisfiával autójukban, amikor egy busszal ütközve balesetet szenvedtek. A gyermeknek nem esett baja, Abdulla azonban súlyos agysérülés miatt kórházba került, ahol azonnal kómába esett. A nőt kezelték Londonban, utána pedig az Egyesült Arab Emirátusokban kezelték tovább. Abdulla vegetatív állapotba került, ami azt jelenti, hogy fájdalmat érzett ugyan, reagálni viszont nem tudott.
A kórházban töltött évek alatt csövön át táplálták, és igyekeztek életben tartani. Fizioterápiával is segítették a gyógyulását, de ezzel igazából csak lassítani próbálták izmai sorvadását, ugyanis nem volt jele annak, hogy a nő valaha is magához tér.
Al Ainból aztán egy németországi kórházba került, ahol folytatták gyógyszeres kezelését, és végül itt is ébredt fel. 2018-ban a szobájában feküdve hangokat kezdett kiadni, ám az orvosok nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, mert elmondásuk szerint ez normális reakció volt.
Néhány nappal később Abdulla azonban fia nevét emlegetve felébredt.
A szenzációs gyógyulás történetét a nő fia mesélte el az egyesült arab emírségekbeli Nationalnek, amely az anya kezeléseiről is beszámolt.
- Abdulla időközben visszatért hazájába, ahol további terápiákon kell még részt vennie. Fia elmondása szerint valamennyire már beszélni is tud.
A lap beszámol az amerikai Terry Wallis esetéről, aki szintén hosszú időn át volt kómában, igaz, nem ennyit, de ugyanígy: ő is autóbalesetet szenvedett, és csak 19 évvel később ébredt fel.
Az arab nő esete azért is különleges, mert mialatt kómában volt, számtalan esemény történt világon, többek között néhány elnökváltás. A nő még az idősebb George Bush elnöksége alatt esett kómába.
Forrás: HVG
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Címkék: fizioterápiával, megváltoztatták, összpontosítani, tulajdonítottak, elsorvadásának, oxigénhiányból, autóbalesetet, emlékeztetett, emírségekbeli, környezetével, fizioterápiát, németországba, kerekesszéken, izomműködését, megközelítést, emirátusokban, horzsolással, epilepsziára, jelentőséget, hírportállal, németországi, kommunikálni, kezeléseiről, valamennyire, hangsúlyozva, garantálható, összekeverni, holisztikus, környezetét, egyedülálló, minimálisan, kórházakban, alkalmaztak, elhagyhassa, hangoztatta, virginiában, alábbi történet, gondos orvosi, elmúlt évben, német kezelőorvos, eset ritka, német klinikán, kórházakban szondán, orvosok holisztikus, epilepsziára adott, madarak énekét, terápia hatására, beteg fizikális, család életében, eset igen, javulás akkor, illető oxigénhiányból, Spiegel Online, Friedemann Müller, Munira Abdulla, Friedmann Müller, Amikor Németországba, Egyesült Arab Emirátusokban, Terry Wallis, George Bush,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Intelem  Minden jónak végeszakad egysze...  Talpra vándor  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Könnyáztatta asszonysorsok  Nagy László - Szerelem emléke  Alvó kislány  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzet csak akkor...  Intelem  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Március  Jó éjszakát  Csörög a telefonom  Kokárda  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Mi a különbség  William Shakespeare-től idéze...  Esti kép  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Síró nő  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Márciusi eső  Ez a miénk!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Március  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Márciusi eső  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Alvó kislány  mindent a népért...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Rőzsehordó nő szobra  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Rejtő Jenő versei  A gyomorrontás tojással is kez...  Nem mindegy  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Dóró Sándor: Ma  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Ma  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Márciusi eső  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A gyomorrontás tojással is kez...  A szív és a cselekvés egységes...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Alvó cica  Isten áldja 
Bejegyzés Címkék
alábbi történet, gondos orvosi, elmúlt évben, német kezelőorvos, eset ritka, német klinikán, kórházakban szondán, orvosok holisztikus, epilepsziára adott, madarak énekét, terápia hatására, beteg fizikális, család életében, eset igen, javulás akkor, illető oxigénhiányból, busszal ütközve, kórházban töltött, németországi kórházba, szobájában feküdve, szenzációs gyógyulás, egyesült arab, anya kezeléseiről, amerikai Terry, idősebb George, fizioterápiával, megváltoztatták, összpontosítani, tulajdonítottak, elsorvadásának, oxigénhiányból, autóbalesetet, emlékeztetett, emírségekbeli, környezetével, fizioterápiát, németországba, kerekesszéken, izomműködését, megközelítést, emirátusokban, horzsolással, epilepsziára, jelentőséget, hírportállal, németországi, kommunikálni, kezeléseiről, valamennyire, hangsúlyozva, garantálható, összekeverni, holisztikus, környezetét, egyedülálló, minimálisan, kórházakban, alkalmaztak, elhagyhassa, hangoztatta, virginiában, gyógyulását, gyógyszeres, elnökváltás, nationalnek, fokozatosan, erősítették, kezelésében, gyógyszerét, kezelőorvos, agysérülést, felépülnie, aiblingben, történetét, szenzációs, friedemann, szenvedett, visszatért, véleményem, autójukban, szenvedtek, folytatták, sorvadását, segítették, igyekeztek, szobájában, állapotban, gyermeknek, elmondásuk, agysérülés, különösebb, betegeknek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 465
  • e Hét: 4055
  • e Hónap: 24738
  • e Év: 227651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.