Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar írásbeli érettségi 2019 évben
  2019-05-07 19:34:51, kedd
 
  A szövegértési feladatsor megoldásait
Megoldás Link

Érveléses feladat megoldása Link

A szövegalkotási feladat megoldása Link

Összehasonlító elemzésre Link

A műértelmező feladat megoldását pedig Link

*
- A középszintű magyar érettségi első részében a vizsgázók a játék fogalmáról, játékkutatásról és játékszerekről szóló szócikket kaptak írja az Eduline. Az érettségizőknek először értelmezniük kell a kétoldalas szöveget, majd különféle feladatokat kell az alapján megoldaniuk.
A portál által megkérdezett szaktanár szerint az idei feladatsor nehezebb, mint a tavalyi, mint mondta, bár a szöveg a játékról szól, ettől még száraz.
Maximális pontszámúra megoldani valószínűleg nehéz lesz, és több időt fog elvenni, mint a korábbi évek feladatai közölte a szaktanár, aki kiemelte, hogy ugyan van a szöveg alatt lábjegyzet, nem biztos, hogy a vizsgázók könnyen tudják majd értelmezni.
A középszintű magyar érettségi első részének szövegalkotási feladatában a diákoknak a szinkronizált filmekről szóló érvelést vagy egy régészeti leletről szóló hivatalos levelet kell írniuk.

- A második feladatsorban egy műelemző feladat szerepelt egy Mándy Iván-novellához, az összehasonlító elemzés pedig egy nagyon ismert József Attila-vershez és egy Radnóti Miklós-költeményhez kapcsolódik, írja az Eduline.
Ezek közül a vizsgázóknak egyet kell választaniuk: egy mű (vagy műrészlet) problémaközpontú, értelmező bemutatását, vagkét mű (vagy műrészlet) adott szempontú összehasonlító értelmezését.
A magyar érettségi I. feladatlapja középszinten egy szövegértési (60 perc) és egy szövegalkotási (30 perc) feladatot tartalmaz. A dolgozatokat a 90 perc leteltével a felügyelőtanár összegyűjti, ezután osztják ki a II. feladatlapot, amelyen egy műértelmező szöveget kell alkotni 150 perc alatt.
Az emelt szintű írásbeli szövegértési és nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból, valamint két különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze. A diákok egyetlen feladatlapot kapnak, a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják. Az írásbeli vizsgafeladatok megoldásakor közép- és emelt szinten is helyesírási szótár használható, ebből vizsgatermenként legalább négy példány szükséges. A szótárról a vizsgát szervező intézmény gondoskodik.

Az idén 1158 helyszínen várhatóan mintegy 111 100 diák ad számot a tudásáról.Az érettségizők közül mintegy 71 400 végzős középiskolás ebben az időszakban tesz vizsgát hagyományos értelemben.
Rajtuk kívül mintegy 39 700-an tesznek majd le legalább egy tárgyból valamilyen típusú vizsgát. A jelentkezők összesen várhatóan csaknem 395 ezer vizsgát tesznek le: mintegy 43 300-at emelt szinten, 351 700-at pedig középszinten.

- Kamu feladatsor terjed a magyar érettségihez: Hétfőn országszerte a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik. A diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról. Középszinten az I. feladatlap egy szövegértési (60 perc) és egy szövegalkotási (30 perc) feladatot tartalmaz. A dolgozatokat a 90 perc leteltével a felügyelőtanár összegyűjti, ezután osztják ki a II. feladatlapot, amelyen egy műértelmező szöveget kell alkotni 150 perc alatt. Az emelt szintű írásbeli szövegértési és nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból, valamint két különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze. A diákok egyetlen feladatlapot kapnak, a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják. Az Index vasárnap este szúrta ki, hogy negyed tízkor megjelent egy Magyar érettségi 2019 című PDF-fájl az egyik legnépszerűbb magyar fájlcserélő oldalon, az nCore-on.
A dokumentum azonban természetesen nem a hétfői feladatsort tartalmazta, hanem a 2007-es októberi érettségi feladatsora volt, a feltöltő csak átírta a fájlban szereplő dátumokat a feltöltés előtt.
Hétfő reggel a PDF-fájl már nem elérhető az nCore felületén, azonban az Index szerint így is legalább 400-an letöltötték a kamu feladatsort.

*
- 2019-es magyar érettségi: feladatok és megoldások itt Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: meghatározhatják, vizsgatermenként, problémaközpontú, játékkutatásról, rendelkezésükre, érettségizőknek, vizsgafeladatok, szövegalkotási, összehasonlító, felügyelőtanár, játékszerekről, feladatsorból, természetesen, feladatsorban, szinkronizált, legnépszerűbb, érettségihez, feladatlapot, országszerte, valószínűleg, szövegértési, folytatódnak, középszinten, megoldásának, középiskolás, érettségizők, megkérdezett, értelmezniük, vizsgázóknak, értelmezését, megoldásakor, feladatlapja, dolgozatokat, választaniuk, költeményhez, középszintű, szövegértési feladatsor, szövegalkotási feladat, műértelmező feladat, középszintű magyar, játék fogalmáról, érettségizőknek először, kétoldalas szöveget, alapján megoldaniuk, portál által, idei feladatsor, játékról szól, korábbi évek, szöveg alatt, vizsgázók könnyen, szinkronizált filmekről, régészeti leletről, Mándy Iván-novellához, József Attila-vershez, Radnóti Miklós-költeményhez,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Png cica  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Adakozás  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png nő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Idő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Lóhere  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Reménység és erő Krisztustól e...  Hiányzik  Neked tudnod kell  Tanuld meg ezt a versemet  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Png telefon  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  Irgalom és ítélet  Png nő  Akik bántanak téged  Png telefon  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Nem számIt  Reggel van  Radikális szeretet  Julian Brass gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 20  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
szövegértési feladatsor, szövegalkotási feladat, műértelmező feladat, középszintű magyar, játék fogalmáról, érettségizőknek először, kétoldalas szöveget, alapján megoldaniuk, portál által, idei feladatsor, játékról szól, korábbi évek, szöveg alatt, vizsgázók könnyen, szinkronizált filmekről, régészeti leletről, második feladatsorban, műelemző feladat, összehasonlító elemzés, nagyon ismert, vizsgázóknak egyet, magyar érettségi, felügyelőtanár összegyűjti, műértelmező szöveget, emelt szintű, diákok egyetlen, rendelkezésükre álló, feladatok megoldásának, írásbeli vizsgafeladatok, vizsgát szervező, idén 1158, érettségizők közül, időszakban tesz, tárgyból valamilyen, jelentkezők összesen, magyar érettségihez, magyar nyelv, idei érettségik, diákok emelt, egyik legnépszerűbb, dokumentum azonban, hétfői feladatsort, 2007-es októberi, feltöltő csak, fájlban szereplő, feltöltés előtt, nCore felületén, kamu feladatsort, meghatározhatják, vizsgatermenként, problémaközpontú, játékkutatásról, rendelkezésükre, érettségizőknek, vizsgafeladatok, szövegalkotási, összehasonlító, felügyelőtanár, játékszerekről, feladatsorból, természetesen, feladatsorban, szinkronizált, legnépszerűbb, érettségihez, feladatlapot, országszerte, valószínűleg, szövegértési, folytatódnak, középszinten, megoldásának, középiskolás, érettségizők, megkérdezett, értelmezniük, vizsgázóknak, értelmezését, megoldásakor, feladatlapja, dolgozatokat, választaniuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.