Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hálaadó szentmise 06.05 - Tamás József
  2019-06-05 21:45:43, szerda
 
  Videó Link
Hálaadó szentmisét mutatunk be a kegytemplomban Ferenc pápa látogatásáért és köszönetet mondunk az önkénteseknek, akik segítettek a látogatás szervezésében. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Tamás József püspök úr.
"Azt hiszem, úgy vagyunk most itt, mint a szülő asszony, aki fájdalommal hozza világra gyermekét, de a szülés után már nem is emlékszik a gyötrelmekre, örül, hogy ember született a földre..."
Tamás József segédpüspök hálaadó szentmisét mutatott be Csíksomlyón a pápalátogatásért
2019. június 7., péntek
A csíksomlyói kegytemplomban mutatták be a hálaadó szentmisét június 5-én, szerdán este Ferenc pápa apostoli útjáért, illetve köszönetet mondtak az önkénteseknek, szervezőknek és támogatóknak, akik segítettek a látogatás szervezésében.
Szent Bonifác vértanú püspök emléknapján adtak hálát Ferenc pápa romániai apostoli látogatásáért a csíksomlyói kegytemplomban. Tamás József, a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspöke, a szentmise főcelebránsa háláját fejezte ki, amiért a Jóisten annyi segítőkész embert: önkénteseket, szervezőket, támogatókat rendelt a pápalátogatás ügye mellé, illetve olyanokat, akik a rendkívüli esemény lelki hátterét imádsággal segítették.
,,Azt hiszem, úgy vagyunk most itt, mint a szülő asszony, aki fájdalommal hozza világra gyermekét, de a szülés után már nem is emlékszik a gyötrelmekre, örül, hogy ember született a földre. Az elmúlt négy hónap pánikrohamai, széthúzásai, a rengeteg értetlenkedés, kemény kritika, keresztbe tevések, akadályoztatások, riogatások, gyalázkodások nehezedtek ránk, amikkel meg kellett küzdenünk. Most mindezek eltörpülnek annak az élménynek a nyomában, amiben részünk lehetett. A jól végzett munka örömével adhatunk hálát a Jóistennek, hogy megsegített, nem engedett elcsüggedni, a terhek alatt összeroppanni. Legyen hála ezért Őneki" - fogalmazott prédikációjában a segédpüspök.
Köszönetét fejezte ki a felkért szervezőknek, a sok önkéntesnek, a támogatóknak, továbbá a magyar és román kormány segítségéért, a megyei és a városi tanácsok támogatásáért, az imádságokért, amelyek nélkül nem valósulhatott volna meg a csíksomlyói pápalátogatás.
Arra kérem a Jóistent, hogy mindannyiunk szívét töltse be annak a jézusi kijelentésnek a boldogsága, amit Szent Pál a mai szentleckében idéz: nagyobb boldogság adni, mint kapni. Úgy gondolom, hogy jól vizsgáztunk" - tette hozzá Tamás József. Kiemelte, hogy jól vizsgáztak a pápával való találkozásra eljött zarándokok is, akik a sok negatív vélemény ellenére is fontosnak tartották, hogy itt legyenek.
,,Amikor a zord idő ellenére is a hegyre felfelé igyekvő néptömeget láttam, eszembe jutott az 1991. évi pünkösdi búcsú, amelynek időjárása is hasonló volt a mostanihoz. Akkor hangzott el ez a szép ténymegállapítás: Ennek a népnek vagy a hite hatalmas, vagy a bűne óriási, melyért vállalja ezt az áldozatot. És vállalta most is, nem csak a zord idő kellemetlenségét, hanem a biztonságért felelős emberek szigorú, sokszor kellemetlenkedő megnyilvánulását" - fejtette ki szentbeszédében a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspöke.
Tamás József a pápalátogatás mottóját felidézve elmondta, milyen szép volna, ha megvalósulna az együtt járás, ha mindnyájan, akik itt élünk, nemzetiségre, vallási felekezetre való tekintet nélkül egyetértésben élnénk, félretéve minden gyűlölködést, háborúskodást, viszálykodást.
,,Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra jött Krisztus örömhírével, minket megerősíteni őseink hitében és erényeiben, ahogy az egyik hozzászóló írta a közösségi médiában: Ferenc pápa csíksomlyói prédikációja attól volt nagyszerű, hogy az evangélium tanítására épült" - fűzte hozzá a segédpüspök.
,,Ma délelőtt felhívott egy kedves barátom, és azt kérdezte tőlem, hogy az egyestől tízesig terjedő skálán hányast adnánk magunknak. Amikor januárban kiderült, hogy jön a Szentatya, azt mondtam a barátomnak, nekem elég, ha átmegyünk a vizsgán. Mert tudjuk, hogy nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre, de a Jóisten megjutalmazott emberekkel, a jegyet ő adja. Nekem ez elég. Nem akarok senkinek sem megfelelni, csak egyedül neki. Övé legyen a dicsőség és a hála" - ezekkel a szavakkal vezette be a köszönetnyilvánításokat Sajgó Balázs főkoordinátor, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója a szentmise végén, majd név szerint megköszönte a szervezőknek, az önkénteseknek, a sajtóbizottság tagjainak a lelkes munkát, a magyar kormánynak a támogatást, a csíkszeredai városvezetésnek és a megyei önkormányzatnak a segítséget.
,,A szervezés során eszembe jutott XVI. Benedek pápa mondása, miszerint amikor az Egyházban valami jó történik, akkor annak ellenszele is lesz. Ezt éreztük, tapasztaltuk, de végig álltuk a sarat, nyeregben voltunk" - mondott köszönetet Urbán Erik ferences tartományfőnök az erdélyi ferences rendtartomány és a liturgikus bizottság nevében. Felszólalt Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke is, aki azt mondta, az egész Székelyföld számára a megújulást és a továbbhaladás útján való megerősödést is szolgálta Ferenc pápa csíksomlyói látogatása. Úgy tapasztalta, a pápalátogatás hatására zökkenőmentesebben zajlott a napi munka a megyei tanácsnál is. Csíkszereda alpolgármestere, Szőke Domokos is köszönetét fejezte ki mindazoknak, akiknek köszönhetően megvalósulhatott a pápalátogatás. A közös fotó elkészítése után az önkéntesek névre szóló emléklapot és emlékérmet kaptak.

Forrás: Romkat.ro

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Címkék: rendelkezésünkre, akadályoztatások, megvalósulhatott, pápalátogatásért, ténymegállapítás, megnyilvánulását, kellemetlenségét, alpolgármestere, kellemetlenkedő, szentbeszédében, városvezetésnek, önkormányzatnak, prédikációjában, kegytemplomban, tartományfőnök, gyulafehérvári, megjutalmazott, sajtóbizottság, kijelentésnek, pápalátogatás, önkénteseknek, szentleckében, látogatásáért, főkoordinátor, egyetértésben, háborúskodást, viszálykodást, továbbhaladás, lelkipásztori, szervezésében, főegyházmegye, támogatásáért, szentbeszédet, értetlenkedés, gyalázkodások, valósulhatott, kegytemplomban Ferenc, látogatás szervezésében, szentmisét bemutatja, szülő asszony, szülés után, csíksomlyói kegytemplomban, hálaadó szentmisét, gyulafehérvári főegyházmegye, szentmise főcelebránsa, pápalátogatás ügye, rendkívüli esemény, elmúlt négy, rengeteg értetlenkedés, terhek alatt, felkért szervezőknek, városi tanácsok, Tamás József, Szent Bonifác, Szent Pál, Sajgó Balázs, Gyulafehérvári Caritas, Urbán Erik, Felszólalt Borboly Csaba, Szőke Domokos, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  Bounty krémes  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Reggel van  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kislány  Jónás Tamás – Végtelen b...  Neked tudnod kell  Erdőn  Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alázat  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png nő  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Esti kép  Png rózsa csokor  Elköszönt  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kegytemplomban Ferenc, látogatás szervezésében, szentmisét bemutatja, szülő asszony, szülés után, csíksomlyói kegytemplomban, hálaadó szentmisét, gyulafehérvári főegyházmegye, szentmise főcelebránsa, pápalátogatás ügye, rendkívüli esemény, elmúlt négy, rengeteg értetlenkedés, terhek alatt, felkért szervezőknek, városi tanácsok, csíksomlyói pápalátogatás, jézusi kijelentésnek, pápával való, hegyre felfelé, szép ténymegállapítás, népnek vagy, hite hatalmas, bűne óriási, biztonságért felelős, pápalátogatás mottóját, együtt járás, egyik hozzászóló, közösségi médiában, evangélium tanítására, kedves barátom, egyestől tízesig, szavakkal vezette, szentmise végén, sajtóbizottság tagjainak, lelkes munkát, magyar kormánynak, csíkszeredai városvezetésnek, megyei önkormányzatnak, szervezés során, erdélyi ferences, liturgikus bizottság, egész Székelyföld, továbbhaladás útján, pápalátogatás hatására, napi munka, megyei tanácsnál, közös fotó, önkéntesek névre, rendelkezésünkre, akadályoztatások, megvalósulhatott, pápalátogatásért, ténymegállapítás, megnyilvánulását, kellemetlenségét, alpolgármestere, kellemetlenkedő, szentbeszédében, városvezetésnek, önkormányzatnak, prédikációjában, kegytemplomban, tartományfőnök, gyulafehérvári, megjutalmazott, sajtóbizottság, kijelentésnek, pápalátogatás, önkénteseknek, szentleckében, látogatásáért, főkoordinátor, egyetértésben, háborúskodást, viszálykodást, továbbhaladás, lelkipásztori, szervezésében, főegyházmegye, támogatásáért, szentbeszédet, értetlenkedés, gyalázkodások, valósulhatott, rendtartomány, összeroppanni, megerősödést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11430
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.