Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Első fokon: idegen kém és hazaáruló Tőkés László Romániában
  2016-03-28 16:26:53, hétfő
 
  2016. 03. 28. 11:53


Első fokon: idegen kém és hazaáruló Tőkés László Romániában

Megalapozatlannak minősítette és elutasította a bukaresti törvényszék Tőkés László erkölcsi kártérítési keresetét, amelyet az EP-képviselő másfél éve nyújtott be az 1989-es temesvári forradalmi szerepét elvitató, őt hazaárulónak és idegen kémnek nevező volt Securitate-tisztek ellen - tudta meg az MTI hétfőn a törvényszék elnökétől, aki az intézmény szóvivői feladatkörét is ellátja.

Filip Teodorescu, a Securitate - az egykori kommunista titkosrendőrség - kémelhárításának korábbi helyettes parancsnoka és Ioan Talpes, a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) volt igazgatója azt állították 2014 szeptemberében az Antena 3 hírtelevízió műsorában, hogy Tőkés László 1989-ben a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt. Tőkés László 30-30 ezer eurós kártérítést követelt rágalmazásért Filip Teodorescutól és az Antena 3 hírtelevíziótól, illetve 15 ezer eurót Ioan Talpestől.

A törvényszék háromszori halasztás után pénteken meghozott döntése nem jogerős.

Kincses Előd, az EP-képviselő ügyvédje a kereset elutasítását az MTI-nek kommentálva "egészen elképesztőnek" nevezte az ítéletet, amely azonban "a jelenlegi magyarellenes hangulatkeltésbe beleillik". A végzés szerinte jogilag csak úgy értelmezhető, hogy a törvényszék is idegen kémnek és hazaárulónak tartja Tőkés Lászlót.

Felidézte: a per érdemi tárgyalása során Taples és Teodorescu a volt temesvári lelkésznek egy magyarországi egyházi adomány átvételéről 1989-ben írt elismervényével próbálták alátámasztani azt az állításukat, hogy Tőkés László a magyar titkosszolgálatnak dolgozott, és ezért pénzt is kapott.

"Ha minden pap, aki a Ceausescu korszakban támogatást kapott külföldről, hazaáruló lenne, akkor azt hiszem, egy pap sem maradt volna Romániában, főleg ortodox" - jegyezte meg Kincses Előd.

Az ügyvéd elmondta: a felperes azzal bizonyította a kémvád megalapozatlanságát, hogy Tőkés Lászlót - az európai parlamenti képviselői mandátumra pályázó jelöltként - átvilágította az egykori Securitate levéltárát vizsgáló testület (CNSAS) és megállapította, hogy Tőkés László, nem volt kommunista titkosszolgálati ügynök.

"Becsatoltam továbbá a Bihar megyei táblabíróság egy ítéletét, amelyben elmarasztalták azt a nagyváradi újságírót, aki ugyanezeket a rágalmakat terjesztette Tőkésről és abban benne van, hogy Tőkés egy történelmi személyiség és teljességgel megalapozatlanok azok a hazugságok, amelyeket újra felmelegítettek a volt szekusok" - magyarázta Kincses Előd.

Az ügyvéd szerint befolyásolhatta a bíró - általa törvénytelennek tartott - döntését az, hogy a per érdemi tárgyalása utáni napokban, az ítélethozatal előtt három héttel Klaus Iohannis román államfő visszavonta Tőkés Lászlótól a Románia csillaga érdemrendet, amellyel 2009-ben, a forradalom huszadik évfordulóján a rendszerváltozás elindításában játszott történelmi szerepéért tüntették ki.

Kincses felidézte: azt is törvénytelennek tartják, hogy az államfő megfosztotta Tőkés Lászlót a román állami kitüntetéstől és hivatalos megkeresésben kérték az elnöki rendelet visszavonását. Mint mondta, a mostani erkölcsi kártérítési perben is javasolni fogja Tőkés Lászlónak, hogy fellebbezzen. Ebben az esetben a jogerős ítéletet a bukaresti táblabíróság fogja meghozni.


http://alfahir.hu/elso_fokon_idegen_kem_es_hazaarulo_tokes_laszlo_romaniaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kémelhárításának, megalapozatlanok, titkosszolgálati, hangulatkeltésbe, rendszerváltozás, felmelegítettek, befolyásolhatta, titkosszolgálat, hírtelevíziótól, törvénytelennek, titkosrendőrség, elismervényével, szeptemberében, megállapította, elmarasztalták, elindításában, ítélethozatal, elképesztőnek, alátámasztani, magyarországi, átvilágította, magyarellenes, rágalmazásért, teodorescutól, visszavonását, megkeresésben, kitüntetéstől, táblabíróság, hírtelevízió, elutasította, terjesztette, évfordulóján, teljességgel, elutasítását, értelmezhető, bizonyította, bukaresti törvényszék, 1989-es temesvári, törvényszék elnökétől, intézmény szóvivői, egykori kommunista, magyar titkosszolgálat, törvényszék háromszori, kereset elutasítását, jelenlegi magyarellenes, végzés szerinte, volt temesvári, magyarországi egyházi, ügyvéd elmondta, felperes azzal, európai parlamenti, egykori Securitate, Tőkés László Romániában, Tőkés László, Filip Teodorescu, Ioan Talpes, Külföldi Hírszerző Szolgálat, Filip Teodorescutól, Ioan Talpestől, Kincses Előd, Tőkés Lászlót, Klaus Iohannis, Tőkés Lászlótól, Tőkés Lászlónak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Nagyon különös  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Szép napot kívánok  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nevem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Zilahy Lajos gondolata  Png rózsa csokor  Nevem  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  A sors  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Idő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy lelki imádság  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A boldog családok mind hasonló...  Idő  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A boldog családok mind hasonló...  Éretlen vers  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 20  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Mindig jusson idő nevetni  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tavaszi kép  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Szép álmokat!  A másik dolog,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Soha ne kedvezz...  Akarat  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png ház  Akarat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bukaresti törvényszék, 1989-es temesvári, törvényszék elnökétől, intézmény szóvivői, egykori kommunista, magyar titkosszolgálat, törvényszék háromszori, kereset elutasítását, jelenlegi magyarellenes, végzés szerinte, volt temesvári, magyarországi egyházi, ügyvéd elmondta, felperes azzal, európai parlamenti, egykori Securitate, nagyváradi újságírót, rágalmakat terjesztette, történelmi személyiség, volt szekusok, ügyvéd szerint, ítélethozatal előtt, forradalom huszadik, rendszerváltozás elindításában, államfő megfosztotta, román állami, elnöki rendelet, mostani erkölcsi, jogerős ítéletet, bukaresti táblabíróság, kémelhárításának, megalapozatlanok, titkosszolgálati, hangulatkeltésbe, rendszerváltozás, felmelegítettek, befolyásolhatta, titkosszolgálat, hírtelevíziótól, törvénytelennek, titkosrendőrség, elismervényével, szeptemberében, megállapította, elmarasztalták, elindításában, ítélethozatal, elképesztőnek, alátámasztani, magyarországi, átvilágította, magyarellenes, rágalmazásért, teodorescutól, visszavonását, megkeresésben, kitüntetéstől, táblabíróság, hírtelevízió, elutasította, terjesztette, évfordulóján, teljességgel, elutasítását, értelmezhető, bizonyította, fellebbezzen, hazaárulónak, megfosztotta, feladatkörét, törvényszék, kártérítési, visszavonta, kártérítést, parancsnoka, kommentálva, átvételéről, állításukat, becsatoltam, ugyanezeket, érdemrendet, minősítette, személyiség, romaniaban, teodorescu, securitate, szerepéért, romániában, kommunista, rágalmakat, hazugságok, magyarázta, háromszori, történelmi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.