Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döbbenetes felvétel a katasztrófáról: ......
  2019-05-30 10:32:44, csütörtök
 
  - Két hajó ütközött össze szerda este a Dunán a Parlamentnél. A kisebb hajó, a Hableány ezt követően felborult és 35 emberrel a fedélzeten elsüllyedt. A hírek szerint a járművön - a kétfős magyar személyzetet leszámítva - a dél-koreai turisták utaztak. Egy embert sikerült a mentőknek újraéleszteniük, 14 embert pedig épségben mentettek ki az áradó folyóból a baleset után. Ezt a Belügyminisztérium is megerősítette.
Később, csütörtök hajnalban, fél 1-kor a baleset helyszínén a mentő, a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivője tartottak közös sajtótájékoztatót, ahol Győrfi Pál, a mentők szóvivője közölte a szörnyű hírt: hétre növekedett a baleset halálos áldozatainak száma.
A keresés és a mentési munkálatok az egész éjszaka során folytatódnak, ugyanis még mindig rengeteg ember hollétéről nem tudnak semmit, ám a mentést jelentősen nehezítik a rossz látási viszonyok, valamint a megáradt folyó erős sodrása.
- 2019.05.29 23:37): A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint két hajó ütközött össze a Margit híd és Lánchíd között, az egyik közülük elsüllyedt. A fedélzeten 34 ember tartózkodott, melyből ketten a személyzet tagjai voltak. Az eddigi információk szerint 3 halottja van a balesetnek, egy embert újraélesztettek, 14 embert pedig épségben ki tudtak menteni. 16 ember hollétéről egyelőre nem tudnak semmit, őket jelenleg is nagy erőkkel keresik.
A Blikk információi szerint hajóbaleset történt a Dunán szerda este. Úgy tudni, jelenleg is mentik az embereket a vízből. Információnk szerint a baleset a Parlament és az Erzsébet híd között történt, amelynek következtében több ember is a vízbe esett: volt, akit újra kellett éleszteni.
Az MTI is beszámolt az esetről: "Felborult egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este. Az MTI úgy tudja, utasok is voltak a hajón. Néhány embert már kiemeltek, többeket keresnek. A vízi rendészet, mentőhajó és tűzoltóhajó is segíti a mentést" - írták.
A Blikk úgy tudja, hogy három ember meghalt a baleset következtében. A munkálatokat nagyban nehezíti a magas vízállás és az erős szél, a sodrás erősségéről pedig mindent elmond, hogy információink szerint az egyik holttestet Budatéténynél találták meg a Dunában.

*
- Döbbenetes felvétel a katasztrófáról: videóra vették a két hajó ütközését a Dunán 2019.május 30
Mint megírtuk, szerda este baleset történt a Dunán, ugyanis összeütközött két hajó, amelyek közül a kisebbik, a Hableány elsüllyedt. A tragédiának eddig legalább hét halálos áldozata van, ám többeket még keresnek. Úgy tudni, a járművön a kétfős magyar személyzeten kívül 33 dél-koreai turista utazott.
Az ütközés pillanatáról most egy webkamerás felvétel is napvilágot látott, amelyet az Időkép kamerája rögzített a Hotel Victoria tetejéről. A videón látható, ahogyan a nagy szállodahajó hátulról belefut a Hableányba. Íme: Link

*
- Hajóbaleset a Dunán: sokan a vízbe zuhantak, többeket még keresnek - Halálos áldozatok is vannak
A Hableány hajó tragédiájának eddig 7 halálos áldozata van. Győrfi Pál és Gál Kristóf sajtótájékoztatót tart a helyszínen. Link
két hajó ütközött össze szerda este a Dunán a Parlamentnél, ezt követően a kisebb, Hableány nevű hajó felborult és elsüllyedt. Egy embert sikerült a mentőknek újraéleszteniük, 14 embert pedig épségben mentettek ki az áradó folyóból a baleset után. Ezt a Belügyminisztérium is megerősítette. A keresés és a mentési munkálatok az egész éjszaka során folytatódnak, ugyanis még mindig rengeteg ember hollétéről nem tudnak semmit, ám a mentést jelentősen nehezítik a rossz látási viszonyok, valamint a megáradt folyó erős sodrása.

*
- Breaking: megtalálták a Dunán balesetet szenvedett hajó roncsait Link

- Itt vannak az első helyszíni fotók Link

*
- Az Index.hu elérte a Hableány hajó tulajdonosát, aki megerősítette, hogy a hajó, aminek fedélzetén 34 fő tartózkodott, elsüllyedt.
Az MTI tudósítójának helyszíni jelentése szerint 11 órára a környéket teljesen lezárták, a Petőfi téren több rendőr-, mentő- és tűzoltóautót látott. A mentőszolgálat ügyeletese annyit közölt, hogy "14 egységgel" vannak a helyszínen.
információink szerint a balesetet szenvedett hajó fedélzetén a 34 emberből ketten voltak a személyzet tagjai, a Hableányon pedig a baleset idején főleg dél-koreai turisták utaztak. Egyik olvasónk szerint Soroksárnál vízimentőket is bevetettek, jelenleg a Szabadság híd és a Petőfi híd között is keresik az embereket.
*
- A dunai hajóbaleset felvételein az látszik, hogy az ütközés előtt a Hableány turistahajó befordult a Viking szállodahajó elé, azt követően történt a tragédia - közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.
A felvételeket értelmezve elmondta: a videón az látható, hogy ,,hegymenetnek, északnak" tart mindkét hajó, és amikor beérnek a Margit híd két pillérje közé, a Hableány ,,valamilyen oknál fogva" befordul a Viking elé, a Viking pedig megborítja a kishajót, amely hét másodperc alatt elsüllyed.
Hozzátette, a 21.05-kor történt ütközésről tíz perccel később egy betelefonáló értesítette a tevékenységirányító központot, azt követően érkeztek a helyszínre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a honvédség, az önkéntes tűzoltóságok, a polgárőrség és a vízügyi igazgatóság munkatársai.
Az ezredes közölte, amíg a hatóságok szakemberei a helyszínre érkeztek, addig civilek a balesethez közeli hajókról mentették a vízbe esett embereket. A szerda esti hajó balesetben, heten meghaltak, huszonegy ember pedig eltűnt, nincs sok esély a túlélésükre. - 24.hu oldal
 
 
1 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: újraélesztettek, újraéleszteniük, katasztrófáról, mentőszolgálat, megerősítette, következtében, tudósítójának, főkapitányság, információink, összeütközött, tájékoztatása, tragédiájának, budatéténynél, felvételeket, személyzeten, folytatódnak, munkálatokat, szállodahajó, vízimentőket, pillanatáról, parlamentnél, tulajdonosát, tűzoltóságok, áldozatainak, tartózkodott, hegymenetnek, személyzetet, tűzoltóautót, információnk, betelefonáló, tragédiának, hajóbaleset, megtalálták, felvételein, erősségéről, értesítette, kisebb hajó, fedélzeten elsüllyedt, hírek szerint, járművön –, kétfős magyar, dél-koreai turisták, embert sikerült, mentőknek újraéleszteniük, áradó folyóból, baleset után, baleset helyszínén, mentők szóvivője, szörnyű hírt, baleset halálos, mentési munkálatok, egész éjszaka, Győrfi Pál, Dunán Budapesten, Hotel Victoria, Országos Rendőr-főkapitányság,
Antal Mária (#1)   2019-05-30 10:38:41
- Hol van Isten a tragédiák közepette? Joggal kérdezhetnénk a Dunán történt hajó baleset kapcsán.
*
Isten a világegyetem teremtője, aki vágyik rá, hogy megismerjük. Ezért vagyunk itt mindannyian. Az a kívánsága, hogy megtapasztaljuk és támaszként használjuk az ő erejét, szeretetét, igazságát, szentségét és könyörületét. Ezért azt mondja mindenkinek, aki csak hajlandó odafigyelni: ,,Gyertek hozzám."
Tőlünk eltérően Isten tudja, mi fog történni holnap, jövő héten, jövőre vagy a következő évtizedben. Azt mondja: ,,Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket."1 Tudja, mi fog történni a világban. Még ennél is fontosabb, hogy tudja, mit hoz majd az élet, és ott lehet veled, ha úgy döntesz, hogy engeded, hogy része legyen az életednek. Ő lehet ,,a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban."2 De őszintén igyekeznünk kell, hogy keressük. Azt mondja: ,,Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.

Bővebben Link
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nem számIt  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Png fotel  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdőn  képre írva  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lóhere  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Neked tudnod kell  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Szép estét  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png fotel  Az engedelmesség miért nem vál...  Albert Einstein gondolata  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  Akarat  Png fotel  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mindig jusson idő nevetni  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Neked tudnod kell  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png kislány  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 21 
Bejegyzés Címkék
kisebb hajó, fedélzeten elsüllyedt, hírek szerint, járművön &#8211, kétfős magyar, dél-koreai turisták, embert sikerült, mentőknek újraéleszteniük, áradó folyóból, baleset után, baleset helyszínén, mentők szóvivője, szörnyű hírt, baleset halálos, mentési munkálatok, egész éjszaka, mentést jelentősen, rossz látási, megáradt folyó, egyik közülük, személyzet tagjai, eddigi információk, embert újraélesztettek, vízbe esett, vízi rendészet, baleset következtében, munkálatokat nagyban, magas vízállás, erős szél, sodrás erősségéről, egyik holttestet, tragédiának eddig, ütközés pillanatáról, webkamerás felvétel, videón látható, nagy szállodahajó, vízbe zuhantak, első helyszíni, környéket teljesen, mentőszolgálat ügyeletese, balesetet szenvedett, baleset idején, dunai hajóbaleset, ütközés előtt, tragédia &#8211, felvételeket értelmezve, betelefonáló értesítette, önkéntes tűzoltóságok, vízügyi igazgatóság, ezredes közölte, hatóságok szakemberei, helyszínre érkeztek, balesethez közeli, szerda esti, újraélesztettek, újraéleszteniük, katasztrófáról, mentőszolgálat, megerősítette, következtében, tudósítójának, főkapitányság, információink, összeütközött, tájékoztatása, tragédiájának, budatéténynél, felvételeket, személyzeten, folytatódnak, munkálatokat, szállodahajó, vízimentőket, pillanatáról, parlamentnél, tulajdonosát, tűzoltóságok, áldozatainak, tartózkodott, hegymenetnek, személyzetet, tűzoltóautót, információnk, betelefonáló, tragédiának, hajóbaleset, megtalálták, felvételein, erősségéről, értesítette, tűzoltóhajó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.