Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 7. hét szerda 06.05
  2019-06-05 08:07:40, szerda
 
  ...... ........... ..........


SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostol efezusi híveit Istennek ajánlja, és elbúcsúzik tőlük.
Pál apostol így folytatta beszédét az efezusi egyház presbiterei előtt:
,,Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra! A Szentlélek azért tett titeket elöljáróvá, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet (Jézus az ő) tulajdon vére árán szerzett meg magának. Tudom, hogyha eltávozom, ragadozó farkasok törnek rátok, és nem kímélik a nyájat. Sőt még köztetek is akadnak olyanok, akik álnok szóval magukhoz akarják csábítani a tanítványokat. Legyetek tehát éberek, és véssétek jól emlékezetetekbe, hogy három éven át éjjel-nappal szünet nélkül könnyek között figyelmeztettelek mindnyájatokat!
Most pedig Istennek és az ő kegyelme igéjének ajánllak titeket. Neki ugyanis hatalma van arra, hogy fölépítse művét, és megadja nektek az összes szentekkel közös örökséget. Nem kívántam senki ezüstjét, aranyát vagy ruháját. Jól tudjátok, hogy amire magamnak vagy társaimnak szüksége volt, azt a kezem munkájával szereztem meg. Minden tekintetben példát adtam nektek, hogyan kell dolgozni, és ezzel a gyengéket segíteni. Így emlékezünk Urunk Jézus Krisztus szavaira: »Nagyobb boldogság adni, mint kapni.«"
Szavait befejezvén, Pál apostol letérdelt, és mindnyájukkal közösen imádkozott. Valamennyien hangos sírásra fakadtak, és nyakába borulva csókolgatták. Leginkább az a mondása fájt nekik, hogy többé nem fogják viszontlátni.
Aztán kikísérték a hajóhoz.
Ez az Isten igéje. ApCsel 20,28-38

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus tanítványai legyenek egy, miként ő is egy az Atyával!
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott:
Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.
Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból.
Szenteld meg őket az igazságban, mert a te tanításod igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,11b-19

Imádság
Vezesd, ó, Krisztus az ifjúságot igazságban, hogy ne hagyják magukat tévútra vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság, vagy az erőszakos tiltakozás. Hadd éljék meg inkább a te üzenetedet örömben, mely a nyolc boldogság üzenete, az isteni és felebaráti szeretet üzenete, az erkölcsi elkötelezettség üzenete a társadalom hiteles alakítása érdekében.

Elmélkedés
Az utolsó vacsora termében és hallgatjuk Jézus imáját. Most apostolaiért és tanítványaiért imádkozik, hogy távozása után teljesíteni tudják küldetésüket. Jézus nem maradhat személyesen tovább a világban, nem hirdeti tovább az Isten országát, nem folytatja tovább az irgalmas Atya megismertetését, de műve, a megváltás műve, az emberek üdvözítésének műve nem szakad meg, hanem tovább folytatódik. Apostolai arra kapnak küldetést, hogy Mesterük munkáját, igehirdetését, szolgálatát folytassák, s ehhez meg is kapják erősítőnek a Szentlelket. Az apostolokra épült Egyház Krisztus akaratának megfelelően minden korban ezt a küldetést végzi, s ehhez meg is kapja a Szentlélek segítségét.
Csodálatos kérést fogalmaz meg Jézus: ,,Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi." Az Úr szándéka világos számunkra: csak az tudja a küldetést teljesíteni, csak az tudja az igazsághoz hűen tanítani az embereket, csak az tudja hitelesen végezni az igehirdetés szolgálatát és csak az tud tanúságot tenni Krisztusról, aki szolgálatát az Úr nevében és vele teljes egységben végzi. A tanítványok Krisztussal való egységének és egymás közti szeretet-egységének a mintája az Atya és Fiú egysége.
Isten gyermekének érzem-e magam? Elfogadom-e a tőle kapott küldetést?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: emlékezetetekbe, megismertetését, elkötelezettség, cselekedeteiből, mindnyájatokat, tanítványaiért, mindnyájukkal, tanítványokat, igehirdetését, beteljesedjék, üdvözítésének, igazgassátok, megtartottam, viszontlátni, csókolgatták, valamennyien, magamutogató, küldetésüket, apostolaiért, szolgálatát, folytatódik, teljesíteni, tanítványai, krisztusról, apostolokra, gyermekének, tanításodat, tanítványok, személyesen, tekintetben, megfelelően, igehirdetés, krisztussal, szentlelket, presbiterei, vigyázzatok, efezusi egyház, egész nyájra, összes szentekkel, kezem munkájával, gyengéket segíteni, időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, evangélium igéi, ifjúságot igazságban, magamutogató fogyasztás, mindenáron való, erkölcsi lazaság, erőszakos tiltakozás, Apostolok Cselekedeteiből, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Atyám, Egyház Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Táplálékok a máj egészségének ...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tavasz nem csak önmagában sz...  Virágvasárnap a húsvét előtti  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Haja van  Paul David Tripp Március 27  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Krisztinától  Húsvéti üdvözlet !  Jó éjszakát  Manna OWell tollából  Alvó baby  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Esti képek  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Aki belekortyol  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  A máj egészségét biztosító és ...  Márciuzs 24.  Boldog virágvasárnapot minden...  Virágvasárnap a húsvét előtti  A máj egészségét biztosító és ...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Hibáztam már  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Válaszok a halál után  Inkább ad  Alvó baby  Kékfestőről pár szóban  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szép estét  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Boldogság  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
efezusi egyház, egész nyájra, összes szentekkel, kezem munkájával, gyengéket segíteni, időben Jézus, égre emelte, világ gyűlölte, világból valók, világból való, evangélium igéi, ifjúságot igazságban, magamutogató fogyasztás, mindenáron való, erkölcsi lazaság, erőszakos tiltakozás, nyolc boldogság, erkölcsi elkötelezettség, társadalom hiteles, utolsó vacsora, irgalmas Atya, megváltás műve, emberek üdvözítésének, apostolokra épült, küldetést végzi, küldetést teljesíteni, igazsághoz hűen, tudja hitelesen, igehirdetés szolgálatát, tanítványok Krisztussal, tőle kapott, emlékezetetekbe, megismertetését, elkötelezettség, cselekedeteiből, mindnyájatokat, tanítványaiért, mindnyájukkal, tanítványokat, igehirdetését, beteljesedjék, üdvözítésének, igazgassátok, megtartottam, viszontlátni, csókolgatták, valamennyien, magamutogató, küldetésüket, apostolaiért, szolgálatát, folytatódik, teljesíteni, tanítványai, krisztusról, apostolokra, gyermekének, tanításodat, tanítványok, személyesen, tekintetben, megfelelően, igehirdetés, krisztussal, szentlelket, presbiterei, vigyázzatok, folytassák, emlékezünk, szentekkel, befejezvén, megőriztem, egységének, imádkozott, erősítőnek, társaimnak, kikísérték, munkájával, evangélium, szentlecke, igazságban, csodálatos, elöljáróvá, üzenetedet, segítségét, szentlélek, mindenáron, fogyasztás, tiltakozás, akaratának, felebaráti, igazsághoz, társadalom, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.