Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Charbelről neveztek el parkot Gazdagréten
  2019-05-27 23:04:46, hétfő
 
  Saját fotózás
Nagyszeben tér - Gazdagrét
.........



.........


Új nevet kapott a tér - Névadó ünnepség
Képen Dr. Erdő Péter bíboros és a Libanoni pátriárka Nimatollah Hásim látható
.........


Új név Szent Charbel park
.........



.........



.........



- Újbuda hírek
Szent Charbelnek, a libanoni maronita egyház szerzetes papjának állítottak emléket egy park elnevezésével, amely a Nagyszeben tér és a Gazdagréti út közötti található, nem messze a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániától.
Tarlós István főpolgármester hétfőn, a park névadó ünnepségén azt mondta, az elnevezéssel a katolikus közösség és Budapest vezetése olyan emléket állít az annayai remetének, a teljesség zarándokának, amely megőrzi a mindennapoknak Charbel atya szent nevét, cselekedeteit és emberi tisztaságát.
Közölte, a parkot a gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kezdeményezése alapján, a libanoni nagykövetség támogatásával, a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében, a városrész egyetértésével nevezték el Szent Charbelről.
"Szent Charbel hite és élete évszázadokon keresztül példa volt, és a mai névadó ünnep is bizonyítja, hogy a harmadik évezredben is a keresztény identitás jelképe marad" - fogalmazott a főpolgármester.
Tarlós István elmondta, 1828-ban Júszuf Antún Mahlúf néven született egy kivételes ember, aki hosszú élete során nagy lelkierővel, bölcs derűvel, megingathatatlan hittel és türelemmel gyakorolta a legnemesebb tulajdonságokat. A Charbel nevet már novíciusként vette fel. A név jelentése: Isten története, Isten elbeszélése.
"Szelídség, engedelmesség, szolgálatkészség, önfeláldozás, lemondás, erkölcsi tisztaság. Ezek a nagyszerű, de sajnos ma már egyre ritkábban fellelhető jellemvonások olyan erővel bírnak, amelyek szilárd alapot adhatnak egy szent életmű felépítéséhez" - fogalmazott.
A főpolgármester kiemelte: Szent Charbel élete különösen példaértékű egy olyan világban, amit a fogyasztás kényszere irányít, az ember értékét leginkább a megtermelt javakkal és munkája hatékonyságával mérik. Szent Charbel nagysága nem pénzben mérhető, jótevőként szolgálta környezetét és a hívő világot.
A kelet misztikus aszkétája életével és halhatatlan csodáival a katolikus világ példaképévé vált, VI. Pál pápa 1965-ben boldoggá, majd 1977- ben szentté avatta - mondta.
- Tarlós István emlékeztetett arra is, hogy a gazdagréti Szent Angyalok temploma 2016 óta hűségesen őrzi szellemiségét és szent ereklyéjét, 2018 augusztusában Bisára Butrusz ar-Ráí maronita pátriárka és Erdő Péter bíboros megáldotta és Szent Charbel szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.
- Joanna Azzi libanoni nagykövet arról beszélt, hogy Szent Charbel több ezernyi csodát tett, és sok-sok embernek, családnak az életét változtatta meg. Ezek a csodák nem ismertek földrajzi és felekezeti határokat, és a világban élő összes keresztényt megérintették - mondta, hozzátéve, hogy Szent Charbel kultusza bejárta a világot.
A nagykövet kijelentette, amióta 17 hónapja elfoglalta hivatalát Budapesten, napról napra tapasztalja és megéli azt a támogatást, amelyet Libanon kap Magyarországtól. A park elnevezése Szent Charbelről ismételten egy újabb megnyilvánulása a szolidaritásnak és támogatásnak, amelyet Libanon a magyar kormány részéről élvez - tette hozzá.
- Nimatollah Hásim maronita főapát arról beszélt, Szent Charbel az életével és halálával Jézus szavaira emlékeztet bennünket: ha egy földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad, ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem.
Szent Charbel élete a tökéletes példája ennek "a tiszta és szerény gabonamagnak". Az elköteleződése, a kitartása és a szilárd akarata, hogy fenntartsa szerzetesi fogadalmát, később azzá a hitvallássá vált, amely végül bejárta a világot - mondta.
Nimatollah Hásim kijelentette: most Szent Charbel fontos szerepet játszik abban, hogy közelebb hozza egymáshoz Libanont és Magyarországot.
- Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, mielőtt megáldotta volna a parkot, elmondta, hogy Szent Charbel csodatevő szent hírében áll az egész világon.

Képen: Neemtallah Hashem maronita főapát (b), Tarlós István főpolgármester és Joanna Azzi, a Libanoni Köztársaság nagykövete a XI. kerületi Szent Charbel park avatási ünnepségén
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
...... ......



Fotó: MTI Szigetváry Zsolt - Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek áldást mond a XI. kerületi Szent Charbel park avatási ünnepségén. Mellette balról Tarlós István főpolgármester, Joanna Azzi libanoni nagykövet és Neemtallah Hashem maronita főapát
...... .......



...... .....


*
- Ami a cikkből kimaradt - Én ott voltam az ünnepségen.
A libanoni és a Magyar himnuszt a hazánkban tanuló libanoni énekkar adta elő.
Utána ünnepi beszédek következtek.
Majd az énekkar előadásában a Libanoni Zsoltár és az Ave Maria c. dalokat halhattuk.
Ráadásként még egy szép dallal kedveskedett az énekkar.. Műsor után riportok készültek a vezetőség tagjaival.
Dr. Szederkényi Károly a Szentangyalok plébánosa meghívta a vendégeket a templom kávézójába egy pohár italra és süteményre.

- Magyar kurír oldalon
Szent Charbel nevét kapta egy park Gazdagréten
2019. május 27., hétfő | 18:17
A budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templom felszentelésekor, 2016-ban Erdő Péter bíboros a plébániára bízta négy libanoni szent ereklyéit. Egyiküknek, az ,,arab Pio atyaként" tisztelt Szent Charbelnek a nevét viseli május 27-től a templom közelében fekvő park.
...... ......


- A budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templom felszentelésekor, 2016. október 1-jén Erdő Péter bíboros a plébániára bízta négy libanoni szent, Szent Charbel Makhlouf maronita szerzetes, Szent Rafka apáca, Szent Nimatulla teológus és Boldog Esteban laikus testvér ereklyéit.
- 2018-ban Szent Charbel - akit az ,,arab Pio atyának" is hívnak - tiszteletére szentelték fel a templom keresztelőkápolnáját. Azóta megindult a számtalan csodát tévő szent tiszteletének kultusza, s a templomhoz közel, a lakótelep alján parkot is elneveztek róla.
- A teret május 27-én Erdő Péter bíboros áldotta meg. Az ünnepi eseményen jelen volt Michael August Blume apostoli nuncius, Neamatallah Hachem libanoni maronita főapát; Libanon Magyarországra akkreditált nagykövete, Joanna Azzi; Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár; Tarlós István, Budapest fő polgármestere és két helyettese, valamint a XI. kerület vezetője, Hoffmann Tamás.
Az ünnepség a magyar himnusz eléneklésével kezdődött, melyet a Sancta Maria nevet viselő libanoni kórus vezetett, amely a hétvégén Máriabesnyőn megrendezett katolikus ifjúsági fesztiválon, a Mladifesten is fellépett.
...... .......


Tarlós István köszöntőjében kiemelte Szent Charbel engedelmességét, szelídségét, szolgálatkészségét, önfeláldozó, lemondásra kész lelkületét. Mint mondta: manapság világunkban ezek a nagyszerű tulajdonságok egyre kevésbé lelhetőek fel. A főpolgármester az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy a gazdagréti terület Szent Charbel park elnevezésével a katolikusok és Budapest vezetése olyan emléket állít az annayai remetének, a ,,teljesség zarándokának", amely mindig figyelmeztetni fogja az arra járókat a szent cselekedeteire, emberi tisztaságára.
- Joanna Azzi arról beszélt, hogy hazájában - abban az országban, melyről hetvenegyszer esik szó a Bibliában - Isten csodatevőjeként tisztelik Szent Charbelt. A 19. század végén elhunyt szent tisztelete az egész világon elterjedt. A nagykövet a szent csodáiról is beszélt. Elmondta: amikor Libanonban tartózkodik, s ideje engedi, mindig felkeresi a szent tiszteletére emelt templomot. Joanna Azzi megköszönte a magyaroknak az országa keresztényeinek nyújtott segítségét, a velük érzett szolidaritást, melynek egyik tanújele, hogy a libanoni szentről neveznek el parkot Budapesten.
...... ........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Címkék: szolgálatkészség, megingathatatlan, megvalósításáért, felszentelésekor, tulajdonságokat, utcanévtábláját, engedelmességét, hatékonyságával, csodatevőjeként, keresztényeinek, megnyilvánulása, szolidaritásnak, magyarországtól, egyetértésével, családjainknak, magyarországra, kezdeményezése, magyarországot, főpolgármester, figyelmeztetni, evangéliumában, elköteleződése, mindennapoknak, megsegítéséért, cselekedeteire, szolidaritást, augusztusában, közbenjárását, tiszteletének, tulajdonságok, cselekedeteit, szentangyalok, eléneklésével, felépítéséhez, megérintették, nemzeteinknek, libanoni maronita, park elnevezésével, park névadó, katolikus közösség, annayai remetének, teljesség zarándokának, mindennapoknak Charbel, gazdagréti Szent, libanoni nagykövetség, városrész egyetértésével, harmadik évezredben, keresztény identitás, kivételes ember, legnemesebb tulajdonságokat, szent életmű, főpolgármester kiemelte, Szent Charbelről, Képen Dr, Erdő Péter, Nimatollah Hásim, Szent Charbel, Szent Charbelnek, Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániától, Tarlós István, Szent Angyalok Plébánia, Fővárosi Közgyűlés, Júszuf Antún Mahlúf, Szent Angyalok, Bisára Butrusz, Joanna Azzi, Neemtallah Hashem, Libanoni Köztársaság, Szigetváry Zsolt, Libanoni Zsoltár, Szederkényi Károly, Szent Angyalok-templom, Szent Charbel Makhlouf, Szent Rafka, Szent Nimatulla, Boldog Esteban, Michael August Blume, Neamatallah Hachem, Libanon Magyarországra, Azbej Tristan, Hungary Helps Program, Hoffmann Tamás, Sancta Maria, Szent Charbelt, Tarlós Istvánnal, Szent Angyalok-templomban, Béchara Boutros Raï,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Idő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Idő  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  képre írva  Hogy lehet megtartani  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Annuska bar...  Minden harmadik...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Próbálj meg ...  A kételkedés kezelése  Ágai Ágnes – Csendélet  Png nő  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Elköszönt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kutya  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Tavaszi kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tavaszi kép  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat 
Bejegyzés Címkék
libanoni maronita, park elnevezésével, park névadó, katolikus közösség, annayai remetének, teljesség zarándokának, mindennapoknak Charbel, gazdagréti Szent, libanoni nagykövetség, városrész egyetértésével, harmadik évezredben, keresztény identitás, kivételes ember, legnemesebb tulajdonságokat, szent életmű, főpolgármester kiemelte, olyan világban, fogyasztás kényszere, ember értékét, megtermelt javakkal, hívő világot, kelet misztikus, katolikus világ, életét változtatta, nagykövet kijelentette, park elnevezése, újabb megnyilvánulása, magyar kormány, földbe esett, tökéletes példája, szilárd akarata, hitvallássá vált, egész világon, cikkből kimaradt, hazánkban tanuló, énekkar előadásában, szép dallal, vezetőség tagjaival, templom kávézójába, pohár italra, park Gazdagréten, plébániára bízta, nevét viseli, templom közelében, számtalan csodát, templomhoz közel, lakótelep alján, teret május, ünnepi eseményen, üldözött keresztények, magyar himnusz, hétvégén Máriabesnyőn, nagyszerű tulajdonságok, gazdagréti terület, arra járókat, szent cselekedeteire, szent csodáiról, szent tiszteletére, országa keresztényeinek, velük érzett, libanoni szentről, földre hulló, ország lakóinak, teret &#8211, szent ereklyéit, magyar hívek, szent portréját, bíboros számára, közeli Szent, elmúlt esztendőben, hívek rendszeresen, egész világnak, szolgálatkészség, megingathatatlan, megvalósításáért, felszentelésekor, tulajdonságokat, utcanévtábláját, engedelmességét, hatékonyságával, csodatevőjeként, keresztényeinek, megnyilvánulása, szolidaritásnak, magyarországtól, egyetértésével, családjainknak, magyarországra, kezdeményezése, magyarországot, főpolgármester, figyelmeztetni, evangéliumában, elköteleződése, mindennapoknak, megsegítéséért, cselekedeteire, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.