Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A HUN KIRÁLYI KORONA a Kinai Múzeumban
  2015-10-29 16:47:42, csütörtök
 
 


Link

Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak.

A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint Kr.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek.

A korona két részből áll. Az alsó, arany spirális körpánt súlya 1022 gramm, a felső, arany körpajzson álló türkizfejű aranytestű turul súlya 192 gramm. A körpántot és a turult süvegre rögzítve viselte a király. A türkizből készített fejet és a farktollat úgy illesztették a turul testéhez, hogy a király fejének biccentésére a madár feje és farka is megbillent, így követte a király mozdulatát. A spirális körpánton sárkány, kos és párduc látható.

A múlt évben az egyik barátom Kínába készült, és tanácsomat kérte, hogy a sok közismert nevezetességen, régészeti helyen, leleten kívül, tudnék-e valami kevésbé ismertet, esetleg velünk is kapcsolatosat ajánlani, amit érdemes felkeresni. Egyből az ordoszi Hun Korona jutott az eszembe a hahooti múzeumból. A múzeumban kiállított korona csak másolat, az eredetit az igazgató szobájának páncélszekrényében őrzik. Barátom és felesége abban a megtiszteltetésben részesült, hogy nemcsak megláthatta, de talán először a magyarok közül kézbe is foghatta az eredeti, közel háromezer éves hatalmi szimbólumot. Ezeken a fényképeken az igazi ősi Hun Koronát láthatják.

Miért fontos ez a lelet azok számára, akik a szkíta - hun - avar - magyar népek azonosságának tudatában élnek, ennek tanulmányozásával foglalkoznak, és a bennük lévő folyamatosságot képviselik?

Azért, mert az ordoszi Hun Korona is egy a bizonyítékok sorában. A koronaékszer hivatalosan az Kr.e.V.-III. szd-ból való. Következésképp, az akkor és ott élő hunoknak királyuk volt, vagyis királyságban éltek, nem pedig laza, primitívnek megítélt, törzsi szerveződésben. A kínai krónikák az időszámításunk előtti időkben is hun királyokról beszélnek, pl.: Kr.e. 33-ban a Han császár a hun királynak tett béke ajánlatot. Attila hunjai ugyancsak Kínából vonultak át Európába a II. -IV. szd.-ban, vagyis a szkíta-hunok számára a királyság ismert volt, ahogy a magyarok számára is természetes államforma volt 1946-ig.

Hérodotosz írja, hogy a szkíták voltak a világ egyetlen népcsoportja, amelynek királyi népe volt. A királynak, pedig koronája volt.

A korona szó felismerhető gyöke a "kor", ugyanaz, mint a korong szavunk gyöke, ami nem más, mint a "kör" ősszó. A korona szó másik része az "ona", a hun - magyar "ana", "anya". Arvisúra Anahíta volt a magyarok főistenasszonya. A korona, "köranya" a Napra és a Világegyetem egészére is utal. A szkíta-hun-magyar mágikus világképben a legfelső valóság az Egy, és a belőle megnyilvánuló Világegyetem nemcsak élő, de női természetű is. A Természet Anya maga az Egy Isten, a Boldogasszony, aki az Élő Világegyetem emberi alakban.

A kerecsen sólyom kék csőre és a Hun Koronán lévő turul közötti azonosság nyilvánvaló. Az Egyisten hitű érdek nélküli szeretet szellemmadara a király tudatát összekapcsolta a Teremtővel, beavatta a teremtői tervben való szerepébe, feladatába. A körpánton ábrázolt sárkány ősjelentése: "sár"= tüzes, izzó, kány" = kán, tehát tűzúr vagy tűzkirály. A kos égi származásunkat, a hunok a Kos világhónapban lévő központi szerepét, a kosok emberiséget egyesítő feladatát is jelképezi. A párduc, a Panthera Dei, Isten párduca, Nimród ősapánk totem jelképe, valójában népünk Káldeus - Kusita eredetére is utal. A párduc pettyes bundája az istenek és lelkek csillagpettyes hazáját is idézte. A misztikusoknál a párduc az életlehelet, a Szentlélek megfelelője. Nimród égi király az oroszlán atya, az ősatya, a nemzet magvát őrző férfi őserő, de rejtett kettősségében női tulajdonságokat is hordoz: az égi királynőt, a maga boldogasszonyi minőségével, aki a mitikus időben, mint nappárduc jött le az égből az ő népéhez. A hun szó jelentése = Egy, Első. A hun királyi koronát viselő személy a Teremtővel való egység szellemében, a lélek újbóli megtestesülése tanításának, és az ember kozmikus szerepének ismeretében uralkodott és szolgált. Ez fejeződik ki a Szent Korona Tanban is. A hun-magyar folyamatosság értelemszerű.

Dr. Bíró Dénes
 
 
0 komment , kategória:  Magyarság  
Címkék: tulajdonságokat, főistenasszonya, koronaékszerről, folyamatosságot, származásunkat, szerveződésben, misztikusoknál, nevezetességen, következésképp, csillagpettyes, időszámításunk, összekapcsolta, megtestesülése, boldogasszonyi, megnyilvánuló, kapcsolatosat, szellemmadara, származtatnak, kettősségében, világhónapban, folyamatosság, azonosságának, boldogasszony, foglalkoznak, értelemszerű, királyságban, népcsoportja, világegyetem, illesztették, biccentésére, felismerhető, bizonyítékok, koronaékszer, természetes, nyilvánvaló, hivatalosan, kínai Nagy, régészeti feltárások, csodálatos lelet, turult süvegre, türkizből készített, turul testéhez, király fejének, madár feje, király mozdulatát, spirális körpánton, múlt évben, egyik barátom, hahooti múzeumból, múzeumban kiállított, igazgató szobájának, magyarok közül, KIRÁLYI KORONA, Kinai Múzeumban, Badiny Jós Ferenc, Nagy Faltól, Arvisúra Anahíta, Természet Anya, Panthera Dei, Szent Korona Tanban, Bíró Dénes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A sors  Png csokor  Alázat  Irgalom és ítélet  Szép estét  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Alázat  Idő  Akarat  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  A sors  Örülök, hogy látlak!  A sors  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Németh László tollából  Minden harmadik...  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einstein gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Lóhere  Erdőn  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogy lehet megtartani  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png lepke  Nem számIt  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
kínai Nagy, régészeti feltárások, csodálatos lelet, turult süvegre, türkizből készített, turul testéhez, király fejének, madár feje, király mozdulatát, spirális körpánton, múlt évben, egyik barátom, hahooti múzeumból, múzeumban kiállított, igazgató szobájának, magyarok közül, lelet azok, bennük lévő, koronaékszer hivatalosan, kínai krónikák, időszámításunk előtti, szkíta-hunok számára, királyság ismert, magyarok számára, szkíták voltak, világ egyetlen, korong szavunk, magyarok főistenasszonya, szkíta-hun-magyar mágikus, legfelső valóság, belőle megnyilvánuló, kerecsen sólyom, király tudatát, teremtői tervben, körpánton ábrázolt, kosok emberiséget, párduc pettyes, oroszlán atya, nemzet magvát, maga boldogasszonyi, mitikus időben, lélek újbóli, ember kozmikus, hun-magyar folyamatosság, tulajdonságokat, főistenasszonya, koronaékszerről, folyamatosságot, származásunkat, szerveződésben, misztikusoknál, nevezetességen, következésképp, csillagpettyes, időszámításunk, összekapcsolta, megtestesülése, boldogasszonyi, megnyilvánuló, kapcsolatosat, szellemmadara, származtatnak, kettősségében, világhónapban, folyamatosság, azonosságának, boldogasszony, foglalkoznak, értelemszerű, királyságban, népcsoportja, világegyetem, illesztették, biccentésére, felismerhető, bizonyítékok, koronaékszer, természetes, nyilvánvaló, hivatalosan, tanításának, ősjelentése, minőségével, ismeretében, megláthatta, megfelelője, világképben, szimbólumot, emberiséget, fényképeken, szellemében, életlehelet, primitívnek, előadásában, királyokról, farktollat, teremtővel, aranytestű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 192
  • e Hét: 833
  • e Hónap: 11847
  • e Év: 117991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.