Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kincset érő adatokat gyűjtenek a következő kormánynak - vis
  2016-04-09 11:27:33, szombat
 
  ELFUSERÁLT ORSZÁG, ELFUSERÁLT LAKÓI!!!
az a baj az emberek többségét jobban érdekli a Barátok-közt következő része mint a jövője
én még olyan kormányt nem éltem meg amely az emberek sorsát képviselné ( csak a választásokig megy a duma ) ha megnyerte mindegyiknek csak a harácsolás saját klienseinek -minél többet lopni SAJNOS EZT teszi mindegyik ha hatalomra kerül.

************************



2016. 04. 7. 20:40

Kincset érő adatokat gyűjtenek a következő kormánynak - visszaszerezhetőek az elrabolt földek

A Fejér megyei földárverések történetéről tartott beszámolót Ángyán József a Greenpeace által szervezett földfórumon csütörtökön Bicskén. A korábbi államtitkár, agrárprofesszor egyrészt bemutatta a megyében lezajlott intézményesített földrablást, másrészt összefoglalta a tennivalókat is, mert még mindig van esély a megoldásra. Ángyán József üzent azoknak is, akik most igyekeznek meghúzni magukat, és nem mernek lépni: ,,ez a hatalom előbb-utóbb átgázol mindenkin".

Környezetvédelmi szervezetként felismertük, hogy meg kell változtatnunk a jelenlegi, vegyszereken alapuló mezőgazdasági gyakorlatot, amely kiszorítja a kis és családi gazdálkodókat a földekről - indokolta meg Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse, hogy miért fogalmaz meg kritikát a nemzetközi környezetvédelmi szervezet a földárverésekkel szemben.

,,Azért vagyunk itt, mert segíteni szeretnénk, az a célunk, hogy a vidék életben maradjon, hogy a helyi közösségek maguk termeljék meg a számukra és a társadalom számára szükséges, egészséges élelmiszert"

- tette hozzá.

De ehhez földre van szükség - hangsúlyozta Rodics Katalin, és ha ezzel szembe megy egy folyamat, az ellen fel kell lépnünk, magyarázta.

Rodics Katalin a rendezvény legfontosabb feladataként - a lakosság tájékoztatása mellett - a részletes, aprólékos dokumentációt jelölte meg. Egy olyan háttér-információs alapot kell létrehozni, amelyre hivatkozva nemcsak bírósági eljárások indulhatnak el, hanem az a kormány is a hasznát látja, amelyik a közjó szempontját figyelembe véve, visszaszerzi a földeket, a közvagyont a közösségek számára.
De az érdemi, politikai változáshoz elengedhetetlen a társadalom támogatása is,

ebben egyetértett a rendezvény mindkét felszólalója.

Csakúgy, mint Rodics Katalin, Ángyán József is tagja volt a második Orbán-kormány agrártárcájának, de végül mindkettőnek mennie kellett, ,,már akkor látszott, hogy milyen változások fognak végbe menni a magyar mezőgazdaságban, de sajnos nem tudtuk azt megállítani, és ez szomorú" - kezdte beszámolóját Ángyán József.

Ha a vidék elveszíti közösségfenntartó szerepét, azt a városban élők is meg fogják érezni, ezen válság elől nem lehet elbújni. A nemzetek biztonsága a XXI. században ugyanis már nem a honvédelem erejétől, hanem a természeti erőforrások (termőföld, ivóvíz, energiahordozók) feletti birtoklástól függ. A modern kétpártiság nem politikai törésvonalak mentén alakult ki, hanem a nemzetközi tőkeérdekeltségek és azok hazai kiszolgálói, illetőleg a helyi közösségek megélhetési és környezeti szempontjai között feszül az ellentmondás. A magyar állam azonban dezertált, és a multik érdekeiben hozza meg a jogszabályokat - mondta el Ángyán József.

S hogy mennyire könnyű változtatni ezeken a jogszabályokon, arra jó példa, hogy nem telt két hónap a földárverésekről szóló kormányrendelet, és a külföldiek vásárlását engedélyező módosító között. De amint végre a megfelelő kezekbe kerül a föld, ki fog derülni, hogy az EU-szabályaival ellentétes az elidegenesítés, és egy újabb változtatással a most megszerzett földeket értékesíthetik az új tulajdonosok, ,,már a jogszabály szövegét is látom magam előtt" - osztotta meg aggályait Ángyán József.

S akkor íme néhány érdekes Fejér megyei adat, amelyet majd felhasználhat a közjó szempontjait fontosnak tartó kormány (a kimutatás az első hullám eredményeit foglalja össze).

a megyében adták el a legtöbb birtoktestet (677 darab meghirdetett - 27 ezer hektár / 392 eladott - 17 ezer hektár;



az átlagos birtoktest mérete 40,1 hektár volt;



a birtoktestek meghirdetett átlagára 44 millió forint, az eladottaké 61,8 millió forint volt;



a legnagyobb meghirdetett birtok test 298,4 hektár (469,1 millió forint), a legnagyobb eladott birtoktest 277,9 hektár (421,3 millió forint);



a birtoktestek 51,4 százaléka 20 hektár alatti volt, ám ezeknek a területe a meghirdetett földek mindössze 10,8 százalékát adta ki;



ezzel szemben a 100 hektár feletti birtoktestek csupán az összmennyiség 10,2 százalékát adták, míg a összterület 40,8 százalékát képezik;



a 392 birtoktestből (17.012 ha) csupán 101-et (3419 ha) vásárolta meg helyi gazdák.



57 olyan Fejér megyei település van, amelyik területet vesztett (-290 birtoktest), míg 29 olyan abszolút vesztes település van, ahol helyi gazda nem jutott földhöz (például: Alcsútdoboz, Etyek, Zichyújfalu, Lepsény, Mátyásdomb, Ercsi, Szabadegyháza);



a legnagyobb nyertes település Felcsút (33 birtoktest/1625 hektár - ezt két kormányközeli család vásárolta föl: a Mészáros és a Flier), a második Székesfehérvár (38 db), a harmadik Budapest (11 db, 1100 ha);



az eladott területek 28,7 százalékának esetében a vásárló a törvényben rögzített határon is túlról, 25 kilométer távolságból érkezett;



Csányi Sándor földjeit nem árverezték el, sőt államilag támogatott mintagazdaságokká nevezték ki őket.

Ángyán József figyelmeztetett, katasztrofális következményei lesznek annak, ha kiszorítják az embereket a mezőgazdaságból, ezzel csak tovább szakad a magyar társadalom.

(forrás: Greenpeace)

A professzor kilenc pontban foglalta össze az aktuális teendőket:

Meg kell akadályozni a földárveréseket! Erre jó eszköz lehet a népszavazás is, amelyet párthovatartozás nélkül támogatni kell.

Forgalomképtelen kincstári vagyonná kell nyilvánítani az állami földeket (mint például Nagy-Britanniában).

Üzemszabályozási törvényt kell megalkotni, amelyben világosan lefektetnék a birtokmaximum és az összeszámíthatóság keretrendszerét.

A maximális birtokméret-korlátok be nem tartását három év türelmi idő után szankciókkal sújtani.

Az átlagos európai birtokméret feletti, a területnagyságtól, valamint a lakhely és a birtok közti távolságtól függően, sávos földadót kell bevezetni.

Élni kell az államnak az elővásárlási jogával a spekuláns, extrém birtokok esetében.

A felvásárolt és a meglévő állami területeket helyben élő gazdálkodni vágyó családoknak kell tartós bérletbe adni, ezzel megvalósítható lenne a demográfiai és szociális földprogram (és csökkenthető lenne a fiatalok kivándorlása is).

Meg kell alkotni a szövetkezeti törvényt, hogy a termelés a feldolgozás és az értékesítés, azaz a teljes haszon a helyi közösségnél maradjon.

Az EU-s csatlakozási szerződést újra kell tárgyalni, a termőföldet ki kell venni a tőkejavak közül, míg az élelmiszer-önrendelkezéshez való jogot közösségi szinten kell elfogadni. ,,Ha szabadságharc, akkor legyen szabadságharc, csak értelmes célokért" - zárta előadását Ángyán József.

http://alfahir.hu/kincset_ero_adatokat_gyujtenek_a_kovetkezo_kormanynak_visszasze rezhetoek_az_elrabolt_foldek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önrendelkezéshez, intézményesített, üzemszabályozási, forgalomképtelen, földárverésekkel, környezetvédelmi, párthovatartozás, földárverésekről, földárveréseket, energiahordozók, mezőgazdaságban, agrárprofesszor, kormányrendelet, mezőgazdaságból, elengedhetetlen, figyelmeztetett, agrártárcájának, keretrendszerét, következményei, megvalósítható, jogszabályokat, jogszabályokon, székesfehérvár, katasztrofális, értékesíthetik, elidegenesítés, változtatással, tájékoztatása, birtokmaximum, szervezetként, változtatnunk, földárverések, szabadegyháza, összefoglalta, felhasználhat, gazdálkodókat, emberek többségét, emberek sorsát, választásokig megy, harácsolás saját, következő kormánynak, elrabolt földek, korábbi államtitkár, megyében lezajlott, hatalom előbb-utóbb, földekről –, nemzetközi környezetvédelmi, földárverésekkel szemben, vidék életben, helyi közösségek, társadalom számára, rendezvény legfontosabb, ELFUSERÁLT ORSZÁG, ELFUSERÁLT LAKÓI, SAJNOS EZT, Ángyán József, Rodics Katalin, Csányi Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Vannak emberek  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Sorsunk miatt...  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  "Ez egy csoda"  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Nem kell hozzá fürdőruhás  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  40 felett  "Ez egy csoda"  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Kertem  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ma van a magyar költészet napj...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  40 felett  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sorsunk miatt...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Latinovits Zoltán tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Különleges  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy párkányon  Azért kaptad  Nevelőszülőkhöz adták,  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Otthon  Egy párkányon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  József Attila - Kopogtatás nél...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Tanácsok egy pszichológustól 
Bejegyzés Címkék
emberek többségét, emberek sorsát, választásokig megy, harácsolás saját, következő kormánynak, elrabolt földek, korábbi államtitkár, megyében lezajlott, hatalom előbb-utóbb, földekről &#8211, nemzetközi környezetvédelmi, földárverésekkel szemben, vidék életben, helyi közösségek, társadalom számára, rendezvény legfontosabb, lakosság tájékoztatása, hasznát látja, közjó szempontját, közösségek számára, társadalom támogatása, rendezvény mindkét, második Orbán-kormány, magyar mezőgazdaságban, vidék elveszíti, városban élők, nemzetek biztonsága, honvédelem erejétől, természeti erőforrások, modern kétpártiság, nemzetközi tőkeérdekeltségek, magyar állam, multik érdekeiben, jogszabályokat &#8211, földárverésekről szóló, külföldiek vásárlását, megfelelő kezekbe, újabb változtatással, most megszerzett, jogszabály szövegét, közjó szempontjait, első hullám, megyében adták, legtöbb birtoktestet, átlagos birtoktest, birtoktestek meghirdetett, legnagyobb meghirdetett, legnagyobb eladott, meghirdetett földek, legnagyobb nyertes, második Székesfehérvár, harmadik Budapest, eladott területek, törvényben rögzített, magyar társadalom, professzor kilenc, aktuális teendőket, állami földeket, átlagos európai, birtok közti, elővásárlási jogával, meglévő állami, fiatalok kivándorlása, szövetkezeti törvényt, teljes haszon, helyi közösségnél, tőkejavak közül, önrendelkezéshez, intézményesített, üzemszabályozási, forgalomképtelen, földárverésekkel, környezetvédelmi, párthovatartozás, földárverésekről, földárveréseket, energiahordozók, mezőgazdaságban, agrárprofesszor, kormányrendelet, mezőgazdaságból, elengedhetetlen, figyelmeztetett, agrártárcájának, keretrendszerét, következményei, megvalósítható, jogszabályokat, jogszabályokon, székesfehérvár, katasztrofális, értékesíthetik, elidegenesítés, változtatással, tájékoztatása, birtokmaximum, szervezetként, változtatnunk, földárverések, szabadegyháza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.