Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
CINIZMUS ÚJRATÖLTVe - LESZ-E VÁLTOZÁS?
  2016-04-05 21:07:12, kedd
 
  CINIZMUS ÚJRATÖLTVE - LESZ-E VÁLTOZÁS?

Kedden a Népszabadságban jelent meg egy összeállítás az állami cégek vezetőinek a fizetéséről. A felütés az volt, hogy az állami erdészetek vezetőinek a fizetése több esetben is eléri a 3 millió forintot, akik így kétszer annyit keresnek, mint Orbán Viktor. (Ez utóbbi kijelentés komolyságát most ne ragozzuk!) S ha néhány éve nagy gondolkodónk - Lázár János - pofátlan végkielégítésekről filozofált, mit szóljunk most ahhoz, hogy mostani uralkodásuk alatt a MÁV Zrt.-nél és a Magyar Posta Zrt.-nél a legkisebb és a legnagyobb bérek között 45-szörös különbség áll fenn. Ez ilyen nemzetközi pofátlansági rekordnak tűnik. Abszurditásban viszont még erre a hírre is sikerült rápakolnia a Fidesznek, s nálam ez verte ki végletesen a biztosítékot.
Történt ugyanis, hogy a kormánypárt egyik jeles képviselője - s egyúttal az NGM államtitkára - Cseresnyés Péter úgy gondolta (vagy arra utasították), hogy sajtótájékoztatón kell megvédenie a kormányát, s a következőket találta mondani:
"...abban az esetben, hogy ha egy nagy költségvetésű, nagy forgalmat lebonyolító cégnél FELELŐS ÉS SZÁMONKÉRHETŐ vezetést akarunk elérni, akkor azt a vezetőt meg kell fizetni."
És megint nem szakadt le a plafon, hogy ilyen kijelentés egy abszolút világrekorder következmények nélküli országban elhangozhat. Ahol az elmúlt 26 évben soha, egyetlen kormány alatt nem volt elszámoltatás, ahol a politikához közelálló vállalkozók, közigazgatási vezetők vagy éppen az állami cégek vezetői végül mindig megússzák, hiába okoznak gyakran felmérhetetlen károkat a köznek és hiába indulnak ellenük (nagy ritkán) eljárások. Sajnálattal állapíthatjuk meg, hogy a Pintér-Polt duó regnálása alatt a helyzet jelentős mértékben romlott, hiszen míg például az "elmúltnyócév" szocialista kormányzásának az utolsó éveiben jónéhány állami és önkormányzati vezető ellen eljárás indult, ez a Fideszes kötődésű visszaéléseknél az elmúlt hat évben gyakorlatilag nullára redukálódott. Sőt a NER alapfilozófiája miatt még büszkén meg is védik őket. S így is lesz ez még legalább két évig. S mi vajon tehetnénk-e azért, hogy ez az állapot ne tartson örökké, s egy bármilyen összetételű új kormány alatt következmények nélkül ne lehessen felelelőtlenül bánni a közpénzekkel?
A feltett kérdésre a válaszom határozott IGEN, hiszen éppen ilyen célok elérése érdekében alapítottuk meg a Választói Mozgalmat. A történések kapcsán tehát két javaslatom van arra vonatkozóan, hogy a Mozgalom majdani internetes felületén - sok más mellett - miről is kell majd döntenünk, s miben is kell majd megállapodnunk egy választási szövetség résztvevőivel.
1. Maximálni kell az állami, közigazgatási és állami vezetői fizetéseket (kb. a mostani megemelt szint felében), s egyúttal megszüntetni azt az állapotot, hogy a legkisebb és a legmagasabb bérek között egy adott intézményen belül több tízszeres különbség alakuljon ki.
2. Meg kell szüntetni a felelőtlen kormányzás negyedszázados korszakát, az állami ellenőrző és bűnüldöző szerveket alkotmányos biztosítékokkal függetleníteni kell a mindenkori politikai hatalomtól, s akár román mintára létre kellene hozni egy független korrupcióellenes hivatalt, amelynek vezetőjét a parlamentnek kellene megválasztania, s annak tartozna elszámolással. (Itt ajánlanám mindenki figyelmébe Ruzsa Ferenc "A jó állam és a jó kormányzás" c. munkáját, ami a Választói Mozgalom oldalán is megtalálható.)
Arra kérem a Mozgalom tagjait és szimpatizánsait, hogy ha bármilyen olyan javaslatuk van:
- amiről úgy gondolják, hogy pártpolitikusok vagy kormányok helyett arról a népnek részvételi módon kellene döntenie,
- s azt egy társadalmi megegyezés keretei közé foglalva kötelező jeleggel kelljen elfogadnia egy majdani választási szövetségből bejutott parlamenti erőnek,
akkor ezen az oldalon osszák meg indítványaikat a közösség tagjaival. Ilyen módon fognak majd összeállni azok a döntési lehetőségek, amelyekről a Választói Mozgalom tagjainak majd szavezniuk, ill. dönteniük kell.
S, hogy mi is adja még az aktualitását a két javaslat-csomagomnak? Az, hogy néhány órával korábban kiderült, hogy a Hadházy Ákos által feltárt "trafikmutyi" ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette a nyomozást, azzal az indoklással, hogy "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése". Én viszont két elkövetőt ismerek. Azokat akiknek ez a megszüntető határozat köszönhető, s akiket ezért - ha minden úgy folytatódik, mint '90 óta - soha nem fognak elszámoltatni. (Ugye nem kell mondanom, hogy ki ez a két ember?) Mert egy ilyen rendszerben élünk: nincs gerinc, nincs lelkiismeret és nincs felelősség. Sajnos ezt az írást sem tudom mással zárni, mint Adyval: "Hitványabb Nérók még seholse éltek". De előbb-utóbb mindig megbuknak.

Horváth András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: korrupcióellenes, biztosítékokkal, visszaéléseknél, alapfilozófiája, népszabadságban, pártpolitikusok, szimpatizánsait, függetleníteni, felelelőtlenül, megállapodnunk, indítványaikat, felmérhetetlen, következmények, abszurditásban, negyedszázados, kormányzásának, megválasztania, elszámoltatni, költségvetésű, bűncselekmény, számonkérhető, közigazgatási, világrekorder, résztvevőivel, önkormányzati, gyakorlatilag, elszámoltatás, állapíthatjuk, elszámolással, megtalálható, megszüntetni, gondolkodónk, megszüntette, biztosítékot, következőket, közpénzekkel, állami cégek, állami erdészetek, fizetése több, legnagyobb bérek, kormánypárt egyik, következőket találta, nagy költségvetésű, abszolút világrekorder, politikához közelálló, helyzet jelentős, utolsó éveiben, bármilyen összetételű, feltett kérdésre, válaszom határozott, történések kapcsán, választási szövetség, CINIZMUS ÚJRATÖLTVe, LESZ-E VÁLTOZÁS, CINIZMUS ÚJRATÖLTVE, Orbán Viktor, Lázár János, Magyar Posta Zrt, Cseresnyés Péter, FELELŐS ÉS SZÁMONKÉRHETŐ, Választói Mozgalmat, Ruzsa Ferenc, Választói Mozgalom, Hadházy Ákos, Központi Nyomozó Főügyészség, Hitványabb Nérók, Horváth András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi van, ha?  Facebookon kaptam  képre írva  A csend aranyat ért  Rács mögé  Az idegen országok éghajlata  Esti kép  A haj állapotának javítása egy...  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor még kicsi voltál...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Alvó baby  Esti Ima !  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó cica  A haj állapotának javítása egy...  Rács mögé  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soli Deo gloria  Ha nyitott vagy  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Rács mögé  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  képre írva  Játékos kis cicák  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Szép estét  Facebookon kaptam  Nem jár  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Várnai Zseni - Éveim  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Minden kedves látogatómnak sze...  Soli Deo gloria  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Heltai Jenő: Március  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Nem jár  A máj egészségének javítása te...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Vérnyomáscsökkentés  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Karinthy Frigyes: Almafa  Játékos kis cicák  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Várnai Zseni - Éveim  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Reményik Sándor: Itt most virá...  Képes idézet !  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam Krisztina b... 
Bejegyzés Címkék
állami cégek, állami erdészetek, fizetése több, legnagyobb bérek, kormánypárt egyik, következőket találta, nagy költségvetésű, abszolút világrekorder, politikához közelálló, helyzet jelentős, utolsó éveiben, bármilyen összetételű, feltett kérdésre, válaszom határozott, történések kapcsán, választási szövetség, mostani megemelt, legmagasabb bérek, adott intézményen, felelőtlen kormányzás, állami ellenőrző, mindenkori politikai, független korrupcióellenes, parlamentnek kellene, népnek részvételi, társadalmi megegyezés, majdani választási, oldalon osszák, közösség tagjaival, döntési lehetőségek, nyomozás adatai, megszüntető határozat, ilyen rendszerben, korrupcióellenes, biztosítékokkal, visszaéléseknél, alapfilozófiája, népszabadságban, pártpolitikusok, szimpatizánsait, függetleníteni, felelelőtlenül, megállapodnunk, indítványaikat, felmérhetetlen, következmények, abszurditásban, negyedszázados, kormányzásának, megválasztania, elszámoltatni, költségvetésű, bűncselekmény, számonkérhető, közigazgatási, világrekorder, résztvevőivel, önkormányzati, gyakorlatilag, elszámoltatás, állapíthatjuk, elszámolással, megtalálható, megszüntetni, gondolkodónk, megszüntette, biztosítékot, következőket, közpénzekkel, szövetségből, parlamentnek, államtitkára, elmúltnyócév, redukálódott, pofátlansági, aktualitását, összeállítás, lelkiismeret, csomagomnak, kormánypárt, lehetőségek, képviselője, trafikmutyi, főügyészség, állapítható, intézményen, indoklással, alkotmányos, utasították, szocialista, politikához, vállalkozók, sajnálattal, elhangozhat, vonatkozóan, összetételű, komolyságát, lebonyolító, fizetéséről, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 2382
  • e Hónap: 19175
  • e Év: 152092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.