Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Rita szerzetesnő
  2019-05-22 14:10:54, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Arra irányuljanak gondolataitok, ami szent!
Testvéreim!
Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. Emberszerető jóságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. Ne aggódjatok semmiért, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket hálaadással az Úr elé.
Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.
Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes és igazságos, arra, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos. Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok is tettekre, és veletek lesz a béke Istene!
Ez az Isten igéje. Fil 4,4-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas!
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:
,,Nektek, akik hallgattok engem, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért. Ha arcul üt valaki, tartsd oda a másik arcodat is. Annak, aki elveszi köntösödet, add oda a ruhádat is. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és aki elviszi, ami a tied, attól ne kérd vissza. Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy szeretnétek, hogy veletek is bánjanak.
Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket is szeretnek, milyen jutalmat várhattok érte Istentől? Hisz a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Ha csak azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek, milyen jutalmat érdemeltek? Hisz ezt a bűnösök is megteszik. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálára számíthattok? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, és fiai lesztek a Magasságbelinek, hisz ő is jóságos a hálátlanok és a gonoszok iránt. Legyetek tehát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.
Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,27-38

*
- Saját TVN blogomba Link

- Szent Rita, a reménytelen esetek szentje.
...... ........... .....



- Magnificat oldalon
...... ...........


Casciai Szent Rita (Roccaporena, Itália, 1381 - Cascia, 1447. máj. 22.) szerzetesnő a Katolikus Egyház szentje, a reménytelen ügyek védőszentje.
Az itáliai Cascia városában született és élt. Nagy türelme, reménykedése és hite tette kezdettől fogva kiemelkedővé környezetében, melyet az élete során megtapasztalt nehézségeken keresztül mindig felmutatott. Megözvegyülve, két gyermekét elvesztve a Mária Magdolna Ágoston-rendi szerzetesközösség tagja lett.
Koporsóját a casciai Szt. Rita templomban őrzik.
Magyarországi kegyhelye Budapesten a Szent Rita kápolnában található (VIII. ker. Kun u. 5.); Szlovákiai kegyhelye Nagymagyaron (Zlaté Klasy)található.
Élete során és halála után is több csodatételt tartanak számon. Halála napján búcsút tartanak kegyhelyein. A köszönetmondó márványtáblák mai napig élő áldásos működését jelzik a katolikus hívők számára.
Élete
Idős szülők gyermekeként jött világra. Fiatalon férjhez adták hozzá nem illő, erőszakos emberhez. A tőle elszenvedett sérelmeket megadóan tűrte egy feltétellel, hogy templomba járhasson. Szelídsége férjét is megtérítette.
Ezt követően szépen éltek, mígnem férjét egy viszály alkalmával megölték. Fiai bosszút esküdtek a hely szokásai szerint.
A következő próbatételt kiengesztelésük jelentette, amit a temetés alkalmával meg is tettek. Egy év múlva két fia is meghalt. Nem ismert, milyen okból.
Ezután zárdába szeretett volna vonulni, régi álma szerint, amit csak nagy nehézségek árán ért el. Özvegysége miatt háromszor visszautasították, de csoda folytán mégis belépett a Mária Magdolna Ágoston-rendi szerzetesközösségbe. A nővérek közül is kitűnt türelmével, legyen a feladat akár egy kiszáradt növény öntözése.
Azért imádkozott, hogy részt vehessen Jézus szenvedéseiben. A hit szerint egy ima alkalmával egy tövis fúródott a homlokába Jézus töviskoszorújából. Ez elmérgesedett, ezért életének következő 15 évét elkülönítve töltötte.
Halála után testét nem temették el, mert az nem indult romlásnak. Koporsóját a mai napig a casciai Szent Rita templomban őrzik.
Istenünk, Szent Rita érdemeiért és közbenjárására add, hogy úgy bocsássunk meg ellenségeinknek és úgy mélyedjünk el gyötrelmes szenvedéseidben, hogy a szelídeknek és szomorkodóknak ígért jutalom elnyerésére méltók legyünk! Amen

- 2016 évben Magyar kurír oldalon Link
- 2018 évben Magyar kurír oldalon Link
Képen: Casciai Szent Rita (1381-1457)
...... .........


Urunk, Istenünk, tölts el minket a kereszt bölcsességével és erejével, amellyel Szent Ritát gazdagon elhalmoztad. Add, hogy megpróbáltatásainkat a szenvedő Krisztussal együtt viseljük el, és így az ő húsvéti misztériumát egyre bensőségesebben átélhessük. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Szent Rita a kétségbeejtő helyzetbe került emberek védőszentje, továbbá az anyaságé, a meddőségtől szenvedőké. Spanyolországban a házassági gondoktól szenvedők patrónája. Itália leginkább tisztelt női szentje. Művészeti jelképei a rózsák, amelyeket ünnepén megáldanak.
...... .........


2019 évben Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: rágalmazóitokért, könyörgésetekben, spanyolországban, bensőségesebben, magasságbelinek, ellenségeiteket, kiengesztelésük, szenvedéseidben, ellenségeinknek, tanítványaihoz, közbenjárására, szomorkodóknak, imádságotokban, bölcsességével, szenvedéseiben, megözvegyülve, magyarországi, szentlélekkel, megbocsátanak, megtapasztalt, gondolataitok, visszafizetés, környezetében, márványtáblák, elmérgesedett, köszönetmondó, gyermekeként, irányuljanak, elfogadtatok, tisztességes, megtérítette, elszenvedett, nagymagyaron, értelmeteket, nehézségeken, kiemelkedővé, béke Istene, hegyi beszédben, másik arcodat, visszafizetés reményében, gonoszok iránt, evangélium igéi, reménytelen esetek, reménytelen ügyek, itáliai Cascia, élete során, köszönetmondó márványtáblák, katolikus hívők, tőle elszenvedett, viszály alkalmával, hely szokásai, következő próbatételt, Szent Rita, SZENTLECKE Szent Pál, Akkor Isten, Krisztus Jézusban, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Saját TVN, Casciai Szent Rita, Katolikus Egyház, Mária Magdolna Ágoston-rendi, Zlaté Klasy, Szent Ritát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cica  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  különleges  IGEN így  különleges  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  jó reggelt  Magyar költészet napja  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Paul David Tripp Április 14  Egy párkányon  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztinától  Borzasztó  Spenót fasírttal  Spenót fasírttal  Tavaszi este  Csend  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A Magyar Költészet napja alkal...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Zilahy Lajos gondolata  Csend  IGEN így  Tavaszi este  Különleges  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ember  Bársony székben  A hagyma antibakteriális hatás...  Szabó T. Anna - Pitypang  James Allen  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
béke Istene, hegyi beszédben, másik arcodat, visszafizetés reményében, gonoszok iránt, evangélium igéi, reménytelen esetek, reménytelen ügyek, itáliai Cascia, élete során, köszönetmondó márványtáblák, katolikus hívők, tőle elszenvedett, viszály alkalmával, hely szokásai, következő próbatételt, temetés alkalmával, nővérek közül, feladat akár, kiszáradt növény, tövis fúródott, homlokába Jézus, casciai Szent, kereszt bölcsességével, szenvedő Krisztussal, kétségbeejtő helyzetbe, meddőségtől szenvedőké, házassági gondoktól, rágalmazóitokért, könyörgésetekben, spanyolországban, bensőségesebben, magasságbelinek, ellenségeiteket, kiengesztelésük, szenvedéseidben, ellenségeinknek, tanítványaihoz, közbenjárására, szomorkodóknak, imádságotokban, bölcsességével, szenvedéseiben, megözvegyülve, magyarországi, szentlélekkel, megbocsátanak, megtapasztalt, gondolataitok, visszafizetés, környezetében, márványtáblák, elmérgesedett, köszönetmondó, gyermekeként, irányuljanak, elfogadtatok, tisztességes, megtérítette, elszenvedett, nagymagyaron, értelmeteket, nehézségeken, kiemelkedővé, filippiekhez, kétségbeejtő, terjesszétek, imádkozzatok, emberszerető, kölcsönöznek, számíthattok, misztériumát, reménykedése, feltétellel, részesültök, szeretnétek, szeressétek, mindenkinek, ugyanannyit, próbatételt, reménytelen, védőszentje, felmutatott, szerzetesnő, csodatételt, túlcsorduló, roccaporena, kegyhelyein, bocsássatok, hallottatok, elhalmoztad, elnyerésére, kéréseteket, hálaadással, krisztussal, jóságotokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.