Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A totális ellenőrzést építhetik ki Orbánék a terror ürügyén
  2016-04-01 20:01:41, péntek
 
  Nem az online titkosítás büntetése az egyetlen hajmeresztő dolog a kormányzat terveiben. A terrorellenes harc hevében a kabinet jogot formálna bármilyen tömegrendezvény (így a tüntetések) betiltására, függetlenül a fenyegetettségi fokozattól.





A totális ellenőrzést építhetik ki Orbánék a terror ürügyén


2016-04-01 12:28:36


Fekete Gy. Attila

Két évre becsukatná a kormány azokat, akik olyan titkosítással ellátott eszközökön és alkalmazásokon keresztül kommunikálnak, amelyeket a titkosszolgálatok jelenleg nem képesek lehallgatni. Két évet kaphatnak a szolgáltatók azon munkatársai is, akik nem adják át a hatóságoknak a titkosítás feltöréséhez szükséges kódokat. Egyebek között erről tárgyal ma Pintér Sándor belügyminiszter a pártokkal.


Gulyás Gergely igazat mondott. A ,,terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvénnyel (már, ha jelen formájában elfogadja a parlament) a kormány valóban nem tiltja be az okostelefonokat.

Két évre börtönbe küldené viszont azokat, akik olyan szolgáltatást nyújtanak (ide értve az okostelefonokra írt lehallgathatatlan alkalmazások készítőit is), amelyeket nem tudnak lehallgatni a titkosszolgálatok. Legalábbis akkor, ha nem adják meg a szolgáltatásuk feltöréséhez szükséges kódokat. A birtokunkban lévő tervezet szerint ugyancsak két év börtön várna azokra is, akik ,,az információs társadalommal összefüggő olyan szolgáltatást vesznek igénybe, amely a szolgáltatást igénybe vevők között titkosított kommunikációt biztosít".

Bűncselekmény lenne a titkosított kommunikáció
Mario Anzuoni / Reuters




Ez azt jelenti, hogy kukába dobhatja a nemrég a Magyar Innovációs Szövetség startup innovációs díjával kitüntetett egyedülálló hívástitkosító rendszerét a CryptTalk fejlesztő csapata, hiába vették át az elismerést Kövér Lászlótól. Ha kiadják a titkosítás feltöréséhez szükséges kódot a titkosszolgálatnak, senki nem vásárolja többé a fejlesztésüket. Ha nem adják ki, lecsukhatják őket.

Nem ez azonban az egyetlen orwelli elképzelés a nevében a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés érdekében megalkotott törvényjavaslatnak. Bár végigolvasva a sok helyen kissé zavaros és ellentmondásosnak tűnő szöveget, az embernek komoly kétségei vannak afelől, hogy mi is lehetett a céljuk a tervezet készítőinek. Számos paragrafus a már évek óta hatályban lévő törvények hibáit, hiányosságait hivatott csupán korrigálni. Több esetben pedig a szervezett bűnözés és a konkrét ügyhöz nem köthető bűnügyi hírszerzés lehetőségeit próbálja növelni a terror elleni fellépés álcája alatt a kormány.

A javaslat felhatalmazza a rendőrséget (és nemcsak terrorveszély esetére), hogy a határátkelőhely és az államhatár őrzése, a határforgalom ellenőrzése és a határátkelőhely rendjének fenntartása céljából képfelvevőt helyezhet el és felvételt készítsen. Nyilván így akarják rögzíteni, és utólag visszakereshetővé tenni, ha egy terrorista hamis útlevéllel vagy vesztegetéssel mégiscsak átjut a szigorúan őrzött határon.

Kicsit nehezebben érthető, hogy az eddigiekhez képest miért kell fokozni az állami intézmények megfigyelését. Márpedig a törvényjavaslat szerint a rendőrség az állam működése szempontjából kiemelten fontos, a kormány által létesített és amúgy a rendőrség kezelésében lévő (értsd: a rendőrség által védett és őrzött) létesítmények rendjének és jogszerű működésének biztosítása érdekében azok folyosóin és közös használatú helyiségeiben (lényegében a WC-fülkék kivételével bárhol), továbbá a létesítmény külső falain és kapuiban is elhelyezhet kamerákat - ha eddig még nem voltak.
A terrortörvényben épp csak a TEK-kel nem nagyon foglalkoznak
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Azonban a határon és ,,az állam működése szempontjából fontos intézményekben" készült felvételeket nemcsak a terrorizmus elleni harchoz használhatják fel a későbbiekben a hatóságok. Büntető- és szabálysértési, közlekedési szabálysértési eljárásokban épp úgy felhasználhatók lennének, mint más hatóságok (például a NAV) előtt folyó eljárásokban, vagy éppen titkos információgyűjtéshez, körözött személy vagy tárgy felkutatásához, de még egy esetleges rendőri intézkedés jogszerűségének a bizonyításához.

A törvényjavaslat fenntartja a mai státuszkót, miszerint a belügyminiszter irányítása alatt továbbra is három, egymástól független rendőrség létezik Magyarországon. Az általános jogkörű Rendőrség, a terrorcselekmények megelőzésére, felderítésére, valamint egyes védett vezetők személyvédelmére (és a javaslat szerint ezen túl már a lakásaik védelmére is) hivatott Terrorelhárítási Központ, valamint a belső elhárítás, azaz a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Mindezek dacára a javaslat folytonosan csak rendőrségről beszél, a terror elleni törvénycsomag a terror elleni rendőrséget, a TEK-et szinte nem is említi.

Részletesen szabályozza a tervezet a jelenlegi Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZEBEKK) átalakításával létrehozandó Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) működését, feladatait, jogait és kötelezettségeit. Eszerint a TIBEK polgári nemzetbiztonsági szolgálatnak minősül, csakúgy, mint az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a lehallgatások és más titkosszolgálati eszközök és módszerek szolgáltatója, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

A TIBEK hozzáférhet az összes nyomozóhatóság, polgári és katonai titkosszolgálatok és a büntetés-végrehajtás adataihoz, valamint az állami nyilvántartásokhoz. Elemzéseket végez a kormány és a nyomozóhatóságok számára egyaránt. Figyeli, hogy egy-egy ügyben nem folynak-e párhuzamos nyomozások, illetve, hogy az egyes hatóságok nem ,,dobnak-e ki az ablakon" olyan információkat, amelyek más hatóságok számára igen fontosak lehetnek.

A nemzetbiztonsági szolgálatokkal együttműködő, együttműködni kényszerülő szervezetek kötelesek olyan informatikai rendszert kiépíteni, amelyen keresztül online képes fogadni a titkosszolgálat az adataikat. Állami és állami többségi tulajdonú cégek saját költségen kötelesek az átadás műszaki feltételeit megteremteni, a magáncégeknek a szakszolgálat megelőlegezi a költségeket. A rendszer kiépítésére a cégeknek és intézményeknek hat hónapot ad a törvény.


A TIBEK látja el az utasadatok átadásával és átvételével kapocsaltos feladataikat is. Így nemcsak bárkinek a személyes adataihoz férhetnek minden további nélkül hozzá, de az utazási szokásaikat és első kézből ismerhetik meg.

A törvény előírná, hogy ,,az az alkalmazásszolgáltató, aki az információs társadalommal összefüggő olyan szolgáltatást nyújt, amely a szolgáltatást igénybe vevők között titkosított kommunikációt biztosít, köteles a külső (bírói, igazságügy-miniszteri) engedélyhez kötött titkos információgyűjtésre jogosult szerveknek számára a titkosított információhoz hozzáférést biztosítani. Át kell adniuk a szolgáltatás előfizetőjének vagy felhasználójának az adatait, s meg kell adniuk, hogy mióta használja az adott szolgáltatást. Ki kell adniuk továbbá a regisztrációhoz használt IP-címet és portszámot, a szolgáltatás igénybevételekor használt IP-címet és portszámot, és a felhasználói azonosítót. Aki ezt nem teszi meg, két év börtönt kaphat.


A törvénylehetővé tenni, hogy terrorveszély-helyzet esetén korlátozzák a büntetés-végrehajtási intézményekben a rabok jogait. Felhatalmazza a katasztrófavédelmet, hogy 2-es terrorfenyegetettségi szint felett korlátozza a veszélyes anyagok szállítását, bizonyos esetekben a veszélyes anyaggal dolgozó üzemek működését is.

Nyilván semmiféle hátsó szándék nem húzódik meg a mögött, hogy a tervezet készítői két, a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és szállítók korlátázására felhatalmazó paragrafus közé csúsztatták be, hogy [a katasztrófavédelemért felelős miniszter] elrendelheti ,,a fennálló terrorfenyegetettség készenléti fokozatától függetlenül a tömegtartózkodásra alkalmas létesítmények látogatásának, tömegrendezvények tartásának korlátozását, vagy indokolt esetben megtiltását".

Ha ez így marad, bármikor, bármilyen kulturális és politikai rendezvény betiltható lesz a jövőben.


http://nol.hu/belfold/a-totalis-ellenorzest-epithetik-ki-orbanek-a-terror-urugyen -1608975
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrortörvényben, felhasználójának, nemzetbiztonsági, terrorelhárítási, nyomozóhatóságok, alkotmányvédelmi, személyvédelmére, kötelezettségeit, titkosszolgálati, igénybevételekor, tömegrendezvény, törvényjavaslat, felhasználhatók, okostelefonokra, regisztrációhoz, okostelefonokat, belügyminiszter, határátkelőhely, jogszerűségének, fenyegetettségi, titkosszolgálat, törvénylehetővé, intézményekben, intézményeknek, előfizetőjének, bizonyításához, felkutatásához, alkalmazásokon, szolgáltatásuk, szabálysértési, fejlesztésüket, szolgálatokkal, magyarországon, hívástitkosító, átalakításával, vesztegetéssel, online titkosítás, egyetlen hajmeresztő, kormányzat terveiben, terrorellenes harc, kabinet jogot, fenyegetettségi fokozattól, totális ellenőrzést, terror ürügyén, kormány azokat, titkosszolgálatok jelenleg, szolgáltatók azon, titkosítás feltöréséhez, kormány valóban, szolgáltatásuk feltöréséhez, birtokunkban lévő, információs társadalommal, Fekete Gy, Pintér Sándor, Gulyás Gergely, Mario Anzuoni, Magyar Innovációs Szövetség, Kövér Lászlótól, Móricz-Sabján Simon, Terrorelhárítási Központ, Nemzeti Védelmi Szolgálat, Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, Terrorelhárítási Információs, Bűnügyi Elemző Központ, Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tavaszi kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem számIt  A másik dolog,  Erdőn  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einsteinről  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  képre írva  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png csokor  Png csokor  Próbálj meg ...  képre írva  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Egy lelki imádság  Erdőn  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
online titkosítás, egyetlen hajmeresztő, kormányzat terveiben, terrorellenes harc, kabinet jogot, fenyegetettségi fokozattól, totális ellenőrzést, terror ürügyén, kormány azokat, titkosszolgálatok jelenleg, szolgáltatók azon, titkosítás feltöréséhez, kormány valóban, szolgáltatásuk feltöréséhez, birtokunkban lévő, információs társadalommal, szolgáltatást igénybe, titkosított kommunikáció, elismerést Kövér, egyetlen orwelli, terrorizmus elleni, embernek komoly, tervezet készítőinek, szervezett bűnözés, konkrét ügyhöz, terror elleni, javaslat felhatalmazza, államhatár őrzése, határforgalom ellenőrzése, határátkelőhely rendjének, terrorista hamis, szigorúan őrzött, eddigiekhez képest, állami intézmények, törvényjavaslat szerint, állam működése, kormány által, rendőrség kezelésében, rendőrség által, létesítmény külső, esetleges rendőri, törvényjavaslat fenntartja, belügyminiszter irányítása, általános jogkörű, javaslat szerint, lakásaik védelmére, belső elhárítás, javaslat folytonosan, jelenlegi Szervezett, összes nyomozóhatóság, nyomozóhatóságok számára, egyes hatóságok, nemzetbiztonsági szolgálatokkal, átadás műszaki, szakszolgálat megelőlegezi, rendszer kiépítésére, utasadatok átadásával, személyes adataihoz, utazási szokásaikat, törvény előírná, titkosított információhoz, szolgáltatás előfizetőjének, adott szolgáltatást, regisztrációhoz használt, szolgáltatás igénybevételekor, felhasználói azonosítót, törvénylehetővé tenni, rabok jogait, veszélyes anyagok, veszélyes anyaggal, tervezet készítői, veszélyes anyagokkal, terrortörvényben, felhasználójának, nemzetbiztonsági, terrorelhárítási, nyomozóhatóságok, alkotmányvédelmi, személyvédelmére, kötelezettségeit, titkosszolgálati, igénybevételekor, tömegrendezvény, törvényjavaslat, felhasználhatók, okostelefonokra, regisztrációhoz, okostelefonokat, belügyminiszter, határátkelőhely, jogszerűségének, fenyegetettségi, titkosszolgálat, törvénylehetővé, intézményekben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.